Close
Faqja 24 prej 24 FillimFillim ... 14222324
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 239 prej 239
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Me pak fjalë Teksti që të dërgova tregon që Arshi (i All-llahut) është krijuar para se të krijohet Toka dhe Qielli, dhe pyetja e jote e dytë ...-... ai qëndronte lartë shumë lartë, dhe më pas përfundi tij krijoj 7 (Shtatë) pal qiej, dhe përfundi qiejve (më përkatësisht qiellit të parë të cilin e shohim) krijoi Tokën dhe cdo gjë që ka në të.

Dhe sa i përket shqyerjes së "disa" fletëve të Biblës ...

E kam bërë atë temë me qëllimin që të diskutohet mbi të (Gabimet) Biblike, të cilat largojnë njerëzit nga Krishtërizmi.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin

Dhe sa i përket shqyerjes së "disa" fletëve të Biblës ...

E kam bërë atë temë me qëllimin që të diskutohet mbi të (Gabimet) Biblike, të cilat largojnë njerëzit nga Krishtërizmi.

Selam aleikum Ilmgap

Duhet te jesh i kujdesshem ne zgjedhjen e titujve dhe formulimet e shkrimeve tua sepse titulli ishte shume provokativ dhe ofendues per besimtaret e krishtere.
    Mire qe e paskan fshi temen sepse sinqerisht te them, nuk me pelqeu aspak titulli.

Nese ke deshire te diskutojsh, zgjidh menyren te jete ftuese per nje dialog te mirefillte dhe jo qe ne fillim nga titulli te ngjall emocione negative dhe acaroje nervat e pales tjeter. Nje diskutim i tille eshte i destinuar te deshtoje qe nga fillimi sepse mungon qetesia, toleranca dhe mirekuptimi. Rrezulltati jane ofendime pa fund nga te dy palet...

Pastaj ate qe ti ke deshire ta diskutojsh, dije qe jan diskutuar me pare dhe anetaret jane te lodhur nga keta debata... Shfletoji pak temat e vjetra ne forum dhe do ta shohesh...

Selam dhe me falni per nderhyrjen ne teme...

Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    O Currieli le se nuk ia vlen ti pyet diçka ai ta kthen tjeter edhe un ju përgjigjsha e pytsha po kta nuk ishin njerz për met nimu edhe met dhon fakte e skjarime po kta dishin me bo humor me fetë tjera duke shpifur dhe konsideruar fenë e vet si të vetmen rrugë dhe njerëzit duhen nështurar ksaj feje dhe ktapitullimin e çdo feje tjeter duke i shpallur luftë...dijeni krejt që Autori i ksaj teme ka hapur edhe një tem për "shqyrjen e fletëve të biblës" edhe për djegjen e saj kjo tregon se qfar urrejtje ka!

Met mira,
    Kronike, mendoj se ka anetare te cilet jane te gatshem te ju pergjegjen pyetjeve tuaja, por pyetja eshte sa je i gatshem ti (dhe disa te tjere) ti pranoni ata pergjegje pa e kthyer me ironizime dhe tallje?

Kam shfletuar shume tema ketu dhe kam vene re se shumicat e debatave deshtojne fale jotolerances dhe mungeses se nje fryme paqesore ne diskutime, dhe kjo vlen per te dy palet.

Kalofsh mire!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    E nderuara Drite!

Shkrimi i juaj eshte i mireseardhur ne raste te tilla!
    Kur jemi tek debati dhe kalon ne pyetje pergjigje ,si ketu p.sh, egziston rreziku qe te kete mungese sinqeriteti . Nese ne kete mes hyn toni provokativ atehere eshte me mire te mbyllet tema.
    Ai qe pyet per te msu dicka dhe ai qe pergjigjet per te thene dicka kan pergjegjesi te barabart dhe ketu do te vlente mendimi i Wigentshtajnit !

"Per ate qe mund te flitet -mund te flitet thjeshte ,shkurt dhe kjarte!
    Per ate qe nuk mund te flitet-duhet heshte!"

E jo sikur ndodhe ketu qe brenda per brenda pyetjes apo pergjigjes me kater pese fjali ka kontradita te skajshme dhe te pa pajtueshme !
    Dhe shi per fund vije ajo ...Ne nuk dijme!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Ju mbureni me topet e gjyshit mer me qafshi mua se vete nuk keni gje qe tregon edhe zhvillimin e trurit. 100 here eshte thene se vete zoti nuk eshte vertetuar shkencerisht kshu qe te perdoresh fakte shkencore edhe argumenta shkencore te vertetosh librat e zotit eshte traplliku me I madh. Dikush ketu ka then qe nese beson ne zotin e plotfuqishem atehere ske pse te argumentosh me fakte te tipit nuk ekziston drite pa yje ose nuk mund te kishte uje apo dicka te tipit te tille. Persa I perket asaj qe ti ke thene se u pergjigjesh 10 pyetjeve ne diteja ke fut pordhes kot se deri me tash sje pergjigjur asnje nga ato pyetje. Do thuash "tema eshte per pyetje ndaj te krishtereve, hapni nje teme tjeter edhe do pergjigjemi" po e ne ate teme ti do luash perseri me karten fallco "kur ju te pergjigjeni pyetjeve tona do u pergjigjemi pyetjeve tuaja" prandaj ti je nje hipokrit qe pyetjet I ben ne baze te shkrimeve qe ke lexuar ne ndonje forum tjeter qe as autorit nuk ja jep te drejtat gje qe thyen regulloren fondamentale te ketij forumi edhe te rendit shoqeror.

Nese postimin e pre ta thashe punen e leksikologjise per te te tallur ketu ta them me te vertete se duhet te lexosh e te mesosh me shume per gjuhen qe pretendon se e di qofte kjo shqipja, anglishtja, italishtja etj. Fjala "perendia" I bie te jete ne gjinine femerore kjo do te thuash ti se tani e kemi quajtur zotin edhe mashkull edhe femer? Meso trajtat e emrave o kungull se na cudite.

Ardi.

P.S. Stupidity is not a crime so I can't arest you
    Realisht të shohësh veten nga një këndvështrim tjetër nga ai që je mësuar ta shohësh do të kërkoje falje "Kohës" që e humbe me budallallëqe aspak të dobishme.

Unë po të them të flasësh është gjë e thjeshtë, por të dish se cfarë flet të bën pak më të avancuar.

Realisht fjala Përëndi nuk është gjinia femërore e as ajo mashkullore, është asnjëjëse, por kur u kujtova që ti dhe fjalën Tavolinë ("Tavolina") e konsideron të gjinisë femërore, thash vetëm dua të di prej nga kjo trashigimia e këtij Ardit i cili është IslamoFob, dhe të jesh IslamoFob do të thotë të shkatrrosh veten, sepse cdo gjë që flet në kundërshtim me Fenë Islame, do biesh në kundërshtim me veten, e, sa gjë e keqe është kjo.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Por unë dua të konvertohem në fenë të cilën i shoh gjërat e arsyeshme.

E si mund të konvertohem në një fe ku nuk marr përgjigje për pyetjet e mia.

Poashtu...

Nuk e di pse ka gabuar Bibla në rreth 143 raste.

Poashtu...

Nuk e di pse të Krishterët nuk përgjigjen në pyetjet që u parashtrohen.

Poashtu mua më nevoitet në një fe në të cilën do të gjej argumente dhe të cilat argumente më shtyejnë të hy në të.

A është kjo fe Krishtërizmi ... ?!

Nëse po ma tregoni,

nëse jo ma thoni që të mos lodhem kot.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Ti thua se bibla paska 143 gabime ... nga I di keto ti me ca I ke vertetuar

ketu ja ka fut kot se gabimet jan shum me teper e mundem me ti sjell nje per nje.

nese deshiron me i verifiku merr ne dore nj ebibel qe eshte publikuar para nje jave ,dhe pastaj merr ne dore nje bibel qe eshte publikuar para dy ditesh dhe do shohesh qarte ndryshimet .per mos me fol per ndryshimet e nje bible te publikuar ne brazil dhe te nje bible te publikuar ne indi.

nga e di ti qe kurani nuk ka gabime apo pse kshu te ka thene imami edhe hoxha?

jo! ai e din sepse eshte fjale e zotit e zbritur permes xhibrilit me te mirit prej njerzeve.
    por njerezit qe besojne qe doli kallamari nga ujti dhe evuloj ne shqiponje nuk mund ta kuptojne.

Kur hyre ne islam nuk e pyete njehere veten mo po ca jane keto 7 qiej qe paska krijuar ky allahu

ato jan 7 qiej dhe 7 toka.kaq mjafton per ne.a mundesh ti me mohu qe nuk ka 7 qiej dhe 7 toka?sigurisht qe jo.

mire ka bere muhamedi qe eshte martuar me nje femije 9 vjecar
    ai ishte adet i arabeve asiatikeve dhe afrikaneve ne pergjithsi.per kete eshte folur dhe me kot e zgjat ti apo kushdo tjeter se nuk keni shanse ketu.

mire thote kurani qe duhet te vrasim cdo nje qe del nga islami
    po shum mir thot .dhe ai qe thot te kunderten eshtye veçse nje hipokrit.ai qe del nga islami eshte tradhtar dhe meriton te vritet ashtu si meriton te vritet ushtari qe tradhton vendin e tij.,apo spiuni qe spiunon vendin e tij.

si ardhka dielli e hena verdalle tokes
    ne asnje flet te kuranit nuk eshte shkruajtur kjo qe ti thuan.ose ta kan perkthyer gabim ose ti po mundohesh per te mashtrruar dike ketu.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    ....................

Nese postimin e pre ta thashe punen e leksikologjise per te te tallur ketu ta them me te vertete se duhet te lexosh e te mesosh me shume per gjuhen qe pretendon se e di qofte kjo shqipja, anglishtja, italishtja etj. Fjala "perendia" I bie te jete ne gjinine femerore kjo do te thuash ti se tani e kemi quajtur zotin edhe mashkull edhe femer? Meso trajtat e emrave o kungull se na cudite.

Ardi.

P.S. Stupidity is not a crime so I can't arest you
    O Kungull, italishten nuk e njof , por ate qe njof eshte gjuha shqipe dhe gjuha angleze okay.
    Tani nese ti me thua se emri AT ne gjuhen shqipe eshte emer qe i takon gjinise femerore ose asnjanase , atehere ti me te vertete ke probleme serioze me gramatiken e gjuhes shqipe. Sinqerisht te kisha keshilluar qe te studjojsh gramatiken e gjuhes shqipe nga fillimi.

Sa i perket emrit FATHER , eshte emer qe identifikon nje person mashkull, gjuha anglreze nuk ka gjini per emrin okay sic ka shqipja, por ama fjala ose emri FATHER perdoret vetemper te emeruar njerez qe jane mashkuj e jo gra.
    Nuk i drejtohen nenave te tyre me emrin FATHER, por baballareve te tyre, okay!!!
    Andaj mund te thuhet se juve pretendoni se Zoti eshte mashkull, e jo neve.

And yes you are right, stupidity is not a crime, stupidity is a state that identifies people like you!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Gostivar dhe ilmigap e di si eshte muhabeti une do i coj nje mesah privat moderatorit qe postimet e ktyre qe sjane muslimane mos pranohen ne kete forum.Labi nn kishte hap nje teme tek komuniteti i krishtere per islamin, kur iu pergjigja une dhe e sqarova ai jo vetem e mbylli temen por dhe postimin tim e fshiu kret.Ne kemi deshmuar dhe deshmojme se jemi me tolerante ne debat pasi jemi superiore ne argumenta mirepo ndonjehere puna e do qe ketyre njerzve mos ia varesh fare ose ti injorosh, ose tu fshish postet sikur bejne keto me ne.

Kshuqe ose shahuni njehere e mire me njeri tjetrin e dialogini tamam ose mos dialogoni fare.Se mu me vjen keq kur njeri perdor kungull e tjetri kastravec edhe ska asnje dobi nga debati se debati behet te triumfoje e verteta dhe jo te poshterojme njeri tjetrin me ofendime.Njerzit poshterohen duke ia rrezuar poshte mendimet me argumenta.Une do e lusja moderatorin qe jo vetem ti mbylle por ka mundesi ti fshije fare keto tema bajate.Kush do te mesoje per islamin bujrum te pyesi si duhet ne te kundert te fshihen fare keto tema.
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 24 prej 24 FillimFillim ... 14222324

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •