Close

Rezultati i Sondazhit: A ka frike nga pergjimet?

Votues
36. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • po

14 38.89%
  • jo

22 61.11%
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 65

Tema: Pergjimet

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga oktapodhi1 Lexo Postimin
    Keto un nuk i kame fantazi, por mi kane thene njerez qe jane me kompetent, dhe me te specializuar se ty.Ti ndofta ke nja dy tre vjet qe punon ne vogafon, por un them ato qe thuhen nga njerez me te shkolluar, dhe specializuar se ty.
    Se zdo ti. pune per tya. Ky lloj pergjimi (me tel hapur) behet ne amerik. Pjyet njeher dhe nakethe pergjigje
    Mire qe dike pergjigjimin me lazeridentifikimi

E para mos u ofendo nese une te thashe me dashamiresi dicka mbi fantazine tende sepse qellimi im nuk ishte te te fyeja. Persa i perket aftesive te mia apo anen profesionale kjo ka pak rendesi sepse nuk diskutohet aftesia ime por problemi, dhe une kam disa acces-e ne kete profil prandaj dhe t'u shpreha ashtu. Nejse po te sqaroj me tej mbi ate cka ti mbron verberisht.
    Hapja e celularit nuk eshte aspak e veshtire biles eshte menyra me vulgare, po ajo qe dua te te them eshte sepse nuk ka efikasitet dhe je teper i zbuluar kundrejt individit qe ti survejon. Me thuaj dicka nese une kam celularin ne nje kellef lekure dhe te futur ne xhep te xhupit cfare do mund te degjosh ?!!!
    Me thuaj si do mund te fshish te dhenat nga celulari im mbi kohen e shpenzuar, ketu nuk flitet per te dhenat financiare po ato teknike te celularit, mos harro se kronometri i cdo celulari mat gjithcka dhe ai mund te fshihet total dhe jo pjeserisht.
    Une vaxhdoj te pyes, si do justifikosh faktin qe baterine do ma shkarkosh zero, pra ka shume faktore qe do te nxjerrin zbuluar dhe pikerisht mbi kete individi i survejuar do ndermarre kundermasat e tij.
    Metodat speciale te survejimit kane perparesi mos lenien e gjurmeve dhe jo te kunderten. Une ne postet me siper te kam thene disa nga veprimet dhe mbase ajo eshte vetem 2% te asaj cka fshihet ne arsenalin e inxhinjereve informatike te cilet cdo dite u pjell mendja per gjera te reja.
    Duke menduar qe nuk do e marresh per ofeze edhe kete postim te uroj qetesi.

Dito.

ps: Se harrova kam 18 vjet qe punoj me elektroniken.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Dito Lexo Postimin
    Ide e gabuar.

Dito.
    Pse.......................?
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Vendndodhja
    North Dakota
    Postime
    45
    Citim Postuar mė parė nga Dito Lexo Postimin
    E para mos u ofendo nese une te thashe me dashamiresi dicka mbi fantazine tende sepse qellimi im nuk ishte te te fyeja. Persa i perket aftesive te mia apo anen profesionale kjo ka pak rendesi sepse nuk diskutohet aftesia ime por problemi, dhe une kam disa acces-e ne kete profil prandaj dhe t'u shpreha ashtu. Nejse po te sqaroj me tej mbi ate cka ti mbron verberisht.
    Hapja e celularit nuk eshte aspak e veshtire biles eshte menyra me vulgare, po ajo qe dua te te them eshte sepse nuk ka efikasitet dhe je teper i zbuluar kundrejt individit qe ti survejon. Me thuaj dicka nese une kam celularin ne nje kellef lekure dhe te futur ne xhep te xhupit cfare do mund te degjosh ?!!!
    Me thuaj si do mund te fshish te dhenat nga celulari im mbi kohen e shpenzuar, ketu nuk flitet per te dhenat financiare po ato teknike te celularit, mos harro se kronometri i cdo celulari mat gjithcka dhe ai mund te fshihet total dhe jo pjeserisht.
    Une vaxhdoj te pyes, si do justifikosh faktin qe baterine do ma shkarkosh zero, pra ka shume faktore qe do te nxjerrin zbuluar dhe pikerisht mbi kete individi i survejuar do ndermarre kundermasat e tij.
    Metodat speciale te survejimit kane perparesi mos lenien e gjurmeve dhe jo te kunderten. Une ne postet me siper te kam thene disa nga veprimet dhe mbase ajo eshte vetem 2% te asaj cka fshihet ne arsenalin e inxhinjereve informatike te cilet cdo dite u pjell mendja per gjera te reja.
    Duke menduar qe nuk do e marresh per ofeze edhe kete postim te uroj qetesi.
    Dito.
    ps: Se harrova kam 18 vjet qe punoj me elektroniken.
    Dhe une duke mare parasysh qe ti je burr i martuar, te dhash nje pergjigje me shume dashamiresi, duke te kujtuar qe keto nuk jane fantazi te miat, por nga njerez qe jane me te specializuar se ty. Keshtu qe ti nuk ke pse ofendohesh.

Ne raste se un do isha ofenduar, ateher un mund te kisha kethyer nje pergjigje te till psh "o ti dito, si me paragjykon ti mua pa me njojtur, qenke budall ti" (edhe po ta kisha dhene nje pergjigje te till, do isha ne hakun tim, sepse me ke akuzuar ma me njojtur fare hera e pare ne jeten tone dhe diseda e pare qe flasim)

Per aftesit e tua, nuk ta thash qe te fyej, por dhe ty mos te duket e habi qe ne bote ka njerez me profesionist se ty.Un te flas per njerez te specializuar ne universitetet me te mire te botes, po keta njerez qe me thane kete, me thane qe po duan te pergjojne, te pergjojne dhe me ane te lezeridnetifikimi, pavarsisht se un nuk e thashe, se tema nuk eshte e till.

sa per ato sqarime, lere me mire, se skam kohe te kerkoj ne google, ta vertetoj nga ingjinieret te kunderten e saj qe thua ti. Diku ketu me larte ke thene qe bateria nuk bie nga pergjimet, tani thua qe bie. come on dito.

Shqiptaret me gote rakie para, shkojne ne mars drenda dites.

ps/ suksese te me tejshme, dhe leri paragjykimet

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Unė mundė te themė lirisht se ka mundesi te ndryshme per tu pergjuar tel.celulare e sa per atė fikse pa asnjė problem,tė gjitha besedat tel. ne celular regjistrohen per 2 vite dhe nė rast konflikti mundė te kerkohen kėto biseda ;mua mė ka ndodh para 4 viteve nė kosov me njė tel.franēez (abonim) njė faktur shumė e lart dhe gjatė procedures ėshtė gjetur biseda ime mė personin e telefonisė (pas 4 apo 6 muajve )dhe ka perfunduar nė dobinė time per fat.
    P.S-kam degjuar nga autoritetet fr. se ekziston njė program Amerikan legal i cili kushton afer 1 mijė dollar? dhe ka mundėsi te pergjohet ndonjeri ti ndizet apo ti fiket tel. ti aktivizohet mikrofoni dhe tė degjohen edhe bisedat e tij edhe nese ai gjindet nė shoqėri pa e hapur fare tel. dhe nuk ka nevoj te jeshė ndonji ekspert i tel. pergjimi nuk ėshtė legal sikur edhe aparatet te cilat e detektojne Radarin ne rrugė por ato shitėn dhe perdoren prandaj skemi pse tė brengosemi derisa nuk jemi nė kundershtim mė ligjin .
    pershendetje F.SH dhe njė pasdite te kėndshme

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Vendndodhja
    North Dakota
    Postime
    45
    P.S-kam degjuar nga autoritetet fr. se ekziston njė program Amerikan legal i cili kushton afer 1 mijė dollar? dhe ka mundėsi te pergjohet ndonjeri ti ndizet apo ti fiket tel. ti aktivizohet mikrofoni dhe tė degjohen edhe bisedat e tij edhe nese ai gjindet nė shoqėri pa e hapur fare tel. dhe nuk ka nevoj te jeshė ndonji ekspert i tel. pergjimi nuk ėshtė legal sikur edhe aparatet te cilat e detektojne Radarin ne rrugė por ato shitėn dhe perdoren prandaj skemi pse tė brengosemi derisa nuk jemi nė kundershtim mė ligjin .
    Shpjegoja pak ditos, se kujton sikur bota ka ngelur ma aparaturat rrangalle, te vodafon grekut.
    Ne shqiperi eshte gallata me e madhe ne bote, te gjithe shqiptaret me celular ne xhep, po asnjeri nuk mer dot, se eshte shume e shtrenjt.
    Por gallat me emadhe eshte, kur i dergojne zile njeri tjetrin si ato kanarinat, crrrrrr, crrrrrrrrr.
    kurse dito na shet mend ketu ne, hej me det

Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Shpjegoja pak ditos, se kujton sikur bota ka ngelur ma aparaturat rrangalle, te vodafon grekut.
    Ne shqiperi eshte gallata me e madhe ne bote, te gjithe shqiptaret me celular ne xhep, po asnjeri nuk mer dot, se eshte shume e shtrenjt.
    Por gallat me emadhe eshte, kur i dergojne zile njeri tjetrin si ato kanarinat, crrrrrr, crrrrrrrrr.

Nuk vlen te vazhdoj me tej sepse shoh qe jeni shume larg asaj qe trasmetoj une, as keni idene kush eshte dito, as keni argument ta kundershtoni, asgje....
    Merruni me diton dhe jo me temen se ja dolet, te pakten Dito sjell info dhe fakton ate cka thote ndersa ju jeni ende ne efektin e thashethemit dhe asgje me tej, kam degjuar keshtu kam degjuar keshtu, bla bla bla.

Dito.

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Pergjimi mund te theme se ka rrenjete shume te lashta dhe gjithmon ka ndyshuar duke ju pershtature kohes
    Sot pergjimi eshte nje nga gjerat qe investohet shume nga qeveri individe dhe grupe te ndryshme per interesa te tyre
    Per dike mund te jete nje gje shume e rendesishme per dike mund te jete shkaterruese

Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Pse.......................?
    Ke te drejte kur pyet PSE?

Po mundohem te sqaroj disi kete ide. Dikur supozohej pikerisht se ishin fjalet kyce ato qe benin perzgjedhjen e nje survejimi ne menyre automatike nga nje program i avancuar i cili nuk ka egzistuar kurre. Do thuash po pse atehere eshte trumbetuar dicka e tille, kjo eshte bere nga zyra te ndryshme te inteligjences neper bote per vete faktin qe te sjelle konfuzion dhe siguri te tepruar tek individe te caktuar.
    Te supozojme qe eshte e vertete ideja fjaleve kyce: Por a e di sa here permendet fjala allah neper telefonine arabe, apo fjale te tjera qe supozojne nje celule terroriste apo trafikant armesh, pra ideja e fjaleve kyce per mua eshte nje bllof totalisht i sajuar nga vete ata qe perhapin kete ide.
    Nuk e di sa info ke mbi biseden e koduar dhe une po perpiqem te jap nje shembull: Ne shqiperi dikush qe kerkonte te blinte narkotike te llojit heroine merrte ne maqedoni ne tel dhe porosiste llamarine te bardhe te valezuar per shtepine ose te kuqe sipas rastit.
    Pra cdo fjale kyce ketu nuk do bente pune. Te mos flasim pastaj per rrjete te mirefillta te cilet perdorin telefona satelitore te cilet praktikisht jane te pa kapshem nga interceptoret e kompanive gsm/grps.

Dito.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    P.s Nuk doja te merja pjese ne kete teme, pasi e pash qe po fliste Dito, dhe duke e ditur qe punon ne nje nga kompanit me te medha ne vend, nuk mu duke e nevojshme te shkruaja. Pasi lexova kete shkrim nga ana juaj oktapodhi1, u indinjova dhe mora inisiativen te te them dy fjale dhe une. Nuk eshte e thene se kompania e kujt eshte dhe nga vjen dhe cfare ka, po te dish nje cik me shum ne lidhje me vodafone, nuk do flasesh ne kete menyre. Pasi aparaturat, nuk i prodhon greku, po i prodhon nje kompani e madhe si Ericsson, dhe nuk jan aspak pajisje rrangalle apo te dala nga moda.

Po te shpjegoj nepermjet kesaj fotografie, se si funksionojne dhe sa mundesi ka per tu pergjuar nje telefon. Per menyren dhe metodat e pergjimit ka folur mjafte Dito, thjesht do te perserisja te njejtat gjera.

Kur nje ze thirrje apo transmetimit te te dhenave eshte bere ne nje pajisje te levizshme, ose te dhenat e zerit jane derguar nga pajisjet dhe transmetohet nga nje i ulet per te mundesuar radiosinjale stacioni me i afert i bazes, e cila nga ana e tij eshte e lidhur me thelbin e Grupit nepermjet rrjetit te aksesit transmetimit te infrastruktures. Cdo stacion baze siguron mbulim mbi nje zone te caktuar gjeografike, shpesh referohet si qelize. Qeliza mund te jete aq e vogel, si ndertimi i nje individi ose te madh si ne 20 milje pertej, dhe eshte pajisur me vet radio transmetues dhe marresi antenes. Ky rrjet ofron qeliza, brenda disa kufizimeve, mbulimin mbi zonen e sherbimit. Kur nje klient duke perdorur nje pajisje te levizshme afrohet kufirit te nje qelize, ne rrjetin celular se eshte duke u bere automatikisht i dobet sinjali dhe e dorezon ne thirrjen e transmetimit ne njesi tjeter qelize ne pajisjen e cila eshte duke shkuar. Aksesi transmetimit te rrjetit eshte baza e nje lidhje midis stacionit, nje DSLAM, ose nje korporatave konsumatorit kushtuar linjes, dhe thelbi i rrjetit. Kjo perbehet nga linjat kryesisht me qera ose kompania ka vete linjat e transmetimit, te tilla si microwave links.

Multiple band - Nje telefon qe ka multiple-band fal aftesive mund te bej kalimin frekuencave. Per shembull, nje dual-band TDMA e telefonit mund te perdorni TDMA te sherbimeve ose ne nje 800-MHz ose nje 1900-MHz sistemit. Nje quad-band GSM, telefon mund te perdorni sherbimin GSM ne te 850-MHz, 900 MHz, 1800 ose 1900-MHz-band MHz. Multiple mode - Ne telefonat celulare, "mode" ka lidhje me llojin e transmetimit te teknologjise se perdorur. Pra, nje telefon qe mbeshtetet me AMPS dhe mund te kaloni TDMA mbrapa dhe me radhe si te nevojshme. Eshte e rendesishme qe nje nga modelet eshte AMPS - kjo ju jep sherbimin analog nese ju jeni ne nje zone qe nuk ka mbeshtetjen dixhitale.

Frekuencat.

Full-duplex vs. half-duplex - Si uoki-Cb dhe radiot jane half-duplex. Kjo do te thote se, dy njerez te komunikuar ne nje radio Cb perdorni te njejten frekuence, keshtu qe vetem nje person mund te flas ne nje kohe. Nje celular eshte nje pajisje te full-duplex. Kjo do te thote se ju perdorni nje frekuence per te folur dhe per nje te dyte, te ndare frekuencen per degjim. Te dy njerezve ne thirrje mund te bisedoni ne te njejten kohe.

Channels - Nje radio dore marrese-dhenese zakonisht ka nje kanal, dhe nje Cb radio ka 40 kanale. Tipik celular mund te komunikojne ne 1664 ose me shume kanale!

Range - Nje radio dore marrese-dhenese mund te transmetoje rreth 1 milje (1.6 km) duke perdorur nje transmetues 0,25-vat. Nje Cb radio, sepse ajo ka shume te lart energjin, mund te transmetoje rreth 5 milje (8 km) duke perdorur nje trasmetues 5-vatt. Telefonat celular veprojne brenda qelizave, dhe ata mund te kaloj ne qeliza si ata qe levizin perreth. Dikush duke perdorur nje celular mund ngasi me qindra milje dhe te mbaje nje bisede te gjithe kohe per shkak te akseseve qelizore. Ne nje qelize tipike e telefonave cellular e sistemit analog merr rreth 800 frekuenca per tu perdorur ne te gjithe qytetin. Cdo qelize eshte zakonisht ne madhesi katrore rreth 10 milje (26 kilometra katrore). Qelizat jane zakonisht si nje hexagons me i madh gjashtekendor. Te gjithe telefonat celulare kane kode te vecanta te lidhura me ta. Keto kode jane perdorur per te identifikuar telefonin.
    Kur keni pare fuqine e telefonit, ai i degjon per nje SID (see sidebar) mbi kontrollin e kanalit. Ky kanal eshte nje kontroll i posacem qe frekuenca e telefonit dhe stacionit baze te perdore per te biseduar me njeri-tjetrin. Ne qofte se telefoni nuk mund te gjejne ndonje kontroll kanalet per te degjuar, ajo e di se eshte nga nje tregon "jashte sherbimit". Etj.

Kete informacion e dhash, per te pare se sa forma ka per te hyre ne frekuenca, per te futur aparatet gjurmues (marres), se si funksionojne, tani nuk dua te dal me teper ne detaje per radio-network, cfare eshte 2g apo teknologjia e re 3g, cfare eshte gsm apo gps, se si meren te dhenat, se si jepen apo si pergjohen. Nuk kam cfare te flas per pergjimet, pasi i ka permbeldhur te gjitha Dito, doja ti tregoja me teper se si funksionojne dhe se si punojne dhe cfare teknologjie perdoret. Nese te duhet me teper, nuk pertoj te shkruaj, pasi me kete pune merem dhe do flisja gjat gjith dites dhe nates me pasion dhe deshire.

Dito, urime per informacionet, po kur e shikon qe nuk mund te kuptojne gjuhen gjej nje menyre tjeter per te folur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga E=mc² : 26-04-2009 mė 15:21

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    P.S-kam degjuar nga autoritetet fr. se ekziston njė program Amerikan legal i cili kushton afer 1 mijė dollar? dhe ka mundėsi te pergjohet ndonjeri ti ndizet apo ti fiket tel. ti aktivizohet mikrofoni dhe tė degjohen edhe bisedat e tij edhe nese ai gjindet nė shoqėri pa e hapur fare tel. dhe nuk ka nevoj te jeshė ndonji ekspert i tel. pergjimi nuk ėshtė legal sikur edhe aparatet te cilat e detektojne Radarin ne rrugė por ato shitėn dhe perdoren prandaj skemi pse tė brengosemi derisa nuk jemi nė kundershtim mė ligjin
    Per cfare eshte ekzistenca e autoriteteve? E kupton qe eshte shkelje e privatesis individuale, perse jane informaticienet dhe ekspertet e telekomunikacionit, per ti lene te lire keto aparate te qarkullojne sipas deshires? Dhe ne Amerik ekziston nje kompani qe ti mund te pergjosh telefonin e bashkeshortes, apo nese e ka me GPS te gjesh vendndodhjen e saj, nese ke dyshime te ndryshme. Prandaj mos na habisni me te tilla fantazira, nese e thua vertet se e kane nxjer autoritetet Franceze, te lutem mund te na sjellesh nje link dhe te shikojme se sa i vertet eshte burimi i lajmit.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Droga ne Shqiperi
    Nga Zemrushja nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 28-10-2007, 12:36
  2. Pėrgjimet sekrete, a e cėnojnė demokracinė?
    Nga Kryeplaku nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 19-06-2007, 16:20
  3. Aldo Bare: Dokumentat do t’i bėjmė nėpėrmjet Gjermenit
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 21-05-2007, 00:58
  4. Pergjimet: Bie miti i Telefonave Celulare mbi pergjimet
    Nga news24 nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 09:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •