Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 74

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792

Question Magjia dhe shoqeria shqiptare

Une kam degjuar shume per njerez qe bejne magji dhe nje rast i ka ndoshur nje kusherires time.....une sdo guxoja kur te beja gjera te tilla
    Ju a besoni tek magjite?Dhe a keni bere ndonjeher?Keni degjuar per to?

Lorena

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Para se te behesha musliman i mirefillte kisha qejf te merresha me xhindet ose te behesha nga keto iluzionistet e cirqeve.

Kisha disa njohuri te percipta por prape nuk mjaftonin.Pastaj desh Zot u bera musliman dhe filloj te studioj per magjite dhe llojet tyre u umpresionova shume nga ajocka doja te behesha dhe kush isha bere ne realitet.

Magjia eshte bashkepunim i njeriut me xhindet .

Pra pervec njerzve ne kete bote ka dhe krijesa te tjera qe quhen xhinde.Tani magjistari dhe xhindi lidhin marrevshje qe njeriu8 duhet ti sherbeje xhindit dhe xhindi tia plotesoje deshirat njeriut.

Ne fillim kujtova se xhindet i sherbenin njerzve por me vone e kuptova se njeriu behesh rob i xhindit.Kam takuar shume nga personat qe merren me kete pune dhe shume prej tyre tani deshirojne te shkeputen nga lidhja etyre me xhindet sepse xhindet nuk i lejne te martohen ose i lejne pa gjume naten ose i rrahin edhe i perplasin.Pra shume prej ketyre qe flasin me vete jane te semure me xhinde.

Per me shume lexo
    http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=21903

http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=23748

Me vone do bi nje liber Shpata e mprehte kunder magjistarit te keq
    Aty flitet per llojet e magjive mynyren e kryerjes demet qe i shkatohen njerzve nga magjia
    Se ka vajza qe slindin prej magjise
    ka njerez qe bien ne dashuri prej magjise
    ka njerez qe nuk kryejne marredhenie prej magjise
    ka njerez qei dhemb koka prej magjise
    ka njerez qe zihen ne shtepi shume prej magjise
    ka njerez qe vdesin prej magjise
    Ka njerez qe semuren prej magjise

ne kete liber ka dhe mynyrat e sherimit por inshalla e gjej me diskete se skam ndermend te shkruaj te gjithe librin.

Nuk duhet qe njeriu te shkoj tek cdo person per tu sheruar ka prej atyre qe ne gjuhen popullore quhen "hoxha kavajes" ose njeri i mire por keto ju betohem ne Zotin se ka prej tyre qe jane magjistare dhe ua shtojne magjine.

Si ishte ai Gazmend Male e di cben ai ka mundesi qe prej ketyre ta hipnotizojne njerezit dhe te kryejne marredhenie seksuale dhe ti mos ta mrresh vesh fare se cte ka bere.

Prandaj duhet kujdes se kush eshte ai person

Zakonisht sherimi i magjise behet me kuran duke i kenduar kuran te semurit derisa te flasi xhindi dhe urdherohet xhindi me emrin e Zotit te dali nese nuk del goditet xhindi dhe rihet derisa te pranoje te dale ose i kendohet kuran derisa xhindi mos duroje me Sepse kurani ka nje veti qe e djeg xhindin pabesimtar dhe ai se duron dot.Po te jeni perballe nje magjistari dhe ai eshte duke bere magji po ti kendohet kuran ia prish sihrin ose magjine dhe ai smund ta kryeje dot.

Per kete jan ne kuran disa versete te posacme qe flasin per magjine siomos ajetet qe flasin per historine e Musait me magjistaret e faraonit .

Dhe kur hedhėn ata [magjistarėt], Musai tha: ‘Kjo qė keni sjellur ėshtė magji. Me siguri Allahu do ta bėjė kėtė tė paefektshme. Vėrtet, Allahu nuk i rregullon punėt e keqbėrėsve djallėzorė.” [Junus: 82]

“Kėshtu, e vėrteta u konfirmua dhe tėrė ajo qė ata e bėn [magjia] qe bėrė e paefektshme. Kėshtu ata u mposhtėn aty dhe u larguan tė poshtėruar. E magjistarėt u pėrulėn [ranė nė sexhde]. Ata thanė: ‘Nė besojmė nė Zotin e Alemin [botrat e ndryshme tė xhinėve, njerėzimit, etj] – Zotin e Musait dhe Harunit.’ Faraoni tha: ‘Ju besuat nė Musain para se unė t’jua lejoja kėtė. S’ka dyshim, ky ėshtė komplot tė cilin ju e keni komplotuar nė qytet pėr t’i nxjerrur jashtė njėrėzit e tij, por mė vonė do ta kuptoni.’ Me siguri unė kam pėr t’jua prerė duartė dhe kėmbėt nė anėt e kundėrta, pastaj do t’ju kryqėzojė tė gjithėve.’ Ata thanė: ‘Vėrtet ne do t’i kthehemi Zotit tonė.’” [el-A’raf:118-125]

“Dhe hedhe atė qė ėshtė dorėn tėnde tė djathtė! Ajo do t’i gėlltisė ato qė ata i bėn. Ajo ēka ata bėn ėshtė vetėm njė truk magjistari, dhe magjistarėt kurrė s’do tė jenė tė suksesshėm, ēfarėdo aftėsije qė ata mund tė arrijnė.” [Ta-Ha: 69]

Keta kendohen ne arabisht

raku
    i/e ftuar
    Asnjehere si kam besuar magjise sepse eshte thjesht nje iluzion.Ketu ne Amerike shfaqen programe te shpeshta ne lidhje me magjine dhe magjistaret dhe ne to tregohen sekretet dhe iluzionet qe nje pjese derrmuese e njerezve nga injoranca ose ndoshta nga kenaqesia qe marrin, ndjekin.
    Lance Burton,David Blane dhe David Copperfield( ky i fundit vejn nga qyteti qe ndodhet ne kufi me qytetin ku jetoj une) ose Valentino etj,etj jane magjistare me fame boterore dhe mjaft te afte saqe jane ne gjendje te kthejne nje iluzion ne dicka magjike.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Nuk po flas per te tilla magji sepse ato dihet qe jane iluzione
    Po flisja magjira qe ben njeriu kundrejt nje personi tjeter ! Nuk e di a u shpjegova?

raku
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga LORUSHJA
    Nuk po flas per te tilla magji sepse ato dihet qe jane iluzione
    Po flisja magjira qe ben njeriu kundrejt nje personi tjeter ! Nuk e di a u shpjegova?
    Me fal ateher se e keqkuptova qellimin e temes.

Si mund te bej nje njeri magji kundrejt nje njeriu tjeter???

Witchcraft ose Voodoo jane thjesht perralla me mbret.Nuk besoj se ndonje qenie njerezore e ka fuqine te bej Witchcraft ose Magji nga ajo qe nenkupton ti.
    E di pse o Lorushe???

Se nuk e lejon Allahu i Madhnueshem apo jo o Klevis?

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Lere klevisin ti se ai ka idealet e veta e e respektoj!

Voodoo mund te jen edhe perralla por ka njerez qe besojn e prej tyre vin fatkeqesi e un kam degjuar shume ndodhi te tilla qe jan bere skas edhe per vdekje njerezish

raku
    i/e ftuar

Shikoj ketu nje pergjigje te ftohte sulmuese dhe urdheruese.

Voodoo mund te jen edhe perralla por ka njerez qe besojn e prej tyre vin fatkeqesi e un kam degjuar shume ndodhi te tilla qe jan bere skas edhe per vdekje njerezish

Njerezit qe besojne ne Voodoo jane ata njerez qe jetojne ne kontinentin afrikan ku edukimi dhe emancipimi i njerezve le shume per te deshiruar.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Po besoj qe magjite egzistojne, edhe pse jam tip skeptik ne natyre, dhe nuk eshte dicka 'tradicionale' apo e prapambetur, thjesht nje realitet fatkeq.
    Zakonisht une nuk jam dakort me Klevis ne debate por jam dakort me shumicen e atyre qe tha per magjite dhe efektin e tyre.

Gjithashtu magjia nuk ka te beje me faktin nese ti beson tek ajo apo jo; eshte konkrete dhe specifike ne qellimin e saj dhe ne demet qe ben, sipas qellimit/menyres se berjes nga keqdashesi.

Uroj qe mos ta pesoje asnje prej tyre, pavaresisht nese beson ne te apo jo.

my prince arrived Maska e joanna
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    300

Red face

mendimi im per magjite eshte qe ato marin vlere vetem kuur i mendojme dhe i besojme ne vete.
    me besimin tone vetem i japim rrendesi.
    deri tani nuk me ka rrastisur te rrastis ndonje prandaj nuk pergjigjem dot.
    por asnjehere nuk jam absolute dhe nuk i dihet kurre c'behet.
    kini kujdes por mos i jipni rrendesi ketyre gjerave se jemi ne mijvjecarin e 3 te dhe nuk jami ne mesjete ku c'do gje pothuajse shpjegoheshe ndermjet magjive!!!
    _Mos thuaj <<te dua>> pa e ndjere se kur ta ndjesh cfare do thuash?
    -jeta eshte nje rrote qe gjithmone rrotullohet e i sjell gjerat sic duhen per te mbajtur ekuiliber.prandaj kujdes!!!
    E JETO C'DO CAST TE JETES SE NUK KTHEHEN PRAPA. ;) :P

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120

Degjo lorushe jo ne shume vende jane te perhapur magjite por ne disa perdoren si art iluzionist.Une jam shume i sigurte qe nje iluzionist smund te beje dot sir nese une jam aty .

E dyta ne shume vende si india kina izraeli perdoren shume magjite per ti bere keq njerzve .Ju se dini se si ndodh por besoj se keni degjuar raste te tilla ne shqiperi dhe keto jane fakte qe smund te mohohen.Prandaj lutjet qe dhashe une aty jane si rrobja qe njeriu vesh qe mos ftohet jo si puna atyre qe kujtohen kur hajne te ftohtin.

Njeriu sduhet te kete frike magjistari por duhet te kete frike nga Zoti dhe dijeni qe asnje smund tiu demtoje dot nese jeni nen mbrotjen e Zotit qofte xhind ose njeri.

Pra ju nuk i dini llojet e magjive dhe gjykoni me ate qe dini .Une i di si behen llojet mynyrat e sherimit etj si keto qe nuk iu them sepse nuk ju duhen te gjitheve.

Por magjia eshte e ndaluar bne fene islame dhe kush e ben ate eshte jobesimtar sepse nje nga marrveshjet qe kryen magjistari me xhindin eshte te mohoje Zotin ose te kryeje idhujtari.

Ju ndoshta si besoni keto qe them une sepse ju duken si te paverteta megjithate qe cdo gje qe se di tiu nuk eshte e vertete.

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  2. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovės?
    Nga ILMGAP nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  3. Pėrse nuk besoni nė "zot"?
    Nga Albo nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:11
  4. A besoni nė bestytni...?
    Nga master2006 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22
  5. Pėrse besoni nė Zot?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 06-03-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •