Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 85
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Ne fakt, ti je njesoj si keta shkencefetaret,

Tani e gjith bota, gjith shkencetaret e dijne dhe e thone e pohojne qe jane teori ti del ketu si Lek Plepi qe thote "C'far them une behet" sepse kshu ma do palla mua.

Ka 1000001 menyra per te debatuar dhe servire fakte, mos u mundo te shesish sapunin per djath!

Teorite jane teori, jane te atilla sepse pershkruajne deri ne nje mase te madhe realitin fizik, matematik, biologjik. Ne castin qe del nje Teori me e mire, e fundit ngelet ne histori dhe vazhdohet me me te miren.

shembull:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution

Ke shume te drejte per disa gjera, teori ne shkence do te thote me evidence, por jo 100% konkrete, pyetja ime eshte tjeter, ka ndonje evidence sikur edhe minimale per ekzistencen e ndonje gjeje mbinatyrale?

Citim Postuar mė parė nga AMERIKANO Lexo Postimin
    Ti s'krijon teori, por fakte ! Si e ben kete ? E evolon teorin ne fakte ! Pra teoria e darwinit ne surprizen e gjithe botes, sot qenka fakt !
    Evolucioni eshte fakt, se na lodhe. Vetem mendja e mbyllur edhe e pa edukuar e besimtareve nuk di asgje per evolucionin.

Tani ne Arabisht duhet te ta them qe te mohosh evolucionin, mepare duhet te mohosh ekzistencen e kancerit?

وينبغي الآن أن نقول في اللغة العربية لمنع تطور ويجب أن ننكر وجود السرطان؟
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar mė parė nga Dr.Qendro Lexo Postimin
    http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution

Ke shume te drejte per disa gjera, teori ne shkence do te thote me evidence, por jo 100% konkrete, pyetja ime eshte tjeter, ka ndonje evidence sikur edhe minimale per ekzistencen e ndonje gjeje mbinatyrale?
    Tani ketu erdhe aty ku duhet

Nuk ka, por shpesh kjo pune eshte si puna e qumeshtit dhe yndyres

Duhet ta perpunosh qumeshtin qe te nxjerresh "tlynin" apo jo! Te pakten, shkenca duke dashur te zbuloje tlynin na zbulon gjithmon nje "Tlyn" tjeter perberes te ketij te parit. Qe do gjendet dicka, ne kete skam dyshim ... Shkaku?! Mendja kreative e njeriut ...

Personalish, nuk mendoj qe besimi personal ngadaleson perparimin e njerzimit, jane luftrat, mendjet e keqija, diktatoret ata qe mbysin mendjet kreative. Jane parimet e mbrapshta, vullneti per te pushtuar mendjet e njerezve, dhe deshira e flakte per te bere "Talebane - Islamike/Katolike/Orthodhoks" te te njejtes mendje (per mua te gjith ne nji thes jane) ato qe bejne qe bota rri ne prapambetje perverze.

Te pakten ti, qe je neutral dhe me shkencen ... mos kopjo metodat e fundamentalisteve, sepse ste nxjerrin kund

Jo me kot nderhyra ketu, sepse vrej nga te dyja anet nje deshire te flakt per te imponuar vullnetin ndaj tjetrit... sado fisnik te jete qellimi jot, insistimi me cdo kusht per te provuar gabim palen tjeter ul vlerat ne pergjithsi.

Njeriu nuk eshte perfekt, dhe per sa kohe eshte i tille cdo gje ne kete bote ngelet ne thonjte e relatives.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 22-03-2011 mė 15:45

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Un ju bera pyetje, e ju me thuani qe "zere se burri qenka veshi im i djatht, dhe gruaja veshi i majt", keshtu na qenka evulicioni apo shpjegimi per t'kuptuar se kush e lindi kend ?! Un ju pyeta se cila u krijua e para, gjinia femrore apo ajo mashkullore, e nese preferoni "cila evuloi" me shpejt ? Apo "lindi" e para, dhe si u be qe te lind edhe opozita e saj,. apo edhe me "fell" se kaq, si ran ne kontakt keto dyja ?! Cilat ishin shancat qe te mos takoheshin kurr keto dy gjeni ?! A keni pyetje, apo s'ja keni fare iden se si ka mund te jet fillimi i fillimėve ?

E para: Pavaresisht cfare pergjegje jap, jam poaq sakte me pergjegjen time sa eshte pergjegja fetare. Sqarim: Po e zeme se pergjigjem keshtu "Gruaja u krijua e para". Ti ke vetem nje menyre per te kundershtuar kete pergjegje time. Ajo menyre eshte kerkimi i argumenteve, provave shkencore. Keto nuk mund te t'i jap. Pra e fiton debatin. Deri ketu cdo gje ne rregull. Por kur te pyes une ty mrapa "Si u krijua njeriu?", ti do te pergjegjesh "Allahu e krijoi". Dhe ne kete rast edhe une do te te kundershtoj kete pergjegje tenden ne te njejten menyre si ti timen. Pra do te te kerkoj argumente, prova shkencore. Ti do te permendesh Kuranin dhe do te thuash se aty shkruan pergjegja jote. Por citimi i Kuranit nuk eshte prove shkencore. Kjo deshmon ate qe thashe ne fillim: Pavaresisht cfare pergjegje jap, jam poaq sakte me pergjegjen time sa eshte pergjegja fetare.

E dyta: Bej dicka se nuk mund te genjejme veten edhe me gjate se ti ke intelekt. Trego me ne fund nje shenje te tij, se humb durimi.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Sipas teoris se evulicionit, ne kemi gjene te perbashketa edhe me zogjet, sepse jemi te dalur nga e njejta matier !
    Pėrveē Kuranit tė madhėrishėm, ēdo libėr tjetėr nuk lexohet mbrapsht. E di qė ėshtė e mundimshme e kėrkon durim por pėrpiqu

Ndėrkohė pėrshėndetje me:

Shkenca Hyjnore I
    Mizat sherojne semundjet:

Ne kete hadith autori i kuranit, vepres me dituri shkencore, ka thene qe mizat sherojne semundjet:

Tregon Abu Huraira: Apostulli i Allahut tha, "NESE NJE MIZE BIE BRENDA GOTES TUAJ, LE TE ZHYTET AJO PLOTSISHT BRENDA GOTES dhe pastaj hidhe, sepse ne njenin prej kraheve te saj (MIZES) ka semundje, KURSE NE TJETRIN ATY ESHTE NJE ILAC (KUNDERHELM) PER TE (PER SHERIMIN E SEMUNDJES)."
    ---Bukhari, Vellimi 7, Libri 71, Numer 673
    Elegance is an attitude.

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Tani ketu erdhe aty ku duhet

Nuk ka, por shpesh kjo pune eshte si puna e qumeshtit dhe yndyres

Duhet ta perpunosh qumeshtin qe te nxjerresh "tlynin" apo jo! Te pakten, shkenca duke dashur te zbuloje tlynin na zbulon gjithmon nje "Tlyn" tjeter perberes te ketij te parit. Qe do gjendet dicka, ne kete skam dyshim ... Shkaku?! Mendja kreative e njeriut ...

Personalish, nuk mendoj qe besimi personal ngadaleson perparimin e njerzimit, jane luftrat, mendjet e keqija, diktatoret ata qe mbysin mendjet kreative. Jane parimet e mbrapshta, vullneti per te pushtuar mendjet e njerezve, dhe deshira e flakte per te bere "Talebane - Islamike/Katolike/Orthodhoks" te te njejtes mendje (per mua te gjith ne nji thes jane) ato qe bejne qe bota rri ne prapambetje perverze.

Te pakten ti, qe je neutral dhe me shkencen ... mos kopjo metodat e fundamentalisteve, sepse ste nxjerrin kund

Jo me kot nderhyra ketu, sepse vrej nga te dyja anet nje deshire te flakt per te imponuar vullnetin ndaj tjetrit... sado fisnik te jete qellimi jot, insistimi me cdo kusht per te provuar gabim palen tjeter ul vlerat ne pergjithsi.

Njeriu nuk eshte perfekt, dhe per sa kohe eshte i tille cdo gje ne kete bote ngelet ne thonjte e relatives.
    E ke gabim, une nuk po mundohem ti imponoj asgje me teper se ta ndezin trurin e tyre. Po them "ta" edhe jo "te", sepse ty te hoqa nga lista e mendje mbyllurve, duket se di te mendosh, vetem se me dukesh pak pesimist, duhet te kesh me shume guxim tek vete vetja.

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    E para: Pavaresisht cfare pergjegje jap, jam poaq sakte me pergjegjen time sa eshte pergjegja fetare. Sqarim: Po e zeme se pergjigjem keshtu "Gruaja u krijua e para". Ti ke vetem nje menyre per te kundershtuar kete pergjegje time. Ajo menyre eshte kerkimi i argumenteve, provave shkencore. Keto nuk mund te t'i jap. Pra e fiton debatin. Deri ketu cdo gje ne rregull. Por kur te pyes une ty mrapa "Si u krijua njeriu?", ti do te pergjegjesh "Allahu e krijoi". Dhe ne kete rast edhe une do te te kundershtoj kete pergjegje tenden ne te njejten menyre si ti timen. Pra do te te kerkoj argumente, prova shkencore. Ti do te permendesh Kuranin dhe do te thuash se aty shkruan pergjegja jote. Por citimi i Kuranit nuk eshte prove shkencore. Kjo deshmon ate qe thashe ne fillim: Pavaresisht cfare pergjegje jap, jam poaq sakte me pergjegjen time sa eshte pergjegja fetare.

E dyta: Bej dicka se nuk mund te genjejme veten edhe me gjate se ti ke intelekt. Trego me ne fund nje shenje te tij, se humb durimi.
    Shume e sakte Chino. Besimtaret e trajtojne fene e tyre si fakt edhe me pas kritikojne shkencen. Para se te kritikojne shkencen, do i duheshe te kritikonin veten e tyre edhe ate qe ata besojne.

Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Pėrveē Kuranit tė madhėrishėm, ēdo libėr tjetėr nuk lexohet mbrapsht. E di qė ėshtė e mundimshme e kėrkon durim por pėrpiqu

Ndėrkohė pėrshėndetje me:
    Angelina, edhe sikur kurani te ishte 100% ne ate qe protendon, nuk do kishte asnje peshe, e di pse? Sepse kurani vetem i pretendon gjerat, nuk verteton asgje ashtu sic ben shkenca.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Pergjigjjet fetare si te krishtera ashtu edhe islame, i die, pra nuk i pyeta besimtaret. Un kerkova nje pergjigje nga ateist-agnostiket qe shtirren si me te "ditur".

Pra pyetja ime, sado qesharake qe mund te duket ! …meriton nje pergjigje, apo jo ?

Ju le ne paqe.
    O AMERIKANO, lene se ky i vetquejturi dr asht aq i etur per tu trgue i menchur, sa hy ketu me shum emra edhe kujton se askush ska me di. Pse? Aj imagjinon se asht dikushi, por ne fakt asht askushi. Do ta kuptoi nje dite gabimin trashanik. Ska pse fryhet ne forum me doktoraten e tij se pa Zot te gjith do te ishim askushi.

Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    O AMERIKANO, lene se ky i vetquejturi dr asht aq i etur per tu trgue i menchur, sa hy ketu me shum emra edhe kujton se askush ska me di. Pse? Aj imagjinon se asht dikushi, por ne fakt asht askushi. Do ta kuptoi nje dite gabimin trashanik. Ska pse fryhet ne forum me doktoraten e tij se pa Zot te gjith do te ishim askushi.
    Une nuk fryhem me asgje, pervec se te pakten une di te alfabetin e gjuhes Shqipe, kurse ti je arab analfabet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Une nuk fryhem me asgje, pervec se te pakten une di te alfabetin e gjuhes Shqipe, kurse ti je arab analfabet.
    Ajo zotesija e juej e pakufi te zbulon njehere a jam vertet arab i flliqet apo dichka tjeter

E kam thene edhe me pare edhe jua perseris te gjitheve:

1-Evolucioni nuk eshte teori, por fakt.

2-Ne shkolle nuk mesohen teori, por fakte.

3-Ne shkolle nuk mesohen budallalleqe, por vetem gjera konkrete si evolucioni.

Mos prisni te vihen teori feminore ne tekstet shkollore, e keni edhe shume qe ju lejojne te mashtroni njerezit e shkrete me pak tru me ato tekstet arabomane.
    Bing Bang eshte teori
    Evolution eshte fakt dhe teori

Ne shkolle mesohen teorira
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    20-04-2011
    Postime
    394
    sipas chinos dhe dr fakt eshte kur e kane pare per se pari here kete timim me 25 cm , dhe qe prej atehere ata besojne ne gjera qe shofin hehehehehe

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •