Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Për: Numri i të vdekurve nga bombardimi në Gaza arrinë në 100

Citim Postuar më parë nga Randal Lexo Postimin
    Tani vë re se e kisha lënë mendimin tim të paplotë. Në shtetin e Izraelit jetojnë edhe arabë. Përse këta arabët e Palestinës nuk duan të jetojnë së bashku me arabët e tjerë branda shtetit të Izraelit. Ku është problemi, nga pikëpamja e tyre?

Gjysma e shqiptarise jetonte ne Jugosllavi.....popujt kane te drejte per vetvendosje.....pointa nuk eshte se paska arabe qe jetojne te kenaqur brenda shtetit izraelit, problemi eshte me ato qe nuk duan, qe kane qejf me jetuar ne shtetin e tyre te pamvarur....

Tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-07-2014
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    25

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Gjysma e shqiptarise jetonte ne Jugosllavi.....popujt kane te drejte per vetvendosje.....pointa nuk eshte se paska arabe qe jetojne te kenaqur brenda shtetit izraelit, problemi eshte me ato qe nuk duan, qe kane qejf me jetuar ne shtetin e tyre te pamvarur....

Tung
    Po mirë, dakord; po fëmijët, adoleshentët izraelianë përse i vrasin?

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Po mirë, dakord; po fëmijët, adoleshentët izraelianë përse i vrasin?
    Pra kthehemi prap aty ku ja filluam...

Izraeli e ka ne dore per me ta dhan pergjigjen dhe nuk e ben....per kete ka dy arsye:

- e shfrytezon rastin ta fortifikoje nje shtet me ardhmeri, ku territori eshte thjeshte çelesi i synymit
    - mentalitet arabi

Une mendoj se kjo e dyta eshte e sakte.....

Tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

..lidhet me temeninis lufta perseri edhe ne libi,mire i ka mesuar muhamedi,vetem lufta dhe gjakderdhja ua dhuron Parajsen(xhenetin e kuptojne me mie disa te forumit)heheh....

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Ja si mbrohet Israeli :

Vdekja nuk eshte asgje tjeter vetem proces , kalim prej nje gjendje ne ne gjendje tjeter . Te gjithe keta te vraret ne Gaza do te jene ne Xhennete te Allahut . Kurse te krishteret dhe Cifutet me krimet e tyre do te shkojne vetem ne ferr . Ai do te jete shperblimi i tyre i merituar . Keni parasysh kete o jobesimtare !
    Atehere cke qe derdellit sikur po te vika keq per jete te humbura? Sipas llogjikes tende, Israeli po u ben nder ketyre, po i dergon ne xhenet
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Te gjitha keto maskarime dhe vrasje makabre vijne qysh prej krijimit te shtetit te Israelit apo te shtetit te Cifuteve i nderuar !
    Une shkrova per situaten e tashme,e jo per vitin 1948.
    Konflikti dhe historia e asaj hapsire eshte shume me komplekse se sa mendon ti.Dhe natyrisht qe as qe e njeh,por i mshon tastatures sic ke ndegjuar vajz nga hoxhallaret.
    Une s`kam cka bisedoj me ata njerez qe mendojne qe Hebrejet nuk kane te drejte per shtetin e tyre ... keto jane qendrime te Hamasit,Hezbollahut,Al-Kaides,ISISit,dhe extremistetve te tjere.Duket qe edhe ti je pjese e tyre.
    Rri qetë dhe fol Shqip !

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ... me rrendesi eshte se izraeli ben cka don, duke i injoruar edhe rezolutat e okb-s....
    Natyrisht qe i injoron.Izraeli eshte ne pozite specifike,vendos vet per problemet e veta dhe as qe i lexon rezolutat e papakeve ne OKB."Mundem dhe e bej" thjeshte.Izraeli eshte rast Sui Generis dhe rezulutat OKB-ja le ti shkruaj ne akull dhe tija drejtoj Diellit... Une mendoj qe Bota islame as nuk e din me ke ka pune kur behet fjale per Izraelin.Duhet ta dini qe shteti Hebre nuk eshte shtet qe trembet prej hijes se vet.Ja vret femijet,ta dini qe do hakmerren edhe ate trashe,rende.Pa pardon.
    ...e ne vendin ku une jetoj, atij qe e then ose nuk e rrespekton ligjin i thuan "kriminal"...
    Izraeli nuk eshte shtet kriminal,por eshte i vetmi shtet ne ato hapsira qe eshte shtet demokratik,ligjor ndersa eshte rekorder ne Bote per denime me Burgje te te gjitheve atyre qe e shkelin ligjin,prej Presidentit deri te ushtaraku me i ulet....ti jeton ne Usterraj,por Austrija ka fqinj sllovenet,hungarezet,ceket,sllovaket,zvicerranet,g jermanet e tjere.Ketu eshte problemi kyc.
    Izraeli plot here ka propozuar "Token - per paqe dhe pranim te ndersjellte " ,Palestinezet e instrumentalizuar rregullisht kane refuzuar.Ata duan shkaterrimin e Izraelit e jo Paqe,e mqs don keshtu atehere jeto me raketa mbi koke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 14-07-2014 më 00:05
    Rri qetë dhe fol Shqip !

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar semiku për postimin:

xfiles (14-07-2014)

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Natyrisht qe i injoron.Izraeli eshte ne pozite specifike,vendos vet per problemet e veta dhe as qe i lexon rezolutat e papakeve ne OKB."Mundem dhe e bej" thjeshte.Izraeli eshte rast Sui Generis dhe rezulutat OKB-ja le ti shkruaj ne akull dhe tija drejtoj Diellit... Une mendoj qe Bota islame as nuk e din me ke ka pune kur behet fjale per Izraelin.Duhet ta dini qe shteti Hebre nuk eshte shtet qe trembet prej hijes se vet.Ja vret femijet,ta dini qe do hakmerren edhe ate trashe,rende.Pa pardon.
    Izraeli nuk eshte shtet kriminal,por eshte i vetmi shtet ne ato hapsira qe eshte shtet demokratik,ligjor ndersa eshte rekorder ne Bote per denime me Burgje te te gjitheve atyre qe e shkelin ligjin,prej Presidentit deri te ushtaraku me i ulet....ti jeton ne Usterraj,por Austrija ka fqinj sllovenet,hungarezet,ceket,sllovaket,zvicerranet,g jermanet e tjere.Ketu eshte problemi kyc.
    Izraeli plot here ka propozuar "Token - per paqe dhe pranim te ndersjellte " ,Palestinezet e instrumentalizuar rregullisht kane refuzuar.Ata duan shkaterrimin e Izraelit e jo Paqe,e mqs don keshtu atehere jeto me raketa mbi koke.
    Dhe si mendon se do te "perfundoje" ki kojshilleku ???........une nuk besoj se shteti i izraelit do te arrij te festoje 100 vjetorin e ekzistences....dhe jame teper i bindur dhe i sigurte se arabet nuk do te hakmeren, kuptohet, ngase jane kulturalisht superiore.

Sidoqofte, izraeli ka pak a shume nje shanc historik te formoje njecfare shteti "nacional" me nje popullate laramane (te mbledhur truc nga e gjithe bota, dhe te perzjere me krejt farat e njerezise) dhe me sukses dhe konsekuenc i bjer te mires me shqelm !!!, arabet do te konsolidohen dhe do te mblidhen truc....kjo nuk eshte e qarte, kjo eshte e sigurte.....intermecos cifutjane doemos do ti vije fundi (a mund edhe njehere per qejfin e nuhes te mi rradhitish kojshite e izraelit, mundesisht edhe numrin, sa jane ne numer ??? ) !!!......arabet e kane filluar nje valle si i thojn neper kenge: me mire nje fund me dhimbje se nje dhimbje pa fund....dhimbje PLOT, aman edhe fundi po shihet.....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ..lidhet me temeninis lufta perseri edhe ne libi,mire i ka mesuar muhamedi,vetem lufta dhe gjakderdhja ua dhuron Parajsen(xhenetin e kuptojne me mie disa te forumit)heheh....
    Cka eshte kjo, lufte ????......popujt arabe lufte te ketij lloji qe e shohim sote ASNJEHERE nuk kane pare ne historine e tyre....eshte e para here qe pak a shume pesojne trazira te rrenda nese folim ne kontekstin e luftes.....perpos ne siri, trazirat tjera ishin thuajse margjinale.....kur do te shohim edhe ne muslimanet lufta 30 vjecar ose 100 vjecare, apo nje mesjete 800 vjecare, atehere ke te drejte ta etiketosh "mesimin" e pejgamberit tone me epitete negative.....por perderisa kjo mesele rrin kaq e kufizuar, tragjedia "arabe" ne kontekstin e kohes dhe viktimave eshte nje "rrahje qerpikesh", nje "klaks", nje "xup me gjilpane", nje makulature sa per me thane "po, edhe neve patem lufte".....si femija kur ndermjet veti i nxjerin lendimet qe i kane pesuar ne jeten e tyre te gjaaaaate, duke u krenuar me vijat qe i kane gervisht neper therra ose aty ketu i kane prere me thike duke carru portokalla.....

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Askush nuk i urren myslymanët. Mund të ekzistojnë ndonjë që i urren, por këta urryesit në vendet e emancipuara e kanë vendin në qeli, sikundër e kanë edhe terrorristët.
    Më bën përshtypje mënyra se si shprehesh; kur thua: "se fitorja ne fund do te jete e Islamit dhe e muslimaneve !" Kjo tregon edhe mënyrën se si mendon një islamist (radikal), vepron duke patur një ide fikse, të patjetërsueshme.
    Ne kete forum ke me dhjetera te tille , dhe nuk e di pse i urrejne muslimanet ! Muslimanet arab nuk ja kane vrare as babe e nane qe kane kete urrejtje keta islamofobat e forumitshqiptare .
    Sot muslimanet jane ne lufte me cifutet me kolonizatoret e krishtere , e neser do te vij fitorja sepse keshtu na ka premtuar Allahu . Nuk e di cka ke ketu te pakuptueshme ?!
    Dhe une islamist nuk jam , por jam muslimane ! Kjo menyre se si shprehesh ti eshte fyrje . Une personalisht s'po ju fyej juve , vetem po e them cka keni ne zemrat e juaja .
    Ja pra. Për të vazhduar mendimin e mësipërm. Deduktoj se ti nuk ke respekt për jetën, meqë je i bindur se kjo jetë është vetëm kalimtare (dhe e tillë mund të jetë), dhe si e tillë nuk meriton respekt. Kjo e bën një njeri që të jetë nihilist dhe të bëjë gjëra jo-normale, ekstreme, që mund të klasifikohen edhe si anti-njerëzore.

Dhe në fund këtput edhe një të fortë fare, kur thua "Keni parasysh kete o jobesimtare!". Dukeq ashiqare se tek "jbesimtarët" ti fut edhe ortodoksit dhe katolikët, pra të gjithë ata që nuk kanë besimin tënd fetar, që nuk besojnë tek zoti yt. Më vjen keq të ta them, nëse nuk e ke kuptuar vetë, por ky është radikalizëm fetar - fondamentalizëm!
    Sigurisht se te gjithe ata qe i urrejne muslimanet nuk jane muslimane , por jane jobesimtar . Edhe ne terminologjin islame njerezit ndahen ne besimtare dhe jobesimtare . Antari Jargias me fyen personalish , une e therras ate o jobesimtare dhe eshte jobesimtare as nuk po shpifi , dhe as nuk po e ofendoj ! Jobesimtare/jomuslimane e njeta gje eshte per mua , si ta therras jobesimtare si ta therras jomuslimane te njejten kuptim e ka .
    Shkrimi im per ty eshte radikal sepse shkrimin tim e lexon nje ''radikal fetare'' ne lexim !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ceni-1 : 14-07-2014 më 09:37
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •