Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    -_- Maska e jack_sparow
    Anëtarësuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Out of Space
    Postime
    784

Si të ndryshoj adresën IP?

Kam nje Adsl ,me router qe e ka ip dinamike
    Si ta ndryshoj nga kompjuteri ip ,(qe nje menyre nga cmd ,por se mbaj mend).Nqs i kujtohet ndonjerit,ose ka ndonje menyre tjeter ,i lutem te ma thote.

PS: I kerkoj ndjese moderatoreve nqs ka ekzistuar ndonje teme si kjo ,por nuk gjeta gje me search.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Pfff... ide e kote... hajt sa per ta pat parasysh (kulture e pergjithshme si i thone) per vete se jam i sigurt qe nuk ka per te te hyre ne pune per asgje nga ato te cilat ti shpreson.

C:\> ipconfig /?

Te jep listen e te gjitha komandave ku komanda me lart me :
    /renew
    Rinovon IP.

*Keto qe thashe me lart + te tjera si /flushdns i ben edhe duke bere right-click mbi lidhjen edhe "repair" automatikisht windows.

-_- Maska e jack_sparow
    Anëtarësuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Out of Space
    Postime
    784
    Me duheshe per nje gje tjeter Force,
    nejse ,flm

Pse duhet ndrrimi i ip-se?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Beji restart modemit edhe ndryshohet autimatikisht, ose ose kliko tek ato dy ekranet ne cepin e Pc, edhe shko atje tek ip, edhe ndryshoji numrat. Ska ndonje veshtersi, e kam ber me qindra here :P
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

-_- Maska e jack_sparow
    Anëtarësuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Out of Space
    Postime
    784
    Apollyon puna eshte se sdua qe tia baj restart modemit manualisht (dmth te ngrihem dhe ta ristartoj) Edhe kjo e 2 nuk behet ...

Ditmir kjo me duhet per nje program ne rapidshare qe ta le kompjuterin te shkarkoje naten,dmth nje file njeri pas tjetrit ,por mqs duhet te presesh ndryshimi i ip te zgjidh pune.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    shqiperi
    Postime
    33

Si të ndryshoj IP-në pa rinisur kompjuterin?

Ne cdo vendosje te IP address, ne local area connection,kerkohet restart ne kompjuterin tim,kurse ne te tjere jo.Gjithashtu edhe pas restart,nuk ruhen te dhenat ne IP address.Si mund te hiqet ky opsioni i restartimit dhe njekohesisht te rruhen te dhenat e IP?Kam win XP sp2.Ju faleminderit

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Klik me te djathte te ikona e rrjetit lokal dhe zgjedh cilesite(properties).Ne dritaren tjeter klik ne TCP/IP.Klik poshte ne "properties".Te dritarja tjeter ke dy opsione.1 Marrje automatike nga serveri te numrit IP.2.Vendos numrin IP,vendos numrin submask per nje kompjuter te dyte ne rrjet dhe poshte dns server IP.Keto nuk i ben dot vete, pa marre ne tel Serverin qe te lidh me internetin.Serveri mund te te thote qe te klikosh ne rrethin merr numrin IP automatikisht(obtain a IP automatically) dhe ske nevoje te futesh numer IP ne rruge manuale.Ose te jep numrat Ip/DNS per ti futur.Konfigurimin e protokollit TCP/IP e ben gjithmone nen kontrollin dhe aprovimin e serverit qe te lidh me internetin,ne menyre qe kompjuteri jot te komunikoje dhe lidhet me internetin nepermjet serveri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 07-02-2008 më 22:41

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    shqiperi
    Postime
    33
    Ju faleminderit per pergjigjen e shpejte Benseven.Por une nuk kam problem vendosjen e IP,por kur vendos IP manuale dhe OK,kompjuteri me kerkon restart per te rruajtur ndryshimet.Une nuk dua te restartoj kompjuterin pas cdo vendosje te te dhenave ne menyre manuale.Ne shume kompjutera te tjere,me te njejtin sistem operativ,nuk kerkohet restart.Edhe kur une bej restart te kompjuterit,ne dritaren e TCP/IP
    nuk rruhen te dhenat e vendosura manualisht,por rikthehet ne gjendjen automatike.Mund te me thuash ndonje levizje ku te evitohet restarti dhe te rruhen te dhenat e vendosura manualisht?Edhe nje here te faleminderit

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Ristarti eshte ligj i windowsit,eshte kusht qe kompjuteri te behet ristart ne menyre qe ndryshimet qe ke bere te hyjne ne fuqi dhe aplikohen me vone.
    Per cdo ndryshim qe ben ne konfigurim rrjeti,konfigurim windowsi regjistri,instalime etj gjithmone kerkohet ristarti.
    Fakti qe ty te rikthehet adresa statike ne adresese dinamike pas ristartimit tregon qe ne regjister servisi qe te lidh me internetin eshte dial up(modem v90 ose 56).Ristartimin nuk mund ta evitosh,per cdo ndryshim sado te vogel ne konfigurim.Nqs ben ndonje ndryshim dhe nuk ben ristart,windowsi nuk do i njohe ndryshimet.
    Jane futur celsa ne regjister per kete lloj servisi qe siguron adrese dinamike qe ndryshon mesatarisht cdo 5 ore automatikisht nga serveri sa here qe rilidhesh ne internet.Nqs ke lidhje me modem,nuk mund ta ruash dot ndryshimin ne IP statike sic kerkon ta besh,pasi tipi i lidhjes qe ke eshte me modem56/v92 dhe jo brodband.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 08-02-2008 më 20:21

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si të ndryshoj adresën MAC?
    Nga all4u në forumin Rrjeti kompjuterik
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-07-2008, 06:29
  2. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30
  3. Çfare doni te ndryshoj ne kete forum?
    Nga Hyllien në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 30-01-2004, 06:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •