Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2002
    Vendndodhja
    N.Y.
    Postime
    660

A mund të zbulojnë faqet identitetin e lexuesve?

Interesante shkrimet e mesiperme. Por kisha edhe une nje pyetje. Pothuajse perdite ulem dhe lexoj disa nga gazetat shqiptare. Por para disa muajsh kur u mundova te hap zerin e popullit ( e lexoja per dite ) me doli nje mesazh qe me thoshte se une nuk lejohesha te hapja gazeten. U cudita dhe me shkuan ne mend kujtime nga kohe jo shume te largeta. Megjithate pyetja ime eshte : a kane mundesi ata te gazetes zp qe te gjejne se kush e lexon gazeten e tyre dhe te bllokojne Ip te vecanta...... Do te isha shume mirnjohes te me sqaroni per kete problem. Faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 13-09-2007 më 22:03

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Çdo faqe në Internet ka mundësi të zbuloje IP-të e vizitorëve, si dhe të bllokojë cilat IP të dojë. Kjo ndodh shpesh për faqet me shumë vizitorë sepse disa prej tyre mund të abuzojnë lidhjen e tyre të Internetit për të sulmuar faqen në mënyra të ndryshme. Disa faqe përdorin këtë metodë edhe për të bllokuar vizitorët që nuk jetojnë në një rajon të caktuar. Për shembull, në rastin më lart, zeri i popullit mund të ketë dashur të lejojë vetëm lexuesit shqiptarë dhe bllokon të gjitha IP-të që figurojnë në vendet e huaja.

Faqja mund të bllokojë një IP, por nuk mund ta lidhë atë me një person. Për të gjetur emrin e vizitorit, faqet duhet të kontaktojnë shërbimet e Internetit, por ka raste që edhe këta të fundit nuk mund të identifikojnë vizitorin sepse të njëjtën IP mund ta kenë përdorur shumë vizitorë në të njëjtën kohë.

Mendoj se faqja do ketë patur ndonjë problem teknik në momentin që e ke hapur ti, ose mund të kenë bllokuar IP-në sepse dikush tjetër me të njëjtën IP si tëndja mund të ketë sulmuar faqen.
    Edi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2002
    Vendndodhja
    N.Y.
    Postime
    660
    Edo faleminderit per pergjigjen. Nuk ma merr mendja te jete nje problem teknik sepse une mund ta hap faqen nga komp te tjere. Te uroj shendet...!

i/e regjistruar Maska e il.Padrino
    Anëtarësuar
    09-10-2007
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    131
    beni, mundesh me vizitu shume faqe si anonim nepermjet proxy, pervec faqeve ku eshte e limitune mundsia, ose eshte sherbim me para
    ekzistojnë dy lloje skuadrash:

1. FC Barcelona
    2. të tjerat

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2010
    Postime
    20
    Po a ka mundesi qe ti lirohen kti personi Ip dmth te ja lirojn, se edhe une e kam nje problem te ngjajshem tek nje Web.

edhe kete deshta me dite, a ka mundesi psh une nuk jam aktiv ne kete faqe,nuk kyqem,po veq e shikoj si vizitor dmth pa u kyq,a mundeni nga ju me dite qe une po e shikoj kete faqe...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2010
    Postime
    20

Tung

Citim Postuar më parë nga syzi Lexo Postimin
    Po a ka mundesi qe ti lirohen kti personi Ip dmth te ja lirojn, se edhe une e kam nje problem te ngjajshem tek nje Web.

edhe kete deshta me dite, a ka mundesi psh une nuk jam aktiv ne kete faqe,nuk kyqem,po veq e shikoj si vizitor dmth pa u kyq,a mundeni nga ju me dite qe une po e shikoj kete faqe...
    a ka pergjigje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2010
    Postime
    20
    Ju lutem a ka mundesi dikush me m'tregu per ni faqe qe spo me hapet..

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 18:50
  2. Celularë të cilët zbulojnë HIV-in, malarien...
    Nga YlliRiaN në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-12-2008, 15:13
  3. Ekspeditat zbulojnë fillimet e qytetërimit ilir
    Nga Davius në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-08-2006, 17:18
  4. Dy të rinj shqiptarë zbulojnë një teoremë të re
    Nga D@mian në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 15-08-2006, 23:26
  5. Astronomët zbulojnë "binjakun" e Jupiterit
    Nga ALBA në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-07-2003, 01:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •