Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62

Transferimi i trafikut ndėrmjet portave

Pershendetje!
    Problemi im eshte se ISP-ja me le te komunikoj vetem nepermjet portes 80 (vetem kjo me del e hapur kur bej port-scan te portave kryesore) nderkohe qe kam nje loje(Warcraft) qe per te funksionuar ka nevoje per nje porte me te madhe se 1024.Tani desha te di ne ka ndonje prog qe ben kte transferimin e trafikut midis portave te ndryshme apo jo (se me sa pashe ne google duhej te kishe njohuri per Iptables per te vepruar).Faleminderit nese me ndihmoni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    Qenka hap dhe porta 443

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Nga e di ti qe isp bllokon portat .... ke pyetur isp nese bllokon portat? Cfare lloj skaneri perdor? Ben active scan apo probe scan?

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    Atere po shpjegohem me ne detaj.
    Linja me vjen nga nje isp i cili ne te vertete ka krijuar thjesht nje rrjete Lan (50-60 vete) ktu te konvikti ku jetoj dhe ky zoteria vete e merr linjen nga isp-ja kryesore fastweb(i cili nuk ben bllokim protash),pra zoteria ben shperndarjen dhe paguhet prej nesh(mbase eshte e jashteligjshme per te).Meqe ketu ne konvikt jemi afro 80% shqiptare ,ne fillim u leshuan te gjithe te shkarkonin nga rapidshare ,emule,torrentz .. dhe per ta frenuar fenomenin p2p zoteria ne fjale i mbylli te gjitha protat dhe me pas me ane te ndonje firewall bllokovi dhe rapidshare(gje qe thyhet lehte me proxy).Po hajde thuaj se me 15 euro ne muaj dhe durohet.
    Po mesoj nga ty Ardi (se te kam dhe adash) qe ekzistokan 2 tipe skanimesh probe dhe akive.
    Une kam bere skanime ne kto adresa interneti http://www.t1shopper.com/tools/port-scanner/ , http://probe.hackerwatch.org/probe/probe.asp ose me komenden "netstat -na" ne dos kam pare cilat porta jan te hapura ,kam perdorur gjithashu the network monitor te kaspersky ..dhe ne te gjitha keto tek ip e jashtme qe kam (qe ne mos gaboj eshte ip e zoterise qe ka LAN-in) dalin te gjitha portat e mbyllura .Perderisa nuk tregon gje dhe netstat dhe kasperi (te cilat i kam perdorur dhe gjate kohes qe jam duke shkarkuar per te pare mos hapej ndonje porte e re kshu kot) atere besoj se duhet te jene te gjitha te mbyllura.Nuk mund ta pyes personalisht kte personin nese ka lene ndonje porte hapur se edhe sikur te kete ndonje nuk besoj se do ma thote sepse do mendoje(dhe ben mire qe do mendoje) se mund ta perdor per shkarkim te torrent-eve.
    Gjithcka ndryshoi die kur duke kerku lart e poshte gjeta nje program te vogel qe quhet U92 i cili me sa shikoj me ndryshon ip e jashtme (me ane te proxy) dhe tani ashtu si asnjehere me pare me programe te kti lloji (mbase s'kam provuar aq shume sa duhet) kur bej port scan me ato menyrat qe thashe del e hapur porta 80 dhe 443 dhe mbase ka dhe ndonje tjeter te pa zbuluar.E di qe ka dhe programe te tjera qe bejne kte "port tunnel"nese quhet keshtu po ky qe i pari pa pagese qe gjeta.Kjo puna e portave te hapura te ip-ja ime e jashtme me duket njecik abstrakte(sepse duhet te jene te hapura te serveri qe mban kte programin) dhe nuk e di se si mund te drejtoj fluksin e komunikimit te kto porta.Eshte e thjeshte te behet ne rastin e programeve per shkarkim torretzash si psh utorrent ku mjafton te ndryshosh porten mirepo per cudi vura re die se dhe pse porta 443 ose 80 rezulton e hapur programi nuk fillon te shkarkoje.Nqs heq fishin e LAN dhe shkoj ne nje vend tjeter ktu afer ku ka internet te pabllokuar dhe perdor perseri U92 arrij te shkarkoj normalisht nga keto porta.Nese ,gjeja e vetme qe dua te provoj tani eshte udheheqja e komunikimit ne internet vetem ne porta 443 ose 80 edhe pse nje prog tjeter (si psh loja warcraft) duan nje porte me te madhe se 1024 mirepo mungesa e dijeve ne kete fushe me pengojne dhe po mundohem te kuptoj ndonje gje nga "port forwarding" vetem keto kohe.Mbase port scan qe bej eshte vetem active dhe jo probe ose anasjelltas kshuqe pres ndonje keshille nga ty Ardi se ku mund te shkoj per te bere te dy llojet e skanimeve(ne google nuk gjeta ngushellim me kerkimin qe bera).Shpresoj qe mos me keshillosh qe te bej scan te gjitha portat e komp pa perdorur U92 per te pare mos ka lene ndonje porte te hapur zoteria i LAN-it sepse kam ca qe po mendoj ta bej dhe me duhet vetem qe te ma keshilloje dikush dhe jam gati mirepo kushedi sa kohe duhet te kerkoje.Flm per interesimin dhe shpresoj mos jem out fare kti muhabeti

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Active scan eshte nje loj skanimi qe shikon portat aktuale te hapura njesj si netstat por behet nga nje vend tjeter pervec kompjuterit tend. Probe scan eshte nje menyre tjeter skanimi qe tenton te krijoje nje komunikim ne porten e caktuar. probe scan behet nje nga nje nuk mud te behet masive ndersa persa i perket active scan ata mund te bejne skanim te 1024 portave me te perdorura ne kompjuter pa skanuar 1024< gje qe mund te doje kohe shume te madhe. port tunneling mund te behet me ndihmen e programve te ndryshme por nuk mund te jape rezultat te mire ne lojra ose ne shkarkime. te duhet nje server proxy qe ti mund ta konfigurosh vete qe te besh manovrimin e portave ose perdorimi i nje programi si httptunnel ose freedom proxy service por shpejtesia do te te bjere maximalisht pasi ti duhet te kalosh informacjonin nebermjet portes 80 edhe serverit te programit qe ben modifikimin e portave. Menyra me e mire eshte ti kerkosh ati te te hape nje porte per lojen

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    Ok thx per sqarimet do mundohem te bej ndonje gje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    Me beri pune prog Your Freedom i kombinuar me OpenVPN. Tani arrij te shkarkoj torrent dhe te luaj me lojen.Nqs bej nje prot scan cfardo,me dalin te hapura pothuaj te gjitha portat (dhe ato mbi 1024) pra mund te them se edhe pse nuk drejtova komunikimin tek nje porte e vetme ,qellimi u arrit.Ashtu sic parashikohej shpejtesia eshte shume e reduktuar (64kbit/s) por e mjaftueshme per lojen.Per fat te keq serveri me i afert qe gjendej me ate program ishte ne France dhe jo ne Itali ku jetoj kshuqe kur luaj ping-u arrin vlera te papranueshme dhe s'ke ci ben.Pershendetje

Tema tė Ngjashme

1. Dialogu ndėrmjet muslimanėve duhet tė ketė pėrparėsi
    Nga intel inside nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 23:39
  2. Edi Rama qeverisë: Bashkia nuk është në kontrollin tuaj!
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 18-02-2006, 06:45
  3. Feja Islame pervec Kuranit!(Sahihu Buhari)
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 03-09-2005, 13:19
  4. Islami NdĖrmjet Lindjes E PerĖndimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51
  5. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •