Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Korcare Maska e korcarka91
    Anėtarėsuar
    27-12-2008
    Vendndodhja
    qytetin e serenatave
    Postime
    28

Pėrse konsumohet droga dhe si mund ta shmangim?

Ne jo pak raste kemi pare te rinj qe konsumojne droge.Sipas jush kush jane arsyet qe i kane cuar keta te rinj te behen vartes te saj dhe ca duhet te bejme ne si shoqeri per t'u ardhur ne ndihme atyre?

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar mė parė nga korcarka91 Lexo Postimin
    Ne jo pak raste kemi pare te rinj qe konsumojne droge.Sipas jush kush jane arsyet qe i kane cuar keta te rinj te behen vartes te saj dhe ca duhet te bejme ne si shoqeri per t'u ardhur ne ndihme atyre?
    Droga eshte nje plage e shoqerise ,vete nuk kam asnje eksperience ,e do zoti nuk me ndodh te femijet ,kjo eshte teme shume aktuale por besoj se njerezit (atyre qe mund ti kete ndodhur ) per mentalitetin shqiptar nuk flasin per te tilla gjera.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    per arsye nga me te ndryshmet,per snobizem...per te mos u ndare nga grupi,per te "dale nga veshtiresite e jetes"....artiste aktore kengetare sportiste biznesmene doktore etj e perdorin per te perballuar pune te stermundimshme(kryesisht cocain).......shume nga keta kane nxjerre dhe kryevepra nen efektin e droges.

Anėtarėsuar
    27-12-2008
    Vendndodhja
    qytetin e serenatave
    Postime
    28
    Sh flm per mendimet tuaja une personalisht nuk kam pasur ndonje te aferm perdorues te droges por jam ndikuar nga ato cka kam degjuar ne tv apo ne bisedat e perditshme me miqte e mi une mendoj se rinia shqiptare eshte konsumuese e droges sidomos keto vitet e fundit arsyet mund te jene nga me te ndryshmet por besoj se ndikohen sh nga shoqeria pra kuroriziteti per ta provuar edhe pse me pas behen vartes te saj nje arsye tjeter eshte dhe papunesia duke qene se nuk kane nje vend punesimi normale qe do enden rrugeve per te kaluar kohen dhe per t'u marre me te tilla gjera.

i/e regjistruar Maska e eagle_black
    Anėtarėsuar
    17-12-2008
    Vendndodhja
    LAGJIA E JOHANIT
    Postime
    357
    mirembrema korcarke me pelqen kjo teme qe ke hap dhe me te vertet duhet menduar se si ti ndihmojme keta perdorues te droges mua me ka rastisur disa here qe te kem te beje me tipa qe jane perdorues te droges dhe arsyeja me e forte qe ata jane perkushtuar droges eshte 1-konfliktet ne familje 2-lenia e shkolles 3-paraja dhe nga qe nuk kane para arrijne edhe te vjedhin per te nxjere para per te blere drogen

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    korcarka91 ke kapur nje problem shume shqetesues te shoqerise tone.
    Nuk e di se sa ky problem eshte i perhapur ne korce por di te them qe ketu ne tirane ka shume. Une per vete as nuk kam pasur eksperienca te tilla dhe nuk do te kem ne kete jete por kam shume shoke qe e pine, menyra se si e kane filluar?? : donin ta provonin se si ishte dhe ne fillim u pelqeu pi nje here pi dy here deri sa u bene vartes te droges.
    Nga vjen ky problem?
    Kjo po qe eshte nje pyetje me shume te paqarta brenda saj por per mendimin tim ky problem vjen per shkak te padijes se cfare te shkakton droga, per mungese informacioni sepse nuk u mesohet se cfare demesh sjell ajo dhe se cfare plage te hap ndoshta me informimin e adoleshenteve per kete problem per demet qe shkakton droga ndoshta do te zvogelohet kjo plage ne shoqerine tone, sepse faza e adoleshences eshte ajo qe te tundon apo le te themi faza ku kerkon eksperienca te reja dhe kur nuk je i ndergjejgesuar per de,et qe shkakton ajo eksperience qe kerkon ti mund te perfundoje duke te marre jeten.

Kavaljer

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anėtarėsuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    eh sa te perfolura keto tema...jo vetem neper forume por edhe ne jeten e perditshme....un mendoj kete qe sot cdo gje qe njeriu ben e ben sepse do...te gjithe i dine te mirat dhe te keqijat dhe prap se prap vazhdojne ti konsumojne....ky problem sbesoj se do kete fund ndonjehere dhe jo vetem per shoqerine tone po per mbare boten.....
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

E dua letėrsinė Maska e riza2008
    Anėtarėsuar
    17-05-2008
    Postime
    3,105
    Pershendetie korcarka91!Tema qe ju kini hapur eshte teper aktuale ne vendet e zhvilluara dhe ato te prapambetura.Ne vendin tone ky fenomen po merr permasa alarmante.Shkaqet e perhapjes jane te ndryshme,si kuriozitetei per ta provuar dhe pastaj behesh viktime,qejfi i shfrenuar tek disa kategori njerzish qe nuk dine ē'far tu bejne parave,tendenca e forte e shperndarsve te droges per te gjetur tregje shitje ne ēdo kohe,niveli i ulet arsimor,sensibilizimi i paket qe i behet luftes kunder droges nga shoqeria etje etje.Mosha me e predispozuar per tu bere narkomane eshte mosha adoleshente,prandaj dhe kujdesi prinderor ne kete moshe duhet te jete maksimal per femijen e vete.Respekte per temen Rizai.

Anėtarėsuar
    27-12-2008
    Vendndodhja
    qytetin e serenatave
    Postime
    28
    Citim Postuar mė parė nga riza2008 Lexo Postimin
    Pershendetie korcarka91!Tema qe ju kini hapur eshte teper aktuale ne vendet e zhvilluara dhe ato te prapambetura.Ne vendin tone ky fenomen po merr permasa alarmante.Shkaqet e perhapjes jane te ndryshme,si kuriozitetei per ta provuar dhe pastaj behesh viktime,qejfi i shfrenuar tek disa kategori njerzish qe nuk dine ē'far tu bejne parave,tendenca e forte e shperndarsve te droges per te gjetur tregje shitje ne ēdo kohe,niveli i ulet arsimor,sensibilizimi i paket qe i behet luftes kunder droges nga shoqeria etje etje.Mosha me e predispozuar per tu bere narkomane eshte mosha adoleshente,prandaj dhe kujdesi prinderor ne kete moshe duhet te jete maksimal per femijen e vete.Respekte per temen Rizai.

Riza flm qe je pergjigjur ndaj te njejtin mendim me ty.

Tema tė Ngjashme

1. Konsumohet kryekrimi "shkencor"
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-03-2006, 06:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •