Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 114
    Itali: Hetohet banka e Vatikanit pėr larje parash

Itali: Hetohet banka e Vatikanit pėr larje parash Romė, 21 shtator - Prokurorėt nė Romė po hetojnė dy zyrtarė nė Bankėn e Vatikanit pėr larje tė parave. Vatikani zyrtar ka deklaruar se ėshtė "i befasuar nga hetimet" e kreut tė bankės, Etore Goti Tedeski dhe ka shprehur besim tė plotė ndaj tij, raporton REL.

Banka e Vatikanit, e njohur zyrtarisht si "Instituti pėr Punėt e Fesė", administron llogaritė e priftėrinjve katolikė.

Banka e Vatikanit ėshtė tronditur dhe mė herė nga skandale tė tilla, si ai i vitit 1982, kur guvernatori i saj, kryepeshkopi Paul Marcinkus, u akuzua pėr pjesėmarrje nė kolapsin e Bankės Ambroziano, qė asokohe ishte banka mė e madhe private e Italisė.

Burimi
    Revolution 1848

Arabi: Ateistėt shtojnė numrin nė internet

Arabi: Ateistėt shtojnė numrin nė internet Nė shumė vende arabe ateizmi ėshtė i jashtėligjshėm, nė disa syresh mohimi i fesė dėnohet me vdekje. Mosbesimi gjithashtu nuk mund tė pohohet nė publik.

Por duket se interneti ka mundėsuar atė qė ndalojnė teokracitė, ateistėt e vendeve arabe tė mblidhen nė njė vend ku mund tė shprehen tė lirė.

Pėr kėtė qėllim ėshtė hapur forumi nė adresėn el7ad.com (transkriptim i Ilhad, qė do tė thotė ateizėm) me emrin "Arab Atheists Network" (Rrjeti i Ateistėve Arabė) e qė tashmė numėron 15'000 anėtarė.

Lajmi ėshtė botuar dhe nė tė pėrjavshmen gjermane "Die Zeit" ku theksohet se nė diskutimet e forumit marrin pjesė dhe femrat dhe se faqja ndodhet nėn sulm tė vazhdueshėm informatik nga islamikėt, qė me shpirtin e tolerancės qė i karakterizon lėshojnė sharje e kėrcėnime nga mė tė ndryshmet
    Revolution 1848

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Holandė: 1 nė 6 priftėrinj nuk besojnė nė zot, pohon studimi

Holandė: 1 nė 6 priftėrinj nuk besojnė nė zot, pohon studimi Njė studim nga Universiteti i Lirė i Amsterdamit pohon se njė nė gjashtė priftėrinj tė Kishės Protestante Holandeze nuk besojnė nė zot. Njė rast qė ka ngjallur interesin e mediave ka qenė dhe ai i priftit Klas Hendrikse, njohur nė Holandė si "prifti ateist".

Autoriteteve kishtare u ishte kėrkuar tė merrnin masa disiplinore ndaj tij pas botimit tė librit me titull "Besimi nė zotin qė nuk ekziston". Por prifti qėndroi nė postin e mėparshėm, pasi u vu re se brenda Kishės Holandeze kishte dhe funksionarė tė tjerė me bindje tė tilla.

"Unė vetė nuk e ndjej tė nevojshme tė besoj nė jetėn pas vdekjes," thotė Hendrikse. "Aspak! Pėr mua jeta jonė, detyra jonė, ėshtė pėrpara vdekjes. Kur ndodh diēka, ndodh kėtu nė tokė, mes teje e meje, mes njerėzve dhe vetėm kėtu mund tė ndodhė."

"Zoti nuk ėshtė as qenie... ėshtė thjesht njė fjalė qė shėnon pėrjetimin, ose pėrjetim njerėzor," vazhdon ai. Hendrikse madje e pėrshkruan rrėfimin biblik tė jetės sė Jezusit si njė rrėfim mitologjik rreth njė personi qė mund tė mos ketė ekzistuar kurrė.

Profesori Hijme Shtofels, i Universitetit tė Lirė tė Amsterdamit, pohon se njerėzit tashmė e mbėshtesin fenė mbi koncepte tė pėrditshme dhe jo mė teologjike.

"Nė shoqėrinė tonė quhet 'diēkaizėm'," thotė ai. "Duhet tė ketė 'diēka' midis tokės e qiellit, por ta quash kėtė 'zot', e aq mė tepėr 'zot personal', duket se ėshtė e pamendueshme pėr shumicėn e holandezėve," - pėrfundon Shtofelsi.

Burimi
    E cka po flas une, teorine e mos ekzistences se Jezusit nuk e ka qitur ky 'pastor ateist'. Shoku ti a spe sheh qe ky 'pastor' kerkah hiq, si mund te quhet dikush i krishter ateist. Kur thua se jam i krishtere atehere duhet te besosh ne Nje PERENDI njejte sikur kur te thuash se jam ateist duhet te mos besosh ne ekzistencen e Perendise. Jo shoku kur te thua 'jam ateist' atehere largohu nga Kisha e anetaresoju ne organizatat e ateisteve. Keta jane krishtere prej tradites, si ne Kosove thone se jam mysliman sepse gjyshin, baben e krejt familjen e kam myslimane. Ai person nuk praktikon fene islame, me i thon qu falu Allahut i vjen merzi si me sha, eshte ne gjendje me te thene me mire ofendome, e ky i njejti thote se eshte mysliman. Ky smundet me caktu se cka eshte e vertete e cka jo, krishteret e vertete i besojne Krishtit e jo cka thote nje ateist holandez, amerikan, gjerman, suedez apo ku ta dij une. Ata qe e mohojne ekzistencen e Jezusit frikesohen se me pohimin se Ai ka jetuar ne toke duhet t'i shqyrtojne pretendimet e Tij se eshte Perendia i universit dhe se ka ardhur si Shpetimtar per t'u sakrifikuar per mekatet e njerezimit.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Arabi: Ateistėt shtojnė numrin nė internet

Arabi: Ateistėt shtojnė numrin nė internet Nė shumė vende arabe ateizmi ėshtė i jashtėligjshėm, nė disa syresh mohimi i fesė dėnohet me vdekje. Mosbesimi gjithashtu nuk mund tė pohohet nė publik.

Por duket se interneti ka mundėsuar atė qė ndalojnė teokracitė, ateistėt e vendeve arabe tė mblidhen nė njė vend ku mund tė shprehen tė lirė.

Pėr kėtė qėllim ėshtė hapur forumi nė adresėn el7ad.com (transkriptim i Ilhad, qė do tė thotė ateizėm) me emrin "Arab Atheists Network" (Rrjeti i Ateistėve Arabė) e qė tashmė numėron 15'000 anėtarė.

Lajmi ėshtė botuar dhe nė tė pėrjavshmen gjermane "Die Zeit" ku theksohet se nė diskutimet e forumit marrin pjesė dhe femrat dhe se faqja ndodhet nėn sulm tė vazhdueshėm informatik nga islamikėt, qė me shpirtin e tolerancės qė i karakterizon lėshojnė sharje e kėrcėnime nga mė tė ndryshmet
    Kete nisme e pershendesim, keta i meritojne te quhen vellezer arabe me gjithe respektin, po t'i kisha afer te gjithe keta anetare do t'i perqafoja shtrengueshem, eshte me mire te mos besosh ne Perendi sesa te vrash, te kercenosh, te ofendosh, e te terrorizosh ne emer te Zotit. Allahun edhe une e mohoj, pra edhe une jam nje lloj 'ateisti mysliman', por Jezus Krishtin kurre sdo ta mohoj.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Sipas teje, gjithmone ...
    Po Sion, sipas meje. haha

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kete nisme e pershendesim, keta i meritojne te quhen vellezer arabe me gjithe respektin, po t'i kisha afer te gjithe keta anetare do t'i perqafoja shtrengueshem, eshte me mire te mos besosh ne Perendi sesa te vrash, te kercenosh, te ofendosh, e te terrorizosh ne emer te Zotit. Allahun edhe une e mohoj, pra edhe une jam nje lloj 'ateisti mysliman', por Jezus Krishtin kurre sdo ta mohoj.
    whattttttttttt? lol

cka slexon ktu lol
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Rikthimi i 40 shqiptareve myslimane ne fene katolike.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Rikthimi i 40 shqiptareve myslimane ne fene katolike.

http://www.youtube.com/watch?v=ob4X5...eature=related
    kto vec paskan ndrru hamamin

no good news here
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Si ajo puna e Mark Muharremit, hah

Ku ne hamam dune me cu vendin! Klasike
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •