Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148

Kerkoj mendim serioz nga ata qe din te japin pergjegje !!!

Kur erdha ne perendim para 8 viteve kam trokitur neper shum shoqata dhe asociacione te ndryshme te vendit ku jetoj,me qellim qe te integrohem dhe sa me shpejt te paisem me dokumenta keshtu na thonin shum njerez se pose nuk u integruam do e kemi veshtire per letra,dhe me ne fund u njoha me sekretarin e komunes te vendit ku banoja.
    Interesimi im ishte qe te jem anetar i ndonje -kori-(kendim koral )sepse e mendoja se aty do te takoje njerez te kultures, artit e mbi te gjitha njerez qe mund te te ndihmojn .

Sekretari me dha nje numer telefoni te nje dirigjenteje me emrin Liza e cila ishte ne kohe afersisht 63 vjece,ajo me ^priti shum mire ne telefon dhe me tha se je i mireseardhur ne kor.
    U gezova pa mase kur mi tha keto fjale,dhe mezi po prisja qe te shkoje ne kor,dha ja une shkova por kur hyra aty pashe se te gjthe ishin me te vjeter se une dhe disi u stepa dhe mu be zemra grop ,nuk thashe gje vetem me vete flisja ku erdhe ...me pas dirigjentja po me prezanton programin e korit dhe me tha se ne jemi kor kishtar,dhe me shum mu turbullue mendja si thashe gje vetem fillova me i degjue kenget se si i kendonin.

E kam biseduar me shum miq dhe dashamir qe i kam disa me kan thene se seshte gje dhe mos u komplekso,disa sme kan dhene pergjegje per kete mekat qe kam bere dhe e lus ALLAHUN dhe vazhdimisht e kam lutur sa here qe kam shkue ne ate kor se sjam tu e bere per dicka por u futa dhe smundja te dilja aty per aty se kisha kerkue vete dhe u frigojsha me pas per te ardhmen time.

Dy here kam kendue ne kishe dhe ate sa here kam hedhe hapin derisa kam shkue ne ate fest me detyrim e kam lut ALLAHUN o ZOT i madhe mos me nxe per te madhe ckam jam tu bere,dhe kam qajt nga friga e ALLAHUT.

Dhe une u largova nga kori tash jaam i lire,nga ata qe din me dhene fetva serioze kam deshire te mare mendim se cka duhet te beje cila do te ishte gjeja qe une te laje kete mekat ,dhe pse vazhdimisht e permend ALLAHUN dhe te derguarin e tij Muhamedin s.a.

Ju lus per nje pergjegje serioze

me respektin me te lart

Stentori
    Experience is the best teacher...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    All-llahu Xh.sh Eshte Fales I Madh Edhe Fal Shum Mekate

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar mė parė nga Stentori Lexo Postimin
    Kur erdha ne perendim para 8 viteve kam trokitur neper shum shoqata dhe asociacione te ndryshme te vendit ku jetoj,me qellim qe te integrohem dhe sa me shpejt te paisem me dokumenta keshtu na thonin shum njerez se pose nuk u integruam do e kemi veshtire per letra,dhe me ne fund u njoha me sekretarin e komunes te vendit ku banoja.
    Interesimi im ishte qe te jem anetar i ndonje -kori-(kendim koral )sepse e mendoja se aty do te takoje njerez te kultures, artit e mbi te gjitha njerez qe mund te te ndihmojn .

Sekretari me dha nje numer telefoni te nje dirigjenteje me emrin Liza e cila ishte ne kohe afersisht 63 vjece,ajo me ^priti shum mire ne telefon dhe me tha se je i mireseardhur ne kor.
    U gezova pa mase kur mi tha keto fjale,dhe mezi po prisja qe te shkoje ne kor,dha ja une shkova por kur hyra aty pashe se te gjthe ishin me te vjeter se une dhe disi u stepa dhe mu be zemra grop ,nuk thashe gje vetem me vete flisja ku erdhe ...me pas dirigjentja po me prezanton programin e korit dhe me tha se ne jemi kor kishtar,dhe me shum mu turbullue mendja si thashe gje vetem fillova me i degjue kenget se si i kendonin.

E kam biseduar me shum miq dhe dashamir qe i kam disa me kan thene se seshte gje dhe mos u komplekso,disa sme kan dhene pergjegje per kete mekat qe kam bere dhe e lus ALLAHUN dhe vazhdimisht e kam lutur sa here qe kam shkue ne ate kor se sjam tu e bere per dicka por u futa dhe smundja te dilja aty per aty se kisha kerkue vete dhe u frigojsha me pas per te ardhmen time.

Dy here kam kendue ne kishe dhe ate sa here kam hedhe hapin derisa kam shkue ne ate fest me detyrim e kam lut ALLAHUN o ZOT i madhe mos me nxe per te madhe ckam jam tu bere,dhe kam qajt nga friga e ALLAHUT.

Dhe une u largova nga kori tash jaam i lire,nga ata qe din me dhene fetva serioze kam deshire te mare mendim se cka duhet te beje cila do te ishte gjeja qe une te laje kete mekat ,dhe pse vazhdimisht e permend ALLAHUN dhe te derguarin e tij Muhamedin s.a.

Ju lus per nje pergjegje serioze

me respektin me te lart

Stentori

Vella i dashur

Vjene nga se Profeti ka thene: " Cili do prej bijet e Ademit jane gabimtare. Gabimtare me te mire prej tyre jane ata qe pendohen" Termidhi.

Pendohu, sepse Allahu e pranon pendimin e robit te Tij t sinqerte.

" ... pendohuni te Allahu me pendim te sinqerte..." Et tahrir 8

Vjene nga ebi Musa se Profeti ka thene: " Allahu shtrine doren gjate nates qe te pendohet gjynafqari qe veprone gjynahe diten. e shtrine doren gjate dites qe te pendohet gjynafqari, qe veprone gjynahe naten, deri sa te linde djelli" Muslimi

vella idashur

pasoje te keqen me vepra te mira. Thote Allahu: " ... veprat e mira i fshijne te keqijat..." Hud 114

Vjene nga Ebi Dherri se Profeti ka thene: " Friksoju Allahut kudo qe te jeshe. Pasoje te keqen me te mire, sepse ajo ( e mira) e fshine ate dhe sillu me njerezit me moralin m te mire" Termidhi

Allahu te ndihmofte mos e humb shpresen te Allahu dyert e pendimit i ke te hapura.
    Allahu te ndihmofte, i Cili thote: " Thuaj: “O robėrit e Mi, tė cilėt e keni ngarkuar me shumė gabime veten tuaj, mos e humbni shpresėn ndaj mėshirės sė All-llahut, pse vėrtetė All-llahu i falė tė gjitha mėkatet, Ai ėshtė qė shumė falė dhe ėshtė mėshirues!” Ez Zumer 53

Faleminderit

Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    Te dashur vellezer musliman,bekim prushi,eri3000

Ju falemnderohem shum per pergjegjen me besoni se me keni freskue zemren me fjalet e juaja,ALLAHU u shperbleft me te mirat e tije qe vetem AI din te shperblej.

Sinqerisht te ju them se ne ate kendim skam shkue me deshire por mu imponue rrethana megjithate tash jam nje zog i lire dhe po kenaqem se me sjam antar i korit kishtar .

P.S

A bene ti fal dy reqat apo kater reqat namaz per pendim ???

ju faliminderit dhe njehere vellezer te dashur per fjalet e juaja

S.A

Stentori

Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148

Te nderuar vellezer musliman/e,anetar/e te Forumit,

Me duket se tema po mer kahje tjeter,pergjegjen qe e deshirova e mora nga disa vellezer te mij musliman njerez te devotshem te cilet din me shum se sa une dhe per kte gje une ju rash ne dert.Per mos me mare dekandencen e tepruar ate qe une pyeta nga disa individ, e lus moderatorin,pergjegjesin e kesaj rubrike ta mbyll kete teme sepse nuk dua qe une te jem shkaktar per konflikt apo per nje debat ku ne kte tem nuk ka vend asgje pervec se ate qe e kam parashtrue une.E kam ndier vehten te obliguar para ALLAHUT dhe ne nje forme e kam thene ate qe me ka ngel ne mendje per nje kohe . ALLAHU ju gezoft me te mirat e tije te pafundme per kohen qe e keni shpenzuar per mua,per cdo germ per cdo fjale qofshi te shperblyer ,sigurisht se ketyre urimeve nuk mund tu bashkangjiten ata qe kan dashte te luajn dhe te me bejne objekt argetimi.

Dhe njehere i bej thirrje MODERATORIT ta mbyll kete tem

S.A -

Stentori

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar mė parė nga Stentori Lexo Postimin

A bene ti fal dy reqat apo kater reqat namaz per pendim ???

ju faliminderit dhe njehere vellezer te dashur per fjalet e juaja

S.A

Stentori

vella i dashur

nje prej kushteve te pendimit eshte qe ti mos i kthehesh asaj vepre perseri.
    nuk ka ndonji argument qe per penduesin te fali rekate namaz.
    kerkohet te jesh i rregullt me namazet ti falish ato ne kohen e vete.

te keshilloj gjethashtu qe te mos e permendish me gabimin hapur, pasi ate qe ja ke dhene Allahut per shqyrtim nuk eshte e nevojshme ta kojtosh te te tjeret.

Allahu te ndihmofte

faleminderit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    nese ke mend te kuptosh , ndigjo, ALLAHU fal shum, edhe aj gamim me emer te ALLAHUT falet, fali 2 rekate bon tojbe mos e perserit mo kur edhe okry , me emer te ALLAHUT, nese don mir bon ndoj sadak me dhan, ALLAHU te shperbleft kem ba gabime edhe ma te mdhaja edhe neve inshalla nafal, ALLAHU idon pendimqart shum.

Tema tė Ngjashme

1. Terrorizmi, problem serioz ndėrkombėtar
    Nga Kryeplaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 275
    Postimi i Fundit: 11-11-2020, 06:04
  2. Lidhjet serioze, me shqiptar(e) apo tė huaj?
    Nga KokeKatrori nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 15:48
  3. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  4. te kerkoj (se me mungon)
    Nga ^VJOSA^ nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 09-01-2003, 10:25
  5. Kėrkoj!
    Nga zemri nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2002, 08:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •