Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 52
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

A duhet t'i pergjigjen shqiptaret thirrjes per "jihad"???

Vellezer te dashur Shqiptare...te ēdo feje dhe vendbanimi......
    Po asistoj kohet e fundit ne nje zgjerim te influences fondamentaliste ne faqet e nenforumit mysliman.....dhe per kete kerkoj mendimin e secilit prej jush.....
    Une mendoj se eshte detyre e ēdo shqiptari qe te hape syte ndaj ēdo lloj ideologjie infiltruese qe ka per qellim erresimin e arsyes dhe nxitjen per vellavrasje.....
    Ne njeren teme lexoj kushtrimin e "studenti fisnik" per zhdukjen e Izraelit, ne temen tjeter thirrjen per "xhihad"......
    Une i indinjuar bej thirrje per mos postuar thirrje te tilla, ndersa moderatori Gimi3 i fshin, e bile me dergon edhe mesazhe private me kercenime......
    Ky eshte postimi i bere prej islamikes "semra" ne temen
    :Lexoji keto Letra (Tregime) do tė Shplodhesh Menderisht

Citim Postuar mė parė nga Semra 1985 Lexo Postimin
    ================================================== =======

Gėzohu nėnė , e gjeta Nusėn

Kėtė tregim e rrėfejn dijetarėt sikurse Ebu Xhafer el Lubana. Ai tregon:

Tregohet se njė nga grat e mira tė Basrės ka qenė edhe Umm Ibrahim el Hashimi.Nė atė kohė armiqėt e Islamit e patėn sulmuar njė nga qytetet e muslimanėve,ashtu qė njerėzit kanė qenė tė nxitur pėr Xhihad. Abdul Uahid bin Zejd el Basri mbante ligjerata duke i nxitur pėr Xhihad ndėrsa ndėr ata qė ndėgjonin ishte edhe Umm Ibrahimi, nė mes tjerash nga gjėrat qė fliste Abdul Uahidi ishin edhe hurijat (grat e xhennetit ) Umm Ibrahimi u ngrit e i tha Abdul Uahidit ; Ti e njeh djalin tim Ibrahimin dhe e din qė atė e dėshirojn njerėzit e ngritur nga Basra pėr vajzat e tyre, por unė nuk jam pajtuar pėr asnjėrėn nga ato.
    Por mė pėlqen ajo vajzė qė ti e pėrshkruan dhe kisha qenė e lumtur kur kisha pasė mundėsi ta martoj me djalin tim. A ke mundėsi, tė lutem prap ta pėrshkruash?''
    Abdul Uahidi atėher e thoshte poezin duke i pėrshkruar hurijat. Umm Ibrahim tha;'' Dėshiroj qė djali im ta martoj kėtė vajzė dhe i jap 10 000 dinar pėr mehrin e saj ndėrsa ti merre me vete nė ushtri. Mund qė tė bie Shehid dhe qė tė ndėmjetesoj pėr mua nė Ditėn e Gjykimit.
    Abdul Uahidi tha;''Nėse vepron ashtu ,kjo do tė jetė fitore e madhe pėr ty dhe pėr djalin tėnd.''
    Pastaj ajo e thirri djalin e saj nė mesin e atyre qė ndėgjonin .Ai u ngri dhe tha'' Po nėnė.''Ajo tha ;''Aje i kėnaqur qė ta martosh njėrėn nga kėto vajza me kusht qė tia japėsh Allahut shpirti tėnd?''Ai u pėrgjigj ;''Po.Jam tejėt i kėnaqur'' Atėherė ajo tha;''O Allah,Ty tė kam Dėshmitar se e kam martuar djalin tim me kėtė vajzėn nga Xhenneti me kusht qė ta jap shpirtin e tij pėr TY.
    Mandej ajo shkoi dhe i solli 10 000 dinar dhe ia dha Abdul Uahidit duke i thėnė; ''Ky ėshtė mehri i saj. Merre dhe harxhoje pėr rrizkun e muxhahidėve.''
    Pastaj e bleu njė kali tė mirė pėr djalin e saj dhe e armatosi. Kur ushtria u nis Ibrahimi dual sė bashku me recituesit e Kuranit duke recituar; (Et-Teube,111).
    Kur Umm Ibrahimi e pėrshendeti djalin e vetė e kėshilloi: "Tė jesh i kujdesėshėm dhe mos lejo qė Allahu tė shoh diqka tė keqe nė ty."Atėherė e pėrqafoi duke i thėnė: InshAllah Allahu asnjėherė nuk na ndan pėrveq se nė Ditėn e Llogaris."
    Abdul Uahidi tregon : Kur kemi arrit te territoret e armikut dhe kur njerėzit janė thirrur tė luftojn Ibrahimi ka qenė nė rendin e parė dhe ka mbytur shumė armiq, por pastaj e rrethuan dhe e mbytėn. Kur u kėthyem ju thash ushtarėve tė mijė mos ti thonė asgjė nėnės sė tij derisa ti tregoj unė. Kur hymė nė Basėr mė takoi dhe mė pyeti: "A e pranoi Allahu dhuratėn time nė mėnyrė qė tė mund tė gėzohem apo e refuzoi e pastaj tė qaj.?
    Unė i thashė:'Allahu e pranoi dhuratėn tėnde dhe djali yt ra sikurse Shehid. Ajo pastaj i ra Allahut nė sexhde pėr ta falenderuar Allahun dhe tha:'Falenderimet tė takojn Ty o Allah qė e pranove dhuratėn time. Ditėn tjetėr erdhi tek ne nė xhami dhe mė tha:"E kam parė mbrėmė nė ėndėrr Ibrahimin djalin tim.Qėndronte nė njė kopsht tė bukur i veshur me rroba tė gjelbėrta ,ishte ulur nė njė fron prej margaritari dhe nė kokė e kishte njė kuror.
    Mė tha: "Gėzohu nėnė ! U martova me nusėn time!

Nga libri i Xhihadit tė Ibn Nuhasit

Cili mendon pėr xhihad sot nga ju ??

================================================== =======

Shume njerez xhihadin e kuptojne si lufte e shenjte e disa e quajne masaker ,shume forumist i kam lexuar ketu duke thene se xhihadi eshte lufte kunder pabesimtareve por JO.

Ēka nė tė vėrtetė do tė thotė XHihad ?, po ta pėrkthejme nė gjuhėn tonė tė ėmbel shqipe do tė thotė SAKRIFICĖ d.m.th Xhihad-SAKRIFICĖ.

E tash ēka mund tė nxjerrim nga kjo fjalė Xhihad-Sakrificė?
    Nuk do tė thotė qė xhihad ėshtė vetėm tė shkosh nė lufte, por xhihad ėshtė qė njė njeri perkujdeset pėr prinderit e tij qė i ka tė sėmurė, tė sėmurė mental, invalid etj etj. Ai njeri qė pėrkujdest pėr prindin e tij qė ėshtė invalid ai bėnė Xhihad-Sakrificė, ai njeri qė e ka prindin tė sėmurė mental dhe nuk e dergon prindin nė sonaterium por perkujdeset pėr tė vet bėnė Xhihad-Sakrificė.

Nese tė kanoset vendi nga njė rrezik i jashtėm dhe t'i shkojnė nė luftė bėjmė XHihad-Sakrificė, nėse nuk mundemi tė shkojmė ne luftė pėr raste tė sėmundjes apo ku ta di unė dhe japim shtepinė, pasurinė pėr luftė atėherė kemi bėrė Xhihad-sakrificė sepse kemi sakrifikuiar diq pėr diqka.

Pra fjala Xhihad nuk nėnkupton vetėm luftė si disa Islamofobi-stė (jarigas, MIRIAM) por ėshtė fjalė pėrbėrse e fesė Islame dhe nėnkupton ato qė i potencova mė lartė + etj...

Cili mendon pėr xhihad sot nga ju ?? ARABISHTĖ
    Cili mendon pėr tė sakrifikuar sot nga ju ?? SHQIP

Shpresoj qė e keni kuptuar tani mė fjalėn XHIHAD dhe fjala Sakrificė.
    Nė kategoritė Krishtere ke sa tė dėshiron tema tė pėrmenduar fjalėn Sakrificė.
    Kjo teme ishte hapur veēmas,por pas kundershtimeve qe i bera, moderatoret e kaluan ne temen e mesiperme......kur edhe aty une nuk mund te rrija me goje mbyllur e vazhdoja te postoja te njejten pergjigje, Gimi pasi me fshiu disa here postimet, shtoi kete pjesen poshte, enkas per te zbutur efektin demagogjik te tregimit.
    Kjo eshte pergjigja ime:

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Mendoja se ēmenduria e "deshmorit" ishte nje istitucion i diktatures(komuniste, naziste, fashiste) e ma pas edhe i fondamentalizmit arab, por duke lexuar shkrimet tuaja, nuk di ēfare te mendoj:"eshte Islami nje diktature, apo jeni ju te ēmendur?"
    Si mund te prekeni nga nje tregim qe flet per Allahun si shpirtmarres dhe per nje nene qe deshiron vdekjen e djalit???? E pra, te kete depertuar kaq shume virusi i ligesise nder shqiptare, nuk e kisha imagjinuar.......turp......

P.S.Po te lexosh ato dy vargjet e nenvizuar e thua vete se Xhihadi eshte ne radhe te pare "lufte" dhe mandej mund te jete edhe sakrifice.......na u dashka Islami per tu mesuar nenave shqiptare sakrificen......bile me mendjemadhesine me te madhe vjen e shpjegon(hedh tym syve) "kuptimin" e kulluar te Jihadit....kujton se po flet me zombi qe din te thone vetem "amin o hoxhe".....turp edhe per ata Shqiptare myslimane(Zoti i prifte), qe nuk gjejne guximin te thone nje gjysem fjale, nga frike se po na fyejne nje perralle arabesh, kur kjo arabaxhija, vjen e fyen tere Shqiptaret, e ma s'pari ata myslimane....zgjohuni Shqiptare myslimane, se po ju helmojne pak nga pak e s'po e kuptoni.......nje dite pastaj do te pendoheni qe sot i mbajtet duart lidhur dhe syte mbyllur...
    Tashi vellezer,kerkoj mendimin tuaj mbi kete ndodhi......a mund te mbyllim syte para te tilla sjelljesh????

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    na skena brek ne b.... dona me ju pergjigj xhihadit per lufte
    aman aman 99% se dime ca den me than
    JO SEKS PARA MARTESE

................................

Une te pyes ty, a e kupton se ēka do te thote Xhihad?
    Ndrysho Firmėn

Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    na skena brek ne b.... dona me ju pergjigj xhihadit per lufte
    aman aman 99% se dime ca den me than

hahahaahahahahha...
    Ndrysho Firmėn

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin

................................

Une te pyes ty, a e kupton se ēka do te thote Xhihad?
    Jihad nuk do te thote vetem lufte.........ta ka shpjeguar Gimi.......

Jihad nuk do te thote vetem lufte.........ta ka shpjeguar Gimi.......
    Por edhe ēfar????
    Ndrysho Firmėn

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Xhihadit te Jezusit po, jo te Muhamedit. Me xhihad te Jezusit forcohemi, me ate te Muhamedit shkatrrohemi si ne kete bote, ashtu edhe ne tjetren edhe si individe edhe si komb. Parajsa dhe Ferri jane vende reale, ne asesi nuk duhet te ndjekim profetet e rreme dhe fete e rreme.

Tung

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    A mundet me ma shpjegu dikush se cfare do te thote saktesisht xhihad??? Kam degjuar pak a shume se eshte nje lloj 'lufte e shenjte'. Nese eshte keshtu, atehere kjo eshte krejtesisht terminologji e gabuar. Kane guxuar te krishteret te bejne lufte te shenjte per mbrojtjen e Jeruzalemit, por e pesuan ne kurriz te vetin hijen e zeze te kryqezatave, pasojat e se ciles ndihen edhe sot. I shenjti Francesk i Asizit ishte nder te paktet qe iu kundervu luftes se shenjte, por nuk arriti dot ta ndalonte.

E tash ne kontekstin shqiptar, asnjeri prej nesh nuk duhet te hyje ne lufte te atille, pavaresisht se kush therret per ate. Shqiptaret nuk i jane pergjigjur asnjehere luftrave me karakter fetar. A, nese duan qe te punojne ne emer te Zotit per perhapjen e fese ne liri te plote, atehere Zoti i ndihmofte.

Kushdo qe ngre dore kunder vellait te vet, atehere ka hyre ne lufte me Zotin dhe do te jape llogari ne diten e gjyqit te vet. Nese besojme ne Zot, pavaresisht se ne cilen fe, atehere te gjithe jemi vellezer e motra. E atehere si mund te cohem nje dite te bukur e ta luftoj dike tjeter ne emer te Zotit?!?!? Ja jam e marre, ja bej vete, se Zoti im nuk me meson asnjehere keshtu. Krishti e deshmoi me se miri kete gje kur shkoi vete ne kryq.

Mirepo disave nuk iu pelqen kryqi, por nuk kam cfare te bej. Shume jane te grishur, por pak jane te thirrur. E sic e thote edhe Shen Pali, jo te gjithe e kane hirin e fese. Hir do te thote dhurate, dhe dhurata vjen prej Hyjit. Ne duhet ta kuptojme se nuk jemi ne qe e zgjedhim Zotin, por eshte Ai qe na zgjedh neve. E neve na ngelet vetem t'i themi Zotit PO. E kete te drejte e kemi deri ne diten e fundit te jetes sone, nese pernjimend i drejtohemi Zotit per shpetim me zemer te paster dhe te penduar. Zoti e derdhte Shpirtin Shenjt mbi te gjithe ne dhe na drejtofte vec nga e mira ne te gjitha ditet e jetes sone.

E mbylla per sonte, dhe mos na lodhni me fjale te huaja dhe te pakuptimta per realitetin shqiptar.

Qofte levduar Krishti!

Xhihadin e gjen ne cdo sure te Kur'anit.

Xhihadi eshte perpjekje per te ndjekur rrugen te cilen e trason All-llahu xh.sh ne Kur'anin famelarte.

Ja p.sh:

103. Asr
    Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!
    103:1. Pasha kohėn!
    103:2. Nuk ka dyshim se njeriu ėshtė nė njė humbje tė sigurt.
    103:3. Me pėrjashtim tė atyre qė besuan, qė bėnė vepra tė mira,porositėn njėri-tjetrin t'i pėrmbahen tė vėrtetės dhe qė kėshilluan njėri-tjetrin tė jenė tė durueshėm.

.......
    Pra xhihad eshte:

1. Te besosh ne Zotin qe eshte nji.
    2. Te besh vepra te mira.
    3. Te porosisim njeri tjetrin qe ti permbahemi te vertetes.
    4. Te keshillojme njeri tjetrin qe te jemi te durueshem ( te bejme durim)

Ky eshte xhihad.
    Ndrysho Firmėn

Į Я † ι $ † Maska e Homer
    Anėtarėsuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Lexoji keto Letra (Tregime) do tė Shplodhesh Menderisht

xhihad ėshtė qė njė njeri perkujdeset pėr prinderit e tij qė i ka tė sėmurė, tė sėmurė mental, invalid etj
    Gim kuranologu e ka than kyt ?!

D'Oh!

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •