Gostivari_usa:
Mė vjen mir qė e din dhe temėn qė e ke hapė ėshtė e mirė dhe e qėlluar,por pėrsėri kam vėrejtje kur thua se ata i ke vėllezėr nga kombi,sepse po ta marrim ēėshtjen holl e holl i bje se tė gjith njerėzit (bijt e Ademit) janė vėllezėr sespe tė gjith kan nji stėrgjysh.Por tė gjith njerėzit janė ndarė vetėm nė dy kategori : besimtar dhe qafira.Referi une i kam ata vellezer ne komb e jo ne fe!
Duhet te bejsh kete dallim. Nuk diskutohet se per sa i perket fese ata jane ruuge te gabuar, por nga ana tjeter ata jane vellezerit tane ne komb.
Tani pasi nuk kemi shtet islam,edhe pse na ato i quajm qafira pėrsėri pasuria,jeta dhe nderi i tyre ėshtė i paprekshėm,dhe me to vlejn tė gjith marėveshjet dhe kontratat,kjo vlen deri nė momentin kur tė krijohet shteti,pastaj sherijati vendos rregulla mbi to,nėse paguajn xhizjen atėherė jeta,nderi,dhe pasuria e tyre janė tė garantuara me ligjin e Allahut,nėse rrefuzojn atėher jeta,nderi dhe pasuria e tyre nuk jan tė garantuara ata luftohen derisa tė mposhten.Kurse tani me to duhet sjellur butė dhe me tolerancė.
Kjo ėshtė nji info e shkurtėr pėr tė mos na akuzuar me kanibalizėm dhe ekstremizėm.Kjo ėshtė rruga mesatare ashtu si ka vepruar Profeti me mushrikėt nė fillim tė islamit.
Krijoni Kontakt