Citimi yt eshte keqkuptuar.
Ai nuk eshte ajo qe pohoj une porse eshte e kunderta.
Pra une them se krijimi i nje shteti te vetem nuk do sjelle krijimin e nje kombi te vetem perkundrazi do sjelle zhvillimin e elementeve kombetare.
Kjo eshte alternativa qe besoj une. Rezultantja eshte nje dicka qe do ndodhe dhe ne vec mund t'a imagjinojme dhe te shkojme drejt asaj qe ne duam.
Sa per parajsen qe permend aty se pari duhet perkufizuar parajsa dhe mandej te barazohet ajo qe kam thene une me termin parajse.
Eleminimi i shteteve do lironte njerezit nga perpjekjet e grupuara per tiu kundervene kombeve te tjera.
Porse perpjekjet do perqendroheshin ne luftimin e krimit dhe zhvillimin e harmonise njerezore.
Une nuk e shikoj boten statike dhe ajo nuk ka qene kurre e tille.
Ja si e mendon ti te ardhmen e kesaj bote.
Lista ime e alternativave
1. Kombet do armatosen ne shtetet e tyre dhe nga lufta midis tyre do zhduket bota.
2. Kombet do armatosen ne shtetet e tyre dhe pas kesaj lufte do mbetet fitimtar vetem nje komb
3. Kombet do armatosen ne shtetet e tyre dhe do ruajne tere jeten njeri tjetrin vetem duke e shkrepur nga pak
4. Kombet dhe shtetet e tyre do e kuptojne se nje shtet i vetem do i kursente energjite te gjitheve per tu armatosur e luftuar me njeri tjetrin.
Po pate ndonje alternative tjeter rreshtoje ketu dhe zgjidh tenden
Une besoj tek alternativa 4 dhe bej pjese ne ata njerez qe perpiqen ne arritjen e kesaj alternative me metoda demokratike.
Krijoni Kontakt