Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 168
    i/e regjistruar Maska e Abaz S. Hoxha
    Anëtarësuar
    01-01-2009
    Vendndodhja
    BRD ( Germany ).
    Postime
    16

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    28 nëntori është një nga ditët më të bekuara te kalendarit shqiptar. Kjo ditë është festa më e madhe kombëtare për ne shqiptarët pasi brenda saj festojmë shumë festa.

- 28 nëntor, 1443 - Rikthimi triumfant i Gjergj Kastriotit në Kruje (Nentori i Pare)
    - 28 nëntor 1912 - Ngritja e flamurit në Vlorë dhe shpallja e pavarësisë (Nëntori i Dytë)
    - 28 nëntor 1944 - Clirimi i Shqiperisë nga pushtimi nazifashist (Nëntori i Tretë)

Në këtë 28 nëntor, kemi edhe një gëzim ndryshe nga vitet e tjera, pasi ky 28 nëntor e gjen Kosovën si shtet sovran e të pavarur. Viti i parë ky ku shqiptarët në Kosovë dhe shteti kosovar do të festojë së bashku me shtetin am shqiptar.

GËZUAR FESTËN KOMBËTARE, DITËN E PAVARËSISË!
    GËZUAR 96 VJETORIN E SHTETIT SHQIPTAR!
    GËZUAR 100 VJETORIN E GJUHËS SHQIPE!
    GËZUAR 64 VJETORIN E ÇLIRIMIT TË SHQIPËRISË!

Por krahas urimeve të kësaj dite të shënuar, desha t'iu ftoj që të reflektoni për disa minuta dhe të shprehni edhe mendimet tuaja mbi këto cështje:

- Cilat janë arritjet më të mëdha të popullit shqiptar në këto 100 vjetët e fundit?
    - Cilat janë sfidat më të mëdha të kohës në të cilat jetojmë?
    - Cilat janë aspiratat tuaja kombëtare për të ardhmen?

Gëzuar për shumë vjet,
    Albo
    Urimet e mija per 3 festat e 28 Nentorit duke mos harue 10 Qershorin 1878 dhe 1999, megjithse keto dy te fundit nuk u kurorezuan me njehsimin, bashkimin e 4 njesive ( Vilajeteve Osmane ) shqiptare dhe / ose ribashkimin dhe rimekembjen etnike Gjitheshqiptare.

Pershendetje me qellimin, deshiren dhe synimin per integrimet mbareshqiptare se pari e nese krijohen kushtet me integrimin e kombeve europiane ne Bashkimin Europian.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Dita E Flamurit....

Mexhid YVEJSI, Gjakovë

DITA E FLAMURIT, DITA E PAVARËSISË, DITA E PËRGJEGJËSISË...

“Ky komb nuk mësohet e nuk kulturohet nëpërmjet lavdit, por nëpërmjet kritikës”
    - Faik Konica

Dita e Flamurit është dita më e gëzueshme, është dita më e vajtueshme për shqiptarët, sepse kjo ditë është Dita e Pavarësisë së Nënës Shqipëri, por pa Kosovë, pa Çamëri...

Dita e Flamurit, Dita e Pavarësisë, duhet të jetë edhe Dita e Përgjegjësisë, për çdo shqiptar... Pse? Sepse, në Ditën e Flamurit, në Ditën e Pavarësisë, përveç gëzimit, përveç vajtimit, secili duhet të bëjë edhe llogari, me përgjegjësi, t’a pyesë veten: ç’bëri gjatë një viti për Kosovën, Çamërinë, për Shqipërinë…?

Me 28 Nëntor 1912, u ngrit në qytetin e Vlorës, nga dora Ismail Qemalit, Flamuri Kombëtar... Flamuri Kombëtar u ngrit mbas katërqind e sa vjetësh... Flamuri Kuq e Zi është flamuri më i vjetër në Ballkan, ndër më të vjetrit n’Evropë... Flamuri Kombëtar është flamuri i Skenderbeut, por pas vdekjes së tij “vdiq” edhe flamuri, sepse u harrua... Pas një harrese prej katërqind vjetësh, e zbuloi një student shqiptar. Studenti shqiptar ishte Faik Konica...

Faik Konica, zbuluesi i flamurit kombëtar, themeluesi i kritikës shqiptare, atdhetari i devotshëm, ambasadori i Shqipërisë në Uashington (1926-1939), kur vdiq, me 1942, u harrua...Jo vetëm që u harrua, por edhe iu mohua, iu ndalua të varroset në Shqipëri deri sa vdiq komunizmi…, edhe pse kishte paguar edhe vendin, edhe pse ia kishte kushtuar jetën Shqipërisë... Mjerisht, kjo nuk i ndodhi vetëm Faik Konicës. Kjo tragjedi u ndodhi edhe atdhetarëve më të njohur, më të mëdhenj të kombit, siç ishin: Mid’hat Frashëri, Mustafa Kruja, Dhimitër Berati, të cilët ishin edhe nënshkrues të Dokumentit të Pavarësisë, më 28 Nëntor 1912, krahas Ismail Qemalit, Vehbi Efendi Dibrës.

Luigj Gurakuqit... Kjo u ndodhi edhe shumë atdhetarëve të tjerë, deri në ditët tona... Prandaj, Dita e Flamurit, Dita e Pavarësisë duhet të jetë edhe Dita e Përgjegjësisë...! Në Ditën e Flamurit, nga ballkoni i shtëpisë së Xhemil Beut, Ismail Qemali mbajti një fjalim të shkurtër para popullit të Vlorës dhe rretheve të tjera, ku ndër të tjera, dy herë e përmendi Zotin, e tha: “Deshi Zoti, që me punën tonë, trimërinë dhe guximin e pashoq të shqiptarëve, sot e tutje të marrin fund mjerimet dhe vuajtjet e Atdheut tonë, sepse këtu e tutje, jemi të lirë, të pavarur dhe më vete, prandaj, qeshni dhe gëzohuni!”.

Ismail Qemali, duke e përfunduar fjalimin e Ditës së Flamurit, tha: “Ja, pra, ky është flamuri ynë! I kuq e me shqiponjë dykrenare në mes. Dhe tani të gjithë bashkohuni si një trup i tërë dhe i pandarë, le të punojmë për ta përparuar e për ta qytetëruar, si i ka hije Atdheut tonë të lirë. Duke përfunduar, nuk më mbetet tjetër gjë, veçse t’i drejtoj një lutje Zotit të Math për bekimet e Tij...”.

Mjerisht, mjerimet dhe vuajtjet e Atdheut tonë nuk përfunduan me Shpalljen e Pavarësisë, por ato u shtuan mbrenda e jashtë Shqipërisë...! Shqiptarët nuk arritën të bashkohen, si një trup i tërë dhe i pandarë, nuk punuan sa duhet për ta përparuar e për ta qytetëruar Atdheun... Tragjedia më e madhe e kombit ishte sundimi komunist-ateist gjysmëshekullor...Të ishe atdhetar, fetar, i ditur, i ndershëm, ishte rrezik...Shumica e shqiptarëve nisi të jetonte jashtë vetes... Heminguej tha: “Kur nis të jetosh jashtë vetes, gjithçka është e rrezikshme”. U bënë gabime të mëdha, përjetuam fatkeqësi të vazhdueshme...Gjithë fatkeqësitë e gabimet, sipas Sokratit, vinin ngaqë njerëzit nuk zotëronin dije të mjaftueshme... Dije e mjaftueshme është Dija Hyjnore...Sipas Lesingut, qëllimi i fundit i diturisë është e vërteta.

E Vërteta është Zoti. Zoti është e Vërteta Absolute...Ai, qoftë lavdëruar, e ka shpallur të Vërtetën me argumente... Në Kur'an shkruan: “Ata të cilët nuk besojnë në argumentet e All-llahut, All-llahu nuk do t’i drejtojë në rrugë të drejtë; ata i pret vuajtje e padurueshme.” (Kur'ani, 16:104) Kujt i besuam ne?! Pse vuajtëm? Pse po vuajmë ? Pse me ne po luajnë? Prandaj kështu jemi dhe kemi ashtu qysh jemi...! Vlera e njeriut, thoshte Renani, është sa mëson dhe sa dashuron. Mësimet rreth Zotit, dashuria për Zotin është çelësi hyjnor për jetë të lumtur e të suksesshme! 28 Nëntori, Dita e Flamurit, Dita e Pavarësisë së Nënës Shqipëri, por pa Kosovë e Çamëri...!Por, me besim në Zotin, me përpjekje të vazhdueshme, çdo gjë është e mundshme...!

Siç ishte e mundshme dalja publike më 28 Nëntor 1997 e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në Llaushë, në ditën e varrimit të mësuesit dëshmor, Halit Gecit, vrarë nga policia serbe...Siç ishte e mundshme që komandanti i UÇK-së, Adem Jashari, të lindet më 28 Nëntor …! Për mendjen e kufizuar njerëzore është rastësi që komandanti Adem Jashari u lind në Ditën e Flamurit, në Ditën e Pavarësisë, më 28 Nëntor 1955, por nuk është rastësi për Zotin, Krijues, Planifikues e Zhvillues i çdo krijese, që jeta e tij, vepra e tij dhe rënia e tij të bëhet, shembull trimërie, burrnije, qëndrese, shprese, rreze lirie, simbol pavarësie! Kryetari i Çekisë, Haveli, thoshte: “Shteti është krijim i njeriut, ndërsa njeriu është krijesë e Zotit”. Zoti nuk krijon asgjë rastësisht...Ai i fali Shaban Jasharit, në Ditën e Flamurit, në Ditën e Pavarësisë, Ademin, më 28 nëntor 1955, shembullin ringjallës të shqiptarisë...

28 Nëntori - Dita e Flamurit, Dita e Pavarësisë, ditëlindja e Adem Jasharit, krenaria e shqiptarit, shembulli i qëndresës, simboli i shpresës ... Me hajr, për hajr ditëlindja e 53-të, o Adem Jashari! Për hajr edhe Dita e Flamurit, Dita e Pavarësisë...! Ti e pate ndjenjën e përgjegjësisë, ti e pate guximin dhe besimin për të njohur vetveten, për të njohur Kosovën, për të njohur Zotin... Dita e Flamurit, Dita e Pavarësisë le të jetë edhe Dita e Përgjegjësisë, për të njohur vetveten, që është hapi i parë për të njohur Zotin, i cili na fali edhe një argument, në Ditën e Flamurit, na fali Adem Jasharin, që me Jasharët t’i falin Kosovës një Diell... Një Diell, që me besim në All-llahun, Zotin, Perëndinë, ka për të ndriçuar ardhmërinë, duke e bashkuar Shqipërinë… Kjo është Përgjegjësia, kjo është Pavarësia…

Amin! Ashtu u bëftë!

Mexhid YVEJSI, Gjakovë

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Dita e Flamurit është ditë e lavdisë.

Kjo ditë është festë etë gjith shqiptarëve!

URIME DITA E FLAMURIT TË GJITHË SHQIPTARËVE!

Kili

SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC , U KRYMB!!

Ky tekst i paraqitur këtu nga Mexhidi , po mos të përmendej Adem Jashari , do të dukej sikur është shkruar aty diku kav vitet e 20 të shekullit të kalur.
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Gëzuar 28 Nëntori - Dita e krenarisë shqiptare

Këtë herë urimin e kam bërë me një klip.
    klikoni dhe ndiqeni:
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-01-2008
    Postime
    383

Shqipja po kjan me lot

Shqipja po kjan me lot

Vajton shqipja me lot
    se kraht ja kan shkurtue
    ne vend te shqipes ne flamur
    gjasht yje naij kan vnu.
    Shqipja gurve dhe
    maleve te Shqipnijes hallet
    po jav qan.
    Kraht mi kan shkurtue kamt mi kan lidh
    krenat mi kan lendu nuk kam forc ma me
    fluturue se mbi Dardani ni flamur me 6
    yje po valon qe shqiptar me magjup
    shkij naj barazon.
    Ku jeni o bijt e shqipes shpejt shqipen
    e keni harru po dilni e hiqni ket flamur
    e vendosni shqipen dy krenare me fush te kuqe.

Shkruar nga Uran Asllani per festen e 28 netorit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Ju uroj te gjithve festen e flamurit.
    Kombi shqipes esht nja.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga urani29 Lexo Postimin
    Ju uroj te gjithve festen e flamurit.
    Kombi shqipes esht nja.
    Gjithashtu urime dhe shendet

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Jo uran sepse Shqiptari ka vetem nje flamur dhe ate Shqiponjen me Dy Krena

Shqiptari ka vetem nje himn , kurse ky flamuri me 6 yje nuk eshte per shqiptar eshte per magjup e shkie

URIME FESTA E FLAMURIT GJITHE SHQIPTARVE

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    o me festu po se po diten e flamurit,po nuk po di cilin flamur se,na u kan ber pak si shum flamura.
    A qka na kan ban keta politikajt tan ne e kan perzi krejt nuk din as dreqi me ju ra ne fije.

SHQIPËRIA është GJAKU im Maska e fano
    Anëtarësuar
    11-05-2009
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    193
    Urime te ghith shqiptarve kudo qe jan diten e flamurit, ju pershendes te ghithve kudo qe jeni mos i humbni shpresen se do ta festojna nje dit edhe ne shqiperin ton etnike, te ghith se bashku, jav uroj festen e flamurit poashtu edhe (USHTRIS KOMBETARE SHQIPTARE) te ghith se bashku do ta festojna nje dit edhe se bashku me "UKSH" ne nje shqiperi etnike me nje flamur me nje komb pershendetje me respekt.
    SHQIPËRIA është GJAKU im që nuk falet!

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Mehdi Bej Frashëri: "Pse ia dhashë Shën-Naumin Serbisë"
    Nga ALBA në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 09-10-2007, 09:48
  4. Historia politike e Shqipërisë në tre vjet
    Nga no name në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2007, 19:49
  5. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •