Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015

Pse dhe nga duhet te orientohen shqiptaret ?

Mora Shkas Qe Te Hap Kete Tem Per Vete Faktin Se Ne Te Shumten E Rasteve Ne Tema Te Ndryshme Ku Anetaret E Nderuar Te Forumit Bashkebisedojne Mes Tyre Dhe Shume Mire Bejn Nuk Kan Ne Thelb Temen Ne Te Cilen Marrin Pjes Por Gjithmon Bie Ne Dukje Dallimi Fetar Midis Nesh;
    Une Do Doja Te Shtroja Ca Pyetje Qe Kan Ne Thelb Zgjidhjen Ne Nje Fare Menyre Te Ketij Ngerci Ton Kombetar;

Pse Shqiptaret Nuk Behen Te Gjithe Ne Nje Fe Ndryshe Nga Fqinjet Keshtu Nuk Do Kemi Rrjedhje Te Madhe SE SIPAS SHIFRAVE JAN ME SHUME ATA QE JAN ASIMILUR SE SA Kan Ngelur Ne Shqiperi. Jan Bere Grek Turq Apo Sllav ??????

Pse Shqiptaret Nuk Kan Pik Te Dobet Shqiptarin Po Kan Fen Kure E Din
    Mire Se Jan Fete Armiku Me I Madh I Shqiptarve???????

Ku Duhet Te Orientohen Shqiptaret Per Hir Te Kombit ???
    Te Behen Te Gjith Krishtere Katolik Dhe Orinetim Evropian??
    Te Bhen Te Gjith Mysliman Dhe Orinetm Arab ????
    Te Behen Te Gjithe Ortodoks Dhe Orientim Greko Sllav???
    Apo Te Behen Te Gjithe Ateist Dhe Te Jen Me Orientim Europian???
    Cila Nga Keto Do Ishte Me E Mire Per Shqiperin Dhe Psee????

Do Ju Lutesha Pjesmarseve Te Pergjigjen Me Fakte Bindese Dhe Te Mos Anashkalojne Temen
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sulioti : 28-12-2008 mė 07:47

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anėtarėsuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    [QUOTE=sulioti;2112109]

Kush e tha kete?? sipas meje pika me e dobet e shqiptareve eshte pikerisht shqiptaria; nuk kane pike te dobet fene sepse mua nuk me duken dhe aq shume fetar. Pastaj armiku me i madh i shqiptareve nuk eshte feja por mentaliteti i tyre.

Shqiptaret nuk jane dele qe hajde, ti cojme ne kete fushe apo ne ate tjetren. Cdonjeri ka idete dhe besimet e veta.
    Pre hir te kombit shqiptaret duhet te ndalohen tek shqiptaria.
    Jetoj pa kufij

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    E Thash Me Lart Fakteeeee Jo Moral E Perradha

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anėtarėsuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    nese nuk te pelqen ajo qe thashe bej kerkese qe te fshish postimin tim..ate qe thashe une e shte fakt...te pakten eshte fakti im personal (edhe pse fola ne numerin shumes, aty futem edhe une).
    Pastaj me duket se perrallat i do ti nese kerkon fakte.....une nuk mund te flas per filan e fistokun, flas per vete...nuk di perralla fetare.

Po nejse eshte faji im qe u pergjigja ketu se feja po na ben te zihemi ne te dy e jo me nje komb te tere.

Hajd mbetsh me shendet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga showgirl : 28-12-2008 mė 09:28
    Jetoj pa kufij

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga showgirl Lexo Postimin
    nese nuk te pelqen ajo qe thashe bej kerkese qe te fshish postimin tim..ate qe thashe une e shte fakt...te pakten eshte fakti im personal (edhe pse fola ne numerin shumes, aty futem edhe une).
    Pastaj me duket se perrallat i do ti nese kerkon fakte.....une nuk mund te flas per filan e fistokun, flas per vete...nuk di perralla fetare.

Po nejse eshte faji im qe u pergjigja ketu se feja po na ben te zihemi ne te dy e jo me nje komb te tere.

Hajd mbetsh me shendet.
    me beso o vajze e shout une ju adhuroj ju qe beni shou.
    por ne tem e kam theksuar vetem fakte bindese dhe argumenta jo thjesht nje mendim te castit po duhet pergjigjur me detaja fakte ose je per kete grup apo per ate kjo ishte pyetja

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Sa Keq Me Sa Po Shoh Shum Pak Interes Paskan Shqiptart Per Te Ardhemen E Tyre??

Do Doja Qe Kjo Teme Te Diskutohej Gjate Per Vete Faktin Se Eshte Interesante

Qe Te Dinim Se Ku Daun Te Oreinteohen Shqiptarete Sot?

Cilin Pozicion Do Marrin Ne Ballkan Per Te Ardhemen ?

Kjo Do Tregonte Se A Do Kishim Marre Ndonje Mesim Nga E Kaluara Jon E Hidhur Gjithmon Flas Nese Do Ishte Hapur Bisede Eee

i/e regjistruar Maska e kryenece
    Anėtarėsuar
    17-01-2005
    Postime
    167
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    Mora Shkas Qe Te Hap Kete Tem Per Vete Faktin Se Ne Te Shumten E Rasteve Ne Tema Te Ndryshme Ku Anetaret E Nderuar Te Forumit Bashkebisedojne Mes Tyre Dhe Shume Mire Bejn Nuk Kan Ne Thelb Temen Ne Te Cilen Marrin Pjes Por Gjithmon Bie Ne Dukje Dallimi Fetar Midis Nesh;
    Une Do Doja Te Shtroja Ca Pyetje Qe Kan Ne Thelb Zgjidhjen Ne Nje Fare Menyre Te Ketij Ngerci Ton Kombetar;

Pse Shqiptaret Nuk Behen Te Gjithe Ne Nje Fe Ndryshe Nga Fqinjet Keshtu Nuk Do Kemi Rrjedhje Te Madhe SE SIPAS SHIFRAVE JAN ME SHUME ATA QE JAN ASIMILUR SE SA Kan Ngelur Ne Shqiperi. Jan Bere Grek Turq Apo Sllav ??????

Sulioti si e ka thene edhe parafolesja nuk eshte se shqiptaret jane te dhene aq shume pas fese, ndryshe ne Kosove, atje po qe feja eshte dominuese. Le mo tani qe kush e kush nga shoqatat fetare ( nuk po i permend te gjitha se behet lista goxha e gjate) po perdor anen ekonomike, lekun per te rritur fiktivisht nr e besimtareve te rrymes qe ata propagandojne. Pastaj shqiptaret qe jetojne jashte normal qe kane marre nenshtetesine e vendit ku jetojne, se vendi i tyre nuk u garantoi mundesite minimale te jeteses, megjithate nuk e kane harruar origjiinen. Keshtu qe te kthesh tere popullin ne nje fe ... gje e kote, shqiptaret e kane pasur nje fe me kohe "shqiptarine".

Do Ju Lutesha Pjesmarseve Te Pergjigjen Me Fakte Bindese Dhe Te Mos Anashkalojne Temen
    Te gjitha keto pytjet ketu vetem sa e perserisin ate qe ke thene me lart e nuk eshte feja ajo qe i bashkon shqiptaret, kete ta kesh te qarte. Per hir te kombit shqiptaret nuk duhet t'i kthejne syte e varin shpresat ke feja, cfaredoqofte besimi fetar: mysliman, i krishtere, katolik, bektashi, vehabi, bahai etj etj. Nuk eshte feja ajo qe udheheq nje popull. Fakte ke plot, ne histori, por e keqja qendron pikerisht ne faktin se po e harrojme historine. Aq me keq kur ata qe jane ne pushtet nuk shohin tjeter vec te favorizojne tarafin e vet e kujt po i behet vone nese personi qe vihet ne ate post nuk eshte i afte nga ana profesionale, por eshte militant i kesaj apo asaj partie qe vjen ne pushtet. Pse sa here qe fiton njera apo tjetra parti e para gje behen nderrime te posteve zyrare? Perse nuk lihen njerez qe jane te afte nga ana profesionale e qe e bejne punen me perkushtim, e sa per bindjet politike ato nuk ka pse perzihen ne kete mes.
    Ka shume perse e jo vetem ne lidhje me fene apo besimin fetar te njerit apo tjetrit. Nje krahasim i thjeshte. Ne te gjithe Europen psh festohen me shume Krishtlindjet se sa nderrimi i viteve. Ne Shqiperi festohen Krishtlindjet, Bajrami po e po se jane festa fetare, plus Viti i Ri qe eshte per te gjithe pa perjashtim, i te gjithe popullit, pavaresisht se cfare feje i perket ti apo une.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Kryenece Flm Per Mendimin Tend.
    Por Une Do Te Theksoja Se Feja Ka Te Bej Shume Ne Bashkimin E Forcimin E Nje Kombi Njeriu Mund Te Besoj Thjeshte Ne Zot Pa Parti Fe.

MOS TE SHKOJ ME LARG POR MERR PER SHEMBULL FQINJET TAN TE JUGUT DHE TE VEIRUT FAKTI SE PSE KETO SHTETE KAN UNITET E PER SHKAK TE UNTETIT VJEN FORCA ESHTE SE KAN NJE FE KJO ESHTE FEJA AJO QE BEN FORCEN BASHKIMIN

Se E Rendesishme Eshte Feja Te Shqiptaret Une Vete E Di .Po Keshtu Sic Jemi Te Percare Sot Ca Andej E Ca Ketej Zor Se Do Bejm Ndonje Gje Te Madhe Neser .
    Une Ato Pyetje Qe Kam Shtruar Me Lart Jan Per Te Ndricuar Te Nesermen Se Ku Duam Te Shkojm Si Komb Se E Sotmja Dhe E Djeshmja Jan Njesoj Nuk Kan Asnje Dallim Percarje Fetare Percarje Politike Percarje Shoqerore Etj Etj
    Pyetjet E Mia Drejtohen Me Larte Kan Per Qellim Se A Kemi Nxierr Ne Mesime Si Shqiptar Dhe Ku Duam Te Shkojm Ne Te Ardhmen Ky Ishte Thelbi I Temes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sulioti : 30-12-2008 mė 19:58

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742

Mos shiko forumin e fese per te nxjerre konkluzion mbi piken e dobet te shqiptareve.Ka anetare qe kane disa emra dhe skruajne perdite ligjerata mbi fene,por mbeten vetem disa persona.
    Pjesa derrmuese e shqiptareve e shikon fene si nje aspekt dytesor te jetes.Ekstremizmi vjen me shume nga shqiptaret e Kosoves dhe Maqedonise.
    Fakti qe shqiptaret bashkejetojne ne nje fryme mirekuptimi dhe respekti reciprok eshte realitet i pamohueshem.Familjet shqiptare jane te lidhura midis tyre nga martesa,edhe pse jane te besimeve te ndryshme.Ne Shqiperi nuk eshte skandal qe nje i krishter te martohet me nje myslimane ose e kunderta,dhe keshtu uroj te jete perhere.

Ne si shqiptare duhet te ndjekim rrugen e zhvillimit,e hyrjes ne nje familje te madhe si ajo europiane.Te jemi pjese e kesaj familje.
    Europianet nuk jane te gjithe ateiste.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •