Close
Faqja 91 prej 102 FillimFillim ... 41818990919293101 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 901 deri 910 prej 1019
    i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar më parë nga SKIFTERI&12.05 Lexo Postimin
    Nese e shikojm historin tone me luftra kemi fituare shum kurse ne paqe ikemi humbur me kongrese e traktate te hapura e te fshehura tashe kur sheh qfare politike eshte duke na udhehequre te vjen te qmendeshe nga deshprimi.
    cilen luft e kemi fitu e pastaj kemi humb ne tryezen e bisedimeve?
    1912 kemi humb luften ushtria serbe deri ne durres,malazezet deri ne shkoder,greket ne korce,nese i shiqon faktet ne tryeze kemi fitu ate qe e kemi sot,kosova eshte pushtu nga serbia para konferences se ambasadorve ne londer.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Megjithe gabimet e Hashim Thaçit, une kurr nuk mund te besoj se ai, ose PDK-ja ne pergjithesi, ka gisht ne arrestimin e ish luftetareve te lirise, e aq me pak ka interes ti arrestohet Nenkryetari i PDK-se Fatmir Limaj.

Inatet personale, njeanshmeria ekstreme, si sidomos shkurtpamesia e disa idhnakeve qe as vet nuk e dijne se çka duan, shkone aq larg, sa dyshojne se vertete Fatmir Limaj eshte tradhtuar nga Hashim Thaçi dhe koleget e tij te partise, e si pasoje e kesaj tradhtie sot ai gjendet i akuzuar nga EULEX-i, njesoj siq ishte dje i akuzuar nga UNMIK-u dhe Tribunali i Hages.
    Disa shpirtshitur nuk hezotojne qe Hashim Thaçin (kuptohet, here haptas e here ne menyre te terthorte) ta akuzojne edhe per burgosjen e Ramush Haradinajt nga Tribunali i Hages, duke dashur qe ne kete menyre ta demoniszojne sa me teper Kryeministrin e vendit.

Nuk eshte aspak e quditshme sikur tani keta maskarenje Hashim Thaçit t´ia deshirojne edhe arrestimin, gjykimin e denimin ne baze te akuzave tejet apsurde te Dick Martit, per gjoja trafikim organesh, pa menduar fare se çfare demi i behet Kosoves dhe shqiptareve ne pergjithesi nga kjo ofanzive e proces antishqiptar.
    Une e dij se askush, qofte edhe nga anonimiteti ne kete forum, nuk ka guxim ta thote hapur se eshte per arrestimin e Hashim Thaçit, por nuk eshte shume e veshtire te kuptohet kjo deshire mizore nga nje numer palaqosh qe vehten e konsiderojne shume te pjekur, ngritur, te menqur e atdhetar, te cilet per kushedi se çfare arsye edhe me djallin bashkohen kur eshte ne pyetje interesi i tyre meskin.
    Kjo eshte maskarades se radhes nga EULEX-i me burgosjen e radhes te ish luftetareve te lirise, se ciles maskarade edhe pse nuk e thone hapur, jo pak njerz i gezohen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Disa ketu perpiqen te instrumentalizojne edhe arrestimet e djemeve te luftes nga nderkombetaret duke i akuzuar vete ata .Kjo eshte apsurde apo jo?Keshtu i bjen se edhe raportin e Dik Martit e paska shkrua Thaqi me shoke dhe ai i paska dergua EULEX-in ne ministrine e transporteve vitin e kaluar.O tempora o mores, eshte nje thenje latine .Sa shume pushtetin e paska Thaqi?!Paska nen komande edhe EULEX-in e gjykaten e Hages?!
    Mosni more njerze ,mos u tallni me fatkeqesine e atyre fale guximit dhe vendosmerise se te cileve Kosova doli nga roberia e eger sllavoqetnike.
    Dihet se kush ishin deshmitaret e mbuluar me qefina e zera shtrigash te cilet sajuan e po sajojne aktpadi e akuza kunder Çlirimtareve.
    Ju disa qe deri dje hudhet pa meshire balte mbi Fatmir Limen duke kerkuar linqimin e tij bazuar ne intriga e thashe e thena duke mos u lejuar as qetesine e qasteve te fundit te jetes tre njerzeve me te dashur te tij ,ju qe deshet ta ekzekutoni si kusar qe per te ishte 100 here me e rende dhe me nenqmuese se keto akuzat e luftes.Fundja mos duhej tu siguronim komoditet te hoteleve me pese yje qetnikeve te shkinise dhe argateve te tyre qe kishin duart deri ne brryla te lara me gjakun e pafajshem te civileve shqiptare ,atyre pra qe masakronin, vrisnin ,digjnin dhe dhunonin shqiptaret ne perpjekje per te na zhbire nga trojet tona.E shihni apsurdin?Atyre pra duhej tu soguronim komoditete kur femijte e Kosoves qanin per nje pike qumshte.Mjafton qe serbia apo klyshte e saje te na hudhin nje kocke pa mish dhe ne turremi ti nxjerrim syte njeri tjterit ,ne vend qe te ngrisim zerin kunder ketyre padrejtesive qe u behen luftetareve qe i mofruan te gjitha ,madje edhe jeten ne sherbim te atdheut dhe lirise se popullit te tyre ne ato momente me vendimtare.
    Keto qe po ndodhin tregojne se ne nuk jemi zot ne shtepine tone ,dhe neser pasmneser mund ta arrestojne kryeministrin,presidetin apo cilindo nga ne vetem per shpifje e trillime te Serbise.
    Kush beri me gisht e kush i bene argatin te huajt eshte e ditur .Eshte ajo kaste e njerzeve qe nuk lane gure pa levizur per te demkosur e demonizuar luften dhe luftetaret e lirise, ata pra qe edhe sot e gjithe diten pergadisin skenare ne regji te te huajve per te vrene nderskambeca per ta penguar Kosoven ne rrugen e saje pa hesituar qe te aplikojne skenare si ne Tunizi, Libi e ne vendet e ndryshme arabe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-11-2009
    Postime
    323
    Limaj: Paska reaguar Qeveria, a?
    Publikuar: Sot, më 18 mars 2011, në Koha.net.

Prishtinë, 18 mars – Fatmir Limaj nuk e dinte të enjten që Qeveria e Kosovës, e udhëhequr nga kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Hashim Thaçi, ka reaguar për lëshimin e fletarrestimit për të dhe arrestimin e nëntë ish-pjesëtarëve të UÇK-së.
    “Pse a ka reagu Qeveria, a?” është përgjigjur ai në një konferencë për media të thirrur në orën 18:00 në selinë e PDK-së në Prishtinë.
    Ani se kishte kaluar më shumë se një orë nga reagimi dhe më shumë se 24 orë nga nisja e aksionit të Policisë së EULEX-it për arrestimin e 12 personave, përfshirë edhe nënkryetarin e parë të PDK-së, Limaj është shprehur të mos ketë dijeni që Qeveria ka lëshuar ndonjë rresht reagues. Ish-komandant Çeliku i dyshuar për krime lufte ka thënë se Qeveria e Kosovës ka pasur punë më të rëndësishme.
    Tek pasi ka dalë në konferencë edhe partia, nënkryetar i së cilës është ai, ka reaguar, e pak më vonë Presidenca.
    “Unë këtë tash e mora vesh që ka reaguar Qeveria. Te PDK-ja nuk kisha thënë... që sigurisht kemi qenë shumë të preokupuar si parti. Për Qeveri tash dëgjova, po kanë punë më të rëndësishme”, ka thënë ai duke i shkuar buza në gaz.
    Ish-ministri i Transportit në një konferencë për media ka thënë të mos ketë dijeni se çfarë akuzash rëndojnë mbi të. Krejt çfarë di, ka thënë se ka mësuar nga mediat. Ani se e ka pranuar se ka pasur takim me zëvendësshefin e EULEX-it dhe prokurorë të këtij misioni, Limaj ka thënë se nuk ka marrë asnjë gjë nga ky mision. Mirëpo ai ka ripërsëritur gatishmërinë për të bashkëpunuar me drejtësinë dhe për të hequr dorë nga imuniteti, i cili e ka shpëtuar të mërkurën nga arrestimi.
    “Ajo që them unë është që nuk kam asnjë interes dhe nuk lejoj veten që të fshihem prapa këtij privilegji që e kanë deputetët dhe këtu ka mbetur çështja. Ne nga ana jonë e kemi kryer punën tonë tash e tutje pritet që shkohet sipas ligjit”, ka thënë Limaj. Ish-komandant Çeliku dyshohet se ka urdhëruar dhe marrë pjesë në torturimin çnjerëzor të civilëve serbë e shqiptarë të paraburgosur në një kamp në fshatin Kleçkë në Komunën e Lipjanit.
    Fatmir Limaj dyshohet se ka kryer veprën penale të krimeve kundër të burgosurve të luftës në bashkëpunim me të dyshuarit e tjerë. Duke përfshirë Limajn, këta të pandehur, dyshohet se kanë përdhunuar integritetin trupor dhe shëndetin e një numri të papërcaktuar të qytetarëve serbë dhe shqiptarë dhe të burgosurve ushtarakë serbë të mbajtur në qendrën e paraburgimit në Kleçkë dhe kjo nga fillimi i vitit 1999 deri në mes të qershorit të vitit 1999.
    Ndërkohë fletarrestimin ndaj tij EULEX-i e ka konfirmuar tek të enjten. Ky mision nëpërmjet një komunikate ka thënë se fletarrestimi ka të bëjë me rastin e ashtuquajtur “Kleçkë” që ka të bëjë me akuza serioze për krime të luftës. “Prokurorët e EULEX-it kanë qenë në kontakt me z. Limaj dhe kanë diskutuar situatën e tij si deputet i Parlamentit të Kosovës lidhur imunitetin e tij”, thuhet në një komunikatë të EULEX-it.
    Nga ana tjetër Limaj thotë se formalisht nuk ka asgjë në dorë dhe nuk di shumë se për çka bëhet fjalë. Beson se është i pastër, duke u shprehur se asnjë sekondë të jetës së tij nuk do ta kishte ndryshuar.
    “Shpresoj që misioni i EULEX-i do ta kryejë punën e vet. Ata e kanë punën e tyre edhe kur na pëlqen, edhe kur nuk na pëlqen”, ka thënë Limaj për të shtuar se në Kosovë ka plot njerëz që thonë “askush mbi ligjin”. Ish-ministri nuk është përgjigjur në pyetjen se a ka prova apo jo kundër tij.
    “Unë formalisht asnjë gjë nuk kam prej EULEX-it. Pyetjen që ju bëni më vjen keq, por unë asnjë përgjigje nuk mund ta jap për faktin që ende formalisht nuk janë nisur procedurat. Unë nuk e di për çka flitet nuk e di për çka bëhet fjalë, as që dua të di....”, ka thënë Limaj
    Qeveria e Kosovës e udhëhequr nga Hashim Thaçi ka reaguar të enjten rreth arrestimeve dhe fletarrestimit për Fatmir Limajn, duke u shprehur, siç ka thënë, shqetësimin për veprimet e fundit të EULEX-it, që rezultuan me ngritjen e akuzave për krime lufte ndaj disa ish-pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK-së).
    Sipas Qeverisë, UÇK-ja dhe populli i Kosovës kanë zhvilluar luftë të drejtë, të pastër, ka respektuar normat dhe standardet ndërkombëtare. Këto arrestime Qeveria i ka quajtur si përpjekje të dështuar për të njollosur luftëtarët e UÇK-së.
    “Qeveria... është e inkurajuar me bashkëpunimin e të akuzuarve me autoritetet e drejtësisë, dhe është e bindur se kjo është mënyra e duhur për të dëshmuar pafajësinë dhe luftën e drejtë që kemi bërë për lirinë e vendit tonë”, thuhet në komunikatë. “Qeveria e Republikës së Kosovës fton qytetarët e Kosovës, të cilët me plotë të drejtë janë të brengosur dhe të indinjuar me këto veprime, që të përmbahen dhe të kenë besim në pafajësinë e të akuzuarve dhe në sistemin e drejtësisë”.
    Të enjten, rreth orës 17:00, ka reaguar edhe presidenti i Republikës së Kosovës, Behgjet Pacolli, nëpërmjet një deklarate, duke shprehur shqetësimin e tij lidhur me akuzat e ngritura ndaj ish-pjesëtarëve të UÇK-së me dyshimin për krime lufte.
    “Ne besojmë thellë se lufta e UÇK ka qenë luftë e pastër, çlirimtare e popullit të Kosovës kundër një agresioni të egër me synime asgjësimi dhe gjenocidi. Ajo ka qenë dhe mbetet njëra nga faqet më të ndritshme të historisë sonë”, thuhet në deklaratën e Presidencës. Pacolli është shprehur se beson që “akuzat e ngritura ndaj ish-pjesëtarëve do të cilësohen si të pabazuara dhe shpejt do të provohet pafajësia e tyre, sikundër edhe shumë herë deri më tani”.
    “Të ndërgjegjshëm se ligji është mbi të gjithë, i inkurajojmë organet e drejtësisë kosovare dhe ato të EULEX-it që sundimin e ligjit ta shtrijnë në çdo cep të Kosovës”, thuhet në deklaratë.
    Në të njëjtën kohë edhe Grupi parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës, të cilit i përket Fatmir Limaj, ka reaguar nëpërmjet një deklarate. Sipas komunikatës Grupi parlamentar i PDK-së e ka pritur me shqetësim arrestimin e disa ish-pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nga policia e EULEX-it.
    “Në mesin e të akuzuarve padrejtësisht është edhe deputeti i Grupit tonë parlamentar, z. Fatmir Limaj, i cili vite më parë ka kaluar nëpër një proces gjyqësor ndërkombëtar, duk u shpallur i pafajshëm. Grupi parlamentar i PDK-së beson në pafajësinë e të akuzuarve dhe në pafajësinë e deputetit Fatmir Limaj”, ka thënë ky grup parlamentar për të shtuar se “këto arrestime janë të frymëzuara nga ato qarqe që duan ta njollosin karakterin e luftës së drejtë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”.
    “Këto arrestime janë përpjekje për ta neutralizuar dhe barazuar luftën e drejtë të UÇK-së me krimin e ushtrisë, policisë dhe strukturave paramilitare serbe të Milosheviqit në vitet 1998 – 1999, që mbi popullatën e Kosovës shkaktoi dhunë, vrasje, djegie, masakra dhe gjenocid të paparë në Evropë, pas Luftës së Dytë Botërore”.
    Lëvizja “Vetëvendosje” ndërkaq ka thënë se EULEX-i është në shërbim të negociatave me Serbinë.
    “Veprimet e tanishme të EULEX-it e kanë shënjestruar UÇK-në. Ky është një shërbim i shkëlqyer i radhës për Serbinë në negociata. Nëpërmjet kësaj strategjie EULEX-i po mundohet ta diskreditojë Kosovën si dhe t’i japë përparësi morale Serbisë”, ka thënë “Vetëvendosja”.
    “Akuza e ngritur ndaj të arrestuarve përfshin edhe keqtrajtimin dhe vrasjen e oficerëve policorë e ushtarakë serbë. Për fëmijët e gratë shtatzëna shqiptare të vrarë e torturuar nga pushtuesit gjatë luftës në Kosovë kurrë nuk pati drejtësi, e tash po ngrihen raste për vrasjen e pushtuesve të vrarë gjatë luftës sonë çlirimtare”.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga llapi-pr Lexo Postimin
    Megjithe gabimet e Hashim Thaçit, une kurr nuk mund te besoj se ai, ose PDK-ja ne pergjithesi, ka gisht ne arrestimin e ish luftetareve te lirise, e aq me pak ka interes ti arrestohet Nenkryetari i PDK-se Fatmir Limaj.

Inatet personale, njeanshmeria ekstreme, si sidomos shkurtpamesia e disa idhnakeve qe as vet nuk e dijne se çka duan, shkone aq larg, sa dyshojne se vertete Fatmir Limaj eshte tradhtuar nga Hashim Thaçi dhe koleget e tij te partise, e si pasoje e kesaj tradhtie sot ai gjendet i akuzuar nga EULEX-i, njesoj siq ishte dje i akuzuar nga UNMIK-u dhe Tribunali i Hages.
    Disa shpirtshitur nuk hezotojne qe Hashim Thaçin (kuptohet, here haptas e here ne menyre te terthorte) ta akuzojne edhe per burgosjen e Ramush Haradinajt nga Tribunali i Hages, duke dashur qe ne kete menyre ta demoniszojne sa me teper Kryeministrin e vendit.

Nuk eshte aspak e quditshme sikur tani keta maskarenje Hashim Thaçit t´ia deshirojne edhe arrestimin, gjykimin e denimin ne baze te akuzave tejet apsurde te Dick Martit, per gjoja trafikim organesh, pa menduar fare se çfare demi i behet Kosoves dhe shqiptareve ne pergjithesi nga kjo ofanzive e proces antishqiptar.
    Une e dij se askush, qofte edhe nga anonimiteti ne kete forum, nuk ka guxim ta thote hapur se eshte per arrestimin e Hashim Thaçit, por nuk eshte shume e veshtire te kuptohet kjo deshire mizore nga nje numer palaqosh qe vehten e konsiderojne shume te pjekur, ngritur, te menqur e atdhetar, te cilet per kushedi se çfare arsye edhe me djallin bashkohen kur eshte ne pyetje interesi i tyre meskin.
    Kjo eshte maskarades se radhes nga EULEX-i me burgosjen e radhes te ish luftetareve te lirise, se ciles maskarade edhe pse nuk e thone hapur, jo pak njerz i gezohen.
    Mund te mos ket gisht ne burgosjen e tyre,por qeveria nuk guxon ti lejoj askujt te luaj me shqipetar,nese duhet te burgoset dikush nga uqk ateher i bie te burgose hashim thaqi sepse ai ka qen ne krye

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga llapi-pr Lexo Postimin

rreth e rreth el-hashimit po ja gjun ti keto, kushedi per qfare arsye..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Vehbi Rafuna: REAGIM

Pse luhet kaq keq me identitetin tonë, me qenien tonë fizike dhe psikike, kur dihet fakti që, ne ishim dhe jemi ushtarë të kësaj toke që i dhanë dhe do t´i japim deri në fitoren përfundimtare, çdo gjë për tokat e copëtuara shqiptare.
    Ua bëj me dije UNMIK-ut dhe EULEX-it, se, ne ushtarët e UÇK-së nuk shkuam në Serbi që t´i marrim kriminelët e t´i biem në vendin tonë për t´i vrarë, -por, mos harroni ju se, ishin ata që erdhën në trojet tona etnike, na vranë e na dhunuan na masakruan pleq, gra e fëmijë, të pa mbrojtur; dhe o sa pafytyrësi kur ata, edhe pas kaq vitesh askush nuk i ndjek dhe nuk po i burgosë, por po burgosen ata që e mbrojtën ketë atdhe me shumë sakrifica e gjak e tash na dalin ca diplomatë e ca injorantë të huaj që nuk e din se çka është sakrifica, se shumë prej tyre as qe e kanë përjetua një gjë te tillë, përpos SHBA-ve te gjitha vendet tjera në Evropë dhe më gjërë, na kanë borxh, sepse na copëtuan, na okupuan e na dhunuan përmes serbëve, grekëve dhe sllavo-maqedonëve.

Tash, kjo Evropë pasi na e copëtoi atdheun tonë, shtiret se po na ndihmon duke na dhunuar sovranitetin e popullit tonë të shumëvuajtur shqiptar, duke na i burgosur të gjithë atë që sakrifikuan për ketë popull, duke u munduar që të na shtynjnë t´i duam bashkëpunëtorët e armiqve shekullorë, që ne i quajmë, ashtu siç ishin: tradhtarë, ishin ata horra, që luftuan kundër popullit te vet, sepse këta pusa kurdoherë po iu duhen të huajve okupatorë e kolonizatorë, “modernë”; -për faktin që, po ju bëjnë të njëjtat shërbime, që ua bene dikur edhe kriminelëve serbë, po këta të huaj po na imponojnë një politikë nënshtruese me përmasa të fshehta e të hapura okupuese, sepse po na sjellin disa armiq të përbetuar te popullit shqiptar. Ja, të nderuar lexues: shihni nomenklaturën udhëheqëse të popullit shqiptar, tani po shihet qartë se nga po na qon kjo rrugë e tyre e pakrye.
    -Është për tu habitur dhe më ka neveritur mua dhe jo vetëm mua: heshtja e disa udhëheqësve të cilët përditë po thirren në luftën e UÇK-së, por nuk po e shohin dot, apo s ´po duan ta shohin, sepse janë verbuar nga interesat e tyre personale, partiake etj;-se çka po ndodh me këta ushtarë, pra, me ish-ushtarët e tyre, kur ata dje ishin komandantë ose udhëheqës politikë të tyre. Unë, dhe asnjë atdhetar nuk habitemi me disa horra që ishin dhe janë vegla qorre të Serbisë, Rusisë. Ata mendje prishur e gjakpirës qe na u kanë imponuar në vende udhëheqëse; e theksoj qartë që: prej tyre nuk pritnim as nuk presim kurrë të mira për popullin tonë; pra, ish-titistët që tani janë në pushtet mjerisht janë aq shumë sa nuk ia vlen këtu t´i ceku me emra kur dihet që populli i njeh si “paren e kuqe”; për ata duhet shkruar histori turpesh e krimesh, që kanë bërë për vite të tëra. Bile, as që ia vlen tani të merremi me ata, për faktin që nuk janë në fushën e nderit të kombit, por përkundrazi....

Unë, po deklarohem hapur me ketë reagim, se prej këtij momenti e tutje, ashtu siç ka deklaruar sa e sa herë më parë edhe Vetëvendosja e Albin Kurtit që: “UNMIK_u dhe EULEX-i, janë të i padëshiruar në Kosovë”.
    Unë personalisht, i konsideroj armiq të popullit tim dhe kurrë nuk i përulëm dhe nuk i njoh si miq; -sepse me këto veprime ata përditë e më keq po na nënçmojnë, ata po duan që ne të jemi të dëgjueshëm dhe të pajtohemi me okupim të ri .

VEHBI RAFUNA

Themeluesi dhe kryetari i par i SHIL të UÇK-së

Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Deklaratë e Qeverisë së Kosovës për veprimet e fundit të EULEX-it

Qeveria e Republikës së Kosovës shpreh shqetësim për veprimet e fundit të EULEX-it, që rezultuan me ngritjen e akuzave për krime lufte ndaj disa ish-pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK-së).

Ushtria Çlirimtare e Kosovës dhe populli i Kosovës kanë zhvilluar luftë të drejtë, të pastër, ka respektuar normat dhe standardet ndërkombëtare.

Qeveria e Republikës së Kosovës vlerëson se çdo përpjekje për njollosjen e luftëtarëve të UÇK-së do të dështojë edhe kësaj radhe.

Qeveria e Republikës së Kosovës është e bindur se këto akuza do të vërtetohen si të pabazuara dhe të shpifura, për arsye se lufta çlirimtare e UÇK-së ka qenë në mbrojtje të vendit dhe popullit tonë.

Qeveria e Republikës së Kosovës është e inkurajuar me bashkëpunimin e të akuzuarve me autoritetet e drejtësisë, dhe është e bindur se kjo është mënyra e duhur për të dëshmuar pafajësinë dhe luftën e drejtë që kemi bërë për lirinë e vendit tonë.

Qeveria e Republikës së Kosovës mbështet sundimin e rendit dhe ligjit në mënyrë të pavarur dhe transparente.

Qeveria e Republikës së Kosovës, fton qytetarët e Kosovës të cilët me plotë të drejtë janë të brengosur dhe të indinjuar me këto veprime, që të përmbahen dhe të kenë besim në pafajësinë e të akuzuarve dhe në sistemin e drejtësisë.
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin

GP i PDK-së beson në pafajësinë e Fatmir Limajt

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Kosovës konsideron se arrestimet e djeshme të ish-luftëtarëve të UÇK-së janë të frymëzuara nga qarqe që duan ta njollosin karakterin e luftës së drejtë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe përpjekje për ta neutralizuar dhe barazuar luftën e drejtë të UÇK-së me krimet e ushtrisë, policisë dhe strukturave paramilitare serbe të Milosheviqit në vitet 1998 – 1999, që mbi popullatën e Kosovës shkaktoi dhunë, vrasje, djegie, masakra dhe gjenocid të paparë në Evropë, pas Luftës së Dytë Botërore.

Duke shprehur shqetësim lidhur me arrestimin e djeshëm të disa ish luftëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nga policia e EULEX-it, Grupi Parlamentar i PDK-së beson në pafajësinë e të akuzuarve dhe në pafajësinë e deputetit Fatmir Limaj, i cili vite më parë ka kaluar nëpër një proces gjyqësor ndërkombëtar, duke u shpallur i pafajshëm.

Grupi Parlamentar i PDK-së beson që akuzat e ngritura janë të bazuara në shpifje dhe konstruksione të qarqeve antishqiptare serbe që qarkullojë me vite të tëra me qëllim të njollosjes së ish pjesëtarëve dhe eprorëve të UÇK-së.

“Ushtria Çlirimtare e Kosovës ka bërë luftë të drejtë dhe çlirimtare, në mbrojtje të qytetarëve të Kosovës, duke respektuar ligjet dhe zakonet e luftës”, thuhet në deklaratën e GP të PDK-së, e cila shpreson se organet e drejtësisë dhe të hetuesisë së EULEX-it do të arrijnë deri tek e vërteta dhe ish-pjesëtarët e UÇK-së do të shpallen të pafajshëm.

Kryesia e PDK-së:Arrestimet, përpjekje për njollosjen e UÇK-së

Publikuar: Sot, më 18 mars 2011
    Prishtinë, 18 mars - Kryesia e Partisë Demokratike të Kosovës shpreh shqetësim me rastin e arrestimit të ish pjesëtarëve të UÇK-së nga policia e EULEX-it, duke i konsideruar këto veprime si vazhdë e përpjekjeve për denigrimin, njollosjen dhe komprometimin e kësaj lëvizje politike-ushtarake, që mbrojti popullatën e Kosovës në vitet 1998 1999, thuhet në një komunikatë të Kryesisë së PDK-së.
    “UÇK-ja ka zhvilluar luftë të drejtë dhe mbrojtëse, duke gjetur mbështetje politike në qendrat e demokracisë perëndimore, që rezultoi me angazhimin e Aleancës Veriatlatike, NATO-s, kundër caqeve të policisë, ushtrisë dhe forcave paramilitare serbe më 1999.
    Arrestimi i ish pjesëtarëve të UÇK-së, pas 12 vjetësh të çlirimit të Kosovës, është përpjekje për të përmbushur qëllimet e politikës së Beogradit, e cila nuk pajtohet në asnjë rrethanë me humbjen e Kosovës, gjegjësish me lirinë dhe pavarësinë e shtetit më të ri në Evropë”, vlerësohet në komunikatë.
    Në vijim thuhet se të gjitha akuzat dhe fajësimet mbi ish pjesëtarët e UÇK-së janë pjesë e politikës antishqiptare që u fabrikuan, konstruktuan dhe u riaktualizuan nga qarqet anti Kosovë dhe të shërbimeve sekrete serbe, që qarkullojnë me vite të tëra, bazuar në shpifje, thashetheme dhe falsifikime të pareshtura.
    “Kryesia e PDK-së beson në pafajësinë e ish pjesëtarëve të UÇK-së dhe këto arrestime i konsideron si përpjekje për t’i njollosur dhe zbehur vlerat e UÇK-së. Po ashtu, këto burgosje synojnë relativizimin e vlerave të UÇK-së dhe janë përpjekje për t’i barazuar krimet e administratës, ushtrisë, policisë dhe paramilitarëve serbe me gjoja krimet e UÇK-së”, thuhet më tutje, dhe shtohet se “Kryesia e PDK-së beson që hetuesia dhe drejtësia e EULEX-it do të mbërrijë tek e vërteta dhe ish pjesëtarët e UÇK-së të shpallen të pafajshëm”.
    Në fund të kësaj komunikate thuhet se Kryesia e PDK-së e kupton shqetësimin që zgjojnë këto arrestimet tek qytetarët e Kosovës dhe apelon për qetësi, duke besuar se organet e hetuesisë dhe drejtësisë do ta zbardhin të vërtetën - pafajësinë e ish pjesëtarëve të UÇK-së.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Sic dihet edhe me heret ( pas doli LDK qeveria )se PDK eshte e gatshme per mbajtjen e shtetit te Kosoves ne kembe edhe atehere kur te tjeret e braktisin. E mbajn shtetin sepse keta qe jane ata qe themeluan shtetin dhe e rimekemben.

Tani kur ndodhen arrestimet, shume kush u indinjua dhe me plot te drejt sepse u moren ata qe e cliruan vendin dhe e krijuan shtetin. Mirepo sikur atehere kur LDK braktisi qeverine edhe tani PDK ka pergjegjesi ndaj keti vendi-shteti qe ta ruaj nga shkaterrimi eventual, PDK dhe qeveria ka pergjegjesi edhe ndaj obligimeve nderkombetare dhe vecenarisht SHBA-ve, prandaj edhe nese merret Fatmir LIMA apo Hashim Thaci apo kushdo tjeter PDK dhe qeveria ka obligim qe ta mbroj shtetin dhe avancimin e tij.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-03-2011
    Vendndodhja
    München/Gjermani
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga ardiana luzha Lexo Postimin
    Shume i drejte perdrejte je,mos u ngute.Kure te vishe ne tenjejten pozite si tashte qe eshte Kosova e shohim cka po veproni ju.
    Valla ma mire se PDK po! se ma teposht ska ku shkon.Kosoven e shiten krejt keta te PDK bile keta te vetvendosjes po kqyrin me Shpetu shka ka met pa u Shit kur do te zgjohet Populli Kosovar edhe kur do te lirohet nga Okupacionet Familjare?
    ju pershendes Bjeshka

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •