ahahahahahahahahahahahaha,...po me ben te qeshem me te madhe sa u habit e gjithe shtepia ime,.....Albani nuk i ploteson kushtet e Muhadithit dhe ti po thua qe eshte Hafidh? ahahahahahahahahahaha.......e kush ta tha qe Albani ka qene qe 12 vjec Hafidh se Vallahi pas disa vitesh do te thoni se ka qene Evlija dhe ka bere Keramete.
Ēme kenaqe o "injejti", Allahu te rujt o rob i Zotit, i pa pame je!
"Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.
"Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.
Zoterush!
Une nuk jam person dosido qe te te plotesoj deshirat surratit tat, une nje debat me te e kam mbaruar dhe ne prezence te studenteve shqiptare ne Damask.
Une nese do te bej nje debat me cilin do prej jush, s'kam nevoje te me transkriptohet per ne forum sepse i kam kredibilitetet per ta bere ate LIVE ne Televizionin KLAN.
Por nese ke deshire te organizosh nje debat mes meje dhe Tan Kristos, forumi ketu eshte, moderatoret jane, qe te mos nderhyjne persona te tjere dhe e zhvillojme ketu, plus kesaj edhe fjalet regjistrohen dhe publikoje pastaj ne cdo Gazete apo cdo Reviste kete debat.
Ok?
Tan kristo ka nja 1 muj qe ska ber bidatēi askend dhe ka derguar xhematin e tij ne kerkimD
Do vije nje dite qe i vetmi ne toke qe Tan kristo nuk e ka nxjerr jasht menhexhit do jet ai vet....
Sa per temen, eshte fol nja 100 here....
Albani ka ixhaza nga Allamah Sheikh Muhammed Ragib et-Tabaagh me te cilin ka studju shkencen e hadithit .
Ka tjeter ixhaza nga Shaikh Bahxhatul Baitaar, isnadi i te cilit shkon deri tek imam ahmedi.
Kopjo te ketyre dy ixhazeve i ka nxenesi i tij Ali hasan el halebi.
p.s Albani keto qe permenda me lart i ka permend dhe ne disa libra te tij.
.
Ti nuk shikon variante ?!! Dmth atehere je qorr! Cfar te te them une ty tani tjeter.
Ti si musliman qe je , dhe pasi e konsideron veten te ditur ne kete lemi dua te me tregojsh cilin hadith une duhet te besoj , ate qe thot se ka lene Kurain dhe Sunetin, ate qe thot se ka lene Kuranin dhe familjen ose mos valle duhet te besoj hadithin qe thot qe ka lene VETEM KURANIN!!!
Logjikisht nese e shikojme kete ceshtje Profeti ka lene nje amanet te fundit dhe jo tre!
Une dua te di SAKT SE CFAR KA THENE PROFETI NE ATE DITE!!! Nuk ka sgje te keqe te kerkoj nga ty qe te me tregojsh se cfarka thene sakt profeti ate dite, andaj urdhero me trego se cfar ka thene!!! A ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe Sunetin e tij , ose a ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe familjen e tij ose ka thene qe ka lene vetem KURANIN!
Te lutem me trego , sepse sinqerisht dua te di kete ceshtje dhe nuk tallem!!!
Nga ana tjeter sa per info nese nuk e ke ditur po te tregoj une!!!
Krejt doktrina e ndjekjes se Sunetit te profetit RRJEDH PREJ ATIJ HADITHIT!!! Sot nuk do te kishe musliman suni sikur AI HADITH TE MOS EKZISTONTE!!! KJO ESHTE FAKT !!!
Po ashtu krejt doktrina e shiizmit rrjedh nga varianti tjeter i te njejtit hadith sipas tecilit profeti ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe familjen e tij! SIKUR TE MOS EKZISTONTE KY HADITH NUK DO TE EKZISTONTE FARE SHIIZMI!!!!
Andaj muslimanet kane te drejte te dine sakt amanetin e fundit, dhe kete kerkoj une nga ti dhe cdo kush tjeter te me sqaroj!!!
Sa per info KURRE nuk kam qene SHIA , as qe do te behem SHIA ndonjehere, por ama edhe SUNI nuk e konsideroj veten!!!
Veten time e konsideroj MUSLIMAN!!! As Shia as Suni , e as ndonje sekt tjeter, por VETEM MUSLIMAN!!!
Pres pergjigje.
Sinqerisht dhe me respekte
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
ahahahaha alDI, Tan Kristo qeka merzit i dashur, e paska edhe nje shok (Paridi26) ne forum qe merret me mbleseri debati edhe Pardit do t'i vije dita qe te dal jashte menhexhit.
Sa per temen alDI, Albani ka nje ixhaze ne Mukhtesar (permbledhje) prej Shejhut te Halebit, kjo i jepet cdo nxenesi. Pamvaresisht se Albani nuk e ka permendur si Allameh Shejkh Muamed Ragibin sepse nuk ishte i linjes se tij por Esh'arij.
Persa i perket Shejh Behxheh Baitari, nuk mund te jem i sigurt pa ardhur me reference dhe cfare ixhazeh ka marre.
Nuk jane argumente librat e Albanit qe ka fol per veten e tij se cfare ixhazeje ka perfitu.
Faktet jane vetem referencat nga ku mund te arrijme ti dijme dhe ti shohim.
Ah se harrova!
Ky nxenesi i Albanit, Ali ibn hasan el-halebi, ka akuzu Feuzanin per Irxha qe eshte nje grup i cili pretendon se Besimi dhe praktika jane dy gjera te ndryshme dhe nuk jane vertetime te njera-tetres.
Ndersa Feuzani e ka mohu, megjithese ne mesin e atyre qe e quajne veten selefi eshte hapur nje debat i madh mes nxenesve te Albanit dhe Feuzanit dhe mesa duket menhexhi i Tan Kristos ka fillu te shperbehet.
Fatkeqesia e tyre qendron ne mosnjohjen e Usulit si Usul dini ashtu edhe USul Fikhu
Albanin kush e kundershton asht ose xhahil ose Ose nuk e don synetin e pejkamberit s.a.v.s
kand don ALLAHU eudhzon
shkolla asht vetem dije , por jo gjithqysh edhe i menqur me kon.
nese eke temelin stabil edhe fen e ke stabile, temelin ALLAHU kuna doj ja jep,nese temelin e ke te kalbt , meresh me dijetar se ty te ka ra hise mi keahasu se kush asht ma i mir e kush ma i keq. hajr inshalla
ka njerz qe vetem ni sure edin por jan ne xhenet inshalla,pershkak se temelin e fort e kan, Kuranin dhe Sunnetin.
te lutem mos u merzit ti nese nuk e ke njanen prej tyre lute ALLAHU eta jep edhe ty edhe mu inshalla
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 01-04-2009 mė 01:16
Ti konsidero vete qysh dush . lute ALLAHUN per udhzim, se vetem ALLAHU din te udhzoj. VALLAHI akiden vetem kuj don ALLAHU ja jep , nuk jan te njejt si sunni sikur shija,
pak u nguta une se nuk e lexova ni postim tandin ma lart , e tash po thuj se me ra ne kok,
Ma bon hallall.
pasardhsit e pejkamberit s.a.v.s. jan dijetart
natyrish qe ne duhet te kujdesem per familjen e tij.
mos te ja nisi mi njeh te kqijat e shijave , se VALLAI nese i lexon ni krisht i gerditet feja e vet e lere muslimant nese e lexojn
Selam alejkum.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 01-04-2009 mė 01:26
Krijoni Kontakt