sa per fotot ja ke fut kot... DIJETARI I SHEKULLIT ME BO HALLALLIN HARAM ?????????? A do na e sillni senedin e Albanit apo jo???
Te jesh Dijetari i Shekullit pa mesus e sened sikur nuk e pranon mendja....
sa per fotot ja ke fut kot... DIJETARI I SHEKULLIT ME BO HALLALLIN HARAM ?????????? A do na e sillni senedin e Albanit apo jo???
Te jesh Dijetari i Shekullit pa mesus e sened sikur nuk e pranon mendja....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Acid_Burn : 31-03-2009 mė 12:40 Arsyeja: mu kujtun fotot
RIPPR
!=Gostivari_usa;2209678]Urdhero me trego ti se kush jane shijat!!!
Une nuk i njoh. Ate qe di une se pas vdekjes se Profetit(p.q.m.t) muslimanet u ndane ne dy grupe
ne menyren me absolute nuk u ndan ne dy grupe.te gjith u pajtuan me ebu Bekrin per halife,pasi dihej pozita e tij midis sahabeve dhe vet resulit alejhi selam i cili tha "nese do me lejhohej te kisha nje halil ,ky do te ishte ebu Bekri.
ik hidhu poshte ndonje treni se ndoshta keshtu mbaron duke shar shoket e profetit alejhi selam.pasi ti padyshim je nje shia.Njeri grup favorizonte Ebu Bekrin dhe tjetri grup favorizonte Aliun r.a.! Per te mbrojtur pozitat e tyre zbuluan ca hadithe te rrejshme.
Grupi i pare bazonte pozitat e tyre tek fjalet e fundit te Profetit dhe sipas te cileve Profeti kishte thene se kam lene per ju Kuranin dhe Sunetin e tij, ndersa grupi tjeter bazoheshte ne po te njejten ngjarje, por me nje ndryshim te vogel, sipas ketyre Profeti kishte thene se ka lene per ne Kuranin dhe familjen e tij!!!
resuli sal Allahu alejhi ue selem ka thene
ju kam lene kuranin dhe nje te ngjashem me te.
nuk kuptohet kurani pa sunetitn e tij dhe nuk praktikohet feja pa sunetin e tij .
Te njejtit njerez, e njejta ngjarje , dikush e degjon ne nje menyre fjalimin dhe dikush ne nje menyre tjeter!!!! Dikush ketu genjen!!!!!!! Eshte shum e thjeshte!!!!! N uk duhet te jesh gjeni qe te kuptojsh se dikush ketu GENJEN!!!!!
Dhe ne fakt ne baze te asaj qe kam lexuar une , fatkeqesisht gjenjejne te dua palet, sepse ekziston edhe varianti numer tre i amanetiti te fundit sipas te cilit Profeti thot se ka lene per ne VETEM KURANIT!!!!! Asgje me shum dhe asgje me pak!!!
i mjeri ti .e kush je ti mor pleher te flasesh keshtu per ata qe jan gjenerata me e mir e islamit.
shijat mor i mjer jan paraqitur vetem pas vdekjes se halifes se tret Uthmani iben Afuani radij Allahu anhu .dhe kjo erdhi nga nje mushrik i qelbur ēifut i cili rrejshem e pranoi islamin per te futur trazira siē ben ti.Duke pare realitetin nga ky prizem do te shikojsh se shijat e kishin inat Ebu Bekrin andaj per te degraduar personalitetin e tij , i mveshen shum gjera te padrejta vetem e vetem per me thene se nje njeri si ky dmth Ebu Bekri nuk meriton te behet udheheqesi i jone!!! Nga ana tjeter shijat i mveshen shum merrita Aliut r.a. vetem me vetem per tju thene njerezve se ky eshte personi qe duhet te udheheqi me muslimanet!!!
Sunit nga ana tjeter , edhe ato per te mbrojtur pozitat e veta krijuan cfar do lloj prallash sipas te cilave, shijat jane tradhetar dhe nga ana tjeter lartesuan figuren e Ebu Bekrit per te treguar se nuk bejme gabim kur zgjedhim Ebu Bekrin per udheheqes!!!
shijat e par Aliu radij Allahu anhu urdheroi qe te hapen hendeqe te ndizen me zjarr e pastaj te hidhen ata qe nuk kthehen nga ajo shtirllik ne te cilin ishin zhytur.
kush ta tha kete gjyshi jot?Ne fakt ne kete menyre dy te palet tradhetuan udhrerat e profetit, sipas te ciles profeti kishte thene se ka lene per ne VETEM KURANIN!!!
ja kishte sjell nje drago nga qielli i cili nxirrte flak nga goja?
nuk ka ngel kjo pun ne doren tende.Falenderojm Allahun qe na ka premtuar qe do te ket gjithmon dijetar qe do ta rigjallerojne kete fe.Nuk jam kunder qe njerezit kane mbledhur hadithet, sepse permes haditheve mesojme dicka me shum per jeten e profetit, jam per revizionin e haditheve, per shlyerjen e te gjitha haditheve kontradiktore, e te gjitha haditheve qe nuk kane kuptim dhe te gjitha haditheve qe kundershtojne Kuranin.
GV_USA[/QUOTE]
.rapsodas me Artan Kriston qe uli koken ne Damask
pra nuk e ke problem nese te rregulloj nje debat me Artan Kriston kur te deshirosh ku te deshirosh .
besoj se ti do e pranosh nese je i sinqert
por me nje kusht te regjistrohet e te hidhen ne forum
vetem na thuaj kur e don debatin me te dhe ku e don
Nese ti mohon faktet historike une ste kam fajin , por nuk eshte e vertete qe shijat jane nda pas vdekjes se Uthmanit!!! Jane nda menjehere pas vdekjes se Profetit, kur u shpall se Ebu Bekri do te ishte udheheqes i muslimaneve, nje numer i madh i besimtareve kundershtuan kete duke thene se Aliut r.a. i takon te udheheqi me umetin musliman e jo Ebu Bekrit. Kjo eshte FAKT !!!!
Nga ana tjeter ate qe thash sa i perket amanetit te fundit te profetit, urdhero shko dhe lexoj hadithet, cfar te te them une ty tjeter !!!
Do te shikojsh se e njejta ngjarje ne te njejtin vend, nga te njejtet njerez percillet ne tre variante:
Varianti i pare thot se Profeti ka lene per ne Kuranin dhe Sunetin e tij.
Varianti i dyte thot se Profeti ka lene per ne Kuranin dhe Familjen e tij dhe
Varianti i trete thot se Profeti ka lene per ne VETEM KURANIT!!!
Udhero ti qe je me i zgjuar dhe me trego cilin variant duhet te besoj une dhe pse?!!
Dhe poashtu pse nuk duhet ti besoj ato dy variantet tjera.
Me Respekt
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
cilet variante? un nuk shikoj variante ketunuk e di ku e ke mesu ti historin .shijat kan dal pas vrasjejes se uthmanit.nuk ka pas kurrfar kundershtimi midis sahabeve per sa i perket hilafetit te ebu Bekrit.
thot Abdullah iben umeri
kur na pysnin per sahabet e resulit alejhi selam ne thonim
ebu Bekri pastaj thonim Umeri pastaj thonim Uthmani e metej ndaleshim.
Nga ana tjeter ate qe thash sa i perket amanetit te fundit te profetit, urdhero shko dhe lexoj hadithet, cfar te te them une ty tjeter !!!
Do te shikojsh se e njejta ngjarje ne te njejtin vend, nga te njejtet njerez percillet ne tre variante:
Varianti i pare thot se Profeti ka lene per ne Kuranin dhe Sunetin e tij.
Varianti i dyte thot se Profeti ka lene per ne Kuranin dhe Familjen e tij dhe
Varianti i trete thot se Profeti ka lene per ne VETEM KURANIT!!!
Udhero ti qe je me i zgjuar dhe me trego cilin variant duhet te besoj une dhe pse?!!
Dhe poashtu pse nuk duhet ti besoj ato dy variantet tjera.
Me Respekt
GV_USA
pse Aliut i tajkojka me i bo halife ? feja islame ka gjithmon fakte ,
te lutem mos i krahaso shijat me islam te lutem se nuk ka kurgja te perbashket.
ma lart e ke cek se ne i quajm shijat qafira !
mos haro se meju than munafika edhe ma keq asht, munafikat jan ne fund te xhehnemit, por jan edhe ne mes neve , por ne nuk i dimm vetem meret vesh herdo kurdo.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 31-03-2009 mė 17:23
Krijoni Kontakt