Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304

Australi: Parlamentari i parë musliman betohet në Kur’an

Muslimani i parë i zgjedhur në parlamentin e Australisë është betuar dje duke vendosur dorën e tij në Kur’anin e Shenjtë.

E mërkure 29 Shtator 2010 12:18

Ed Husic, prindërit e të cilit janë boshnjakë, tha se është privilegj dhe moment historik për të që të shërbejë në parlamentin Australian.

Husic, qe është rritur në perëndim të Sidnejit fitoi vendin e tij në Dhomën e Përfaqësuesve që numëron 150 anëtarë në zgjedhjet e 21 gushtit.

Ai ishte në mesin e deputetëve gjatë betimit në parlamentin e 43-të Australian në gjykatën e lartë të Kanberas të martën.

Muslimanët përbëjnë rreth 1.7% të popullsisë 22 milionëshe Australiane./mesazhi/
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

hera pare..

hera e pare qe degjoj qe nje deputet betohet mbi kuranin..ndoshta jam gabim por njerezit ne poste te larta drejtuese te nje vendi dhe eventualisht edhe deputetet e nje vendi betohen mbi flamur dhe kushtetuten e atij vendi..nuk e di si betohen deputetet ne vendet arabe por mund te them se australia paska bere perpara..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Muslimani i parë i zgjedhur në parlamentin e Australisë është betuar dje A vendosur dorën e tij në Kur’anin e Shenjtë.

E mërkure 29 Shtator 2010 12:18

Ed Husic, prindërit e të cilit janë boshnjakë, tha se është privilegj dhe moment historik për të që të shërbejë në parlamentin Australian.

Husic, qe është rritur në perëndim të Sidnejit fitoi vendin e tij në Dhomën e Përfaqësuesve që numëron 150 anëtarë në zgjedhjet e 21 gushtit.

Ai ishte në mesin e deputetëve gjatë betimit në parlamentin e 43-të Australian në gjykatën e lartë të Kanberas të martën.

Muslimanët përbëjnë rreth 1.7% të popullsisë 22 milionëshe Australiane./mesazhi/
    Ja nji shirk klasik por shum modern dhe shum i përhapur sot mes njerëzve që quhen musliman,që ktë njeri edhe spe quhet musliman dhe livdohet me këtë emër,ky në realitet është larguar nga islami.
    Ky i gjorë më së pari nuk e ka kuptuar se sot parlamentarët janë ata që Allahut i kan bërë rival në vendosjen e ligjeve.Pra janë bërë erbaben min duni lah.[zota pos Allahut].Dhe janë bër tagutë,kurse tagutët janë kafirat ma të mëdhaj sepse Allahu ata i ka kërcënuar me zjarrin e xhehennemit përgjithmon.Dhe nga ana tjetër këto ligje që i sjellin këto tagutë i detyrojnë popullin që ti ndjeki.Për ktë shkak shirku i këtyre tagutëve është ma i keq dhe ma i rëndë sesa shirku i popullit që ju nënshtrohen këtyre ligjeve e që ndryshe quhet shirku ta'a [në bindje,nënshtrim,ndjekje]
    Ky i gjorë para se të shkon në parlament dhe të bëhet parlamentar ky tagutit kryetarit të atij shteti ja ka dhënë besën se do të mbron ligjet e tij dhe shum kufriate tjera që te shumica janë CIKËRRIMA TË VOGLA.
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Ja nji shirk klasik por shum modern dhe shum i përhapur sot mes njerëzve që quhen musliman,që ktë njeri edhe spe quhet musliman dhe livdohet me këtë emër,ky në realitet është larguar nga islami.
    Ky i gjorë më së pari nuk e ka kuptuar se sot parlamentarët janë ata që Allahut i kan bërë rival në vendosjen e ligjeve.Pra janë bërë erbaben min duni lah.[zota pos Allahut].Dhe janë bër tagutë,kurse tagutët janë kafirat ma të mëdhaj sepse Allahu ata i ka kërcënuar me zjarrin e xhehennemit përgjithmon.Dhe nga ana tjetër këto ligje që i sjellin këto tagutë i detyrojnë popullin që ti ndjeki.Për ktë shkak shirku i këtyre tagutëve është ma i keq dhe ma i rëndë sesa shirku i popullit që ju nënshtrohen këtyre ligjeve e që ndryshe quhet shirku ta'a [në bindje,nënshtrim,ndjekje]
    Ky i gjorë para se të shkon në parlament dhe të bëhet parlamentar ky tagutit kryetarit të atij shteti ja ka dhënë besën se do të mbron ligjet e tij dhe shum kufriate tjera që te shumica janë CIKËRRIMA TË VOGLA.
    Aha ok shum mire.Tash te pyse une ty dickai jeton ne Kosove ose ne Shqiperi,pra ti je i detyruar ti nenshtrohesh ligjeve te tyre,merr leternjoftmin,pasaporten,patent shoferin,etj etj,pra ti po bejshe shirke??!,sepse ata njerez qe i kan nxjerr keto ligje ata nuk jan fetare.

Paqe.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Aha ok shum mire.Tash te pyse une ty dickai jeton ne Kosove ose ne Shqiperi,pra ti je i detyruar ti nenshtrohesh ligjeve te tyre,merr leternjoftmin,pasaporten,patent shoferin,etj etj,pra ti po bejshe shirke??!,sepse ata njerez qe i kan nxjerr keto ligje ata nuk jan fetare.

Paqe.
    Ore dashamir,nuk e kam me ty persoanlisht e di se lajmin e ke marr nga mesazhi.
    Por duet të jemi real ,të thjeshtë dhe modest,dhe të mos bëhemi kryeneç për nji çështje nëse është e pakjartë.Të mos gjykojmë me emocione por të gjykojmë drejtë pa bërë lak dhe tu bindemi argumenteve që na kan sjellë dietarët.
    E para është mir që çdo njerri të mëson shirkun,kufrin dhe imanin që ti dallon dhe pastaj gjërat bëhen ma të kjarta.
    Çfarë mendon nëse në ligjin e tagutit shkruan se nëse han bukë ke respektuar ligjin e tagutit nenin kaq dhe kaq?A është kufër kjo?
    Kufër janë gjëra që na ka ndaluar Allahu e që janë veprime kundra veprave të adhurimit që i kushtohen vetëm Allahut : psh : sexhdeja,duaja,therja kurban,tavafi,të gjykuarit me kuran soe sheriat...etj.
    Kjo don të thotë se nëse ai ligj të thotë bjeri në sexhde idhullit [ligjit të tyre],ose të thotë gjyko me ligjin tonë,ose prej kurban për ligjin e djallit..etj, pa dhunë [duke mos të detyruar me dhunë],atëher këto veprime janë kufër që të nxjerrin nga islami...
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    e pare qe degjoj qe nje deputet betohet mbi kuranin..ndoshta jam gabim por njerezit ne poste larta drejtuese nje vendi dhe eventualisht edhe deputetet e nje vendi betohen mbi flamur dhe kushtetuten e atij vendi..nuk e di si betohen deputetet ne vendet arabe por mund them se australia paska bere perpara..
    Normalisht, betohën në bibël !
    Po ky erifi si te gjithe australianet qe s'jan autokton, eshte betuar mbi Kur'an.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Normalisht, betohën në bibël !
    Po ky erifi si A gjithe australianet qe s'jan autokton, eshte betuar mbi Kur'an.
    je gabim..vetem ne gjykate perdoren bibla dhe kurani..une e di se betohen mbi kushtetute..ndryshe ku duhet te betohen ateistet..ata nuk kan liber te tyre...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    je gabim..vetem ne gjykate perdoren bibla dhe kurani..une e di se betohen mbi kushtetute..ndryshe ku duhet betohen ateistet..ata nuk kan liber tyre...
    Po senatoret amerikan dhe kryetari i keti shteti ku betohet ?
    Eshte e mundshme qe ta kem edhe gabim,

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Po senatoret amerikan dhe kryetari i keti shteti ku betohet ?
    Eshte e mundshme qe ta kem edhe gabim,
    Me sa i kam parë unë ata kafira betohen se do ta mbrojnë ligjin e kolerës [demokracisë] dhe betimin e bëjnë në bibël por nuk e di se a e kan kusht që të betohen në bibël pasi disa janë betuar edhe me Kuran.
    Për ktë duet pyetur Gostivari usa,sepse besoj se ai e din ma mirë..

Njeriu për tu bërë musliman,patjetër e ka që të bën kufër në tagut,pra në parlamentet,ligjet dhe kushtetutat e tyre,sistemet laike jo islame,gjykatat..etj.
    Dhe tekfiri bazik është ai i zemrës,pra duet në veti të ket ndjenja se këto sisteme që i përmendëm nuk janë islamike,pra janë jashtë islamit duke i urrejtur ato,duke qenë të vetëditur për kufrin e tyre dhe ata që marrin pjes atje..etj.
    Dhe ky kusht i zemrës,pra tekfiri i zemrës duet të plotësohet me tekfirin e veprave pra duke folur kundra tyre dhe duke i shpallur këta sisteme të jenë të kufrit.
    Dhe më tutje ky tekfir i zemrës bëhet i plotë nëse në këto sisteme të djallit i shpallim kjafira edhe me veprat tona që don të thotë : Ata duhet të luftohen sipas mundësive,pra nuk duhet ndihmuar,nuk duhet ofrurar ndihmë,as miqësi..etj.
    Por nëse dikush ka tekfirin e zemrës [bazik i cili të bën musliman] por me vepra ky person tregon vilaje [miqësi të madhe] me ta dhe ju ndihmon atyre,ose i mbron ata dhe sistemet e tyre me fjalë,atëher ky person e ka prish imanin e tij nga ana e veprave.Sepse siç e dim njeriu bëhet pabesimtar edhe me nji fjalë të vetme.Sepse teuhidi prishet edhe nëse bën kufër vetëm në nji pjesë të tij.
    Njeriu është musliman derisa nuk e ka prish tekfirin bazik të zemrës nga ana e jashtme pra nga ana e veprave..
    A mundet dikush që pretendon të jet musliman kurse nga ana tjetër i ndihmon nji partie të djallit?
    A mundet dikush të jet musliman në të njëjtën kohë ky betohet se do ta mbron ligjin e atij shteti?
    Ose a munet dikush të jetë musliman nëse voton për parlamentin [tagutin e ligjëvnies]? Ose voton për kryetar taguti?
    Ndryshuar për herë të fundit nga referi_1 : 02-10-2010 më 18:46

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •