Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514

Sulioti, i ikur që femijë neper bote, enderron vendlindjen !

GRAMSHI dhe, pikerisht Lubinja, eshte vendlindja e mikut tone virtual. Emri SULIOTI, me te cilin eshte prezantuar, me beri kurioz. Mendova dhe nuk pata gabuar, qe do ishte gramshiot nga krahina e Sulit, sot e pagezuar Sulova. Nga komunikimi me te, nepermjet mesazheve private, vura re se kisha takuar nje dashuri te madhe te ketij njeriu per vendlindjen. Mesova, se kishte lindur ne Lubinje dhe kishte kaluar ato vite çamarroke, qe secili prej nesh do t'i kishte zili. Aq me shume ne Lubinjen e buze Devollit, ne nje koder te bute qe kundron tërë kersheri, qytetin e Gramshit, gati 50- vjeçar. Edhe pse nuk njihem me Suliotin, e kuptoj, që enderrat e çojne tek qershite e Lubinjes, tek flladet e mengjesit, qe i dergonin si dhurate sheshin e oborrit te mbushur me molle e ftonj. E çojne tek ish moshataret e tij dhe gjithe te tjeret, punetore, bujare e zemermire...
    Prandaj per Suliotin, gramshiotet kudo neper bote, shqiptaret po ashtu dhe veçanerisht per Lubinjen dhe njerezit e saj teper te veçante, po bej kete pershkrim dhe po shkruaj diçka me shume.Them njerez teper te veçante, sepse nuk ka punetore te tille, ne asnje vend te Shqiperise. Nuk ka mbetur, asnje pellembe toke e papunuar. Eshte mbushur i teri ai fshat me vreshta te sistemuara bukur dhe, sidomos keto dite, fshati ka veshur fustanin e luleve te qershive dhe gjithandej gumzhijne bletet. Ndoshta, jo pa qellim, toponimi Lubinje ka qene i goditur. Vend, i dashur, me njerez qe ndjehen perhere te dashuruar dhe qe dashurojne aq magjishem punen dhe vendlindjen e tyre...
    Kjo, eshte ajo çka eshte private, çka u takon njerezve. Ndersa, tek ajo qe quhet publike, ka mjafte probleme. Edhe pse fare afer qytetit, rruga e keqe e ben te larget kete fshat. Prodhimet e shumta, shiten batiava dhe grabiten nga matrapazet, ne kete treg te deformuar e pa rregulla.
    Se fundi diçka per kete zone, qe po e shkepus nga libri im "Shuplaka e fatit":

" ... Themelet e para të këtij qyteti u vunë aty nga vitet ’60…
    Deri në atë kohë popullsia e quajtur gramshiote, gjendej e shpërndarë në tre krahinat e mirënjohura për bujari e mençuri të kësaj treve…!
    Vërça, Sulova e Tomorrica kanë nxjerrë burra të dëgjuar si për zonën ashtu edhe më gjërë, për çështjen kombëtare...

... Gramshiotët janë të sacrificës. Ata e kanë përballuar lodhjen dhe punën në udhët e ngushta e të vështira të botës.
    Kjo nuk përbën ndonjë rastësi … !?
    Këta njerëz apo prindërit e tyre, kanë marrë energjinë e majave dhe pllajave të Lenies, Valamares, Lisecit dhe Tomorrit. Janë përshëndetur me vegimet e agut të mëngjesit,me brymën,acarin e tufanin … !
    Pikërisht këtyre maleve, pyjeve, luginave dhe liqeneve u dedikohemi për fuqinë, energjinë dhe qënien të paepur.
    Prandaj, përpiqemi t’u kthejmë blerimin dhe zërat blerorë, zonës së Gramshit ku ndjehet jehona e shpirtrave të burrave të dëgjuar..."
    Ndryshuar për herë të fundit nga Astrit Kosturi : 04-04-2009 më 05:06 Arsyeja: ortografi

Komplimente Astrit, e ke pershkruar aq me merak sa me duket sikur kam qene aty ndonjehere...
    Eshte per tu admiruar kush dashuron me gjithe shpirt vendlindjen e tij, eshte kjo esenca e shqiptarit qe kudo dhe ngado qe te veje, nuk humbet..., " vjen me vrap e me deshire atje nder viset e tua ", ose " shko pra ti dallnyshe flutrim, e fal me shnet qytetit tim "..., nuk ishin vetem rilindasit asokohe, por edhe ne sot, pasi njeriu s'pushon se qeni romantik dhe nostalgjik kur vjen puna e bie fjala per vendlindje.
    Te pershendes, i nderuar Astrit, sot ti na fole per Suloven, sikur na pershkrojte tere Shqiperine.
    Shendet.

i/e regjistruar Maska e TOMY_X
    Anëtarësuar
    05-03-2004
    Vendndodhja
    STRUGE
    Postime
    285
    Pershkrim i mrekullushem,jam me origjine nga rrethi i gramshit dhe sec me ndjell qe te vizitoj kete vend......tani pas ketij pershkrimi kaq te bukur nga Astriti,do e vizitoj kete vend se shpejti se sben.........Pershendetje Gramshi....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015

Faleminderit miku im Astrit.

Citim Postuar më parë nga Astrit Kosturi Lexo Postimin
    GRAMSHI dhe, pikerisht Lubinja, eshte vendlindja e mikut tone virtual. Emri SULIOTI, me te cilin eshte prezantuar, me beri kurioz. Mendova dhe nuk pata gabuar, qe do ishte gramshiot nga krahina e Sulit, sot e pagezuar Sulova. Nga komunikimi me te, nepermjet mesazheve private, vura re se kisha takuar nje dashuri te madhe te ketij njeriu per vendlindjen. Mesova, se kishte lindur ne Lubinje dhe kishte kaluar ato vite çamarroke, qe secili prej nesh do t'i kishte zili. Aq me shume ne Lubinjen e buze Devollit, ne nje koder te bute qe kundron tërë kersheri, qytetin e Gramshit, gati 50- vjeçar. Edhe pse nuk njihem me Suliotin, e kuptoj, që enderrat e çojne tek qershite e Lubinjes, tek flladet e mengjesit, qe i dergonin si dhurate sheshin e oborrit te mbushur me molle e ftonj. E çojne tek ish moshataret e tij dhe gjithe te tjeret, punetore, bujare e zemermire...
    Prandaj per Suliotin, gramshiotet kudo neper bote, shqiptaret po ashtu dhe veçanerisht per Lubinjen dhe njerezit e saj teper te veçante, po bej kete pershkrim dhe po shkruaj diçka me shume.Them njerez teper te veçante, sepse nuk ka punetore te tille, ne asnje vend te Shqiperise. Nuk ka mbetur, asnje pellembe toke e papunuar. Eshte mbushur i teri ai fshat me vreshta te sistemuara bukur dhe, sidomos keto dite, fshati ka veshur fustanin e luleve te qershive dhe gjithandej gumzhijne bletet. Ndoshta, jo pa qellim, toponimi Lubinje ka qene i goditur. Vend, i dashur, me njerez qe ndjehen perhere te dashuruar dhe qe dashurojne aq magjishem punen dhe vendlindjen e tyre...
    Kjo, eshte ajo çka eshte private, çka u takon njerezve. Ndersa, tek ajo qe quhet publike, ka mjafte probleme. Edhe pse fare afer qytetit, rruga e keqe e ben te larget kete fshat. Prodhimet e shumta, shiten batiava dhe grabiten nga matrapazet, ne kete treg te deformuar e pa rregulla.
    Se fundi diçka per kete zone, qe po e shkepus nga libri im "Shuplaka e fatit":

" ... Themelet e para të këtij qyteti u vunë aty nga vitet ’60…
    Deri në atë kohë popullsia e quajtur gramshiote, gjendej e shpërndarë në tre krahinat e mirënjohura për bujari e mençuri të kësaj treve…!
    Vërça, Sulova e Tomorrica kanë nxjerrë burra të dëgjuar si për zonën ashtu edhe më gjërë, për çështjen kombëtare...

... Gramshiotët janë të sacrificës. Ata e kanë përballuar lodhjen dhe punën në udhët e ngushta e të vështira të botës.
    Kjo nuk përbën ndonjë rastësi … !?
    Këta njerëz apo prindërit e tyre, kanë marrë energjinë e majave dhe pllajave të Lenies, Valamares, Lisecit dhe Tomorrit. Janë përshëndetur me vegimet e agut të mëngjesit,me brymën,acarin e tufanin … !
    Pikërisht këtyre maleve, pyjeve, luginave dhe liqeneve u dedikohemi për fuqinë, energjinë dhe qënien të paepur.
    Prandaj, përpiqemi t’u kthejmë blerimin dhe zërat blerorë, zonës së Gramshit ku ndjehet jehona e shpirtrave të burrave të dëgjuar..."
    Per te qen i sinqert, u perlota me pershkrimin e mrekullueshem qe i ke bere vendlindjes time, te jam mirnjohes dhe ndihem krenar qe Gramshi nxierr burra me cilesi te gjithanshme si ty miku im Astrit.Flm me kete shkrim me ke bere dhuraten me te bukur(meqense kam datelindjen keto dite),uroj qe cdo femij (me gjak shqiptari kudo qe te jen) nje dite te enderrojn dhe te synojn zhvillimin e vendit ton, kjo eshte e vetmja menyre qe ekonomia jon te eci perpara.Dhe nje her flm, dhe ju uroj gjith te mirat e kesaj bote,ju e meritoni se jeni atdhetar, dhe dashurin per vendin ton e keni treguar, me veprat e mira qe keni bere per komunitetin e rrethit Gramsh flm.

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    shum pershkrim prekes.astrit gjithnje e me shum po me verteton se je nje njeri me vlera te medha dhe tani nje patriot i zjarrt.rrespekte dhe faliminderit qe ndani me ne mendime,ndjenja,keshilla,etj
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Do doja te shtoja ne pershkrimin e mikut ton Astrit Kosturin, se ne perendim te fshatit lubinj(vendlindja ime) ndodhet kalaja e ermonjes,besoj se kjo veper shum e lasht meriton me shume interes nga shteti shqiptar, per vete faktin,se ne kete kala ka shume gjasa te gjejm DHODHONEN e shum kerkuar,ajo eshte perballe malit tomorr, dhe muret e saj jan te stilit cikllopik me gure gjigand, ajo perputhet shume me pershkrimin qe kan ber autoret antik,eshte me shum interes, qe ky vend te vizitohet nga njohes te mire se historis se DHODHONES dhe te behen kerkime rreth ketij misteri te hershem.

Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Citim Postuar më parë nga sulioti Lexo Postimin
    Do doja te shtoja ne pershkrimin e mikut ton Astrit Kosturin, se ne perendim te fshatit lubinj(vendlindja ime) ndodhet kalaja e ermonjes,besoj se kjo veper shum e lasht meriton me shume interes nga shteti shqiptar, per vete faktin,se ne kete kala ka shume gjasa te gjejm DHODHONEN e shum kerkuar,ajo eshte perballe malit tomorr, dhe muret e saj jan te stilit cikllopik me gure gjigand, ajo perputhet shume me pershkrimin qe kan ber autoret antik,eshte me shum interes, qe ky vend te vizitohet nga njohes te mire se historis se DHODHONES dhe te behen kerkime rreth ketij misteri te hershem.
    Me keqardhje, miku im Sulioti, të them se jemi bere zona më e lene pas dore. Kjo mbase, akoma nuk kemi sensibilizuar dhe nuk kemi bere publike vlerat e nje qyteterimi antik që fle poshte rrenojave te kesaj zone.
    Mendohet se, kjo treve ka patur shtate qytete dhe nxjerrja e te vertetes se tyre, do ta beje nje nyje te rendesishme, te turizmit malor të gershetuar me ate kulturor e historik.
    Kjo kerkon perkushtim dhe vullnet!
    astritkosturi.com

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 02-02-2015, 10:30
  2. Në Shqipëri punojn 50 mijë fëmijë
    Nga Hyllien në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-06-2010, 09:02
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-05-2006, 16:49
  4. Të mësosh aktrimin njëherësh me abetaren
    Nga TiLoNcE në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-09-2005, 09:48
  5. Qendra Teatrore per Femije ne Shkup
    Nga StormAngel në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-10-2004, 12:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •