Close
Faqja 18 prej 43 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 427
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    1personazhi ka egzistue - si e verteton?

2 ka jetuare ne kohen 1350 1389- ku bazohesh?
    3 gjuha shqipe dhe vllahe- ku bazohesh? (shih pergjigjen tende #5)

4vetem atributet pa legjenda,veprat historike po,1371 - cilat konkretisht?

5 perkatesia gjeofizike ska lidhjen me kosoven TONe- ku atehere? dhe ku bazohesh?
    Zotni Javan,ju vetem vazdoni me swastiken e juaj ,se une edhe ketu kame dashte te kuqem,pore kote ashte,sepse neqofse EGZISTON kalendari i swastikes e ti nuke e dine kushe te ka faje,e dyta,Shko dhe hargjo nji kohe ne katakombe te stambollit ,me uje deri ne fyt dhe me mije te medhej sa lopa,dhe pikerishte mundesh me pa se si miloshe e vrane ,shokun dhe luftarin e vete te vjeter ,atehere ndryshe do te mendoshe,dhe ty ta mere mendja se mundesh ne lufte aqe te madhe me ju afrue dikujte afer,dhe me mbyte,qudeterishte qe nuke ka pase pushka ne ate kohe ,dhe ase me shigjet sashte mbytyre sultani,ner muslimane nji i huje duhet te ulet ne toke dhe te foli gjithmone me rroje afer,dy gjdo qesar duhet ulur kryet dhe gunin per te fole me te,e kety te miloshi thehen krejte rregullat ketu vlejne rregullat e kryetareve te sotem shko zgjatja doren dhe u kry mendo pakez.Faliminderit.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Mire, pasi e quan jashte teme,krejt mvaret se si don ti lexosh postimet, ka mundesi qe vetem i kapercen dhe thua "i lexova" ... fjala ishte me tregue deshmi p se a ka egzistue apo jo Millosh kopiliqi, e sjella kete ngjarje e ti me thua eshet jasht teme, nejse, une mendova se jam ne tem, pra me falni.

Per hotelin:

ne betejen e kosoves pra ne kohen e Millosh Kopiliqit ka patur arme zjarri, Murati ne ekte lufte i perdor topat per here te pare ne ballkan me 1389, mirepo nuk kishin efekt, ishte nje arme qe bente ushtime me qka i friksonte krishteret, perpos topave sulltani kishte sjellur edhe deve, pra keta dy stratagjem, devet dhe topat kane bere qe te krishteret te humbin luften...nejse, eshte edhe tradhtija e Brankoviēit qe e lshoi luften me 12 000 njerz, pastaj edhe Tvrko e lshoi me 20 000 vete, shtrohet pytja sa serbe u vran ne kete betej ?

Rezultati del se vetem Llazari, pra serbet do benin mire ta rishikojne historine e tyre, mos te mirren me genjeshtra.

Ne kete betej luftuan deh u vran vetem; polaket, shqiptaret, vllahet, disa rumunė e hungarez !

A t'ia dergojmi keto statistika Hages o hotel ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 17-05-2009 mė 13:32
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga hoteli Lexo Postimin
    Zotni Javan,ju vetem vazdoni me swastiken e juaj ,se une edhe ketu kame dashte te kuqem,pore kote ashte,sepse neqofse EGZISTON kalendari i swastikes e ti nuke e dine kushe te ka faje,...
    Me keto rreshta e paske skuqe boll faqen tande, se po difton qe kurrgja hic nuk paske kuptue tek swastika, e une nuk ta kam fajin. Ndonese eshte kollaj me lexu, e aspak kollaj me rikriju historine ashtu si ka qene para se te shfytyrezohet. Po mos u merzit, se nuk te ka kerku kurkush euro me e lexu. Ke fatin qe e ke pa "pa pagese" nga autor qe ka me te shtrenjte dijen se sa koferin personal. Dhe sigurisht, eshte ai dallimi tjeter kolosal midis atyre te pakteve qe sjellin "vlere te shtuar" permes hulumtimit, krahasuar me shumicen qe kopjon ose e ka "me te degjuar".

Thua qe "ekziston kalendari swastikes". Bukur fort. Cfare quan ti "kalendar te swastikes"? Edhe une mund te dal te them "kalendari atmosferes" dhe pres te me kuptosh.

...e dyta,
    Shko dhe hargjo nji kohe ne katakombe te stambollit ,me uje deri ne fyt dhe me mije te medhej sa lopa,dhe pikerishte mundesh me pa se si miloshe e vrane ,shokun dhe luftarin e vete te vjeter ,atehere ndryshe do te mendoshe,dhe ty ta mere mendja se mundesh ne lufte aqe te madhe me ju afrue dikujte afer,dhe me mbyte,qudeterishte qe nuke ka pase pushka ne ate kohe ,dhe ase me shigjet sashte mbytyre sultani,ner muslimane nji i huje duhet te ulet ne toke dhe te foli gjithmone me rroje afer,dy gjdo qesar duhet ulur kryet dhe gunin per te fole me te,e kety te miloshi thehen krejte rregullat ketu vlejne rregullat e kryetareve te sotem shko zgjatja doren dhe u kry mendo pakez.Faliminderit.
    Ne se te kuptoj drejt po me thua qe Milloshi ka qene gjigand. Bukur fort. E si i pergjigjet kjo pyetjeve me lart?

Ne se kete dhena, citoji, por mos trego autorin ne se mendon qe vlera punes tende mund te rrezikohet nga dikush. Ne se ke ardhur te thuash se konferencat e historise jane deshtim pa pjesemarrjen tende, kjo eshte pune tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 17-05-2009 mė 13:42

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Javan, ketu nuk eshet tema per swastiken me duket, apo ndoshta mos ke postua pa dashur ?
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Kreksi, po mos te beje sikur lexoje postimet, do kuptoje se per here te dyte une "jam pergjigjur" jashte teme.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Jo kreksi per TY e kame fjalen mos e ngut sepse pasi diskuton me mue une nuke deshiroj JU te gaboni ne Shkrime ,sepse BUMERANGU nji dite te kthehet,dhe ajo do te me dhembe edhe mua,Sepse ju folni me mue,pozitivishte,dhe une sikure VLLAUT tim ,qe i kisha thane te them edhe TY,prandej mose ma mer ,dhe mose me thuej PRA ME FALNi,Njihere i kame thane nji priftit te nalte shqipetare KISHA DESHIRUE QE KOKA IME TE JET KOKA JOTE vetem 24 ore ,se nuke e die tjetren fjale te them ,ateher me kishe besue,edhe ty po te them te njejten gja,sepse jame lodhure ne diskutime,dhe kure them diqka ateher lypet deshmi,mue deshmit smi ka dhane kurkushi ,vete i kame gjetur,derisa te tjerte pijshin dhe derfreheshin une rrijsha deri ne fyte me ujna te flliqta edhe ate zakonisht te shtunen dhe te dielen ,kame hy ne ndertesa shume te medhaja ,dhe kure skame kurgja ne te pose dijunise edhepse shumica me njohin si hajne une kure nuke kame vjedhe ,dhe kure nuke e kopijoj historin e dikujna,une vetem e permiresoj ose e shtoje,mirepo dy libra i kame per populin shqipetare mirepo neqofse i kame shkrue atehere duhet fitue diqka apo jo,sepse ato do te jen texte shkollore ,dhe aty do te mesojne shqipetaret,e jo me me thane ne telefone [;shuej mos te niej dikush qka po fole ,kure ai arheolog bie fjala ashte e njohun,e une i pa njoftune se une nuke kame guxue me shkrue se nuke di me rrejte ndersa ky ka shkrue ,sepse ska pase frike krejte ne norma te shtetit,e une jo vetem te verteten e shkruej ,per ate jame i panjoftun ne medisin SHQIPETARe mirepo tjeter kunde ,temelet ja u dridhi,sepse 300 fillozofa nuke munden me qene,KOHA E INKVICIONIT,mshefu naje emer te nji fillozofi te pa egzistuem dhe shkruej ne europe sepse vatikani ta marre vesh te shkojke koka,edhe ketu mshifemi prej dikujte dhe kemi emna te ndryshem si ne kohen e inkvizicionit,sepse trembemi prej dikujte ,me duket kure e shohe hijen trembena,pore e shohe ma vone qe ashte hije,

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Kalendari i atmosferes egzistone edhe i natures 395 dite i ka ,dhe ndahet ne cikle,cikli i pare i dyte dhe i trete,cikli i atmosferes 2 ashte naltesia 290 km deri 325 km.mirepo ai ndryshone ne vite dy here kure ashte toka ne naltesi 152 milion km dhe ne 147 milion km,pikerishte 3 janar dhe 3 4 korik a je i kenaqun javan.Faliminderit.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Mire, si eshte e mujtun qe asnjeri ne boten shqiptare nuk eshte ne gjendje ti perktheje
    dy tre rreshta qe i solla ne lidhje me Millesh Kopiliqin ?
    Ēa janė ato gerrma ashtu? A mundesh mi ba shqip?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ah, ti po shkruake qe te dredhesh themelet gjetiu, dhe t'i tregosh botes sa i dijshem je, por jo se per perfitim te shqiptareve. Se me sa duket shqiptaret pas teje defrejne e pijne, nderkohe kur ti hyre nden ujerat e pista te Stambollit.

Koka jote me prova mund te behet prone vetem e priftit te larte te Vatikanit, por nuk ka pse te mundohet te sjelle deshmite qe ka pare nden ujerat e pista, pasi me se fundi c'fare meritojne Shqiptaret?

Me lejoni mua te them qe ju jeni skota me e keqe. Ajo qe ju beni eshte pazar me jeten dhe me vepren e popullit. Dhe ju disi harroni, qe me se fundi njerez si ju e fshehen/zhduken kete histori nga vete krijuesi i tij, ne emer te fames se tyre personale.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga hoteli Lexo Postimin
    Kalendari i atmosferes egzistone edhe i natures 395 dite i ka ,dhe ndahet ne cikle,cikli i pare i dyte dhe i trete,cikli i atmosferes 2 ashte naltesia 290 km deri 325 km.mirepo ai ndryshone ne vite dy here kure ashte toka ne naltesi 152 milion km dhe ne 147 milion km,pikerishte 3 janar dhe 3 4 korik a je i kenaqun javan.Faliminderit.
    Ky eshte perkufizimi jot, jo domosdoshmerisht i imi. Je i sigurte qe nuk ke ngaterruar atmosferen me swastiken? Sidomos me pelqen qe cdo vit i yti ka 395 dite. Je i sigurte qe banojme ne te njejtin planet? Kjo, do na jepte pergjigje per shume gjera te tjera.

Viti trefishte nuk eshte gje e re. Eshte nje kocept i shpjeguar gjeresisht para se ishe bere anetar ne kete forum. Poa shtu edhe une e kam shfrytezuar per te bere nje zodiak, edhe ai i postuar ketu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 17-05-2009 mė 14:43

Faqja 18 prej 43 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Beteja e Fushė-Kosovės nė vitin 1389 nė Drenicė
    Nga ZANOR nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 481
    Postimi i Fundit: 29-12-2024, 09:00
  2. Referenca e burime historike
    Nga Kreksi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 09-04-2015, 16:42
  3. Millosh Gjergj Nikolla (Migjeni)
    Nga ILovePejaa nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 17-10-2011, 08:19
  4. Millosh Gjergj Nikolla - Migjeni
    Nga Rinorja nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 25-12-2010, 12:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •