Close
Faqja 18 prej 20 FillimFillim ... 81617181920 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 198
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Ni sen me vike interesant kur e lexojsha ne Kuran kur thojke: Kurani eshte per ata qe kuptojn.

Hahahahahahahhahahahahahahahahahahah...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga Marduk Lexo Postimin
    Ni sen me vike interesant kur e lexojsha ne Kuran kur thojke: Kurani eshte per ata qe kuptojn.

Thenje shume e bukur kjo. Per kete duhen 100 e 1000 dietar per ta sqaruar Kuranin dhe nuk ja arriten dot. E kjart?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Per at duhet mos me pas paragjykime ...asgje me shum .

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159

Ata qe besojne te kurani jo vetem kuranin qe nuk e kuptojne edhe e vet interpretojne , por edhe ne pergjithesi i peshtyjne shkences se mendojne se jan me te zgjuar sesa shkencetaret nga e gjithe bota !

Myslimanet ...
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Hm. Sipas ketij "dijetarit" jomuslimanet paskan te drejte te vrasin cdo musliman, qe thyen norma te shoqerive jomuslimane, p.sh. kur predikon kunder Kushtetutes apo kunder normave kulturore.

Edhe imamet mesojne dita dites per anashkalim te Kushtetutave (te Shqiperise, te Kosoves, ato perendimore). Pasi qe muslimanet sipas Abdul Mexhid Zedanit paskan te drejte te ekzekutojne feleshuesin, me arsyetimin se feleshuesi me leshimin e fese thyeka norma shoqerore, dhe shoqeria paska te drejte ne mbrojtje te vetevetes te ekzekutoje feleshuesin, atehere edhe une paskam te drejte te ekzekutoj nje imam qe predikon kunder Kushtetutes se Kosoves.

Paramendoni ku na cojne gabelet.
    Aty bëhet shplarje truri dhe thirrje për marrje jete të mos-besuesve në një rend social shoqëror që drejtohet nga mësimet e kuranit, as më shumë e as më pak sharia në veprim.

Përse nuk duhet të paramendohen zgjidhje për këto probleme, si duhet të sillet një shoqëri e shëndoshë (dhe jo dekadente me titullim "demokratike") me "profesorë" si ky që jep porosi.
    A duhet t'i krijojë mundësinë që të takojë krijuesin e tij sa më shpejt?
    (ai në parajsë, ne shpëtojmë nga llomotitjet).
    Prektora

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar më parë nga Gjinokastra Lexo Postimin

Ata qe besojne te kurani jo vetem kuranin qe nuk e kuptojne edhe e vet interpretojne , por edhe ne pergjithesi i peshtyjne shkences se mendojne se jan me te zgjuar sesa shkencetaret nga e gjithe bota !

Myslimanet ...

Paj qe po ta tregoj nisen.

Kur vnon syza nuk sheh mir a po se e ki ma terr pershkak t'syzave, e psh kur t'lexon vetem Kuran je i kufizum vetem aty pa marr parasysh se cka lexon tjera libra prap s'mundesh me dal jasht Kuranit. E per kete une e mendoj se jan si te verber kur ta lexojn Kuranin dhe e besojn njesoj si me syza :P

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Prektora

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Aty bëhet shplarje truri dhe thirrje për marrje jete të mos-besuesve në një rend social shoqëror që drejtohet nga mësimet e kuranit, as më shumë e as më pak sharia në veprim.

Përse nuk duhet të paramendohen zgjidhje për këto probleme, si duhet të sillet një shoqëri e shëndoshë (dhe jo dekadente me titullim "demokratike") me "profesorë" si ky që jep porosi.
    A duhet t'i krijojë mundësinë që të takojë krijuesin e tij sa më shpejt?
    (ai në parajsë, ne shpëtojmë nga llomotitjet).
    Pasi qe e the kete, me bere te mendoj nje gje. Eshte ndoshta mendim makaber, por kur mendon me gjate, kupton se sipas fese islame te vrasesh muslimanin, i ben nje te mire, sepse e dergon tek Allahu. Per shembull te gjithe kryqezatoret ne te kaluaren paskan qene shkaktare qe muslimanet jane shkuar tek Allahu.

Paramendo cfare feje..

S'mund te durohem pa nxjerrur nga kjo edhe dy mesime/teori:

1) Kur te meson gabeli per Zotin, edhe Zoti te del gabel.
    2) Islami si kanalizimi: Sa me thelle qe futesh ne te, aq me shume llym gjene.

Kurani eshte shume i qarte, nuk ka asnje komplikacion. Te vriten te krishteret dhe mosbesimtaret, te vriten grate edhe nese pesojne nje perdhunim, nje burre te kete 10 skllave. Ku eshte komplikazioni i Kuranit? Kane te drejte islamiket, Kurani nuk ka nevoje te interpretohet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Qaq qe eshte i qart ne disa Sure thote: Ne e kemi pru te Verteten por DISA NUK E KUPTOJN. Pra ketu del per dikon e dikon nuk eshte shume i qarte, e ketu del si Komplikacion per dike, e une kete nuk e quaj kjartesi por pshtjelltesi.

Interesant eshte te ju se shpesh her ju shoh qe disa fjal i thuani si i mendoni e jo si jan te shkruara ne Kuran.

Faqja 18 prej 20 FillimFillim ... 81617181920 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  5. Kriza e botës bashkëkohore
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 12:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •