Kur erdha ne perendim para 8 viteve kam trokitur neper shum shoqata dhe asociacione te ndryshme te vendit ku jetoj,me qellim qe te integrohem dhe sa me shpejt te paisem me dokumenta keshtu na thonin shum njerez se pose nuk u integruam do e kemi veshtire per letra,dhe me ne fund u njoha me sekretarin e komunes te vendit ku banoja.
Interesimi im ishte qe te jem anetar i ndonje -kori-(kendim koral )sepse e mendoja se aty do te takoje njerez te kultures, artit e mbi te gjitha njerez qe mund te te ndihmojn .
Sekretari me dha nje numer telefoni te nje dirigjenteje me emrin Liza e cila ishte ne kohe afersisht 63 vjece,ajo me ^priti shum mire ne telefon dhe me tha se je i mireseardhur ne kor.
U gezova pa mase kur mi tha keto fjale,dhe mezi po prisja qe te shkoje ne kor,dha ja une shkova por kur hyra aty pashe se te gjthe ishin me te vjeter se une dhe disi u stepa dhe mu be zemra grop ,nuk thashe gje vetem me vete flisja ku erdhe ...me pas dirigjentja po me prezanton programin e korit dhe me tha se ne jemi kor kishtar,dhe me shum mu turbullue mendja si thashe gje vetem fillova me i degjue kenget se si i kendonin.
E kam biseduar me shum miq dhe dashamir qe i kam disa me kan thene se seshte gje dhe mos u komplekso,disa sme kan dhene pergjegje per kete mekat qe kam bere dhe e lus ALLAHUN dhe vazhdimisht e kam lutur sa here qe kam shkue ne ate kor se sjam tu e bere per dicka por u futa dhe smundja te dilja aty per aty se kisha kerkue vete dhe u frigojsha me pas per te ardhmen time.
Dy here kam kendue ne kishe dhe ate sa here kam hedhe hapin derisa kam shkue ne ate fest me detyrim e kam lut ALLAHUN o ZOT i madhe mos me nxe per te madhe ckam jam tu bere,dhe kam qajt nga friga e ALLAHUT.
Dhe une u largova nga kori tash jaam i lire,nga ata qe din me dhene fetva serioze kam deshire te mare mendim se cka duhet te beje cila do te ishte gjeja qe une te laje kete mekat ,dhe pse vazhdimisht e permend ALLAHUN dhe te derguarin e tij Muhamedin s.a.
Ju lus per nje pergjegje serioze
me respektin me te lart
Stentori
Krijoni Kontakt