Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 37
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Pak ndihmė?????

Se pari gjith besimtarve musliman qe shfrytezojn kete nate( Nate e Madhe) per lutje ishalla zoti ja pranon .

Deshte ti bej dy pyetje :
    1. Ka te beje me leximin e Kur'anit ne gjuhen shqipe . A pranohet leximi ne gjuhen shqipe sikur leximi ne gjuhen arabe ?
    2. Ka te beje me afrimin e muajit te shejt Ramazanit.
    Jam student dhe ne shtator kam afatin e provimeve dhe pikerishte ne kete muaj qelloj edhe muaji i shejt i Ramazanit.
    Mua gjith dita me shkon duke mesuar prej 7 ne mengjes dej ne 17-18 mbas dite dhe me agjeru edhe me msu nuk me duket e arsyeshme se mund ti perballoj te dyjat.
    A eshte mekat shum i madhe nese e le kete muaj pa agjeruar ???
    Kalofshi bukur dhe shendet ne jete

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Mjafton qe ditet qe le pa agjeruar ti mbash shenim dhe ti agjerosh pas ramazanit. Nuk eshte aspak gjynah nese per motive studimi preferon te mos agjerosh. Ka rendesi nijeti, Allahu e kupton mundimin tend.
    Agjerimi nuk eshte detyrim por eshte synet.

MusLiman El-Hamduli-Lah
    Anėtarėsuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    Kur'an 19:32 Muhammedi: Me ka bere te miresjellshem ndaj nenes sime, e nuk me ka bere krye larte e as te padegjueshem.||Bible Gjoni 2:4 Jezui iu pergjegj Marise: Grua, se cdo bej une, eshte puna ime jo e puna jote?
    Postime
    111
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Se pari gjith besimtarve musliman qe shfrytezojn kete nate( Nate e Madhe) per lutje ishalla zoti ja pranon .

1. Ka te beje me leximin e Kur'anit ne gjuhen shqipe . A pranohet leximi ne gjuhen shqipe sikur leximi ne gjuhen arabe ?
    Jam student dhe ne shtator kam afatin e provimeve dhe pikerishte ne kete muaj qelloj edhe muaji i shejt i Ramazanit.
    Mua gjith dita me shkon duke mesuar prej 7 ne mengjes dej ne 17-18 mbas dite dhe me agjeru edhe me msu nuk me duket e arsyeshme se mund ti perballoj te dyjat.
    vella e lus All-llahun qe ta lehtesoj ty mesimin tend, ne shkolle ku studion.

Sa i perket pyetjes se pare, a pranohet leximi i Kur'anit ne gjuhen shqipe? Po padyshim qe pranohet edhe ke shperblim pere kete lexim...
    mirepo Muhammedi alejhi selam ne nje hadith ka thene: Muslimani qe e lexon nje shkronje te Kur'anit, ka 10 sevape, elif nje shkronja lam nje shkronje mim nje shkronje, pra ne kete hadith nuk hin ti qe lexon ne gjuhen shqipe!! per lexim ne gjuhen shqipe ke shperblim, por hala me shum shperblim ke me marr po qe se lexon ne gjuhen Arabe.

Pyetja e 2te: Nese ty te duket e pa arsyeshme edhe te agjerosh edhe te mesosh... pyeti vellezerit te tjere se cfare Memori kan ata ne muajn e Ramnazanit ne kohen kur jane duke agjeruar.
    Nese e ke bindjen ne All-llahun Fuqiplote ke per ta pare se Agjerimi ka per te sjell vullnet ne mesim edhe All-llahu s.w.t ka per te ndihmuar ty...

Un te sugjeroj mos me e nderpre asnje dite agjerimi, se vetem ke me humb vella

E All-llahu e di me se miri

Selamu alejkum
    Jezusi:
    "Unė jam i dėrguar vetėm te delet e humbura tė shtėpisė sė Izraelit."(Mateu15:24)

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    bismila............!!!!

alejkum selam .
    Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593

Agjerimi e leheteson mendjet nga pasojat qe le barku plot .Agjerimi pastron gjakun, normalizon tensionin rregullon shume organe jetesore te njeriut, ai eshte nje operacion pa bisturi, eshte servisi vjetor qe njeriu i ben trupit te tij epshit dhe perpiqet me adhurime per ngritjen shpirterore.Ne keto kushte jo vetem qe nuk lejohet te lesh agjerimin per mesimin sepse agjerimi eshte farz ne kohen e tij dhe nuk perjashtohet prej kesaj vetem femija, shtazena, gjidhenesja, i semuri me semundje te pasherueshme i cili duhet te ushqeje cdo dite nga nje te varfer ose i semuri me semundje te sherueshme i cili me vone duhet te agjeroje.Ti nuk ploteson asnje kusht prej atyre qe mund te mos agjerojne perkundrazi ty te ben mire agjerimin per mesimin.Vetem cohu ha syfyr ne sabah sepse ne te ka bereqet dhe te ndihmon ta kalosh diten me pak uri.

Une cuditem kur shume prej njerzve i bejne makinave te tyre servis, i lajne ato cdo dite, i mbushin me karburantin e duhur, e karikojne baterine dhe i ruajne rregullat e qarkullimit rrugor nderkohe qe trupat e tyre nuk u bejne servis me agjerim, nuk i lajne mbas marredhenieve ose gjate dites sikur bejne besimtaret para namazit,nuk i karkikojne shpirtat e tyre me besim, dhe nuk i ushqejne me ushqime halla ne mynyre mos demtojne vetet e tyre dhe nuk i ruajne ligjet e Allahut per ecurine e shoqerise.Keshtu qe eshte per te ardhur keq kur njeriu kujdeset per sedent dhe harron amanetin qe ka ai per trupin e tij.
    "Shoku Mjekesise"

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Flm per pergjigjet tuaja.
    Por nje gje ne jem njerez me veqori te ndryshme , gjat dites kur jam duke mesuar me duhet te ha shum buke per te fituar koncetrim , sepse nuk mua me nevoiten nga 10 ore ne dite per te mesuar dhe jo nga 2-3 ore dhe pikerisht ne kete muaj kam afatin e provimeve dhe nese nuk pregaditem do humb vitin dhe me kete do te qoj ne deme mundin nje vjeqar te babes dhe nanes tem qe jan munduar me shpirt per te me siguruar shkollimin.
    E di qe eshte keq per te len kete muaj pa agjeruar dhe i di te gjitha te mirat e kti muaji po sivjet me ra kshtu qe duhet zgjedhur per te humbur ni vit ne fakulltet ose per te humbur Ramazanin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Flm per pergjigjet tuaja.
    Por nje gje ne jem njerez me veqori te ndryshme , gjat dites kur jam duke mesuar me duhet te ha shum buke per te fituar koncetrim , sepse nuk mua me nevoiten nga 10 ore ne dite per te mesuar dhe jo nga 2-3 ore dhe pikerisht ne kete muaj kam afatin e provimeve dhe nese nuk pregaditem do humb vitin dhe me kete do te qoj ne deme mundin nje vjeqar te babes dhe nanes tem qe jan munduar me shpirt per te me siguruar shkollimin.
    E di qe eshte keq per te len kete muaj pa agjeruar dhe i di te gjitha te mirat e kti muaji po sivjet me ra kshtu qe duhet zgjedhur per te humbur ni vit ne fakulltet ose per te humbur Ramazanin.
    shiko shkollen xhamia, se ramazanin e agjeron muajin tjeter, e le si tip borxhi dmth.

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Agjerimi nuk eshte detyrim por eshte synet.
    Ēfar flet more?
    Agjėrimi nuk ėshtė detyrim ( farz ) po synet?
    Nga e more kėtė ?
    agjėrimi ėshtė kushti i islamit
    1.Shehadeti
    2.Namazi
    3.Agjėrimi
    4.Zekati
    5.Haxhi
    (kush ka munėsi)

Sa i pėrket se nė rastin konkret apo nė disa raste tė tjera mund tė ketė lehtėsime, por tė thush qė nuk ėshtė i detyrueshėm, atėherė nga kjo shifet qė as njohurit minimale pėr islamin nuk ke, dhe ta kisha preferu qė tė mos i qasesh njė ēėshtje pėr tė cilėn nuk ke njohuri.

Interesohu ma shumė pėr kėtė ēėshtje me lexim, jo me mendime, se islami nuk ėshtė ma merr mendja mu apo juve, pėr ēdo ēėshtje nė islam ka zgjidhje nė Kur'an dhe sunet, dhe pastaj nė fetwat e dijetarėve, kurse sa i pėrket xhamias interesohu nėpėr forume dhe sigurisht do tė gjesh fetwa pėr kėtė ēėshtje apo tė pyesish hoxhallarėt pėr kėtė ēėshtje.
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

i/e regjistruar Maska e marolsi
    Anėtarėsuar
    14-11-2006
    Postime
    186
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    po ti kush nje njehere?
    Po na e bete ramazanin gogol, po dhe une kam agjeruar ne kohen time kur ishte , dhe kur linim ndonje dite pa agjeruar e plotesonim me pas, pra agjerimi mund te shtyhet, ashtu si kur harron ose nuk ke mundesi te fales namazin e drekes psh i fal mbasi te falesh namazin e zemres ose te darkes, pra e ben me vone.

Ato qe i them une xhamise jane keshilla personale drejtuar atij se meqe eshte ēun me mend dhe arrin te gjykoje drejt dhe te jete i arsyeshem kur duhet.

Agjerimi eshte farz , sikurse thane dhe shoket me lart pervecse mire organizmi dhe nje lehtesimi shpirteror nuk merr asnje te keqe , por ti mor besimtar kush je qe e din se Allahu XH.SH. e paska ne terezi, kush je ti o krijese e vogel e kesaj bote te mesosh tjetrin se cfare eshte e mire dhe cfare eshte e keqe me te padrejte , shko o besimtar dhe meso te shqiptosh emrin e Zotit , sepse me duket vetem musliman nuk qenke , shiko o njeri tja besh sa me te lehte me me fjale e me vepra te tjereve mesimin dhe jo tu thuash beje keshtu dhe ja ke borxh Allahut XH.SH.
    Por meso ti lehtesosh njerezit ose ti thoje me mire, ti provoje nje here sepse ne vetvete kjo bote eshte nje sprove per shpirtin e njeriut sepse nuk jemi gje tjeter vec mysafire te kesaj dynjaje .

Te pershendes dhe Allahu XH.SH te ndihmofte.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ....

Pergjigje more vet. Cka ta merr mendja, a mund te kete Zot ne bote qe thote se vetem ai qe lexon mbi mua ne gjuhen arabe eshte besimtar i mirefillte? A nuk do te ishte kjo nje diskriminim i Zotit ndaj gjuheve tjera? A e kupton ti Allahun si instance diskriminuese? Nese leximi i Kuranit duhet te behet ne arabishte, atehere edhe interpretimi i tij patjeter duhet te behet ne arabishte. Ne e dijme se Islami reglementon cdo sfere jetesore individuale ashtu edhe kolektive. Parashtron miliona rregullash. Keshtu qe nese Allahu kerkon qe lutjet, leximet dhe interpretimet e te gjitha ketyre miliona rregullave te behen ne arabishte, atehere cfare roli i paska percaktuar Allahu gjuhes shqipe? Shqipja ne Sheriat atehere s“u deshka fare. U tretka.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Varfėria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •