Disa nga ju Muslimanet ( keni parasysh, jo te gjithe) keni vertet nje semundje te rende patologjike nga Krishterimit, eshte fatkeqesi. Une jam i kenaqur qe kam miq Shqiptar-Musliman, mirepo kur shoh shume shkrime me vie ne mend se ju (disa) nuk e gjeni veten tuaj ne fene tuaj, nuk kenaqi aty pa adhur edhe te ne. Duket se ju vret dicka nga brenda, doni te thoni dicka por sdini se cka.
Une mendoj qe ju duhet me shume qetesi dhe arsyeshmeri kur shkruani dhe komentoni.
Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!
Shikoni, ju shpesh her e keni provu debatin shtruar, mirepo gjithnje e keni prish at debat sepse nuk ju ka pelqy. Prandej ikin njerzit qe te debatojn me ju sepse ju qellimin keni prishjen e debatin, shume thjesht perdorni " dhune" ne forum, per te prish debatin, keto jane mjetet e juaja. Nuk eshte mire me marr mesime nga Azia per kulture debati, sepse nuk shquhen per nojsend ata.
Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!
Natyrisht,munde ta hedhesh poshte qe Avulli,Uji dhe Akulli nuk jane NJE ?
Pra,3=1 shume thjeshte TRI forma te se njejtes GJE !....Ati,Shpirti i shenjte dhe i Biri Tre manifestime te se njejtes gje,qe prezentojne Perendine qe eshte NJE. (Kjo duhet te jete sado pak pergjigja e nje te krishteri > nuk flas ne emer te krishtereve !)...Problemi eshte qe ju e kuptoni definimin fjalerisht,neqoftese doni fjalerisht ja pra ajo qe te thash me larte ... edhe avulli,edhe uji,edhe akulli kane "personalitete" te ndryshme > por esenca eshte e njejte !
Trinitetin ndoshta mundemi ta kuptojme neqoftese nisemi nga kjo:Objekti,Subjekti dhe Njohja... pra,Subjekti e NJEH Objektin.Kjo patjeter duhet te perfshije TRI faktore - AI i cili perjeton Njohurine,AJO qe njohet dhe VET njohurine qe eshte UNIKE (shkendijen e shpirtit,pra VET JETEN !).
Ose, Subjekti nuk munde te kete Qenesine pa perjetuar Objektin (apo njeshmerine) pa i shoqeruar te ndryshmen e anes tjeter.Gjithashtu e ndryshmja nuk munde te mbijetoje pa Njeshmerine !...Duhet nje lidhje midis tyre dhe kete LIDHJE e jep Egzistenca si proces NJOHJE midis njerit dhe tjetrit.
NJEKOHESISHT kjo e gjitha eshte NJE.Njera i jep egzistencen tjetres dhe nuk munden njera pa tjetren.
Kjo duhet te jete kjo - te jesh i vetedishem ( te kesh njohuri) mbi vehten.NJE JE por i ke TRE gjera.
Une e shoqerova fjaline qe ti e citon me ikone duke qeshur plot me zemra...por,teje te eshte e veshtire te dallosh linjen e holle qe e ndan humorin me seriozitetin !...problem mendjemprehtesije Euro-harap.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 01-10-2012 mė 15:32
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Me lehtesi mund te ja u argumentojme gjenezen e cdo devijimi, e cila eshte ne anen e jomuslimaneve. Cka ka ana e krishtere qe neve te na pelqente, e qe disa kishin nevojen nga "inati" ta prishim ?, me kunderargumento kur shkruaj se "nevojen" per ta kritikuar ne forme destruktive islamin e ndjejn pikerisht ato dardaleca qe kane ne njeren apo tjetren forme Relatione me islamin. Po e pyete Freudin, do te konstantonte ndonje kompleks....apo si e komenton lidhjen jokausale te Mehmetit II me thashethemet ketu ???
albanish by nature
Krijoni Kontakt