Eh more Hasan djali qė mė preke nė tel ( qė nėnkupton nė plagė ). S'do tė kem qare edhe njė herė pa e pėrmendur njė "mesele" ( tė cilėn e kam pėrmenduar edhe njė herė, por po e lyp puna).
Po kaloni dy vajza me njė djalė. Dikur e morėn vesh se qė tė dyja janė duke kaluar me tė njėjtin djalė dhe njė ditė njėra qė t'i revanshohej tjetrės, po i thotė:
- Mė ka thėnė Hasani je e bukur si ėndrra.
Kjo tjetra iu pėrgjigj:
- Valla mue mė ka thanė Hasani ka do ditė qė po shoh andrra tė kėqija.
Valla more Canė edhe unė "andrra tė kėqija" jam kah shoh dhe jam shumė i lėnduar qė amaneti i tė parėve tonė pėr bashkim kombėtar nuk do tė realizohet, tė paktėn unė e ti nuk do ta presim. Kam frikė se do tė shkojė edhe mė larg, por ishalla nuk ėshtė kėshtu.
Cano, pa mėshirshėm po vritet gjuha, kultura dhe tradita jonė. Dhe shih ti, kėsaj janė duke i shėrbyer edhe mjetet e informimit.
Cano, nuk e di a ke dėgjuar se sė shpejti po krijohet njė komb i ri i padėgjuar deri tash - kombi kosovar!!
Cano, unė kam hapur njė temė pėr kėtė dhe jam trishtuar cfarė pėrgjigjesh kam marrė. Inshallah jam nė gabim unė, se siaps kėsaj qė po shoh unė nuk ėshtė disponimi as pėr bashkim kombėtar as pėr bashkimin e trojeve shqiptare!!
Jam shumė i dėshpėruar.
Krijoni Kontakt