Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 77
    Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    Klea, mos ke nevoje per frymarrje artificiale?
    Ejjj po ti ē'ke qė i fut hundėt te tema e hundės??

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Ahhh klea sa keq
    sa i ferkova duart, tani duhet me fut ne akull.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Citim Postuar mė parė nga Station Lexo Postimin

Station e forte.

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Shume interesante! Nje pyetje kisha une: nese kocka ndarese eshte e ngushte dhe pengon frymemarrjen lirisht, ka ndonje mundesi(operim) qe te zgjerohet sadopak?
    septumi apo muri ndares si e quajm ne nuk mund te jete i ngusht,ai eshte tamam per hunden qe ka,por mund te fitoj shtrembrime e tek athere fillojn problemet,
    ne fotot shikohet sa eshte hapsira normale ne mest te septumit dhe ato strukturave harkore qe quhen concha (me qellim nuk kam postuar deri tani ndonje rast me patologji qe te fitohet ideja e nje hunde te shendosh)

duhet te dihet se enent e gjakut te hundes jane enet me siperfaqesore ne organizem si dhe ne pjesen fillestare te ketij septumi eshte nje komplex cili quhet komplex kieselbah i cila ka edhe enet e gjakut me te hollat ne organizem,dmth me mure shum te holle te ndertimit,
    te rastet e tensionit te larte te gjakut,nga presioni i rritur se pari pelcasin enet ne hunde,eshte si tip vintili i organizmit,po nuk pelciten ato,athere do pelcasn enet e gjakut te trurit sepse jane te dytat me rradhe per nga hollesia e murit te enes.

kjo qe enet e gjakut qe jane shum ne sip,menjehere nen mukoz te hundes,mundeson qe ngohetsia e gjakut te ngroh ajrin ,apo ta lageshton ajrin ap ta pastron ajrin qe kalon ne hunde

do vazhdoi neser me patologjin qe i perket ketij dvijimi si dhe menyrat apo tretmaet sheruese te tij

Ou?? Faktikisht nje doktor ma ka thene kete gje. Une vuaj nga alergjia ndaj veshtiresite e frymemarrjes i kam lidhur gjithmone me alergjine. Por, para nje viti pati vellai im nje periudhe qe mezi merrte fryme e ngaqe ai nuk vuan nga alergjia, vajtem te nje mjek (nje person qe i besoj pasi eshte nje shok i babit dhe ka plot vite pune me fjale te mira) e i tha vellait qe ke nevoje per nje nderhyrje te vogel pasi ke kocken te ngushte. Te njejten gje me tha edhe mua... ndaj jam cik si konfuze pasi nese do me ndihmonte ne frymemarrje do e beja pa u menduar dy here

La vita non si spiega, si VIVE!

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Ē'a i bie tė tė jetė Os palatinum nė shqip? S'e kam gjet asnjėherė

Pėrgėzime pėr temėn, iniciativėn mė saktė
    Elegance is an attitude.

Citim Postuar mė parė nga Station Lexo Postimin
    Ahhh klea sa keq
    sa i ferkova duart, tani duhet me fut ne akull.
    hahaha!

La vita non si spiega, si VIVE!

Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Tete, po me kruhet hunda, a eshte rrezik noj gjo?

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Ou?? Faktikisht nje doktor ma ka thene kete gje. Une vuaj nga alergjia ndaj veshtiresite e frymemarrjes i kam lidhur gjithmone me alergjine. Por, para nje viti pati vellai im nje periudhe qe mezi merrte fryme e ngaqe ai nuk vuan nga alergjia, vajtem te nje mjek (nje person qe i besoj pasi eshte nje shok i babit dhe ka plot vite pune me fjale te mira) e i tha vellait qe ke nevoje per nje nderhyrje te vogel pasi ke kocken te ngushte. Te njejten gje me tha edhe mua... ndaj jam cik si konfuze pasi nese do me ndihmonte ne frymemarrje do e beja pa u menduar dy here
    Nqs e sheh qė ke probleme me frymėmarrjen dhe doktori tė paska thėnė qė e ke prej ngushtimit tė kockės sė hundės, sigurisht qė ndėrhyrja operative tė shpėton. Uroj tė mos ia kesh haberin shumė si ndėrhyet, se s'do e bėje pėr 100 vjet, ėshtė pak brutale metoda

Tani ti mund tė kesh ngushtim kocke, po ky ngushtim e ka patjetėr njė shkak. Devijimet e murit tė hundės, si shkruan edhe teta mund tė shkaktohen pėr arsye tė ndryshme, prej traumave nė sh. e rasteve.
    Ke ty mund tė ketė ardhur psh
    -sepse mund ta kesh apo ti kesh tė ngushta/vogla (anatomikisht) vrimat e hundės
    -sepse mund tė jenė enjtur sekreti i hundės ose ato Chonchat(s'di si quhen nė shqip, unė i them midhje)
    -sepse ndoshta muri i hundės ėshtė pak i pjerrėt
    e kshu me rradhė.
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Talking

Tete, po me kruhet hunda, a eshte rrezik noj gjo?
    duhet te jesh ndonje hundlesh ti hoti

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •