Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e eno84
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Postime
    190

Si të lidh dy linja interneti në një kompjuter?

Pershendetje

Desha te pyes a eshte e mundur qe ne nje pc te jene te instaluara dy linja interneti, pra ti bashkosh ne nje te vetme dhe te kesh nje shpejtesi me te madhe? Cfare paisjesh duhen? Di qe ka qene nje teme e tille me perpara e trajtuar ketu, po nuk po arrij ta gjej....

Ke nji opsion "Bridge Connections" me duket...
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Anëtarësuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    e provova me bridge connections ditmir dhe funksionon. Por desha te di a rritet shpejtesia kur lidhet 2 linja bashke? disponoj dy linja me nga 512 kb/s te dyja.

i/e regjistruar Maska e samer
    Anëtarësuar
    21-09-2003
    Vendndodhja
    atje ku ka ere te paster dhe qiell te kalter
    Postime
    129
    Citim Postuar më parë nga eno84 Lexo Postimin
    Pershendetje

Desha te pyes a eshte e mundur qe ne nje pc te jene te instaluara dy linja interneti, pra ti bashkosh ne nje te vetme dhe te kesh nje shpejtesi me te madhe? Cfare paisjesh duhen? Di qe ka qene nje teme e tille me perpara e trajtuar ketu, po nuk po arrij ta gjej....
    nuk behet vetem ne qofte se ke dy linja tilefonike dhe kjo e veshtire

Un nuk e di se se kam provuar , po shiko njer me google se gjen informacion.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    mund ti lidhesh po nuk mund ti perdoresh te dyja ne te njejten kohe te pakten me windows .. po te kesh linux ka menyra per ti vajtur verdalle pasi cakton pipes e routes

ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

KuCoVaR Maska e Olimp
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484
    Une kam dy jave qe po e provoj kete gje qe thua por pa rezultat bejne konflikt me njera tjetren a dicka e tille se kam kuptuar akoma por me sa kam degjuar mund te behet nese do arij ta realizoj do te postoj si tia besh
    Ere mire mire

Anëtarësuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    mund ti lidhesh po nuk mund ti perdoresh te dyja ne te njejten kohe te pakten me windows .. po te kesh linux ka menyra per ti vajtur verdalle pasi cakton pipes e routes

ardi
    Ardi, mund te ma shpjegosh sesi mund te behet ne linux, pasi jam gati te kaloj ne ate sistem nese kjo gje arrihet , qe une me dy linja 512 kb/s secila, te arrij shpejtesine prej 1 Mb/s

Olimp, une deri tani e kam zgjidhur me dy karta rrjeti dhe nuk japin asnje konflikt, vetem ndodh ajo qe thote Ardi, windowsi punon vetem me nje linje. Momentin qe caktivizoj njeren, hyn ne pune automatikisht tjetra....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-06-2002
    Vendndodhja
    -
    Postime
    73
    Kohë më parë kam instaluar një sistem që përdor dy lidhje ADSL por nuk më interesonte shumë shpejtësia maksimale por përdorimi i njëkohshëm për qëllime të ndryshme i të dy linjave: sistemi ndan trafikun VoIP nga trafiku normal (web, posta elektronike, etj.) duke i dhënë prioritet telefonisë (që shfrytëzon linjën më të shpejtë) dhe duke kaluar pjesën tjetër të trafikut tek linja më e ngadaltë.

Në figurën bashkëngjitur mund të shihen dy skedat (eth0 dhe eth1) duke punuar njëkohësisht.

Gjithashtu, nëse njëra nga linjat ka probleme, i gjithë trafiku kalon tek linja që funksionon pa probleme, duke ruajtur prioritetin e duhur gjatë trafikut të paketave të ndryshme (që shënohen paraprakisht).

Nëse sa më sipër të kryen punë, zgjidhja është: debian + shorewall + MultiISP (http://www.shorewall.net/MultiISP.html).
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    -

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Nje menyre tjeter eshte segmentimi I networkut ne 2 routes te ndryshme duke perdorur 2 routera I lidh psh 10pc ne nje router e perdorin linjen 1 edhe 10pc te perdorin linjen 2 serverin e lidh me te dy routerat duke ndertuar dy networke te ndryshme edhe I assign serverit 2 ip range te ndryshem. Ne kete menyre cdo kompjuter lidhet me serverin edhe komunikon me internetin ne baze te linjes qe eshte caktuar. Se cfare efekti ka ky lloj i,mplementimi ne software per kafe interneti pasi nuk kam punuar ndonjehere me nje gje te tille edhe nuk e kam researchur ndonjehere. Te njejtin sistem ne perdorim ne kompanine ku une punoj vetem se ne perdorim vetem nje linje T3 per internetin por ne e sekmentojme networkun per arsye sigurie ku cdo departament ka range me vete. Eshte I njejta ide edhe implementim vetem qe do kesh 2 routera te thjeshte ne vend te 1 cisco me te avancuar. Persa I perket VoIP ne perdorim tjeter linje interneti po e fragmentojme ne baze te ip per sistemet telefonike ne zyrat e tjera varet nga sasia e telefonave qe ndodhen ne cdo zyre. Por persa I perket aritjes maksimale te bashkimit te te dyja linjave sma mer mendja se mund te arihet por mbase eshte e mundur pasi edhe sonicwall edhe watchguard edhe cisco qe une kam pare nuk I bashkojne keto shpejtesi por caktojne routes edhe klasifikojne prioritetet sikunderse parafolesi ka shpjeguar shkelqyshem

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Tema të Ngjashme

1. Interneti pa tela hyn në baret dhe hotelet e Tiranës
    Nga Fiori në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-11-2009, 11:57
  2. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  3. A është interneti sëmundje mendore?
    Nga Dj-GabrieL në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 08-10-2007, 09:12
  4. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •