Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 99
    i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Ncncncnncncncnc...jo mor jo se po tallesh tani.
    Po ne te tjeret ca kemi dy dite qe po themi apo s'te ka dale akoma rakia e Skraparit ty dhe ngele per t'u dhene mend te tjereve?
    un nuk po jap mend po jap vetem keshille si gjithe te tjeret.
    edhe rakin un nuk e pi, kush te ka thene thene ty qe te gjithe skrapalinjte pine raki?

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    Ne amerike denohet vetem fajtori nuk denohen te gjithe pjesetaret e familjes per te njejtin krim.
    e keqja kur ben garancin eshte kjo: personi ne fjale nuk gjen dot pune, ai kerkon ndihme ne shtet, ndersa shteti ti mer ty leket per te ndihmuar kete person ne qofte se ti ke firmose ndonje forme.

Kjo s'eshte e vertet fare!Ai po u pais me dokumenta s'ka me lidhje me ty.E bukur do jet sikur ta ket hapur kot per gallat kte teme ky.)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elonaa : 15-01-2011 më 22:43
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga Elonaa Lexo Postimin
    Kjo s'eshte e vertet fare!Ai po u pais me dokumenta s'ka me lidhje me ty.
    ai me dokumenta supozohet te jete qe kur mer vizen. ti je pergjegjes per personin garant deri ne momentin qe ai del per here te pare nga Amerika.
    Edhe ne qofte se ti i ben garancine burrit tend dhe ti ndahesh (larg qofte) pas disa muajesh prape ti paguan ndihmat per te edhe pse je e ndare. keshtu thuhet po te lexosh instruxionet e I-864

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anëtarësuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Ars,

Fol me Nexhat Ibishin ne emrin tim. Thuaj qe te ty me drejtoj gjirokastriti qe organizoj vajtjen free te shqiptareve nga Bostoni ne New York per manifestimin para OKB per pamvaersin e Kosoves tre vjet me pare.

Nuk besoj qe dikush te te dergoj ty formularin apo kopje te taksave (per arsye te te dhenave konfidenciale qe ato permbajne) qe ty kerkon, por mund tja dergoj ate ambasades ku ti do te besh intervisten me nje shkrese percjellese ku te thuhet: Keto te dhena dergohen per garancine qe ka lidhje me X person per takimin e dates Y. Formulari niset ketej me leter rekomande me pergjigje, qe ty te te jepen rekordet (numri i konfirmimit dhe data e marjes nga pritesi).

Amerikanet nuk kane Green Card, pra s'kane si te dergojne kopje te saj. Ne momentin e marjes se citizenshipit Green karta dorzohet. Çertifikata e citizenshipit eshte e ndaluar me ligj te fotokopjohet. Ambasada ben verifikimin e garanci dhenesit mbi bazen e Emrit Mbiemrit dhe Adreses se dhene, natyrysht dhe te dhenave te formularit qe ai ka derguar.

Une nuk kam ardhur me Green Card dhe nuk i di proçedurat mire, por nuk besoj se kerkohen garanci bankare me shume nga 10.000 dollare. Nuk kam degjuar ndonjehere qe per aplikantet e llotarise te kerkohet nje pune e paragjetur. Jane te tjera raste qe kerkohet ajo, por jo ne rastin tend. Megjithate ne mos gabohem Nexhati ka nje firme ndertuse te regjistruar.

Asnjehere s'kam degjuar qe dikush te kete paguar dhenesin e garancise, pasi eshte pune miqesie dhe mirebesimi dhe jo bisnesi. Per mendimin tim ti mos ja ofro dikujt, por po ta kerkojti beje. Ti duhet ti dergosh garantusit para se te nisesh per te ardhur parat e qiras se shtepise qe do zeje per ty per dy muaj (per muajin e pare dhe te fundit si pas rregullit te ketushem) dhe shpenzimet qe mund te kete bere per Noterizime, dergime etj. por ato jane gjera te vogla qe behen pasi ti ke mare vizen.

Ti je ne moshe te shkelqyer per te ardhur ketu dhe mos degjo gallataxhinjte e forumit qe shkojne kohen.

Te gjithe me sakrifikeca kemi ardhur dhe nga hiçi e kemi zene, por ja tek jemi per bukuri e s'na thote mendja te kthejme koken mbrapa.

Ta befte Zoti Diell ardhjen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Citim Postuar më parë nga Ars_1980 Lexo Postimin
    E pranoj sugjerimin do kontaktoj me keta numrat dhe do te shoh qka me thone ,shpresoj te me ndihmoje ndonjeri.
    Sa i perket dokumenteve
    1. I-134 affidavit of support (must be notarized in the U.S notary office ,1040 tax returns for the latest year and copy of your greencard / passport ,te gjitha keto me than ne U.S embassy duhet ti kem ne interviste ,se dikush me pare pati thene keto dorzohen ke emigracioni qe nuk eshte e vertet se une shkoj me Consular Processing qe do te thote se duhet ti kem te gjitha dokumentet diten e intervistes) eshte nje prej opsioneve ,se po spata kete ,ateher
    2.Job offer nga ndonje firme atje ne U.S. besoj do nxirrem disi ne interviste ,si thoni ? dhe ca para ne savings qe kam shpresoj te kaloj mire te Yankeet .
    A mund te sqarosh nese duhen te dyja apo mjafton vetem njera. Dua te them nese duhet ose Affidavit ose Oferte Pune.
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anëtarësuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Citim Postuar më parë nga vajz Lexo Postimin
    A mund te sqarosh nese duhen te dyja apo mjafton vetem njera. Dua te them nese duhet ose Affidavit ose Oferte Pune.
    JO moj Vajz ja futin kot.

Ofert pune kerkohet vetem per nje lloj te caktuar vize qe jepet per disa pune te caktuara (zakonishte per punonjes te spikatur shkencor ne fusha te caktuara).

Kam dy te njohur qe kane perdorur kete rruge per te marre leje qendrimi per kete, por qe ardhjen ne fakt e kishin bere si vizitore.

Per kete duhet qe punedhenesi te botoj ne disa gazeta, disa here kerkesen per nje pune te caktuar duke specifikuar detyrat e saj dhe pasi te vertetoj se e vetmja mundesi eshte nga kandidat jasht Amerike, atehere kryesisht pas kerkeses se punedhenesit prane ambasades perkatese, kandidatit i jepet vize pune. Pas ardhjes ketu i jepet dhe SSN temporare si dhe leje qendrimi temporare. Pak a shume si puna e vizes per studenta dhe SSN per ta. Pas 5 vjetesh ne kete rruge (ku proçedura ndiqet kryesisht nga punedhenesi) i lind e drejta per Green Card dhe SSN te rregullt. and so on...

Kam pershtypjen se shume kerkesa jane nga zyrtare jo kopetent, ose vene shkopinj ne rrota per perfitime te paligjeshme ne vende te caktuara.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-07-2010
    Postime
    59
    I-134 Affidavit of support nuk ka lidhje me I-486 (i cili sherben per bashkim familjar dhe bart shume obligime per sponsorin) siq e komentojne disa ,por prape se prape kjo forme e garantimit i-134 ,ka ca obligime per sponsorin ,por qe ne rastin tim do kishte mbetur vetem garance ne leter se nuk do behesha barre e askujt ,po smujta te paguaj xhobat e mia do kthehem prapa ne atdhe (ne rastin me te keq) .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-07-2010
    Postime
    59
    formularit i-134 i bashkohen dokumentet I-134 Affidavit of support + Tax returns for latest year + copy of passport (or green card if the sponsor is not U.S citizen) .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-07-2010
    Postime
    59
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    mos fol kot pa i njoh njerzit. un kam deshire ta ndihmoj por eshte e pamundur te ndihmosh dike pa e njohe. po sikur ky djali duke ardhe ne usa, te hedhe avionin ne ere?
    e di ti ca me pret mua pastai?
    e ti me kete ja paske futur kot ,si duket s'ke lexuar te gjitha postimet e mia ...por ja ta sqaroj edhe nje here ,pa problem ... une punoj ne nje vend ku frekuentojne ambasador ,kryetar ,kryeministra shtetesh , po desha aty o vendi, po mos ja fut kot o shoku . se me fyen me kete.

Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga Ars_1980 Lexo Postimin
    e ti me kete ja paske futur kot ,si duket s'ke lexuar te gjitha postimet e mia ...por ja ta sqaroj edhe nje here ,pa problem ... une punoj ne nje vend ku frekuentojne ambasador ,kryetar ,kryeministra shtetesh , po desha aty o vendi, po mos ja fut kot o shoku . se me fyen me kete.
    un bera haj gare
    nga menyra e shkrimit ti dukesh djal i edukuar
    por duhet ti lexosh ato keshillat e mija se edhe un e pata ashtu si rastin tend para 3 vjetesh. askush nuk me kerkoi garanci, vetem nje adrese ku do te vij green card te duhet dhe 5 mije dollare ne bank.
    haj shenet

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •