Close
Faqja 23 prej 44 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 433
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    te jap te drejte te mendosh keshtu , perderisa ke menduar qe une ekam numrin 19 si pike referimi,..por JO..nr 19 per mua nuk eshte pike referimi , thjesht nje mrekulli si gjith te tjerat , por meqe shikoj qe nuk e perflllni duke lene te nenkuptohet qe perderisa i derguari eshte i rreme edhe mrekullia eshte e rreme..atehere kjo me detyron mua te sjell argumentet bindese qe kjo mrekulli eshte e vertete, ..tani...ti dhe shume te tjere mund te mednojne qe une nr 19 e kam te varur si ora e murit ne shtepi ...ky eshte mendimi juaj, ndersa une e kam sqaruar dhe per te shumten here po e sqaroj qe 19-ta nuk eshte tjeter pos nje shenje , sikur ishin me pare edhe shenjat e tjera, asgje me shume.
    Kemi te drejt te mendojm keshtu, kur shohim se ēfar numri ke ne Avatar.

Me dallavere, nuk mund te me bindesh.

Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Duhet te kuptosh sarkazmat e te tjereve o injorant, se paskam harruar te fus ne thonjeza ate 'zhdepien e shputave'. Ti duhet te dish qe une nuk mund te te zhdep shputa nepermes forumit!! Por te keshilloj qe te mos kercenosh se do te demtosh shendetin tend separi
    Ishte "srakazėm", e jo kėrcėnim. Ju jeni vet-kėrcėnuar me kete veprim. Dikur thoshit se s'ben qe ta quajm Zotin : "Allah", por Perendi. PSE ? Sepse keshtu ju mesoi Baci Reshat. Ta zbritėsh Islamin nė kėtė nivel, dhe te besosh ne vertetesin e "pejgamberit" kilifa, nuk duhet qe ne start, te jesh besimtar, por ndonje rrugaē pa dy-dit shkolle.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Ishte "srakazėm", e jo kėrcėnim. Ju jeni vet-kėrcėnuar me kete veprim. Dikur thoshit se s'ben qe ta quajm Zotin : "Allah", por Perendi. PSE ? Sepse keshtu ju mesoi Baci Reshat. Ta zbritėsh Islamin nė kėtė nivel, dhe te besosh ne vertetesin e "pejgamberit" kilifa, nuk duhet qe ne start, te jesh besimtar, por ndonje rrugaē pa dy-dit shkolle.
    Ishte kercenim e jo sarkazem! Por problemi eshte qe ti nuk e di se cfare eshte 'sarkazma'. Zotin mund t'a quaj ne gjuhen e nenes time, kete ma lejon edhe Kurani, por ti nuk arrin t'a kuptosh. Islami vetem eshte ngritur me lart pas pastrimit dhe heqjes se haditheve te shpikura e te rrejshme... Rashadi ishte vetem nje lajmtar-resul i Zotit. Ti Zotit ia ke vene nje 'emer' i cili 'emer' per ty eshte 'Allah', sepse thua "... Zotin: 'Allah' ..." Se sa dite shkoll kam une, ti mund te vish dhe te vizitosh institucionet komunale ne Dardan, zyrtaret civil te cilet ushtrojne detyrat perkatese ne kete komune, mund te me gjesh edhe mua pa problem. Mund te kerkosh edhe ne Univerzitet rreth shkollimit tim... Nuk jam studius rreligjionesh (teolog), por disa gjera mund t'i studiosh edhe mund te mos certifikohesh fare. fundja, sic thote populli; "shkolla eshte vetem nje 'zanat', por 'njeri' nuk do te bej kurr ne se nuk je i lindur si 'njeri' ". Kete hamendje rreth haditheve kam pasur qysh nga femijeria kur kam shkuar te bej hatme te 'aga hoxh', kur mesova te shkruaj dhe lexoj Kuranin arabisht pa e kuptuar fare ate...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 19-02-2013 mė 06:37

Kemi te drejt te mendojm keshtu, kur shohim se ēfar numri ke ne Avatar.

Me dallavere, nuk mund te me bindesh.
    pse merreni me hamendje , perse nuk studjoni Kuranin dhe aty do te gjeni pergjigjet..ju kerkoni tjeter burim ligji pos Kuranit
    [6:114] A tė kėrkoj pos Perėndisė si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur kėtė libėr krejtėsisht
    tė hollėsishėm?* Ata qė e pranuan shkrimin e dinė qė ėshtė shpallur prej Zotit tėnd me tė
    vėrtetė. Tė mos ushqesh asnjė dyshim.

...ti pret qe nga avatari im te nxjerresh konkluzionin se si besoj une...duke shperfillur ato qe une shkruaj,
    ne fakt nuk eshte e e rendesishme fare se si besoj une , pasi une mund te jem gabim ..e rendesishme per dike eshte qe te shikoje argumentet dhe vertetesine e tyre .
    avatari ndryshohet shpesh dhe me shume per qef
    ...hajde mendje hajde...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 19-02-2013 mė 06:59
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

[QUOTE];3590605]
    Rashadi nuk thote se eshte profet, por i derguar ,

„Kurse Muhameti ėshtė vetėm njė i dėrguar. Para tij ka patur tė dėrguar (tė tjerė tė ndryshėm).“ (3:144)

„Muhameti ėshtė i dėrguari i zotit. Dhe ata qė janė me tė (besimtarė) janė tė ashpėr kundra mosbesuesve (tė pafeve), kurse mes njėri-tjetrit janė me ndjesė.“ (48:29)

„Por atyre qė besojnė dhe bėjnė ēka ėshtė e drejtė dhe qė besojnė nė atė qė i ėshtė dėrguar Muhametit (si zbulesė) – e vėrteta (qė vjen) nga zoti juaj –, atyre ia shlyen zoti veprat e kėqia dhe e shpie gjithėshka pėr ta nė rregull.“ (47:2)
    Ke koment?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

. Islami vetem eshte ngritur me lart pas pastrimit dhe heqjes se haditheve te shpikura e te rrejshme....
    Ku eshte ajo e ngritur e islamit or Gono ,rashadizmi me zor e arrin permasat e nje sekti e ti na thua u ngrit islami ...

Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Ishte kercenim e jo sarkazem! Por problemi eshte qe ti nuk e di se cfare eshte 'sarkazma'. Zotin mund t'a quaj ne gjuhen e nenes time, kete ma lejon edhe Kurani, por ti nuk arrin t'a kuptosh. Islami vetem eshte ngritur me lart pas pastrimit dhe heqjes se haditheve te shpikura e te rrejshme... Rashadi ishte vetem nje lajmtar-resul i Zotit. Ti Zotit ia ke vene nje 'emer' i cili 'emer' per ty eshte 'Allah', sepse thua "... Zotin: 'Allah' ..." Se sa dite shkoll kam une, ti mund te vish dhe te vizitosh institucionet komunale ne Dardan, zyrtaret civil te cilet ushtrojne detyrat perkatese ne kete komune, mund te me gjesh edhe mua pa problem. Mund te kerkosh edhe ne Univerzitet rreth shkollimit tim... Nuk jam studius rreligjionesh (teolog), por disa gjera mund t'i studiosh edhe mund te mos certifikohesh fare. fundja, sic thote populli; "shkolla eshte vetem nje 'zanat', por 'njeri' nuk do te bej kurr ne se nuk je i lindur si 'njeri' ". Kete hamendje rreth haditheve kam pasur qysh nga femijeria kur kam shkuar te bej hatme te 'aga hoxh', kur mesova te shkruaj dhe lexoj Kuranin arabisht pa e kuptuar fare ate...
    E kisha me dardhėn. Ty te ka mesuar reshadi qe t'mirresh me gjera qe nuk paraqesin kurrfar problemi permbrenda besimit Islam ! Po kush te ndaloi ty e reshadit, qe ta qujsh Allahun Zot e Zotin Allah, God-in Zot e Zotin Dieu ? Se sa dit shkoll ke, po duket ! Ti "shoku" i mir, as pragun e parashkollorit nuk e kalon me kete "dije" qe ke ! Argumenti me i mir per ty, eshte te deklarohesh kesisoji : "Nuk jam studiues i asnje feje, nuk jam teolog, nuk mirrem me kesi lloj punesh por kam vendos qe te besoj reshadin per pejgamber dhe s'ka bir nane qe ma lekund kete besim,.. dhe pikė." E mos qaj drrasa ketu palidhje !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Ku eshte ajo e ngritur e islamit or Gono ,rashadizmi me zor e arrin permasat e nje sekti e ti na thua u ngrit islami ...
    Vetem ata qe llogjikojne, besojne si duhet te besohet

Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

pse merreni me hamendje , perse nuk studjoni Kuranin dhe aty do te gjeni pergjigjet..ju kerkoni tjeter burim ligji pos Kuranit
    [6:114] A tė kėrkoj pos Perėndisė si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur kėtė libėr krejtėsisht
    tė hollėsishėm?* Ata qė e pranuan shkrimin e dinė qė ėshtė shpallur prej Zotit tėnd me tė
    vėrtetė. Tė mos ushqesh asnjė dyshim.

...ti pret qe nga avatari im te nxjerresh konkluzionin se si besoj une...duke shperfillur ato qe une shkruaj,
    ne fakt nuk eshte e e rendesishme fare se si besoj une , pasi une mund te jem gabim ..e rendesishme per dike eshte qe te shikoje argumentet dhe vertetesine e tyre .
    avatari ndryshohet shpesh dhe me shume per qef
    ...hajde mendje hajde...
    Shaban aga, 11 faqe i ke mbushur dhe s'ke provuar asgje ! Un te thash, e zėmė se qenka e vertet teza e numrit 19, edhe ēka tani ? Kush te garanton se kjo eshte mrekulli ? ēka eshte mrekullia per ty, dhe kush mund te ben mrekulli ? ... vec mos me thuaj Zoti, se kte e din te gjithe pasi besojm ne nje Krijues suprem !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

E kisha me dardhėn. Ty te ka mesuar reshadi qe t'mirresh me gjera qe nuk paraqesin kurrfar problemi permbrenda besimit Islam ! Po kush te ndaloi ty e reshadit, qe ta qujsh Allahun Zot e Zotin Allah, God-in Zot e Zotin Dieu ? Se sa dit shkoll ke, po duket ! Ti "shoku" i mir, as pragun e parashkollorit nuk e kalon me kete "dije" qe ke ! Argumenti me i mir per ty, eshte te deklarohesh kesisoji : "Nuk jam studiues i asnje feje, nuk jam teolog, nuk mirrem me kesi lloj punesh por kam vendos qe te besoj reshadin per pejgamber dhe s'ka bir nane qe ma lekund kete besim,.. dhe pikė." E mos qaj drrasa ketu palidhje !
    O sharlatan, me vullnetin e Zotit u krijuan te gjitha keto gjuhe dhe te gjitha keto kombe qe ekzistojne neper bote. Tash sipas teje, a e gjithe bota e paska me patjeter qe t'a mesoj gjuhen arabe dhe te flas vetem arabisht?! Sepse fjala Allah nuk ka kurrefare kuptimi ne gjuhen angleze dhe kjo fjale me teper llogaritet si emer qe i vuhet Perendise. Anglezet mund t'a kene Kuranin e perkrhyer ne gjuhen e tyre dhe t'i binden atij pa problem. Allahut i thone ne gjuhen e vet God... Ata as kete fjalen 'Allah' nuk mund t'a shqiptojne sic duhet. Edhe ne Kuran Zoti terheq vemendje kur i thote profetit keshtu; "...Dhe ti o Muhamed, sikur t'ia lexosh kete Kuran nje populli tjeter (qe s'kupton arabisht) ne gjuhen arabe, ata nuk do t'a kuptojne...!" Me kete fjali pra e ke edhe lejen e perkthimit ne gjuhe te tjera per t'a kuptuar te gjithe popujt e botes dhe per t'u bere te nenshtruar Vetem ndaj Zotit te gjithe ata popuj qe ekzistojne neper bote pa e mesuar arabishten fare.

E kisha fjalen per cartifikim - diplome ! Nuk kam studiuar Teologjine ne Universitet dhe si pasoj nuk jam i certifikuar per kete, por disa gjera mund t'i studiosh vete dhe do te arrish ne nje perfundim. Pra, une kam ardhur ne perfundim se me mire eshte te besosh vetem Kuranin qe njihet si fjala e vetme e Zotit dhe tjerat gjera (hadithet) te mos i perfill me, sepse ato jane shpikje dreqnore (sipas Kuranit), sepse ne Kuran e ke urdherin; "...mos merrni asnje mesim tjeter fetar perpos Kuranit..." dhe ky me mjafton mua...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 19-02-2013 mė 09:58

Faqja 23 prej 44 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •