Close
Faqja 6 prej 26 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 256
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

wow...

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Jojo nuk mund të pajtohem 100%
    Habitem se si o Adem Gashi, nga shpjegimi që edhe unë kerkova dhe thash se duhet të ishe ti ai që na tregon më së miri për Danimarken, ti vjen e i sulmon tjerët, pavarsisht se për kënd është fjala.
    Tema është diçka tjetër nga ajo që e hapi Fatlumi tash në fund, pastaj duhet t'u ikim paragjykimeve për njerëzit, ngase nuk e dijmë se çfarë kanë në zemrat e tyre të tjerët.
    Edukata Seksuale është temë në vete, në Danimarkë sa kam njohuri është edhe Edukata Fetare që ketu tek ne po kundershtohet kategorikisht, pra kjo lënë të kuptohet se kemi edhe shumë për të biseduar rreth ketyre çështjeve dhe se ende Ministria jonë e Arsimit nuk ka arritur atë shkallë sa që t'i fus të dyjat (apo njërën) nëpër kurrikulumet e shkollave tona.
    Edukata Seksuale mendoj se e ka anën pozitive të saj, si ashtu edhe atë negative p.sh nëse edukata seksuale mësohet në shkollat e mesme kjo do të ishte një gjë e mirë mendoj, mirpo nëse nga klasa e dytë kjo do të ishte indoktrinim i mendjes së femijut që ta shijoj para kohe atë që Zoti, Kombi dhe Mësuesi e tij e mësuan se nuk bën, pra ai do të tentoi ta hanë mollën e ndaluar, si shembull më të mirë po e jap këtë: Fëmijët nga vogjëlia i shohin prindërit (zakonisht babën e tyre) duke pirë cigare dhe nga të tjerët e kuptojnë se është e demshme, mirpo vet fakti se baba i tyre e pin cigaren në prezencë të femijëve (të klases së dytë) atyre në kokë ju ngulitet një ide, që kur ta kem mundësinë e parë do ta provoj edhe pse baba ma ka ndaluar, ngase instriktivisht e terhjeq atë e ndaluara.
    E njëjta gjë është edhe me Edukatën Seksuale, fëmijët në atë moshë siç u tha edhe më herët ju shkon mendja se i ka sjellur lejleku, ndërsa ti shpjegohet kondomi dhe të mirren shembuj praktik me banane apo me organe gjenitale të plastikes (siç ndodh në Edukatën seksuale) kjo mendoj se në psiqiken e fëmijut ndikon negativisht, ngase nga aspekti psikologjik atij femijut bota do t'i shëndërrohej në seks dhe ky si njeri i nevojshëm për të dhe kaq pa menduar ma shum. Në klasen e dytë ai thotë tek e mesuam ne kaq heret edukatën seksuale ketu qenka esenca e jetes që tërë jeta të kalohet e tillë, madje ketu do të ndikonte edhe serialet televizive ku femijut 100% do ti krijohej bindja se skemi nevoj për asgjë tjetër vetëm për seks dhe kaq.
    Andaj vëllezër të nderuar, çdo gjë e ka vendin e vet, personalisht nuk jam kundër edukates seksuale si edukatë, jam kundër edukates seksuale në shkollat fillore, jam kundër edukates seksuale si indoktrinë, jam kundër edukates seksuale nëse ajo edukatën ndryshon traditat etike dhe morale të ketij kombi që janë mbi të gjitha.

andaj vellezer te nderuar...cdo gje ka vendin e vet...duhet te jemi kunder edukimit fetar si edukim...duhet te jemi kunder edukates fetare ne shkolla te te cdo niveli...duhet te jemi kunder edukimit fizik si indokrine...duhet te jemi kunder edukimit fetar nese kjo edukate ndryshon traditat etike dhe morale te ketij kombi ...

ah si nuk jam akoma mesues...per zhelesh do e kisha nxjerr jashte kete nxenese dhe te gjithe ato nxenes qe do me shfaqnin ne oren time te mesimit shenja fetare ne veshje dhe ne sjellje....ne shkolle shkohet per te mesuar per tu bere njeri dhe jo ekstremist.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 26-04-2010 më 11:22
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ma ngadal u shok se jemi ne demokraci

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Nje dite ne nje klase ku kishte veçse vajza(kl e 6) kishte shkuar nje imam dhe u kishte sqaruar se vajzat kur kan menstruacione leshojne nje ere te keqe dhese eshte rrezik te jene afer djemve.

Nje imam tjeter kishte thene se termetet ndodhin perse femrat nuk mbulohen ( ashtu sia ato te Afganistanit)

Ne nej shkolle tjeter vajzat i kishin helmuar se sipas ekstremve taleban, keto nuk duhet te shkojne ne shkolle.

. Zgjedhja me mire eshte qe vajzat si kjo te shkojne ne shkolla fetare.
    Dhe keto ngjarje kane ndodh ne shkolla publike apo fetare?
    Prandaj duan te futet edukata fetare ne shkolle keta, qe ti bejne shpelarje truri femijeve me keto injorancira?!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    aq te mencur u beme ne shqiptaret ne 20 vite demokraci sa t'i japim mend europes. po c'problem ka te behet edukata fetare neper shkolla? vetem le te jete fakultative. si ne tere europen... e rendesishme eshte te mos kete impunim
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Gimche, Mamba me topa je ti?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    [/COLOR]
    andaj vellezer te nderuar...cdo gje ka vendin e vet...duhet te jemi kunder edukimit fetar si edukim...duhet te jemi kunder edukates fetare ne shkolla te te cdo niveli...duhet te jemi kunder edukimit fizik si indokrine...duhet te jemi kunder edukimit fetar nese kjo edukate ndryshon traditat etike dhe morale te ketij kombi ...

ah si nuk jam akoma mesues...per zhelesh do e kisha nxjerr jashte kete nxenese dhe te gjithe ato nxenes qe do me shfaqnin ne oren time te mesimit shenja fetare ne veshje dhe ne sjellje....ne shkolle shkohet per te mesuar per tu bere njeri dhe jo ekstremist.....
    Ju lutem së pari kontrolloje veten dhe mos e lërë që emocionet tua të të pushtojnë.
    Ti me keto fjal don të thuash se ata që shkojnë në shkoll dhe në të njejtën kohë mbajnë fenë nuk qenkan njerëz?!
    I nderuar, vendet Evropiane të cilave ne po u marrim lakmi dhe tek të cilat po synojmë të integrohemi lejojnë bartjen e shamisë në procesët mësimore, madje edhe në parlamentin evropian ka femer të mbuluar në Bruksel, kush jemi ne që pretendojmë integrim në BE, kurse ende në shpirtin tonë figurojnë njollat e komunizmit.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    [/COLOR]

o ti dost po shamija te duket send ekstremiste. ?????????????????????????????????????????????

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    ...
    I nderuar, vendet Evropiane të cilave ne po u marrim lakmi dhe tek të cilat po synojmë të integrohemi lejojnë bartjen e shamisë në procesët mësimore, madje edhe në parlamentin evropian ka femer të mbuluar në Bruksel, kush jemi ne që pretendojmë integrim në BE, kurse ende në shpirtin tonë figurojnë njollat e komunizmit.
    Belgjika është në vendim e sipër për të ndaluar Burkën dhe Nijabin. Në parlament është depozituar tashmë ligji për ndalimin e tyre, por vendimi ende s'është marrë si pasojë e problemeve të brëndshme politke në vend. Franca e ka në prespektivë për ti ndaluar. Projektligji do ti dorëzohet parlamentit në maj të këtij viti dhe mesa kam dëgjuar e ndjekur Gjermania po e diskuton si çështje.

Integrimi kërkon përshtatje me kulturën europiane. Mbulesa natyrisht s'është pjesë e saj.

"Sikur t'isha djalë", Haki Stërmilli - fragment

”Sikur t’isha djalë”, Haki Stërmilli

Mbulesa veshje si në karnaval-fragment

Mbas nji jave, që qeshë mbulue, shkova ke Hallë Latixheja për të bujtë disa nët. Me qenë se nuk isha mësue me ecë symbyllazi, rrugës qesh tue e thye qafën dy tri herë. Oh sa qeshën gocat e hallës kur më panë me çarçaf. U shkëlyen gazit, pse me nji anë nuk më njoftën dhe m'anë tjetër u
    habitën nga shkaku se nuk e kishin paramendue se mund të më shifshin të mbulueme n'ate moshë aq të njomë.

Kishin të drejtë të mos më njofin, pse un isha maskue dhe isha bamun tamam për të marrë pjesë në nji „Bal masque". Samiu, djali i madh i hallës, tue më shique çuditshëm tha:

- Qenka bamë si ata që dalin në karnaval!

- Uh mashaallah të qoftë moj bijë! Qenke bamë gjallë jot amë. Sa hije të paska se?!... - tha halla tue më marrë n'grykë dhe tue më puthë.

Un me të vështirë i mbajsha lotët që dojshin me më shpërthye, pse me gjith që ende e njomë, e kuptojsha se nuk mund të kenë bukuri verigat e robnis. Mamë Gjystina dhe Irena m'uruen fat të mirë. Më thanë se çarçafi më kish dhanë nji hije të randë. Më shiquen zymtas. E kuptojsha se ato ndijshin dhimë për mue të gjorën që e humba lirin, por mundoheshin me mos e shfaqë dhimshunin që të mos m'a thejshin zemrën.

- Pse nuk e gris, moj, at dreq çarçaf? - i a bani kushrini i em Hamiti kur më pa. U nxe dhe nji copëherë shfreu tue true kundër t'im et e kundër fanatizmës verbuese që po na shpije në greminë. Gjith far'e fisin e shëtita me rradhë. Diku bujta. dy net e diku tri. Ma në fund u ktheva në shtëpi për t'a vuejtë denimin e burgimit të përjetshëm që më dha em atë simbas mendësis së tij prapanike. Në kohët, e para u mërzita shum. Shpesh rrënkojsha e qajsha tue e soditë lirin, tue i kujtue shoqet e mija q'e gëzojshin jetën tue luejtë e tue bredhë lirisht.

Mbasandaj dalë-ngadale nisa me u mësue me robnin. E me ç'farë nuk mësohet njeriu i shkretë në këtë jetë? Oh sa mizorë janë disa njerës knndër atyne që i gjejnë ma të dobët se vetëhen e tyne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 26-04-2010 më 17:37
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

gimqe...

Ju lutem së pari kontrolloje veten dhe mos e lërë që emocionet tua të të pushtojnë.
    Ti me keto fjal don të thuash se ata që shkojnë në shkoll dhe në të njejtën kohë mbajnë fenë nuk qenkan njerëz?!
    besoj e din mire ti qe keta persona qe mbajne simbole fetare jane te manipuluar...dhe te paguar nga qarqe extremiste...ashtu siq bente ai shejtani prej elbasani ne ate fshatin e kosoves qe per 20 euro ju vishte femijeve aso veshje ne koke dhe per 50 euro ju ... nenat ketyre femijeve...shume shume rralle ( per te mos thene fare ) jane ato femije qe e dine cka kuptimi ka veshja e tille...

gimqe jam den baba den musliman..kam kontribuar financiarisht qe babai dhe daja im te vizitonin vendin me te shenjte te muslimaneve...e kisha detyrim personal si per baben tim dhe per dajen tim.ishallah edhe mua do me realizohet deshira te iki te pakten nje here ne jeten time ne vendin me te shenjte te muslimaneve ...ne MEKEN e ndritur...por me beso qe kur shoh kurva e prostituta qe nuk kan lene gje pa bere ne rinine e tyre te vishen gjoja si fetare dhe te ndershme me vjen per te vjelle...kur shoh majmune me mjekra cjepesh perqore qe ju vjen era shurre uh me perzihen zorret...le me kur me drejtohen me '' vella musliman '' nuk e di si e mbaj vehten..me behet tjua fus thonjt ne fyt...nese zoti do me jepte force dhe te drejte ketyre mjeker-cjepeve do jua kisha shkule nje nga nje fijet e mjekres se tyre te fllict..nese zoti do me jepte force tjua shfaqja jeten e kaluar si ne televizion ketyre femrave te '' ndershme ''do e beja me kenaqesi dhe do ju thoja ja kush keni qene oj kurva halesh....nuk mund ta mbulosh historine e jetes tende me mjeker , hixhab apo shejtan...

kam sherbyer per disa vite si arsimtar...kurre nuk me ka ndodhe te me vije ndonje femer apo mashkull me veshje fetare...po te me kishte ardhur ndodhta dikur do e pranoja nga padituria kurse sot zvarre do e nxjerrja jashte nga klasa...ose do nxjerrja vehten zvarre nga klasa...shkolla nuk ka gje te perbashket me fene...

gimqe mjaft e cituat europen...beni mire qe e citoni..por mos e citoni atje ku ju keni interes...se ju pame sa zhurmen e bete ju '' fetaret '' e thekur kur parlamentet shqiptare miratuan ligjin e marteses se pederasteve...europa ka kohe qe e ka miratuar...pastaj e dime mire se sa po vuan europa nga extremizmi musliman...dhe e dime mire se europa eshte kurve plake dhe leshon nga nje kocke per muslimanet extremiste qe ti zbuse ata...ne jemi krejt tjeter...shqiptaret kan vetem nje fe...ate qe e ka thene pashko vasa...feja e shqiptarit eshte shqiptaria....
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 26-04-2010 më 17:17
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 6 prej 26 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •