Close
Faqja 14 prej 43 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 427
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Xani qysh je

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga hoteli Lexo Postimin
    Xani qysh je
    Ketej ne france kemi shqiptar qe mundohen dhe bejne shume per kete qeshtje.
    Perpos d'Angelyt koheve te fundit edhe Matieu Aref ka nxjerrur ne drite dy vepra monumentale, te paren e kam lexuar qe ma dhuroi autori por kete te dyten ende nuk e mora, do shkoj ne fnac ta blej.
    Mirepo i mungon edhe nje veper per Historin e Skenderbeut qe besoj se eshet i vetmi shqiptar qe ka aftesi ta nxjerri nje veper per heroin tone kombtar dhe qe me siguri do korri suksese ne bote, sidomos ne france.

Une do e shkruaj se bashku me hotelin apo jo pjesen e dyte !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 16-05-2009 mė 19:02
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar mė parė nga K.i EPERM Lexo Postimin
    Ne nuk e kemi perjetuar Betejen e 1389 tė gjithė lexojmė dhe bejmė kerkime nga mė te ndryshmet e ne shumė gjuhė te huaja si dhe ne gjuhėn Shqipe.
    Sa i perket librit Historia e Popullit Shqiptar I(2002) i gjithė artikulli per betejen e 1389es (faqe 376) ėshtė i perkthyer vetem me disa ndryshime kush e tregon te verteten tani ėshtė problem cilit ti besohet sa per shkit e di dhe jam i sigurt se ata tregojnė prralla dhe e hiperbolizojnė ne favor te tyre ,mė se miri i kuptojmė genjėshtrat e tyre per luftėn '98/99 te cilen e perjetuam dhe i dim tė gjitha.
    Sa i perket Heroit M.K( tani sdi si ta quaj)se edhe H.e P.SH. po e dhan me shumė emra si Milosh Kopili bile edhe si Bilesh Kyble vetem mbetem me shpres se dikush do ta gjenė emrin e tina te vertet.

P.S--Kreksi thotė se emri Sharan ėshtė emer kafshesh vetem dua ti tregoj se ne fsh K.i E ėshtė nje vend (ara te punuara) me emrin- Sharan-
    Pershendetje F.SH
    Ketu mose beso asnjanit ase serbit e ase shqipetarit se te dyte po shkruejne te pa verteta,deri me sote nuke i kena permende ne histori kure keta,e pse ti permendim kure skane lidhje ne histori te shqipetare,gabimi ma i madhe ashteme e lexue ate faqe po te bleje ate liber 376 faqen e kisha fshi o borin me ate cope te letres ,sepse nuke ashte histori e jona,ne kete menyre.ketu ashte problemi.

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Ku na mbeti tani Historia e M.K ----kemi e s'kemi shenime tė shumta nga koha e M.K por edhe nga ato pak burime historike konkludojmė se M.K -ishte Shqiptarė dhe ishte nga Drenica
    nese dikush e konteston origjinen e tij vetem nga emri Mollosh apo MIrosh ,Milosao nuk mjafton --te gjitha Perandorit i shkruajnė emrat sipas gjuhės se vetė ,mirėpo asnjėri nuk e tha se ishte shka (perveq shkive) ne duhet te punojmė te kerkojmė se tani i kemi kėto mundėsi ;nuk dua tė bėjė gara se cili sjell argumente mė tė forta ;vetem se tė gjitha burimet e shkive pėr M.K janė trillime (perveq asaj se e mbyti sulltanin)kėtė qysh atėhere e kuptoj gjithė Bota .
    Pėrshendetje pėr F.SH (edhe per lum lumi)

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga K.i EPERM Lexo Postimin

P.S--Kreksi thotė se emri Sharan ėshtė emer kafshesh vetem dua ti tregoj se ne fsh K.i E ėshtė nje vend (ara te punuara) me emrin- Sharan-
    Pershendetje F.SH
    E theme kete me plote bindje sepse kam njeiun nga ato fshatar qe me kane treguar, poashtu edhe ne librin e fundit qe kam lexuar nga Ibrahim Qitaku qe eshte per mua ky liber "BIBLA E DRENICES" po deshe neser ta sjelli kopjen ku edhe ai thote se ka ne fshatin kopiliq i eperm toponime, si Ara e Melleshit, Ara e Nikolles, Ara e Sharanit, por kete te fundit eshet gabim interpretimi ose tek fshataret se ajo ar edhe pse e ka emrin "Ara e Sharanit" kjo nuk do thote se Sharani ishte emer njeri por ishte dikur kjo Ar apo livadh i sharanit ku ndoshta Milosao e lidhe kalin aty per te kullotur.
    Mos harro se te ne ne drenice shpeshe here i vehet emri nje fushe nje lumi apo are ne emer te ndonje kafshe qe per shembull kemi afer drenasit piken me te thelle te ketij lumi qe thirret "gjiri i Laroit" pra me emer te nje kaut.

Pra sa i perket emrit sharan, heqne nga mendja, eshet emer i kalit te Milosaos e kurresesi i njeriut...
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Mire e the aty, tani jane hapur shume e shume dritare, mirepo nese i marrim shkrimet turke atehere ata jane me te saket sa i perket edhe betejes edhe Miloshit qe disa nuk guxojne ta quajn "Kopil" mirepo nese degjojmi kenget Arbereshe, aty ke kengen me titull "moj Kopile" qe tregon se eshet origjine shqipe e pa luharshme.

problemi eshte se ne jemi zgjuar me vones, serbet kane patur kontakte me heret se ne me popuj tjer ju ia kane arritur ti pervetsojne para neve popujt tjere permes kengve te tyre se Milloshi ku jo ne te gjitha rastet keto kengė jane te quditshme kur i lexon sot nje shqiptar, te them te drejten une i kam lexuar ne gjuhen frenge....
    Mirepo ē'eshte interesante se ne keto kenge serbe per origjinen e Milloshit ata thojne se ishte nje "kopil" ku e ema e tij e kishte bere me nje arap ?
    Pra eshte ēudi kjo, nga vjen kjo ide ?
    Milloshi ne femini shoqerohej me heroin serb, Marko Kraleviē, pastaj edeh me nje tjeter, nje Relja, qe banonte diku tek Uzhiza apo Rashka, ku qe te tre se bashku shkojne ti lypin doren, motres sė Lekė Vojvodes (Princit ) te Prizrenit, vashes me te bukur qe kishte bota me emrin Rosanda....
    Pra si e shifni, para betejes se Kosoves ndoshta ka aptur edhe martesa mes dy popujve ndoshta ne raste te rralla si ky ne kete kenge serbe.
    Mirepo s'po nalemi tek martesa por po e analizojmi erin e Milloshit, te Lekes deh motres se tij Rosanda qe per mua eshte emer i rrallė...
    A thua serbet e kan krijuar kete rapsod pa kurrfare mbeshtetje apo ka diēka te vertete ketu ?
    Me kete vertetohet se Dukagjini, e gjysma e kosoves ishte nen dominimin e shqiptarve me Prizrenin si kryeqender, e dyta Milloshi nuk ishte serbe, thuhet ne kenge nenen ekishte serbe e babain arap, nje kalimtar, pa emer keshtuqe Milosao rritet pa e njohur babain e tij...
    Mos ndoshta kete arapin serbet ne kenge e ndryshojn ne vend "arbanas" me kohen apo per ti humbur fijen i thojne se ishte arap ?
    Ose edhe pytja tjeter eshte; pse athua serbet ne kete kenge nuk thojne se ishte kopil por qe i ati i tij na ishte nje kalimtar serbė ?
    Kurse tek gojdhenat tona popullore thuhet se Milloshin e vogėl e gjeten ne nje udhkryq si kopil qe e kishte humbur dikush( e verteta eshte se keshtu behej ne mesjet ) mirepo u rrite tek nje familje shqiptare ku mori emrin fshati emrin Kopiliq
    ne saje te nje kopili.
    Keshtu tregohet tek ne origjina e tij, qe shihet se ka mjegull ne te dy anet, serbet thojne se eshte kopil, po edeh ne nuk e mohojmi kete ne popull qe ishte kopil. Tjeter gje eshte se nga na dolen keto faktet tjera se babai i tij quhej Nikolle, nese eshte e trasheguar gojarishte deri me tani brez pa brezi atehere eshte nje mrekulli, neve sot nuk po jemi ne gjendje te caktojmi nje dat te saket se kur ka lindur Skenderbeu e lere me po mbajmi ne mend se nga cila familje dhe si quhej babai i Millosh Khabilouitz...sepse keshtu quhej ne vitin 1531 nga Wegraysz, pra 140 vite pas vdekjes se tij, e ndryshe eshte pse serbet e ndrruan ne Obiliq, vetem pse ti iket emri i "peles" qe tek serbet quhet "kobila" ...?

Si e shifni pra, ne dy rastet i iket emrit te rrenjes "kopil" qe autori dhe udhepershkruesi gjerman e quan Kabilouiē ! Ketu ka dallim ne mes "kopil" dhe "kabil" si rrenje, "obil" nuk me duket se ka nje domethenje ne shqipe e sa per ne serbe nuk e di fare se ēdo thote kjo "obil" ?
    Misteri i emrit te tij dhe origjines mbetet ende te kerkohet...por para se te gjithash kam deshir te dij se nga vjen burimi se ai quhej Mehillė ?
    E kam permendur edhe diku tjeter se ne vitin 1989 nje eperditshme serbe pat botuar kronika perendimore dhe turke mbi betejen e kosoves deh ne nje kend autori nxjerr edhe nje shkrim italian qe mjerishte nuk po arrij ta gjej..;aty shkruante; Sulltan Muratin e vrau nje Dardanac me emrin Milosao di Kopiliēi....!
    Jam ne kerkim te ketij burimi e sa vite se po e gjetem me siguri se do mesojmi gjera edhe me te hollsishme per jetene tij...

Une jam i bindur se Milosao eshte rritur ne territorin shqiptar dhe me siguri qe ka folur shqipė, edhepse serbet kishin pushtuar kosoven qe nga viti 1217 ne kohen e Nemanjes kjo nuk do thote se e kishin pushtuar tere kosoven e sotme sepse ne regjistrat bizantine ceket shpeshe here se lumi Sitniza ishte qe ndante bizantin nga pushtuesit serbe qe posa kishin zbritur naga Rrasa(rascia, qyteti mbi rrasa)...

shendet

Presim reagimet tuaja
    Zotni kreksi,se pari nemanja ka vdeke 1200,dhe ai kure nuke i ka pushtue tokat e Kosoves dhe te Shqiperise,ne ato toka kure ska guxofte kurkushi me i marre kure pose Shqipetarit,ato toka jane thire mezia ose dardania,dhe ai te sundoje ashte nji gabim i madhe ,sepse se pari venediku e shkatroi Perandorin,dhe kryqezatat ,dhe pikerishte po qfaqet nji njemanja,ne ate kohe me dinastine e tina,kurse shekulli 8 9 10 11 ska histori,po te shikojshe dinastiat e kojshive te ata ka mbiemna shume perpara para se me e perdore mbiemnin 300 vjete para se me u paraqite mbiemni,ata kane mbiemna,kure dihet se te gjithe sklavet permenden me emna te babes ,dhe katundit,te ata ska role te kesije lloji,e dyta ata sot nuke e dine emnin e babegjyshit te vete,ata kure e lypin farefisin shkojne qa ka festue sh nikollen ja shen gjergjin pastaj thojne se e kane te aferm,ne dokumenta te vatikanit nuke ka kurfare nemanja e as sebe,krejte keto jane te shkrueme ne shekullin 18 19 ,dhe perseriten,ai ka thane ky ka thane,mose haro se karadjordjeviqi ashte i ksoves pore sot thote qe ashte serb,pra kure skane sundue kosoven nemanjiqet,sepse kishin pse dikund ndonji statut ne gjuhen e tyne qe deri sot nuke dine asnjeri me i lexue shkrimet e QIRILLIT dhe te metodit ose KONSTANTINIT FALIminderi.

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Kreksi --pėr mua vlenė shumė ----Askush nuk te pyt se ē'ka bere atedheu per ty por te pyet; ē'ke bere ti per Atedheun ? - JFK

Jo pse nuk e kuptoj ose nuk dua te pajtohem mė shkrimet e mėsiperme ,por thjeshtė dua tė ndihmojė nė zbulimin e njė te vertete e cila na ėshtė mohuar mė qindra vite.

Kalofshi mirė

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Ketej ne france kemi shqiptar qe mundohen dhe bejne shume per kete qeshtje.
    Perpos d'Angelyt koheve te fundit edhe Matieu Aref ka nxjerrur ne drite dy vepra monumentale, te paren e kam lexuar qe ma dhuroi autori por kete te dyten ende nuk e mora, do shkoj ne fnac ta blej.
    Mirepo i mungon edhe nje veper per Historin e Skenderbeut qe besoj se eshet i vetmi shqiptar qe ka aftesi ta nxjerri nje veper per heroin tone kombtar dhe qe me siguri do korri suksese ne bote, sidomos ne france.

Une do e shkruaj se bashku me hotelin apo jo pjesen e dyte !
    ZOTNI kreksi gjuhen franqeze nuke enjohe mirepo edhe nji SUPRIZE te madhe e kame per kete popull se u lodha me ta ,edhe pse jame anetare i nalte te tyre ja u kame hudhe letren ,une e di se kane ndihmue neve pore ne shkence njohe disa persona ,ai qe shkruen historin te GjerGjit Mundet me mue me ba KONSULTIMe pore mose harro nji gja vete une kame muejte me i ndihmue ,shkrimtarit tone mirepo nuke mu ka pergjegje,edhe pse e kame thire,me mue e ka te garantueme qmimin nobel,sa per Franqez edhe ata nuke e dine prejardhjen e vehte,mos haro,shume large jane dijunise,ma large se shqipetaret,ata nuke e kane historin,100 per 100,mirepo qmimi im ashte i larte sepse une garantoje vetem te verteta,dhe jo rrena,U KNAQA TUE SHKRUE O KREKS.Faliminderit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Une do ta japi ku ka linde Voisava dhe te gjithe femijte e saj me babe me nane me babegjush me krejte,sa do te gezohen SHQIPETARET NE MQEDONI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Kreksi qka po mendon ,sa do kushtoje une per keto informata per histori dhe dijuni,pastaj te tregoje sa kame lype une prej Tiranes dhe Prishtines,?

Faqja 14 prej 43 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Beteja e Fushė-Kosovės nė vitin 1389 nė Drenicė
    Nga ZANOR nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 481
    Postimi i Fundit: 29-12-2024, 09:00
  2. Referenca e burime historike
    Nga Kreksi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 09-04-2015, 16:42
  3. Millosh Gjergj Nikolla (Migjeni)
    Nga ILovePejaa nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 17-10-2011, 08:19
  4. Millosh Gjergj Nikolla - Migjeni
    Nga Rinorja nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 25-12-2010, 12:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •