Close
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 10
 1. #1
  i/e regjistruar
  Anėtarėsuar
  08-05-2008
  Vendndodhja
  Middle East
  Postime
  245

  Acess - Kerkim I Bazuar ne Radio Box

  Pershendetje te gjithve,

  kam nje Baze te te Dhenave ne Access ne at Baze eshte nje nje tabel tblEmployee ku ka Fushat Emri, Mbiemri, ID,...

  nga kjo tabel kam ndertuar nje Query qryEmployee pra tani dua te beje nje form per kerkim te Puntoreve si ne foton me posht...

  Ndonje Ndihme ne kete eshte lart e Vlersuar!
  Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

 2. #2
  [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
  Anėtarėsuar
  28-01-2003
  Vendndodhja
  New York City Haven on Earth
  Postime
  2,679
  teorikisht!

  nese txtbox e kemi txtKerkim
  radio jane punonjesEmri, punonjesMbiemri, punonjesID edhe vete seleksjoni i radio eshte kriteriFusha

  if kriteriFusha = emer { fushaEkerkimit = punonjesEmri }
  else if kriteriFusha = mbiemer { fushaEkerimit = punonjesMiemri }
  else if kriteriFusha = ID { fushaEkerimit = punon jesID }

  kerko tabelen eblEmployee ku fusha = fushaEkerkimit dhe kriteri = txtbox txtKerim

  kjo esshte pak a shume teworikisht me kod nuk e di ver kodin ta shofe nje nga cunat qe ja pret shume per access


  Ardi
  Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
  N. H. Schwarzkopf

 3. #3
  i/e regjistruar Maska e hot_prinz
  Anėtarėsuar
  29-05-2007
  Vendndodhja
  Frankfurt
  Postime
  9,878
  ja edhe kodi ne Access pas teorise se Ardit,


  Kodi PHP:
  Option Compare Database

  Private Sub cmdKerkoj_Click()
      
      
  lstRezultati.RowSource vbEmbtyString
      txtKerkim
  .SetFocus
      
      
  If txtKerkim.Text <> "" Then
          Select 
  Case optGrupi
          
  Case 1
              kerko Emri
  .NametxtKerkim.Text
          
  Case 2
              kerko Mbiemri
  .NametxtKerkim.Text
          
  Case 3
              kerko ID
  .NametxtKerkim.Text
          
  Case Else
              
  MsgBox "aktivizo nje kolone per te kerkuar!"
          
  End Select
      
  Else
          
  MsgBox "shkruaj se pari cfare do kerkosh!"
      
  End If
      
  End Sub

  Private Sub kerko(textKolona As StringtextKerkim As String)

      
  Dim databaza As DAO.Database
      Dim rekordseti 
  As DAO.Recordset
      Dim komandaSQL 
  As String

      Set databaza 
  CurrentDb
      komandaSQL 
  "SELECT * FROM tblEmploye WHERE (" textKolona " LIKE '*" textKerkim "*')"
      
  Set rekordseti databaza.OpenRecordset(komandaSQL)
       
      Do While 
  Not rekordseti.EOF
          lstRezultati
  .AddItem rekordseti.Fields("Emri") & _
              
  " ---> " rekordseti.Fields("Mbiemri") & " ---> " rekordseti.Fields("ID")
          
  rekordseti.MoveNext
      Loop
       
      rekordseti
  .Close
      Set rekordseti 
  Nothing
      Set databaza 
  Nothing
      
  End Sub 
  Baza
  Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   

 4. #4
  i/e regjistruar
  Anėtarėsuar
  08-05-2008
  Vendndodhja
  Middle East
  Postime
  245
  @Hot_Prinz, Artdi, Faliminderit shum per Perpjekjet por une prap nuk arrita ne 100% per shkak se me del mesazhi "Aktivizo nje Kolon per te Kerkuar"

  po e bashkangjes bazen per te shiquar se ku po gaboj une,

  do te ishte mire qe rezulati i kerkimit te me shafaqet ne Query e jo ne List Box por sidoqoft edhe ne list Box me kryen pune

  edhe nje here Faliminderit shumė
  Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur

 5. #5
  i/e regjistruar Maska e hot_prinz
  Anėtarėsuar
  29-05-2007
  Vendndodhja
  Frankfurt
  Postime
  9,878
  LittleBoy,

  mesazhi "Aktivizo nje Kolon per te Kerkuar" te ka dalur sepse emri i grupit te opcioneve te ti ishte ne vend te , poashtu edhe nje vlere e te dhenave ne liste duhet ndryshuar gjerm. .

  Sa i perket shfaqjes se rezultateve te kerkimit ne query, pse duhet te shfaqesh rezultate ne query te Access-it kur vete kerkimi ne kod eshte nje query [SELECT.. FROM.. LIKE..]?

  Ketu duhet te dallosh se forma e query-t te Access-it eshte krijuar edhe per (joprogramere apo queryfetishiste..) qe te krijojne nje query, e nese nje programer krijon nje query dinamik me kod atehre nuk ka nevoje per shfaqje rezultatesh ne nje query te access-it, nese me te vertete kjo eshte e nevojshme per cfardo gjeje atehere vie ne pyetje i tere sistemi i Access-it se a eshte i pershtatshem per te krijuar ate projekt.

  Une personalisht nuk njof asnje projekt i cili mund te funksionoje me Access-in pa arritur heret a vone ne kufinjte e tij, prandaj nuk filloj kurre nje projekt ne Access!
  Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur

 6. #6
  i/e regjistruar
  Anėtarėsuar
  08-05-2008
  Vendndodhja
  Middle East
  Postime
  245
  Hot_Prinz,

  Te Lumtė per zgjidhjen!

  Pajtohem se nuk ja vlen te nisesh nje project te madh me MS Access mirpo per Data Baza te vogla qe nuk kan shum transakcione funksionon mire !

  E Vlersoj shum Hot_prinz kete Ndihmes.

 7. #7
  i/e regjistruar Maska e hot_prinz
  Anėtarėsuar
  29-05-2007
  Vendndodhja
  Frankfurt
  Postime
  9,878
  hey LittleBoy,

  kam ndryshuar kete program, kur kerkon tabelen <tblEmployee>, rezultatet e kerkimit do te ruhen ne nje tabele te perkohshme (temporere) me emrin <tblTemp>, kur shtyp pullen per kerkim programi kerkon nese tabela tblTemp ekziston dhe e fshin ate, pastaj krijon tabelen tblTemp te zbrazet dhe ruan rezultatet e kerkimit ne te.

  Tani nje report i krijuar me emrin <berEmployee> i cili i merr informacionet nga tabela tblTemp, gjithnje do te permbaje rezultatet e kerkuara dhe do te hapet automatikisht. Ne kete menyre mund te krijohet edhe nje query ne Access i cili permban te dhenat e tblTemp, nese te hyn ne pune per ndonji gje tjeter.

  **Kujdes: Mos harro te mbyllesh tabelen (vetem nese e hap tblTemp per te shiquar cfare ka ne te) para se te kerkosh, sepse programi nuk do te mundet ta fshije tabelen derisa eshte e hapur dhe do lajmroje nje gabim!

  Kodi PHP:
  Option Compare Database

  Private Sub cmdKerkoj_Click()
      
      
  lstRezultati.RowSource vbEmbtyString
      txtKerkim
  .SetFocus
      
      
  If txtKerkim.Text <> "" Then
          Select 
  Case optGrupi
          
  Case 1
              kerko Emri
  .NametxtKerkim.Text
          
  Case 2
              kerko Mbiemri
  .NametxtKerkim.Text
          
  Case 3
              kerko ID
  .NametxtKerkim.Text
          
  Case Else
              
  MsgBox "aktivizo nje kolone per te kerkuar!"
          
  End Select
      
  Else
          
  MsgBox "shkruaj se pari cfare do kerkosh!"
      
  End If
      
  End Sub

  Private Sub kerko(textKolona As StringtextKerkim As String)

      
  Dim databaza As DAO.Database
      Dim rekordseti 
  As DAO.Recordset
      Dim komandaSQL 
  As String
      
      Dim tabela 
  As TableDef
      Dim rekordsetiX 
  As Recordset
      Dim tblName 
  As String
      
      Set databaza 
  CurrentDb
      tblName 
  "tblTemp"
      
      
  mbyll_raportet
      
      fshij_tabelen databaza
  tblName
      krijo_tabelen databaza
  tblName
      
      komandaSQL 
  "SELECT * FROM tblEmploye WHERE (" textKolona " LIKE '*" textKerkim "*')"
      
  Set rekordseti databaza.OpenRecordset(komandaSQL)
      
      
  Set rekordsetiX databaza.OpenRecordset(tblName)
      
      Do While 
  Not rekordseti.EOF
          lstRezultati
  .AddItem rekordseti.Fields("Emri") & _
              
  " ---> " rekordseti.Fields("Mbiemri") & " ---> " rekordseti.Fields("ID")

          
  fut_vlera_tabele rekordsetiXrekordseti.Fields("ID"), _
              rekordseti
  .Fields("Emri"), rekordseti.Fields("Mbiemri")

          
  rekordseti.MoveNext
      Loop
      
      rekordseti
  .Close
      databaza
  .Close
      Set rekordseti 
  Nothing
      Set databaza 
  Nothing
      
      Dim stDocName 
  As String
      
      stDocName 
  "berEmployee"
      
  DoCmd.OpenReport stDocNameacPreview, , , acWindowNormal
      
  End Sub

  Public Sub mbyll_raportet()

      Do While 
  Reports.Count 0
          DoCmd
  .Close acReportReports(0).Name
      Loop

  End Sub

  Public Sub fut_vlera_tabele(rekordsetiXstrId As String_
      strEmri 
  As StringstrMbiemri As String)

      
  With rekordsetiX
          
  .AddNew
              
  !ID strId
              
  !Emri strEmri
              
  !Mbiemri strMbiemri
          
  .Update
          
  .Bookmark = .LastModified
      End With

  End Sub

  Public Sub krijo_tabelen(ByRef databazatblName)

      
  Set tabela databaza.CreateTableDef(tblName)
      
      
  With tabela
          Set Feld1 
  = .CreateField("ID"dbText12)
          
  Set Feld2 = .CreateField("Emri"dbText25)
          
  Set Feld3 = .CreateField("Mbiemri"dbText25)
              .
  Fields.Append Feld1
              
  .Fields.Append Feld2
              
  .Fields.Append Feld3
      End With
      
      databaza
  .TableDefs.Append tabela

  End Sub

  Public Sub fshij_tabelen(ByRef databazatblName)

      
  Dim i
      
  For 0 To databaza.TableDefs.Count 1
          
  If databaza.TableDefs(i).Name tblName Then
              databaza
  .TableDefs.Delete tblName
              
  Exit Sub
          End 
  If
      
  Next i
      
  End Sub 


  Lidhja per bazen e Accessit (2007):
  bazen e Accessit (2007)
  Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
  Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hot_prinz : 02-03-2009 mė 19:34 Arsyeja: **

 8. #8
  i/e regjistruar
  Anėtarėsuar
  08-05-2008
  Vendndodhja
  Middle East
  Postime
  245
  hot_prinz, ke mundesi qe bazen ta Konvertojsh ne access 2003?

 9. #9
  i/e regjistruar Maska e hot_prinz
  Anėtarėsuar
  29-05-2007
  Vendndodhja
  Frankfurt
  Postime
  9,878
  jo per momentin se ketu ne pune nuk kam Access 2007, por e perpunova databazen tende te versionit 2003.
  Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur

 10. #10
  i/e regjistruar
  Anėtarėsuar
  08-05-2008
  Vendndodhja
  Middle East
  Postime
  245
  Te Lumt Hot_prinz,

  Kjo eshte ajo qfar kam deshiruar. Bravoo!

  Faliminderit

Tema tė Ngjashme

 1. Per Motrat Muslimane
  Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
  Pėrgjigje: 22
  Postimi i Fundit: 04-02-2009, 11:12
 2. Pėrgjigje: 1
  Postimi i Fundit: 07-02-2008, 19:21
 3. Ekstradohen dy shtetas te shpallur ne kerkim per vrasje
  Nga AlbaneZ nė forumin Problematika shqiptare
  Pėrgjigje: 0
  Postimi i Fundit: 17-03-2007, 05:47
 4. Nė kėrkim tė hebrenjve tė vjetėr tė Sarandės
  Nga Hyllien nė forumin Arkeologji/antropologji
  Pėrgjigje: 1
  Postimi i Fundit: 30-06-2004, 09:27
 5. programet dhe faqet me te mira per te bere kerkim ne internet
  Nga benseven11 nė forumin Lajme nga informatika
  Pėrgjigje: 0
  Postimi i Fundit: 15-05-2003, 19:47

Regullat e Postimit

 • Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
 • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
 • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
 • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
 •