Close
Faqja 29 prej 48 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 477
    back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Kaq keq qėnkeni katandisur me diskutues kėtej nga Gjuha Shqipe, sa keni filluar tė diskutoni me ēėrra tani? lol
    Elegance is an attitude.

gone
    Anėtarėsuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Kaq keq qėnkeni katandisur me diskutues kėtej nga Gjuha Shqipe, sa keni filluar tė diskutoni me ēėrra tani? lol
    Po shume keq,po merremi me nje analfabete qe quan siriusin planet
    Ne fakt duhej ta kishin injoruar te gjithe me radhe.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Iliri. Lexo Postimin
    Dėshiroj qė tė jetė ashtu .
    Ashtu eshte!
    Askush nuk mund ta dije me mire se ajo qe e ka lindur.
    E ajo e ka thene me qindra here se Ati i Lekes eshte Patriku Amonit. Pra ati dhe mesuesi i Aleksandrit te cilin ai e vrau per te mbyllur profecine dhe ashtu sic ishte parathene duke e shtyer ne hendek per te testuar aftesite e tij oraklullore ne moshe te re afro 12 vjecar. Duke i thene na lart: po ti profeti qe na qenke - une te shtyeva me shprese se ti do ta dish qe me pare se ckam per te bere dhe se do te me ndaloje - por ti paske qene profet i rrejshem prandaj gjete dhe vdekjen e merituar. - I ati para se te vdiste iu pergjiegj nga poshte: E kam ditur - profecia u vertetua... ti vetem sa e permbushe ate.
    Por mesuesi me meritor i tij ka qene ajo qe e ka lindur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 09-01-2010 mė 15:52
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Violanda Lexo Postimin
    Aha qenkemi nga i njeti qytet,si duket do jesh ēobanke tii.
    Ke te drejte,ēobanēja nuk shkruhet,keshtu qe nuk ka si te shkruash as shqipen mire.

Ps.ēobente nuku jane greke me ēupke,jane barinj delesh pe rumanie,nga i paske kaq per zemer grekte ti
    nga goja e kendezit degjon vetem kra kra
    nuk dua te bie ne nivelin tend e dashur !Nje fjale popullore thote

E shara eshte arma e te dobetit.
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Po shume keq,po merremi me nje analfabete qe quan siriusin planet
    Ne fakt duhej ta kishin injoruar te gjithe me radhe.
    planet ishte nxitim shkrimi moj zgjuarsi e madhe
    injoron veten tende dhe jo mua sepse une kam mesuar te mos injoroj njerzit!Ti hyre ne kete teme te besh te zgjuaren dhe asnje spo ta var!me vjen keq per kete edukim qe te kane dhene !
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    ]Me thuaj pak si quhet librin qe shkruan keto me siper dhe shkimtarin e tij!Te lutem me thua cdo te thote phillip dhe eyridike ? me qe je ilir me thuaj cdo te thote ne gjuhen e ilireve?
    po pres pergjigje ?
    Do te thuash drejtesi e gjere/e ngushte si e ajo e zotave Adea?
    Ke degjuar ndonjehere right, rule, rregull, rregulloj (me ligj), ri-drejtoj, reduct?

Eurydice nuk eshte emer. Eshte epitet, qe tregon se do marresh ate qe ben sipas ligjit/rregullimit te zotit.

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    planet ishte nxitim shkrimi moj zgjuarsi e madhe
    injoron veten tende dhe jo mua sepse une kam mesuar te mos injoroj njerzit!Ti hyre ne kete teme te besh te zgjuaren dhe asnje spo ta var!me vjen keq per kete edukim qe te kane dhene !
    Je shume gabim, si zakonisht. I kam lexuar te gjitha postimet dhe realiteti eshte se postimet e VIOLANDA jane shuuuume me argumentuese dhe me te logjikshme se shkrimet tuaja te bazuara ne Wikipedia.

Jam shume i befasuar se si disa forumist shume te respektuar nga une, si Baptist dhe Javan e humbin kohen duke u marre me ty. Krejt ēka lexova nga ti ishin gjysem postime te cilat i permbyll duke thene: nese ka nevoje mund ta argumentoj...jam e gatshme ta spjegoj me vone...do te ju tegoj me vone.....e te cilat faktikisht nuk i ben.
    Vetem vazhdo sepse se shpejti do ta thyesh rekordin boteror per postime...

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    but Hera darted down and left the peak of Olympus; on Pieria she stepped and lovely Emathia, and sped over the snowy mountains of the Thracian horsemen, even over their topmost peaks, nor grazed she the ground with her feet; and from Athos she stepped upon the billowy sea, and so came to Lemnos, the city of godlike Thoas.

Homer

Ps.Gjinokastrit pa ofeza,ku e mbeshtet ate qe thua
    Emathia nga anglishtja eshte pershtatje nga latinishtja ! GJITHSESI lexohet "Imathia" , e=lexohet "i" ne kete rast nga anglishtja .

Alexander the Great, the Emathian conqueror . Strabo relates that what is now called Macedonia was in earlier times called Emathia.

Ps.pra shume perpara romakeve

gjinokastrit minoritar
    Por eshte text anglez mi maloke ! Une jam Fierak , ne Fier nuk ka minoritar , thjesht nuk pranoj ti bashkohem turrmes idiote ku je ti !

Etimologji.

According to Solinus and Justin, Emathia was named after the Samothracian king Emathion

Ps.Imathia eshte nje degjenerim mjaft i vonshem grek i Emathia,nuk ka asnje lloj spjegimi ne greqisht,ka vetem orvatje te kota.
    NE GREQISHT EDHE SOT EMRI ESHTE IMATHIA , Cecene je ti ? Ore Emathia eshte adoptim perendimor ! JO VENDAS !

Kurse sipas Homerit ka te ngjare te jete emathoessa=emadheeshte.
    Miremengjes , referenca ?

pershendetje!
    FALEMINDERIT por keta me siper te vetmen debat qe dine te bejne eshte vetem me llafe qe kane lexuar nga letrat e gjyshit te tyre dhe jo me fakte!
    Artime di ti shruaj dhe une por leri se kane gallate me argetojne shume!
    A di emirn e ri i ALEKSANDER? A LE ANDER HAHAHA LOL MUNDON GERMA K DHE S POR SKA RENDESI KSHU DUHET TE BEHESHE PERKTHIMI SE NUK KISHIN MENURE TJETER!
    Nje gje duen te dine te gjithe se me keto prapaganda qe bejne ca nacionalista shqiptare
    nuk i bejne mir as shqiperise as shqipetareve qe jetojne jashte shqiperise dhe ne pergjithsi nuk bejne mire as per europen!
    Ke te drejte , per keta kafshe po nuk ishe nacionalist IDIOT , je minoritar ! Pike e zeze !

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Hahahaha o analfabet grek,
    Imathia e Emathia eshte e njejta gje.
    hahaha te dyja jane gjinore shqipe - dhe cdo gje varet se si e koncepton nje nocion abstrakt sic eshte atdheu. Por ti nuk e ke idene e kesaj ndjenje.

Dhe ja, or minor, se shqiptaret kane te dyja dhe i perdorin lirshem sipas emocionit momental.
    Shqiptaret kane edhe Memedhe edhe Atdhe o koktul grek.

Prandaj mund ta thuash si te duash, por mua me duket me bukur Memedhe.
    Ndersa po e deshe ne origjinal asnjanes ajo shqiptohej EIMATHIA, o grek i pagdhendur.

ik tash se na qelbe.
    Foli ky ftyre Dinariku Sllav, me thote mua grek . Ik bashkohu me kafshen e cmendur nacionaliste . Proklamoni edhe Argjentinen shqiptare : Ar gjen ti LOL

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    pse mos te rrezikuam gje buken qe te jep greku i *****?
    Greket jane njerez muti , por identitetin e tyre nuk e bejne me buke , por me fakte TE KEQ INTERPRETUARA . edhe e vetmja menyre per ti ndalur jan faktet e MIREINTERPRETUARA edhe jo ato idiotsite e tua qe jan edhe me keq se greket !

".. burrat qė marshuan nė Babiloni, Persi, dhe Indi ishin paraardhėsit e shqiptarėve dhe Epiri dhe Iliria e pėrbashkėt nė anarki e cila pasoi vdekja e pushtuesit tė madh (Alexander, Madh), i cili ka deklaruar veten si njė Shkypetar, dhe me drejtėsi tė konsiderueshme. "
    Wadham Peacock
    From: The Fortnightly Review, London, May 1913. Reprinted by the Centre for Albanian Studies, London, October 2000.
    Po referencat e atij ? Ky proklamim me ngjan me ato idiotsite e JOhn Wilkes qe thote qe shqiptaret jan turq te zi ! LOL Si Wilkes edhe ky pretendim eshte pa baza ! VETEM FJALE ! Hera e pare qe fjala shqiptar permendet ne histori eshte shek.XVI AD .

Keto referencat jan nje fillim i mbare qe te ngurtesojme pretendimet tona per Aleksandrin e trete .
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159

By Sarah B. Pomeroy
    Published 1999
    Oxford University Press
    US

Nuk e kuptova ca lidhjes kishte kjo gruaja tjeter e Filipit me Aleksandrin ?
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Citim Postuar mė parė nga illyrian rex Lexo Postimin
    Je shume gabim, si zakonisht. I kam lexuar te gjitha postimet dhe realiteti eshte se postimet e VIOLANDA jane shuuuume me argumentuese dhe me te logjikshme se shkrimet tuaja te bazuara ne Wikipedia.

Jam shume i befasuar se si disa forumist shume te respektuar nga une, si Baptist dhe Javan e humbin kohen duke u marre me ty. Krejt ēka lexova nga ti ishin gjysem postime te cilat i permbyll duke thene: nese ka nevoje mund ta argumentoj...jam e gatshme ta spjegoj me vone...do te ju tegoj me vone.....e te cilat faktikisht nuk i ben.
    Vetem vazhdo sepse se shpejti do ta thyesh rekordin boteror per postime...
    mbase duhet te shikosh postimin tim te pare!
    dhe atje mbase kupton si fillovi kjo istori!
    secili njeri mund te kete mendimin e tij!
    une nuk bazova mendimet time ne wikipedia por nxora fakte nga wikipedia edhe nga britannica!

Faqja 29 prej 48 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nga jeta e njerzve tė shquar
    Nga DoLpHiN nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 16-11-2014, 22:14
  2. Ilirėt - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  3. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  4. Testament-Privilegjet” e Aleksandrit tė Madh pėr ilirėt
    Nga Tirana nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-09-2006, 06:16
  5. Jetėshkrime nga njerėz tė menēur!
    Nga Davius nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 164
    Postimi i Fundit: 20-05-2005, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •