Postuar mė parė nga
toni77_toni
"Shpirti Shenjt do tė zbresė nė ty" - "ska gjė tė pamundshme pėr Hyjin"
Lajmėrimi i lindjes sė Jezusit
Nė tė gjashtin muaj, Hyji e dėrgoi engjėllin Gabriel nė njė qytet tė Galilesė, qė quhet Nazaret, 27 te njė virgjėr, qė ishte e fejuar me njė njeri, qė quhej Jozef, prej fisit tė Davidit. Virgjėra quhej Mari.
Engjėlli hyri tek ajo dhe i tha:
Tė falem, o Hirplote! Zoti me ty!
Kjo fjalė e shqetėsoi Marinė dhe zuri tė mendojė: ēdo tė thotė kjo pėrshėndetje.
Por engjėlli i tha:
Mos ki frikė, o Mari, sepse ke gjetur hir para Hyjit!
Ja, do tė mbetesh shtatzėnė e do tė nxjerrėsh nė dritė njė djalė e ngjitja emrin Jezus. Ky do tė jetė i madh dhe do tė quhet Biri i Hyjit tejet tė lartė. Zoti Hyj do tia japė fronin e Davidit, atit tė tij. Ai do tė mbretėrojė pėrgjithmonė mbi shtėpinė e Jakobit dhe mbretėria e tij sdo tė ketė mbarim.
Atėherė Maria i tha engjėllit:
Si do tė mund tė ndodhė kjo, ndėrsa unė jam virgjėr?
Engjėlli iu pėrgjigj:
Shpirti Shenjt do tė zbresė nė ty e fuqia e Hyjit tė tejetlartė do tė tė mbulojė me hijen e vet; prandaj ky Fėmijė do tė jetė i shenjtė ‑ Biri i Hyjit. Dhe ja, Elizabeta, kushėrira jote, edhe ajo, nė pleqėrinė e saj, pret ti lindė djali. Ajo qė mbahet beronjė, ėshtė nė tė gjashtin muaj. Vėrtet, ska gjė tė pamundshme pėr Hyjin!
Atėherė Maria tha:
Unė jam shėrbėtorja e Zotit: Mė ndodhtė siē the ti!
Atėherė engjėlli u largua prej pranisė sė saj.
I nderuari xhamia, megjithqef diskutoj me njerez pavaresisht nese mendojne te kunderten nga unė, kundershtimi apo mendimi i kundert per mua nuk eshte armiqesi, por, qellimet e keqija dhe shkrimet me djallzime, me iritojne, apo shumėher ndoshta me detyrojnė tė them diēka se nuk ma don zemra ta them. E ne kete forum shpesh edhe ajo po ndodhė. Mos me keqkupto ti sepse per besė nuk e kema fjalen per ty pavarėsisht se qka mendon, beson apo shkruan, forma dhe paraqitja jote, ndergjegjja ime me nxite per mendime pozitive ndaj teje.
Ne anen tjeter xhamia, ti nuk mu ke pergjigjur ashtu siē ishte lidhur me Moisiun sipas Kuranit, nuk e di a ishte mungesė informacioni ne ty apo ēka.
Kurani pershkruan se Zoti u duk ne trajt zjarr, ndersa ti me ke thene se jo. Per kete unė po te postoj nga sure 20 TE-HA rreshti 9-12.
Pytja e jote mund te shtrohet nga njė njeri qe nuk beson fare nė Zot, e jo nga njeriu i cili beson ne Zot, sepse ai qe beson, vertetė beson edhe se siē i thotė edhe Engjulli i Zotit Maries; "Vėrtet, ska gjė tė pamundshme pėr Hyjin". Por ne anen tjeter edhe Maria ishte e habitur dhe kerkoj shtjellimin se si ka mundesi, por qe Engjulli i tregoj se "Shpirti Shenjt do tė zbresė nė ty" dhe shtoj se "Vėrtet, ska gjė tė pamundshme pėr Hyjin".
Ja Zoti nė trajtė zjarri sipas Kuranit:
Sure 20 TA-HA 9-12
9. A tė ka ardhur ndonjė njohuri pėr ndodhin e Musait?
10. Kur ai e pa njė zjarr, e i tha familjes sė vet: Rrini ku jeni, se vėrejta njė zjarr, e unė ndoshta do tju sjellė ndonjė acė prej tij, ose do tė gjejė te zjarri ndonjė udhėrrėfyes.
11. E kur shkoi te Ai (zjarri), u thirrė: O Musa!
12. Vėrtet Unė jam Zoti yt, hiq atė qė ke mbathur (opingat e nallet), se je nė luginėn e shenjtė Tuva.
respekte
toni77
Krijoni Kontakt