Close

Rezultati i Sondazhit: A duhen ligjëruar martesat e homoseksualëve?

Votues
64. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

6 9.38%
  • Jo

57 89.06%
  • Nuk e di

1 1.56%
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 37
  1. #-9
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

A duhen ligjëruar martesat e homoseksualëve?

Para disa ditesh, Avokati i Popullit ne Tirane, doli me kerkesen drejtuar qeverise, drejtuar parlamentit shqiptar, drejtuar popullit shqiptar, qe ka ardhur koha qe ne Shqiperi te ligjerohen edhe martesat e homoseksualeve. Po hapim kete sondazh, per te mesuar se cili eshte reagimi i shqiptareve ne lidhje me kete ceshtje:

- A mbeshtesni kete inisiative te Avokatit te Popullit?
    - A mbeshtesni te drejten e homoseksualeve per tu martuar?
    - A duhet te njohi ligji ne Shqiperi keto martesa te homoseksualeve?

Si ne cdo sondazh, keni te drejten te hidhni voten tuaj, e te shprehni edhe mendimin tuaj te plote ne nje postim se perse votuat ashtu sic votuat. Nuk eshte e nevojshme qe te replikoni me mendimin e anetareve qe nuk mendojne si ju.

Albo

P.S Mund te lexoni mbi propozimin e Avokatit te Popullit ne kete teme ne forum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 05-11-2013 më 12:49

2. 2 antarët më poshtë falenderuan Albo për mendimin e shprehur në këtë postim:

Bahri. (17-11-2013)

3. #-8
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Për: Sondazhi: A duhen ligjëruar martesat e homoseksualëve?

ne asni menyr nuk duhet leju asht kundra qdo norme natyrore dhe shoqerore
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

4. 3 antarët më poshtë falenderuan derjansi për mendimin e shprehur në këtë postim:

alnosa (14-11-2013),Atlantisi (14-11-2013),Bahri. (16-11-2013)

5. #-7
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024

Perse duhet mbeshtetur nje inisiative e tille ?????
    Perse duhet te martohen homot kur ata nuk perfaqsojne asnje vlere qe perfaqson insitucioni dhe lidhja qe quhet MARTESE.......ata jane te lire ne idete e tyre por kjo nuk duhet qe ne emen te demokracise (dhimosios kratos) te perdhosen ligjet dhe regullat qe shumica ia vendos vehtes.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

6. #-6
    i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794

Po duhen lejuar,sepse gjithe klasa politike ne shqiperi qe nga Saliu,edvini.nano te gjithe shkojne shume mire me njeri tjetrin,cifte te perkryera!

7. #-5
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Para disa ditesh, Avokati i Popullit ne Tirane, doli me kerkesen drejtuar qeverise, drejtuar parlamentit shqiptar, drejtuar popullit shqiptar, qe ka ardhur koha qe ne Shqiperi te ligjerohen edhe martesat e homoseksualeve. Po hapim kete sondazh, per te mesuar se cili eshte reagimi i shqiptareve ne lidhje me kete ceshtje:

Si ne cdo sondazh, keni te drejten te hidhni voten tuaj, e te shprehni edhe mendimin tuaj te plote ne nje postim se perse votuat ashtu sic votuat. Nuk eshte e nevojshme qe te replikoni me mendimin e anetareve qe nuk mendojne si ju.

Albo

I eshte drejtuar Kuvendit te Shqiperise, sepse populli shqiptar 99% eshte kunder ketij perversiteti.
    Nuk kam si te mbeshtes nje iniciative te kundernatyrshme te Avokatit te "Popullit"..Nuk ka si te jete realisht i "Popullit", por eshte i ambasades Pink dhe i qeverise "femerore" te rames, dhe i perverseve te neveritshem kudo ne bote,..., nuk kam si te mbeshtes te drejten e homo-ve dhe lezbive ter tu "martuar", thjesht sepse nuk eshte kjo "Martese",..Martese eshte bashkim i nje mashkulli me nje femer, pra i te kundertave,.., avokati dhe ata qe e mbeshtesin nuk kane idene e fjales "Martese",..homot dhe lezbit mund te bejne c`te duan, por s`ka pune shteti me keto,..., megjithate kush ka votuar ramen, le t`i shohe tani rezultatet
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 05-11-2013 më 15:18
    Duaje te afermin tend si veten

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ilia spiro për postimin:

Le dévoué (06-11-2013)

9. #-4
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Nëse do ta repektojnë këtë të drejtë njeriu, atëhere le të respektojnë të drejtën e atyre që duan poligaminë !! Shpresoj që të dalë një ligj dhe për ata që ju është pshtjerosur njeriu dhe duan të martohen me kafshë...
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wordless për postimin:

yllbardh (07-11-2013)

11. #-3
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Legjitimimi formal i martesave homoseksuale ne Shqiperi, Kosove dhe vende te ngjashme ka pak efekte...

Ne praktike nuk do te ndryshonte pothuajse asgje.
    Shumca absolute e homoseksualeve nuk do te martoheshin dhe shumica e shoqerise do te mbante qendrime te njejta ose te ngjashme ndaj homoseksualizmit.
    Megjithate, si instrument per mbrojtjen e homoseksualeve nga diskriminimi ndoshta do te ishte dicka pozitive. Njekohesisht do te ishte reklame pozitive per Shqiperine ne shumicen e shteteve demokratike.
    Perndryshe, ne Shqiperi dhe Kosove ka edhe plot ligje tjera te mira, te cilat pjeserisht si kane as shtetet me demokratike te Europes, por efekti i tyre ne realitet eshte perafersisht 0.
    Me rendesi nuk eshte vetem krijimi i ligjit, por edhe respektimi dhe zbatimi i duhur nga sa me shume qytetare dhe nga te gjitha institucionet.
    Ne nje shoqeri ku shumica eshte qartazi kunder homoseksualeve, per te mos thene armiqesore ndaj tyre, nuk ndryshon shume as ligji formal per martesen e homoseksualeve. Ne rrethana te tilla edhe vete homoseksualet (shumica) sigurisht se nuk do e shfrytezonin me te madhe kete mundesi.
    Ceshtje tjeter jane ligjet respektive ne shtete te pasura dhe te medha, ku nje martese e tille eshte vendimtare a paguan 10.000, 20.000 apo 50.000 Euro taksa etj. Perfitimi ne shqiperi, perjashtuar rasteve specifike, do te ishte tejet minimal. Krahasuar edhe me problemet qe nderlidhen me nje veprim te tille.

12. #-2
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Nëse do ta repektojnë këtë të drejtë njeriu, atëhere le të respektojnë të drejtën e atyre që duan poligaminë !! Shpresoj që të dalë një ligj dhe për ata që ju është pshtjerosur njeriu dhe duan të martohen me kafshë...
    Bashkejetesa me dy apo me shume gra eshte e lejuar...
    Martesa lejohet vetem me nje partnere.
    Edhe ne rastin e homoseksualeve nuk do te lejohej martesa me me shume se nje partner.

13. #-1
    not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Për: A duhen ligjëruar martesat e homoseksualëve?

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Albo

Un votova kunder, dhe do mundohem te sqaroj arsyet me poshte.

Ndoqa nje pjese nga emisioni Opinion pikerisht per kete teme, dhe avokati i popullit e sqaroi fare mire pozicionin e tij, dhe i jap te drejte plotesisht. Ai drejton nje institucion te nje dimensioni te vecante, ku nuk mund/duhej te vepronte ndryshe.

Por jo cdo gje nis dhe mbaron me avokatin e popullit...

Personalisht, por mendoj se ka edhe shume te tjere si puna ime qe kemi shum pak informacion mbi homoseksualet.
    Ne nje teme tjeter te hapur nga anetari Hof un bera ket pyetje: Ti marrim me radhe gjerat, ne fillim duhet te vendosim/biem dakort se kush jane homoseksualet, jane "normale" apo jane te "semure"??
    Kjo pytje qe un bej nuk esht aspak fyese, por mendoj se esht me vend qe te dime se nga t'ia nisim...

Une, do "perkufizoja" nje homoseksual ne ket menyre: Nje njeri qe ka problem/crregullim shendetsor.
    Nese dikush tjeter mendon ndryshe, dhe mbrohet duke u bazu ne teori qe vijne nga jashte ketij sistemi shoqeror, atehere le te krijojne nje tjeter sistem... por jo te pretendojne te "infektojne" kete qe eshte sot.
    Une nuk them qe ti "vrasim", absolutisht jo, perkundrazi jam kunder diskriminimit, por jo te mbyllim syte plotesisht....

Tashi shkojm tek martesa. Vete fjala martese vjen nga latinishtja "Mater-munus" ku mater=nene dhe munus=detyre dmth. "detyra e nenes", qe i referohet lindjes se femijes. Esht mese e qarte qe vete perkufizimi i ketij akti perjashton mundesine e marteses per homoseksualet.

Homoseksualet mund te shpikin ndonje akt tjeter juridik dhe ta quajn psh. "Bashkjetese-homoseksualesh", ku te kerkojne/mbrojne ato te drejta qe u takojne.

Pra une jam qe te kene te drejtat e tyre, por brenda raportit te dy partnereve, brenda ketyre kufijve.

Ti nuk permende fare ceshtjen e adoptimit te femijeve, esht thembra e akilit...

P.S.
    Ajo qe shkruajta me siper ishte mendimi im personal. Pyetjes ne esht gati apo jo shoqeria shqiptare per "t'ndjekur" vendet perendimore, mendoj se tashme eshte pyetje retorike.... nuk kemi rruge tjeter...
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: A duhen ligjëruar martesat e homoseksualëve?

Ngutuni te votoni kunder homoseksualeve se mos po na etiketon kush si tolerues te homoseksualizmit - sidoqofte e drejte themelore sipas konventave nderkombetare dhe kushtetutave te shteteve demokratike, pjese e te cilave pretendojme te jemi ose te behemi- apo edhe me e keq, si homoseksual...
    Po na i nalin ndihmat bota arabe, Irani, Rusia e Korea Veriore!

Me keso sjelljesh shembullore sigurisht se do ishim te kandidate te denje per cmimin "Ahmedinexhad" per tolerance seksuale.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •