Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 65

Tema: Islami?

Pėr: Islami?

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Teorija e Islamit eshte engjellore ?!?!
    Ke lexuar ndonje here Kuran ?
    Duhet te ve thonjezat qe te kuptohet se cfare dua te them?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Aspak e vertet !
    Islami nuk lejon reforma ne mesimet e tij, dhe po ta pushtonte Islami Skandinavine psh. Norvegjija nuk do ishte ajo qe eshte sot.Reformimi ne islam do te thote deislamizim,nuk shkon.Po te jetonin Norvegjezet 10 shekuj nen parimet e islamit do ishin me afer te themi Uzbekistanit ,edhe ashtu norvegjezet ishin te varfur dhe te paditur gjer sa e zbuluan Naften ne vitet e `60 te shekullit te kaluar.Mirepo me larte na thone bujshem nuk e ka fajin ideja asnjehere - por njeriu ! I mjeri Njeri cdo here fajtore kujdestare per pallavrat utopike.
    Gjersa sa te zbulohej Nafta ne Detin e Veriut Norvegjija do te behej turbo-islamike ... rrofte Nafta
    S'ja kishin vet dhamte ,e kishin reformu deshi islami apo jo ,me nje fjale sot do kishim cool islam ,pa namaz ,pa ramazan ,pa shami ..xixe fare ..
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207

Asnjė fe nuk pranon reformim nė thelb. Modeli krishtėrimit pas kundėr-reformės erdhi si pasojė e lindjes sė humanizmit, e ky i fundit lindi si pasojė e ndėrgjegjėsimit rreth trashėgimisė sė lashtė europiane para kristiane, konkretisht civilizimet greko-romake. Nė qėndėr tė vėzhgimit vendosej njeriu e jo mė feja, e mė tej kjo solli lėvrimin e artit, mentalitetit dhe kukturės humaniste, disa shekuj mė vonė edhe iluminizmin. Nga ana tjetėr arabėt nuk patėn ndonjė kulturė para islamike, vetė civilizimi arab lind dhe lulėzon nė periudhėn e artė nėn islam, ndaj dhe islami paraqitet i pareformueshėm. Mbetet veē kthimi kokės prapa nė zenitin islamik tė shekujve 7-13 p.K dhe tentativa pėr ta rilindur atė; sigurisht e pamundur pėr kushtet e reja sociale dhe ekonomike te shekullit tė sotėm.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 13-10-2014 mė 16:03
    relata refero

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Nuji, une me ty nuk e di se cfare te diskutoj. Sa per hire te sinqeriteti po ti shkruaj dy-tri fjale. Ato jane, Somalia, Nigeria, Pakistani, Afganistani, "Kashmiri" , Turqia-Kurdet, Azerbajxhani- Karabahu, Mali... A mjaftojne me qe se arabet nuk qenkan musliman?
    Shih, edhe une nuk pres qe nje njeri, qe edhe messis4ever ja shkon me hapjen e temave per ta diskredituar islamin, do ta kuptoje dimenzionin politik te problemit qe "mendon" se e njeh. Ndoshta te ndihmon fakti se ne krejt ato vende ku i sheh organizatat islamike te perzjera ne trazira, ne kry te tyre qendrojne arabet, financiere jane arabet, dhe ngrihen ose bjerin me urdherin e arabeve. Nese kjo nuk te bind, ndoshta mund te te ndihmoje fakti, se "kazermat" ku gdhenden ushtaret e Allahut, qe te gjitha per kembe gjinden ne vendet arabe.

Leri me mire keto pune.....

Tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Gjeniale. Sikur edhe 200 vjet te tjera te jetoja nuk do kisha mundur ti beja nje lidhje kaq perfekte sa ti ketyre dy fjalive me siper.
    Plasa ..si s'ju eshte kujtuar kjo ide gjeniale Allahut por njeriut pas qindra vitesh .. ..eh more Allah c'ke bere ..sikur te ju dergoje skandinaveve Kuranin ne vend te arabeve kushedi si do ishte bota sot ..sigurisht perfekte
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ane pėr postimin:

jarigas (14-10-2014)

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Ne komunizmin jugosllav ne shkollat e mesme ka pasur nje lende - Teorija dhe praktika e socijalizmit vetqeverises - (me tregon prindi im).Prindi im me thote : Natyrisht mesonim vetem Teorine e asaj lende prej te ciles benim hajgare sepse ne praktike,ne realitet jetonim krejt dic tjeter dhe e shihnim dallimin mes Teorise dhe Praktikes.Ajo pjese e nxenesve duduka koketrashe thonin qe : Komunizmi eshte sistem ideal mirepo Njerezit nuk vlejne.

Pra,cdo sistem duhet gjykuar sipas praktikes e jo sipas fjaleve te bukura propagandistike,ndersa shohim qe praktika/realiteti i Islamit (madje edhe nje pjese e teorise se tij) eshte i dhunshem dhe ekspanzionist.Asgje seshte per tu habitur,cdo religjion eshte vendosur per ti homogjenizuar njerezit te cilet pa nje ide qendrore do te vriteshin ndermjet veti.Homogjenizimi dhe grumbullimi i njerezve rreth nje ideje cdo here ka nje arsye dhe logjike....psh ... Egjipti ka zhvilluar religjionin qe te mundet te organizoj bujqesine nga derrdhjet e lumit Nil,ne Babiloni per te hapur kanale etj.Ndersa Islami ka lindur ne shkretetire ku aktiviteti i vetem ka qene tregtija dhe plackitja,kjo ideologji i grumbulloi fiset harape ne grupe me te medha dhe i beri me te afte qe te plackitin dhe te pushtojne.Funksion qe ne thelb e mban edhe sot.
    Mbrojtesit e tij do thone ndryshe,do te bertasin,cirren por i ngjajne atyre koketrasheve te shembullit te mesiperm.
    O shok, islami eshte gjithecka dhe asgje....islami nuk eshte as objekt as subjekt, edhe fryme nuk eshte. Nese mendon se islami ekspanzon, atehere ekspanzon panarabizmi, por sic e sheh, ai nuk ekspanzon, por implodon. Ēka je ka fol pra ?, te imponon bagladadi qe ne leter e ka shtri hilafetin deri ne sllavoni ?....po njehere duhet ta kaloje sulltan erdoganin po qe se nuk i vjen merzi.....e per persianet nuk ka nevoje te humbim fjale....rri pra per toke....

Tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Plasa ..si s'ju eshte kujtuar kjo ide gjeniale Allahut por njeriut pas qindra vitesh ..
    Edhe mua me vie inati ... si ju kujtua @Urielit e nuk mu kujtua mua ?!
    Urieli me i mencur se allahu !!!
    ..eh more Allah c'ke bere ..sikur te ju dergoje skandinaveve Kuranin ne vend te arabeve kushedi si do ishte bota sot ..sigurisht perfekte
    Mos shkruaj ashtu,allahu eshte i perkryer,rrahman e rrahim.Ai e din cben dhe cka i dergon popujve.Arabeve ja dergoi Naften dhe Kuranin ndersa Skandinaveve Naften + Gazin dhe Peshkatarine por harroi ti ja dergon Kuranin !!! Por pa Kuran skandinavet u ben te pasur.
    Shih cudine gjithnje e me afer jam ti perkrahi ata qe thone "Ideja i ka fajet".

Por neve shqipatreve cka na dhurroi allahu ?
    Perjashto Nuh Musen ,ai eshte pasuri kombetare
    Rri qetė dhe fol Shqip !

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    O shok,
    Oooo hoja.Fillove te nervozohesh ?
    islami eshte gjithecka dhe asgje.
    Nuk eshte ashtu,nuk je origjinal.Kete ja ka thene Saladini te krishtereve kur e pyeten "Cka eshte per ty Jeruzalemi,pse don ta pushtosh ?"
    Plagijator mos e vjedh Saladinin.
    ...islami nuk eshte as objekt as subjekt, edhe fryme nuk eshte.
    Athua ?
    Islami eshte besim.
    Besimi eshte dic intime,e mbrendshme,pra perjetim Subjektiv i dickaje - madje pa dyshuar fare ne te ,pa marre parasysh fare cka eshte ajo ( psh. fluturon Buraku - fluturon thote besimtari).Islami tutje eshte religjion ku ndjenja e mbrendshme (subjektive) manifestohet Jashta .... hmmm arritem aty qe Besimi (subjekti) si shpirti,religjioni si "trup" (materja e jashtme).Pra edhe subjekt edhe objekt eshte Islami jot.
    Ej Nuh ,ma thjeshte per ty : Subjekti i besimit behet Besimtari pra Objekti
    Nese mendon se islami ekspanzon, atehere ekspanzon panarabizmi,
    Cka kam une te mendoj - bazeni natyror i islamit qenka te arrij te paralagjet e Wiennes dhe te vie deri ne Turs ku u munden.Arabet e shperndan paganizmin e tyre e jo rreshtat e Kuranit apo mendon qe Islami eshte gjendja natyrore e cdo njeriu ?! buuuu
    Natyrisht qe deshiron te vie panarabizmi - islamik te Ne.Vet the qe jam kunder islamit tradicional ... cili islam atehere ? i ISISit,i Vellazerise Mulimane,i AlNusres, i kujt ?
    por sic e sheh, ai nuk ekspanzon, por implodon.
    Ashtu pra,ndryshimi i sistemit te arapet nuk mundet te kaloje qete.Cdo ndryshim shkakton pergjakje.
    Si munde te implodoje e mos te kete ekspanzion ?! Po ja filluat ne Faluxha dhe tani terrritori juaj ka 313.000 km2.
    Ēka je ka fol pra ?, te imponon bagladadi qe ne leter e ka shtri hilafetin deri ne sllavoni ?....po njehere duhet ta kaloje sulltan erdoganin po qe se nuk i vjen merzi.....e per persianet nuk ka nevoje te humbim fjale....rri pra per toke....
    Bagdati te imponohet teje dhe per ty eshte autoritet.Me te madhe pellisje qe Shqiptaret te shkojne vullnetare ne org. fashiste te tij.Mos i pengoni te mbushen arradhat e terroristeve te ISISit qe i udheheq Bagdati.Kete e kemi barrdh e zi ketu." Por marrja nuk te mbyt " (truall. meqe te pelqenkan).
    Jo deri ne Sllavoni por deri ne Slloveni.E din dallimin ?
    Erdoganit light islamikut thuaji nga Une qe : 50% e Stambollit dhe Ankarase e perkrahin ISISin dhe ka me mijera aktivist te ISISit ne gjendje te fjetur qe presin urrdherin e Kalifit te Rakhas te veprojne, e mos te flasim ne vendet rurale.Kjo eshte keshtu sepse ne Boten sunite eshte duke ndodhur revulucion....Per Ajatollahet nuk kam frige,ata asnjehere nuk i keni mboshtur.

P.s: hajd mos i copto keshtu shkrimet e mia por pergjigju me me pak fjale dhe ne pergjithesi.E din kush shkruan gjere e gjate ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 13-10-2014 mė 21:34
    Rri qetė dhe fol Shqip !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Oooo hoja.Fillove te nervozohesh ?

Nuk eshte ashtu,nuk je origjinal.Kete ja ka thene Saladini te krishtereve kur e pyeten "Cka eshte per ty Jeruzalemi,pse don ta pushtosh ?"
    Plagijator mos e vjedh Saladinin.

Athua ?
    Islami eshte besim.
    Besimi eshte dic intime,e mbrendshme,pra perjetim Subjektiv i dickaje - madje pa dyshuar fare ne te ,pa marre parasysh fare cka eshte ajo ( psh. fluturon Buraku - fluturon thote besimtari).Islami tutje eshte religjion ku ndjenja e mbrendshme (subjektive) manifestohet Jashta .... hmmm arritem aty qe Besimi (subjekti) si shpirti,religjioni si "trup" (materja e jashtme).Pra edhe subjekt edhe objekt eshte Islami jot.
    Ej Nuh ,ma thjeshte per ty : Subjekti i besimit behet Besimtari pra Objekti

Cka kam une te mendoj - bazeni natyror i islamit qenka te arrij te paralagjet e Wiennes dhe te vie deri ne Turs ku u munden.Arabet e shperndan paganizmin e tyre e jo rreshtat e Kuranit apo mendon qe Islami eshte gjendja natyrore e cdo njeriu ?! buuuu
    Natyrisht qe deshiron te vie panarabizmi - islamik te Ne.Vet the qe jam kunder islamit tradicional ... cili islam atehere ? i ISISit,i Vellazerise Mulimane,i AlNusres, i kujt ?

Ashtu pra,ndryshimi i sistemit te arapet nuk mundet te kaloje qete.Cdo ndryshim shkakton pergjakje.
    Si munde te implodoje e mos te kete ekspanzion ?! Po ja filluat ne Faluxha dhe tani terrritori juaj ka 313.000 km2.

Bagdati te imponohet teje dhe per ty eshte autoritet.Me te madhe pellisje qe Shqiptaret te shkojne vullnetare ne org. fashiste te tij.Mos i pengoni te mbushen arradhat e terroristeve te ISISit qe i udheheq Bagdati.Kete e kemi barrdh e zi ketu." Por marrja nuk te mbyt " (truall. meqe te pelqenkan).
    Jo deri ne Sllavoni por deri ne Slloveni.E din dallimin ?
    Erdoganit light islamikut thuaji nga Une qe : 50% e Stambollit dhe Ankarase e perkrahin ISISin dhe ka me mijera aktivist te ISISit ne gjendje te fjetur qe presin urrdherin e Kalifit te Rakhas te veprojne, e mos te flasim ne vendet rurale.Kjo eshte keshtu sepse ne Boten sunite eshte duke ndodhur revulucion....Per Ajatollahet nuk kam frige,ata asnjehere nuk i keni mboshtur.

P.s: hajd mos i copto keshtu shkrimet e mia por pergjigju me me pak fjale dhe ne pergjithesi.E din kush shkruan gjere e gjate ?

O semikoooo, me oportunizmin tende te drejtuar nga gazetaria bulevardeske nuk do te dalish ne dalalet bre djal !!!

Akoma nuk mundohesh ta kuptosh islamin, edhe pse jeton ne nje mjedis musliman, edhe duke patur literature te bollshme. Akoma je i mendimit se islamin e vertete e rreprezentojne arabet e shkretires, akoma je i mendimit se pas cdo muslimani te devotshem (perjashtuar "tradicionalet", qe une jav paskam mohuar vetite e muslimanit !!!) fshihet nje selef me thike te mprehur, i cili ftyren e vertete do ta tregoje vetem kur do ti permbushen kushtet, ashtu sic jane mbush sot ne irakun dhe sirine e shkateruar.....nese kjo gallate nuk eshte per te qesh deri ne hava, cka atehere ???........une nuk kam ardhe ketu te bej shoqni.....une se dije a konsulton edhe mediume pakez me serioze, dhe sidomos jo tendecioze, per te pare se si qendrojne punet ne realitet. Realiteti eshte i tille, se isisi aktualisht po bene gerdi ne zona te pambrojtura, jetime, dhe ne ato pak vende ku ndeshet me rrezistence, ajo i del sa per sy e faqe, qe mos thone librat e historise se "ishim, i pame, dhe nuk ndermorem gje".....

Lere se miresh me bulevardin, por edhe ne hollywood tash po kerkonke dituni (Kingdom of Heaven)....JO, ne islam jemi te gjithe, dhe askushi....INDIVIDUALIZMIN qe ta kame permendur dhjetra here....nga keto mendime rrezullton edhe shprehja ime, qe nuk eshte plagiature, por nje perfundim nga ajo qe te predikoj ketu qe moti kohe.....

tungi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 14-10-2014 mė 06:17
    albanish by nature

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207

Edhe mua me vie inati ... si ju kujtua @Urielit e nuk mu kujtua mua ?!
    Urieli me i mencur se allahu !!!
    Mos e bėni kaq tragjike. Nė kėndvėshtrim kreacionist edhe Urieli krijesė e Allahut ėshtė.
    relata refero

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •