Ju lutem na shkruani pėr ndonjė pyetje rreth C++ ose komentėt per Tutorial 1.
Ju lutem na shkruani pėr ndonjė pyetje rreth C++ ose komentėt per Tutorial 1.
Mqns jemi te kjo teme , ngandryshon C nga C++ (cila eshte me e fuqishme) , ca dmth Object oriented language ?
Keyboard not found .... press any key to continue!
Object-oriented programming (OOP) - ėshtė njė model i programimit tė gjuhės tė organizuar rreth "objects(objekteve)" se sa "(actions)veprimeve" dhe tė dhėna se sa logjikės. Historikisht, njė program ėshtė parė si njė procedurė logjike qė merr tė dhėnat hyrėse, proceset atė, dhe prodhon tė dhėnat e prodhimit.
Sfida e programimit u pa si se si tė shkruaj logjikėn e jo, si pėr tė pėrcaktuar e tė dhėnave. Programimi i orientuar nė objekte merr mendimin se ajo qė ne jemi tė vėrtetė kujdeset pėr objektet ne duam tė manipuluar dhe jo logjika e nevojshme pėr tė manipuluar ato. Shembuj tė objekteve tė shkojnė nga qeniet njerėzore (tė pėrshkruar nga emri, adresa, dhe kėshtu me radhė) tė ndėrtesave dhe katet (pronat e tė cilave mund tė pėrshkruhet dhe tė menaxhohet).
Dallimi mes C++ dhe C - C ++ ėshtė njė zgjerim i gjuhės C. Kjo do tė thotė se ju nuk mund tė pėrdorin vetėm karakteristikat e reja tė aprovuar me C ++, por gjithashtu mund tė pėrdorin fuqinė dhe efikasitetin e gjuhės C.
Kėtu ėshtė dallimi nė mes tė C dhe C ++.
Dallimi kryesor nė mes tė C dhe C ++ ėshtė se C ++ ėshtė i objekt orientuar ndėrsa C ėshtė funksioni ose procedura tė orientuar. paradigmė Programim i Orientuar Objekt ėshtė e pėrqendruar nė shkrim programe qė janė mė tė lexueshme dhe maintainable. Ajo gjithashtu ndihmon ripėrdorimin e kodit tė paketimit njė grup i objekteve tė ngjashme, ose duke pėrdorur konceptin e modelit tė programimit komponentė. Ajo i ndihmon tė menduarit nė mėnyrė logjike, duke pėrdorur konceptin e koncepteve botėn reale tė objekteve. Duhet tė theksohet se ka edhe disa tė meta, me karakteristika tė tilla. Pėr shembull duke pėrdorur polymorphism nė njė program mund tė ngadalėsojė punėn e atij programi.
Ju lutem me qartesoni pak idetet. Me sa kam degjuar dhe punuar ka disa lloj kompilatoresh te gjuhes C++ kush eshte me efikas dhe kush nga keta te lejon qe pervec sours code te puno9sh edhe me grafike (forma) pak a shume si Visual Basic???
have a little faith!!!
E kam une nje koment...
Ne cfaredolloj libri apo faqe me leksioni per gjithe gjuhet kryesore te programimit, gjithmone rrotullohu nga te dush, perfundo me nje budallik klasik si ky hello world.
Sa per tu tregu origjinal, pse nuk be dicka tjeter... fjala vje "hellou xhevrije"... "une te boj zbor" a ku di une?
Ose ndonje lloj shembulli tjeter... dmth e ke parasysh.... sa here shof nje nga keto tema gjeja pare qe me ze syri eshte ndonje gje si hello world.
Ndrrojeni me ndonje gje me interesante se mu personalisht me ze kompjuteri sa here e shof ket lesh shembulli edhe me vje me vjelle mbi tastiere...
pershendetje...
a ka ndonje menyre qe qe te shkruaj ne fund te nje skedari (pa fshire permbajtjen qe ka).
Po kerkoj ne internet per ndonje funksion por nuk gjeta.
die sajova dicka, dhe ja dola, por nuk po e pershtasja dot me ate qe dua te realizoj.
A dini ndonje menyre ju?
Love Inter
faleminderit....e bera
e dini cfare po bej?
kemi mesuar keto kohe ne shkolle rreth filave .cgi, dhe se ato mund te krijohen edhe me gjuhe te tjera (ne rastin tim me C ose C++)
Doja qe me anen e nje forme, ne nje faqe html useri te shkruaj nje mesazh. Mesazhi qe useri dergon te shkruhet ne nje skedar ne server. Shkrimin e mesazhit ne skedar e ben programi i krijuar ne gjuhen c dhe i kthyer ne program.cgi
e di qe ka menyra me te thjeshta me php ndoshta, por meqe nuk di shume php, sajova dicka te tille.
Deri tani po eci mire![]()
duhet te punoj me shume per nje paraqitje me te bukur
Edhe nje here faleminderit!
Love Inter
interX faktikisht ka zgjidhje shum me te mira..
cgi eshte nje teknologji shum e vjeter per web-programim
dhe mendoj qe faqe te reja nuk programohen mė me cgi..
Nėse tė kam kuptuar drejtė, pėr problemin tėnd tė nevoitet
ndonjė ajax-framework..
Krijoni Kontakt