sigurisht qe po, por keta nuk dijne asgje tjeter jashta literatures islamiste (qe kan kopjuar nga ku kan mundur)
sepse qetesi shpirterore fiton edhe po te meditosh ne menyre te sinqerte e t'ia beshe tere kohen "laaaknuuur me puuurrriiiii edhe kooos pa trazueeee". Sigurisht nese te pelqen lakrori me presh dhe dhalle te pa trazuar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Skorpioni : 09-10-2011 mė 17:23
Religion Is Curable
Jo, pashė Zotin, nėse dikush ta pėrdhunon motrėn, ti nuk do ta urreje e nuk do
ta vrisje!? Po, drejtėsia ndaj tė padrejtėve si do tė plotėsohet? Me ēokollata!?
Sa po shoh ti flet si tė vjen mirė, jo si duhet nė njė debat (me argumente)!
Islami nuk thėrret e as imponon besimin: "S'ka dhunė nė fe (besim)." (2:256)
Sa po shoh, ti nuk je nė debat e flet pa argumente. Flet me bindje dhe tregime
ēka tė tregojnė nė televizor. Jo dashamir jo, nuk ka debat kėshtu si e ēon ti.
Respekt e tė pėrshėndes. Mėsohu tė debatosh.![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ermedin : 09-10-2011 mė 17:29
Se kam hobi, po menyre jetese. Madje perendimoret kur e pranojn islamin, kane deshire dhe shkojn e mesojn gjuhen arabe dhe studiojn islamin, edhepse me heret kishin kryer ndonje fakulltet tjeter. Vetem te ne eshte ky sindromi se nese dikush studion islamin, patjeter te kete hapur nje dyqan, ku i shet mallrat, po edhe ne jane te kalbura.
S'eshte e vertete aspak, islami eshte bindja ime e thelle, me te jetoj me shume se dhjet vite me radhe, dhe per cdo dite e me shume bindem ne madheshtine e tij dhe ne superioritetin e tij ndaj cdo feje tjeter.
Jo une sjam futur e as sme kane futur te tjeret, kjo nuk eshte qorsokak per te cilen po flasim, po sistem jete qe t'i qarteson gjerat. Sikur edhe ti ta kishe kuptuar kete ne realitet, e jo vetem si pallaver ketu, s'do ta lije, po s'eshte e vertete se ti ndonjeher e ke kuptuar islamin si duhet.
S'eshte patjeter qe une te pergjigjem ne cdo pyetje provokative, mirepo une t'u pergjigja shume bukur se pyetjet qe i beri vetemse isha pergjigjur me heret, andaj lexo dhe gjeje pergjigjen per vete.
Skam nevoje une per pohimin tend, dhe te cilesova me ate cilesi vetem se e pranove se ke bere copy-paste, e nuk shiteshe i mencur si te tjeret.
Ky eshte besimi i muslimaneve te thash me heret.
Pergjigjet i kishe me heret, te tregova se ato qe solle jane genjeshtra, shpifje dhe manipulime.
Ne te vertete, ne i studiojme edhe religjionet tjera, edhe grupacionet e devijuara moderne. Keshtuqe, mos flit per dicka qe s'ke dituri rreth saj.
Ti je akuzuesi, kur une te them se shpifje eshte, ti duhet te argumentosh te kunderten e jo une, sepse une po e mohoj ekzistencen e pretendimit tend.
Meso niher rregullat e debatit pastaj vazhdo.
S'eshte problem, zine se ma ke kthy, se kam ate kompleks qe te gezohem nga komplimentet e dikujt, apo te pikellohem nga ofendimet e dikujt.
S'eshte problem, mos ta nin![]()
Jo, mos fillo prej tek feja, se ėshtė personale.
Por, tė propozoj ty si shqiptar i denjė (?) tė fillosh
prej tek "albanologėt" ta pastrosh shqipen tonė!
Meditimi ka si efekt anėsor qetėsinė, e jo si qėllim kryesor.
Nė Islam ėshtė baza e pėrfitimit tė diturisė sė re, nė fakt
emėrtohet analogji ose kijas, s'ka lidhje ēfarė shprehje pėrdorim.
"Dhe qė meditojnė pėr krijimin e qiejve dhe tė tokės, duke thėnė: O Zoti ynė!
Ti nuk i ke krijuar kot kėto! I Lartėsuar qofsh (nga ēdo e metė)!" (3:191)
E tash, pėr mendjelehtėt me siguri se do tė thoshin se "pse nuk thotė kėtu
nė varg kur'anor qė tė meditojmė rreth atomit apo rreth rrezeve tė dritės apo...",
po sa gjėra ka gjithėsia, tash a tė gjitha t'i pėrmendim? Po truri ēfarė do tė na
duhej atėherė? Po, bukur dhe qartė pėrfshihen qiejt dhe toka, e tash na mbetet
ta shfrytėzojmė kokėn si duhet!
Respekt dhe pėrshėndetje.![]()
Ke te drejte cka duash thuash,mbas nje kohe do te bindesh ne te.Mirepo Ermedin psikologu thote qe shqiptimi i fjales allah ka efekte pozitive per sistemin respirator.Ne gjoja analizen e tij ai harron nje shkronje dhe nuk e spjegon ,p.sh shkruan ALLH e nuk na tregon shkronjen ALLAH ,a thua e ka harruarr nje shkronje apo perendise se myslimaneve i thone ALLH.jam kurioz te di cka do te thote ajo shkronje qe mungon
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 09-10-2011 mė 18:00
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Ke tė drejtė, se ishte lėshimi im, por nė fakt aty ishte njė shpjegim
shkronjash pėrbėrėse tė emrit e jo shpjegim tė emrit, e qartė?
Sa pėr shkronjėn a tė dytėn e ke shpjegimin e parė (tek shkronja e parė).
Besoj se pėr fėmijėt e klasės sė parė pėr ēdo gjė duhet shpjeguar se se
kuptojnė, mirėpo kėtu besoj kam tė bėj me njerėz tė rritur fizikisht e psiqikisht.
Edhe njė herė e pėrsėris se ke nevojė pėr kulturė debati, pėrndryshe jo qė e them
unė, por jashtė rregullave tė debatit dhe pa argumente faktikisht del i dobėt.
Derisa tė respektoj, tė paktėn mė respekto si njeri.
Respekt dhe pėrshėndetje pėr sonte.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ermedin : 09-10-2011 mė 18:02
Krijoni Kontakt