Close

Rezultati i Sondazhit: Do nderronit fene apo kombesine?

Votues
54. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Do nderroja kombesine per te ruajtur fene

16 29.63%
  • Do nderroja fene per te ruajtur kombesine

38 70.37%
Faqja 10 prej 32 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 313
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Pėr: Do nderronit fene apo kombesine?

Citim Postuar mė parė nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    pershembull nje jevg seshte shqiptar edhe pse mund te kete shume breza ne trojet shqiptare
    po nese martohet me nje shqiptar atehere femija eshte gjysem jevg gjysem shqiptar.
    nje jevg nuk eshte shqiptar sepse nuk do vehte... ashtu si nuk eshte as romun, as francez, as italian. ka identitetin e vet.
    e tha shume mire akili me lart ate fjaline e fundit.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    nje jevg nuk eshte shqiptar sepse nuk do vehte... ashtu si nuk eshte as romun, as francez, as italian. ka identitetin e vet.
    po edhe te doje jevgu te behet shqiptar ska si te behet, vetem lidhjet martesore e ben te mundur kete.

E kush nga keta popuj do ta perziej rracen e tyre me te jevgut?

Cfare tha mire? E te doje jevgu ta quaj veten shqiptar, qe shqiptar ska per ta pare jevgun si nje shqiptar por si nje jevg.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Plaku me kostum : 19-04-2013 mė 22:08

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    po edhe te doje jevgu te behet shqiptar ska si te behet, vetem lidhjet martesore e ben te mundur kete.

E kush nga keta popuj do ta perziej rracen e tyre me te jevgut?
    sikur te integroheshin ne shoqeri, do benin martesa mikse dhe pas nja 3-4 brezash do quheshin shqiptare...
    gje qe nuk do ndodhi kurre.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

sikur te integroheshin ne shoqeri, do benin martesa mikse dhe pas nja 3-4 brezash do quheshin shqiptare...
    gje qe nuk do ndodhi kurre.
    Nuk ndodh sepse nuk duan vendasit.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

p.s. nje shok i imi nga shijaku ka pasur stergjysherit boshnjake... ai eshte lindur dhe rritur ne shiak, ashtu edhe prinderit e tij. ai e mbane vehten shqiptar dhe eshte shqiptar.
    Mos eshte nje ish-anetar i forumit ky shoku yt???

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Shqiperia eshte kombesia ime dhe e nenes dhe babait e stergjusherve te mij 99% .
    Nndersa feja ime eshte ajo e te parve te mij edhe pse kam nje mbiemer myslyman!!
    Sa per feja shqiptarit eshte shqiptaria nuk jam dakort absolutisht,me duket si propogand komunistesh apo ndonje perpjekje te ndokujt tjeter per te vene bashk nje popull te percare

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga Korca 123 Lexo Postimin
    Mos eshte nje ish-anetar i forumit ky shoku yt???
    jo. nuk e di per cilin ish-anetar mund ta kesh fjalen...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

jo. nuk e di per cilin ish-anetar mund ta kesh fjalen...
    epo mire,e paskam ngateruar me dike tjeter...

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga Korca 123 Lexo Postimin
    epo mire,e paskam ngateruar me dike tjeter...
    nuk njoh asnje anetar te forumit ne jete reale...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

me shtetesi.

edhe une mund te jem shtetas grek, por kombesine e kam shqiptare.
    nese kam lindur e jam rritur ne shqiperi nga prinder shqiptare, kombesia ime edhe sikur toke e qiell te behen bashke, nuk do te jete greke. nuk kam si e nderroj.
    une mund te jem shtetas grek, por kombesine e kam shqiptare.
    Ne shqiperi ka malazeze qe jane asimiluar ne shqipatre , ka jevgje , qe as e kane idene se nga i solli turku, ka rome qe nuk dine se nga vine dhe nuk dine as te shkruajne emrin, ka vlleh te asimiluar ne shqiptar, ka bullgare qe jane asimiluar , ka serbe te asimiluar, ka greke te asimiluar, ka armene te asimiluar, ka sllavomaqedone te asimiluar , ka turq, po ashtu si mbetje te ushtrise osmane, ka marokene, azerbaxhanas te asimiluar ka dhe greke qe raujne etnicitetin e tyre.
    Pra nese kombin shqipatre do te pranojme me gjithe ato mbetje te asimiluara , kemi nje cedim, nje cenim gjenetik, ndersa greket , jane te paster ne kete mes.
    Nese vendosim termin, kombesi albane, ne i japim kuptim secilit ne pune te vet, pasi kombi alban eshte i perbere nga rome, bullgare, malazeze, vllehe,shqiptare,turqe dhe "greke qe ruajne etnine e tyre".(me greket ka nje bauzim, pasi shume vende nuk te pranojne tjeter kombesi, por kush lind, ps ne Gjermani, eshte gjermen, qofte dhe turk.) Pakicat greke mund te marrin ne greqi nje dokument te vecante, qe i respekton ato si etnidhe aq.Dy pasaporta nuk lejohen me.Pra ne rastin e cilesimit te kombesise "alban" shqipatret dalin si etni moralisht te paster, ndera si shqipatre dalin turrli.
    Prandaj une kembngule se kombi dukeqene nje akord, marrveshje mes etnive te ndryshme per te qene bashke , te lindur ne te njetin vend qe zdihet se kur, nuk duhet te mbaje emrin e etnise me te madhe , por nje emer qe i respekton te gjithe.
    Shtetet qe u krijuan ne ballkan , kishin kuptim te sillnin paqe ,qe shteti ti impononte etniciteteve te ndryshme te njetin identitet.
    Po analizojme shtetin Jugosllav qe u formua si federate, nese do te arrihej qe te gjithe te asimiloheshin dhe te merrnin identitetin kombetare te njete jugosllav ,me gjuhe te njete serbokroatishte, nuk do te kishim me luftra.Por ketu u be gabimi fatal, duke u mbajt secili si ballkanas , kombesine qe i impononte etnia dhe ne nje moment si ai i shperberjes , hyne ne lufte me njeri tjetrin.Une nuk di se mund te dilet i fituar nga lufta.
    Kjo ndodhe dhe sot ne Maqedoni.Secili nga etnite , serbe, sllavobullgare, truq, rrome,greke shqiptare, duhet te heqin dore nga kombesia si etnike dhe te pranojne ate maqedone , qe i nderon te gjithe , por mbi te gjitha sjell paqe.Pra ne kete rast ndryshohet kombesia, per qellim te madh moral, si nje investim ne paqe per gjeneratat.Nuk ju pelqen Maqedoni, vendosni nje emer tjeter dhe si gjuhe te dyte te detyrueshme anglishtja , me qellim qe ne te ardhmen kjo gjuhe te dale ne vendin e pare si ne Tivan ,ku kiniezja esht konfidenciale.Po dhe ne Albani te behet keshtu, me anglishten , ku gradualisht shqipja te dale gjuhe konfidenciale.Gjuha shqipe eshte gjuhe bllokuese dhe nuk duhet te shtrengohemi pas nacionalizmave te kota , per te shtrenguar gjeneratat te hasin veshtiresi ne zhvilimin e tyre intelektual, shkencore etj.Te gjitha literaturat jane ne anglisht.
    Une jam i hapur dhe jam per te bere me te miren per popullin tim.Futja e anglishte si gjuhe e pare , pervecse na jep mundesine te kapim informacionin direkt ne lijnen e pare, por eshte dhe nje refrome socal-kulturore, ndryshojne konceptet, te menduarit , subkoshencen dhe coshiencen.Kjo ben te shkojme perpara dhe jo fanatizmat dhe shtrengimi pas tradicionales frenuese.Merrni shembuj shqiptaret qe kane lindur ne SHBA, jane bere te famshem kur i kane shpetuar primitivitetit te prinderve.nuk e shikoni se sa kohe dhe energji harxhojme per ti mbushur mendjen vetes se jemi te paret ne keto troje, se jemi krenare qe jemi ilire(se ku qendron krenaria ketu, une nuke kuptoj fare) , kur krenohemi se jemi trima , ku krenohemi se kemi gjuhen me te bukur ne bote, ku ne jemi me te zotet dhe kur realishte jemi te fundit, ne standarte ekonomike, kulturore, sociale, me probleme te fanatizmit , primitivizmit, analfabetizmit, apo dhe me tendenca pylli, per zgjerim trojesh etnike.Dikur u hodh ideja e nje gjuhe te vetme boterore , por qe doli si nje inisiative e vendeve te lindjes ESPERANTA, pra me kohe eshte hedhur ideja per nje gjuhe te vetme, jo me per shqip.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 20-04-2013 mė 13:56
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Faqja 10 prej 32 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •