Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Pėr: Prejardhja e fjales Krisht ?

Ungjilli sipas Mateut 27:46 Rreth ores nente, Jezusi klithi me ze te madh:>>Eli, Eli! Lema sabakthani?- qe d.m.th: Hyji im Hyji im! Perse hoqe dore prej meje!<<

Yll! Yll ! Lema sabakthami?= Yll! Yll! Le ma sa ba ktha mi ? = Yll! Yll! Le me qe be kte me ? = Yll! Yll! Me le qe me bejne kete ? (Hyjni! Hyjni! Perse hoqe dore prej meje ?)

Kush ka folur shqip Jezusi apo Mateu ? Sigurisht Jezusi foli gjuhen e Zotit !

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar mė parė nga violativo Lexo Postimin
    Ungjilli sipas Mateut 27:46 Rreth ores nente, Jezusi klithi me ze te madh:>>Eli, Eli! Lema sabakthani?- qe d.m.th: Hyji im Hyji im! Perse hoqe dore prej meje!<<

Yll! Yll ! Lema sabakthami?= Yll! Yll! Le ma sa ba ktha mi ? = Yll! Yll! Le me qe be kte me ? = Yll! Yll! Me le qe me bejne kete ? (Hyjni! Hyjni! Perse hoqe dore prej meje ?)

e ke seriozisht ????
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    e ke seriozisht ????
    besoj se me shume se seriozisht !

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

besoj se me shume se seriozisht !
    dmth, do te thuash qe, gjuha shqipe eshte dege e gjuheve semitike??? apo gjuhet semite vijne nga shqipja???
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush tė bėri nga Toka kaq tė pėrsosur
    Postime
    309

Pėrshėndetje,

Pa tė keq, mė vjen keq qė disa iu futen ēėshtjeve pėr tė cilat nuk kan njohuri, dhe sidomos gjuheve tė cilat nuk i njohin, dhe kėshtu duken nė sy tė atyre qė dinė pak shumė naivė.

Shfaqi dėshirėn tė ofroj kontributin timė pėr tė kthtjelluar disa tė thana nė kėtė temė, dhe kjo me qėllim tė mirėfillt e kurrėsesi ndryshe.

Disa nė postimet e tyre bėjn qasjen se JESUS ėshtė JOSHUA, ėshtė krejt gabim, jan dy persona tė ndryshėm. Por Joshua ka qen nxėnėsi i profetit MOIS dhe pas vdekjes sė MOISIUT
    e zėvendėsoi atė, dhe gjithashtu Zoti i dha gradin e Profetit. Kam qen dhe kam vizituar varrin e tij. pra ėshtė e panevojshme kjo qasje e pasakt.

Ndėrsa ėshtė fakt se Gjuha e jesusit nuk ka qen hebraishtja por ARAMUNISHTJA qė ėshtė bijė e Shqipes, kėshtu qė edhe Libri i reveluar Jesusit ka qen nė Aramunishtė jo hebraishtė.

Nga ky fakt, edhe kuptimet e emrave tė familjes se Jesusit jan Shqipė, duke filluar nga JESUSI = JE+GĖZUS, ndėrsa Nėna e tij MIRJAM = MIRĖ JAM, Nėna e Mirjamės e ka pas emrin
    HANA = HĖNA, Burri i HANĖS dhe Babai i MIRJAMĖS eka pas emrin IMRAN = I mbron deri frikė kemi thėnė edhe ne MRON jo mbron, nga rrėnja RUN = MĖ RUN, M'RUN.

FIN DE CITATION

Ndėrsa, a fliste Jesusi Shqipė apo jo, ėshtė krejt e thjeshtė, ashtu siē thashė Aramunishtja ėshtė shumė e ngat me Shqipen, fliste Aramunishtė, ndėrsa Shqipė nuk ka asnjė dėshmi
    pėr kėtė. Kurse paragrafi : ELI ELI LEMA SABAKTANI nuk ka lidhje me Shqipė, Por ėshtė gjuhė semitike, ARABO-HEBRAISHTE

El dmth Zot, kurse pjesa tjetėr e paragrafit LEMA SABAKTANI, LE+MA dmth PĖR ĒKA nuk ka tė bėj me LE tė gjuhės Shqipe, LE = pėr - MA dmth ĒKA, pra shohim se nuk ka tė bėj me Shqipė dhe fjalė pėr fjalė nuk mund tė pėrkthehet. SABAKTANI dmth mė Dėvancove, parameje, nga rrėnja SABAKA = KA DEVANCUAR, TANI dmth MU nė formė tė gramatikės sė gjuhėve semitike SABAK+TANI.

Pra siē vėrejmė, ky paragraf, ėshtė edhe gabimishtė i pėrkthyer, nuk dmth, pėrse mė la, LEMA SABAKTANI, por = pėr ēka mė dėvancove, apo pėr ēka shkove para meje, ky ėshtė pėrkthimi fjalė pėr fjalė, ngase mund tė merrė kutpmin nė pikpamje alegorike, pėr ēka mė la.

Por kurrsesi nuk duhet besuar se kjo dmth se Zoti hoqi dorė nga Jesusi, dhe nuk e ndihmoi, sepse Zoti ka qen gjithmon me jesusin dhe ėshtė. nė pikpamje tė mbėshtetjes. Ndėrsa Zoti nuk ėshtė materiel pėr tė qen fizikisht me ndėkend, ėshtė krijuesi i tė gjitha materjeve, me jetė e pa jetė.

Por ky paragraf kurrsesi nuk ėshtė Shqipė!

FIN DE CITATION

i/e regjistruar Maska e Akuamarini
    Anėtarėsuar
    19-02-2015
    Postime
    3,094

“Krishti, quhej Emanuel, bibla nis shqip”. Befasojne studiuesit: Shqipja baza e krishtėrimit

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Prejardhja e fjales Albania?
    Nga s0ni nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 26-10-2016, 06:37
  2. Prejardhja e fjales "mishmash"!!!!!!!!
    Nga drague nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 15-06-2009, 20:31
  3. Seria Shpirtėrore I: Lutja e Jisuit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 23:16
  4. Liturgjia e Fjalės sė Zotit
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 07:48
  5. Prejardhja e fjales - dashnia-dashuria
    Nga illiriani nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-01-2003, 15:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •