Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 101
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Për: Një shpjegim këtu ju lutem !

Nuh, a vazhdon t'a besosh që njerzimi u shumua nga dy meshkuj (pasardhësit e E-A) ?!
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Nuh, a vazhdon t'a besosh që njerzimi u shumua nga dy meshkuj (pasardhësit e E-A) ?!
    Gjegjesischt nuk ka teori tjeter, ndash ajo fetare, ndash ajo e evolucionit e thuan ne kete pike te njejten gje !!!

Me me rrendesi eshte pyetja, PSE mos ta besojme ???, ose, CILA eshte alternativa ???

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Gjegjesischt nuk ka teori tjeter, ndash ajo fetare, ndash ajo e evolucionit e thuan ne kete pike te njejten gje !!!

Me me rrendesi eshte pyetja, PSE mos ta besojme ???, ose, CILA eshte alternativa ???

tung
    dmth përveç që Zoti e nxorri femrën nga brinja e Ademit dhe përveç një inçesti vetiak dhe familjar, ai shumoj njeriun nga mardhënja homoseksuale e dy bijëve të A-E apo jo ?! ( Normalisht gjatë një mardhënje seksual qindra vjeçare njërit mashkull i evuloj barku në mitër ?? po ?!

p.s

Nuk ka asgjë për të mos u besuar.. për deri sa e thotë Zoti i Abrahamit !!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

dmth përveç që Zoti e nxorri femrën nga brinja e Ademit dhe përveç një inçesti vetiak dhe familjar, ai shumoj njeriun nga mardhënja homoseksuale e dy bijëve të A-E apo jo ?! ( Normalisht gjatë një mardhënje seksual qindra vjeçare njërit mashkull i evuloj barku në mitër ?? po ?!

p.s

Nuk ka asgjë për të mos u besuar.. për deri sa e thotë Zoti i Abrahamit !!
    Kjo e zgjedh dilemmen tende perzonale, PROBLEMI mbetet akoma real dhe i pazgjidhur.

Cfare rrendesie ka se SI u shumezua njerezia, kur ne te dy rastet kushtet jane te njejta ???, ku eshte argumenti per ta preferuar njerin rrast para tjetrit ???

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Kjo e zgjedh dilemmen tende perzonale, PROBLEMI mbetet akoma real dhe i pazgjidhur.

Cfare rrendesie ka se SI u shumezua njerezia, kur ne te dy rastet kushtet jane te njejta ???, ku eshte argumenti per ta preferuar njerin rrast para tjetrit ???

tung
    Një rast është "RASTËSIA" që nuk i bën përshtypje askujt ...ndodhi - ndodhi, s'kemi ç'ti bëjmë ..

Rasti tjetër është "KRIJUESI" që bëri ç'do gjë pa u lodhur.. një pafundësi me gjëra.. dhe përtoji të bënte disa EVA dhe ADAMA që të bënin meshkuj dhe femra, por zgjodhi inçeste dhe homoseksualizma për njerzimin që pas dëbimit të tijë nga Parajsa. E si të mos mjaftonte kjo.. Zoti kthehet dhe na kërkon Moral.. femrat të mbulohen sa edhe sytë mos t'i shihen bile as dorën të mos i'a shtrëngojnë njeriu. Nuk e di se pse e ka ndaluar dhe homoseksualitetin kur një gjest i tillë është dhe vet A-ja e gjithçkaje ??!!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Një rast është "RASTËSIA" që nuk i bën përshtypje askujt ...ndodhi - ndodhi, s'kemi ç'ti bëjmë ..

Rasti tjetër është "KRIJUESI" që bëri ç'do gjë pa u lodhur.. një pafundësi me gjëra.. dhe përtoji të bënte disa EVA dhe ADAMA që të bënin meshkuj dhe femra, por zgjodhi inçeste dhe homoseksualizma për njerzimin që pas dëbimit të tijë nga Parajsa. E si të mos mjaftonte kjo.. Zoti kthehet dhe na kërkon Moral.. femrat të mbulohen sa edhe sytë mos t'i shihen bile as dorën të mos i'a shtrëngojnë njeriu. Nuk e di se pse e ka ndaluar dhe homoseksualitetin kur një gjest i tillë është dhe vet A-ja e gjithçkaje ??!!
    Me vjen keq, por edhe kjo nuk eshte me shume se nje zgjidhje e jotja personale me dilemmat qe i ke.

Me te njejtin legjitimitet mund te themi se kur nuk na ben pershtypje "rastesia", pse na ben pershtypje "besimi" ???, KUSHTET mbi te cilat shtrohen veshtrimet tona jane te njejta, kurse jemi NE ata, te cilet jav japim vlerat, dhe njehere te tilla qe nuk na lene pershtypje, njehere te tilla qe na lene pershtypje. Krejt filmi imagjinohet ne kokat tona, rrendesi me ne fund nuk ka asgje, perpos pyetjes, CFARE VLERE KAME UNE !!!

E kam cek disa here, se islami se paku ne kete kontekst eshte mahnites, ai mundohet njeriun ta beje individualist te perkryer, i transporton nje vlere qe e bene epiqender te univerzit. Bashke me kete, ne te njejten shkalle ja bart aman edhe pergjegjesine qe e ka per kete epitet te larte (obligimet ndaj Allahut). Interesantja eshte se llogaria e kesaj "marreveshje" nuk ndryshon brenda kohes qe zhvillohet processi i "individualizimit". Nga momenti i pare e deri tek kuptimi i plote mbi VLEREN time, llogarine e kam ne dijeni. Cka ndryshon brenda ketij processi eshte relacioni mes VLERES time dhe LLOGARISE......karshi llogarise njeriu ndihet shume i nenvleresuar, i duket sikur Allahu kerkon SHUME, kurse njeriu mendon se nuk ka aq shume per te dhene (vlera dhe llogaria).....pyetja jote mbi "homoseksualitetin" eshte per shembull nje problem qe lind nga relacioni mes vleres dhe llogarise !!!...........nje pergjigje shume e thjeshte eshte shembuilli i nje "asketi", sa kushton seksualiteti per ate ???.......per nje njeri qe i eshte perkushtuar Krijuesit seksualiteti eshte i pavlefshem, nuk ka rrendesi, ngase ja njeh CMIMIN !!!

Shpresoj se isha i kuptueshem.

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

ne kuptim vetem nese diskutohet per te njejtin objekt, jo per dy gjera krejtesisht te ndryshme!!
    Apo jane e njejta gje "besimi" dhe "rastesia" ne logjiken islamike??!!
    E kam cek disa here, se islami se paku ne kete kontekst eshte mahnites, ai mundohet njeriun ta beje individualist te perkryer, i transporton nje vlere qe e bene epiqender te univerzit.
    Nje tjeter fraze boshe, nuhizem tipik!!
    Si mund te mund te behet "individualist i perkryer" skllavi i nje perendie, libri te shenjte, profeti a cfaredolloj entiteti qe e mban te shtypur??!!
    Si mund te behet qender e universit, skllavi qe ne qender te universit ka vene padronin-perendi-profet-liber te shenjte?!!
    Individualizmi i "perkryer", nenkupton lirine e pakufishme mendore, ne kurriz te cfaredosoj ideologjie a perendie zinxhirvenese e kufizuese!!
    Pak me shume kujdes, Tunxh, kur shkruan ne forumin Shqiptar: idiotesirat e tua mund t'i shkruash ne nenforumin e dudumeve!! Ketu, ta tredhin trurin qe pjell vetem idiotesira!!

.......nje pergjigje shume e thjeshte eshte shembuilli i nje "asketi", sa kushton seksualiteti per ate ???...
    Anullimi i nje cilesie qe i ka dhene krijuesi, ne shenje sakrifice per krijuesin, ka nje vlere te pallogaritshme!!! E ne fakt, profeti yt nuk ishte ne gjendje t'i bente balle tundimit seksual, aq sa detyroi edhe Allahun t'i nenshtrohej epsheve te veta!!!
    ....per nje njeri qe i eshte perkushtuar Krijuesit seksualiteti eshte i pavlefshem, nuk ka rrendesi, ngase ja njeh CMIMIN !!!
    Nje tjeter idiotesi e paturpshme, ergo nuhizem!!
    Ulerini perdite kunder prifterinjve katolike te cilet nuk martohen, pra i perkushtohen krijuesit me vetemohim, duke "argumentuar" se shkojne kunder natyres qe vete krijuesi na ka dhene!!!!
    Teolog pa shtylle kurrizore......ppfff....
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin

Nje tjeter idiotesi e paturpshme, ergo nuhizem!!
    Ulerini perdite kunder prifterinjve katolike te cilet nuk martohen, pra i perkushtohen krijuesit me vetemohim, duke "argumentuar" se shkojne kunder natyres qe vete krijuesi na ka dhene!!!!
    Teolog pa shtylle kurrizore......ppfff....
    Nuhizem, aman nuk kurseve ta marresh per shembull se te ngacmoj miza nen kesule....

Asketizmi ne krejt kulturat e medhaja eshte i lire, kurse ne kishen katolike i kushtezuar, me effektin e mirenjohur te "ndalesave" jokausale qe eshte keqperdorimi. Ki eshte dallimi mes tyre. Kuintesencen e ketij realiteti gjeje vet.

Lexo dhe meso, pastaj nuk do keshe nevoje te besosh.

Perndryshe, muhabeti ketu eshte i lire dhe na kurse psikozat qe i ke. Nese ke nevoje per ndihme, shko shtriu ne kauçin e ndonje psikologu.

Tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Nuhizem, aman nuk kurseve ta marresh per shembull se te ngacmoj miza nen kesule....
    Ndue Moisiu, ti ke shume probleme me shqipen!! "nuhizmi" tjeter s'eshte perpos "llapallapesi boshe", jo shembull, por turp intelektual!!
    Asketizmi ne krejt kulturat e medhaja eshte i lire, kurse ne kishen katolike i kushtezuar, me effektin e mirenjohur te "ndalesave" jokausale qe eshte keqperdorimi. Ki eshte dallimi mes tyre. Kuintesencen e ketij realiteti gjeje vet.
    O dudum hesapi, po pse mer gjytyrym, kush behet prift me detyrim??!!
    E sheh karagjoz , qe shkruan idiotesira te pakuptimta si "ndalesa jokausale" ose "kulturat e medhaja", se c'do te thote "nuhizem"?!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Ndue Moisiu, ti ke shume probleme me shqipen!! "nuhizmi" tjeter s'eshte perpos "llapallapesi boshe", jo shembull, por turp intelektual!!
    Po pikerisht ooooo jarush, pikerisht kete te thashe, ti as qe kurseve nje "llapallapesi boshe" ta marresh per shembull, jo per shume gje, vetemse te ngacmoje miza, dhe une dyshoj ne te madhe se e ke vetem ate njeren "mize", une mendoj se ti ke aty nje familje te terre mizash, nisur nga haxhi baba, ta quajm Arifhikmet, e deri te sternipi, ta quajm, Xhemshit, pra, nga Arifhikmeti e deri te Xhemshiti....

O dudum hesapi, po pse mer gjytyrym, kush behet prift me detyrim??!!
    E sheh karagjoz , qe shkruan idiotesira te pakuptimta si "ndalesa jokausale" ose "kulturat e medhaja", se c'do te thote "nuhizem"?!!
    Po nuk eshte mor pointa tek vullneti i priftit, ooooo hajvan !, po nuk kam edhe fjalore qe te te emertoje me sakte, se ti bashke me verbesine fetare je edhe nje dembel i jashtzakonshem !!!, nuk beje fjale per PFITIN dhe vullentin e tije, por per pyetjen se ne kishat tjera krejt priftat kane edhe FAMILJE, kurse ato te asaje romake nuk kane FAMILJE....pra, rreth ketije realiteti behet muhabeti !, por si zakonisht, qasjet jokausale jane RECEPT i njerezve si puna jote, ti, sic te shkruajta ne temen tjeter, nuk te interesson ferrari, ti te intereson tymy qe nxjer jashte, ti miresh me cilesite e tymyt, e jo te automjetit, edhe pse konteksti eshte aman mbi automjetin ne pergjithesi.

Shuj dhe pastrohu nga ketu, me lerr rehat te diskutoje me wordless, futu aty ku mendon se ke nje PYETJE, e mos u rras per me shit mend, se nuk ke !

tungi
    albanish by nature

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •