Close
Faqja 20 prej 24 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 239
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Arsimimi: Megjithëse urdhërat më specifike, për të drejta të njëjta të grave dhe burrave, për të vazhduar arsimimin, mund të gjenden në literaturën e hadithit, Kur’ani lë të nënkuptohet tw ndjekurit e njohurisë për të gjithë muslimanët, pa marrë parasysh gjininë e tyre. Për shembull, në mënyrë të përsëritur, urdhërohen të gjithë lexuesit te lexojnë, të recitojnë, të mendojnë, të sodisin, gjithashtu të mësojnë prej shenjave (ajeteve) të All-llahut në natyrë. Në fakt, vetë shpallja e parë e Profetit Muhammed (s.a.v.s.), kishte të bënte me dijen. Në një shoqëri kur’anore, nuk mund te ketë, kurrë, një kufizim të kësaj dije, për ndonjërën gjini. Është obligim, i çdo muslimani dhe muslimaneje, për të ndjekur dijen gjatë gjithë jetës, madje, siç na rrëfehet, edhe sikur ajo t’a çojë kërkuesin deri në Kinë.3 Profeti, madje, ka kërkuar që vajzat skllave të arsimoheshin4; dhe ai i kërkoi Shifa bint Abdullah-ut t’a mësonte gruan e tij, Hafsah bint Umar5. Ligjërartat e Profetit, ndiqeshin prej dëgjuesve, si meshkuj ashtu edhe femra; dhe në kohën kur Profeti vdiq , kishte shumë gra të arsimuara6
    Edhe ky huazim!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga CURRIELI Lexo Postimin
    Arsimimi: Megjithëse urdhërat më specifike, për të drejta të njëjta të grave dhe burrave, për të vazhduar arsimimin, mund të gjenden në literaturën e hadithit, Kur’ani lë të nënkuptohet tw ndjekurit e njohurisë për të gjithë muslimanët, pa marrë parasysh gjininë e tyre. Për shembull, në mënyrë të përsëritur, urdhërohen të gjithë lexuesit te lexojnë, të recitojnë, të mendojnë, të sodisin, gjithashtu të mësojnë prej shenjave (ajeteve) të All-llahut në natyrë. Në fakt, vetë shpallja e parë e Profetit Muhammed (s.a.v.s.), kishte të bënte me dijen. Në një shoqëri kur’anore, nuk mund te ketë, kurrë, një kufizim të kësaj dije, për ndonjërën gjini. Është obligim, i çdo muslimani dhe muslimaneje, për të ndjekur dijen gjatë gjithë jetës, madje, siç na rrëfehet, edhe sikur ajo t’a çojë kërkuesin deri në Kinë.3 Profeti, madje, ka kërkuar që vajzat skllave të arsimoheshin4; dhe ai i kërkoi Shifa bint Abdullah-ut t’a mësonte gruan e tij, Hafsah bint Umar5. Ligjërartat e Profetit, ndiqeshin prej dëgjuesve, si meshkuj ashtu edhe femra; dhe në kohën kur Profeti vdiq , kishte shumë gra të arsimuara6
    Edhe ky huazim!
    I Nderuar : CURRIELI,

Me sa shoh ti nuk dëshiron të dërgosh përgjigjen konkrete, në cili ajet thuhet se dija duhet kërkuar deri në " KINË" ... ?!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ahhh, shyqyr Zotit, qe ta hapi menjen me kuptu sakt pyetjen time, qe ishte aq e thjeshte( s'pyta per kolazh, apo per hamendje).......Pra pergjigja eshte se "kromologjia" nuk egziston....
    Pra nuk kemi asnje pike te sakte per te thene se çfare krijoi ne fillim dhe çfare ne mbarim.....shume mire...keshtuqe nuk mund te themi kurrsesi se Kurani hedh poshte ate qe eshte ne Bibel, te pakten per sa i perket zanafilles.Drejt?
    Tashi qe ju pergjigje mund te besh nje pyetje tjeter, pasi sipas rregullores(se perbashket) e ke ti rradhen me bo nji pytje...(vetem nji ama)..... e mos derdellit gjithnje se askush nuk te pergjigjet...ki durim..dhe sidomos, rregull..
    I Nderuar : Jarigas,

Së pari dua të të tregoj që përgjigjen që të ipja që sa kohë ka qenë e vërtetë, pasiqë unë të tregoja të gjitha ajetet që flsinin mbi Krijimin e Universit, por jo në mënyrën Kornologjike, mënyrën kronologjike mund ta bëjmë ne vet me shum pak mund.

Një Rregull i shtuar nga ana e ime . . . :

Përgjigj-ja të jetë më e hollsishme, e kjartë, jo gënjeshtër dhe e bazuar në dijetarë, shkencë, libra etj.

Pra do të thotë kërkohet përgjigje e hollsishme jo e thjesht, sepse thjeshtësia nuk spjegon hollësisht gjërat, për arsye që të mos lindin pyetje tjera ... Besoj më Kupton.

Pyetja ime :

Spjego Postimin 64 në faqen 4 ... ?!

Duhesh të kesh parasysh rregullin e fundit.
    Përshëndetje.

Me Rrespekt : ILMGAP

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Kjo pyetje do te kishte kuptim sikur edhe fillimi i historise te kishte nje logjike njerezore.
    Dmth, sikur logjika e njeriut te kishte mundesi te permbushej me "Qenien Paraegzistuese" ose "Zoti", atehere te gjitha pyetjet e tjera mbi krijimin, do te kishin kuptim, pasi do te kishin nje vijim logjike!!!
    Tashi ndersa une pranoj paraprakisht(a priori), egzistencen e nje "Qenjeje" te gjithfuqishme, pranoj si vazhdim edhe "te dhena" te tjera te cilat logjika ime nuk i arrin!!Kupton?
    Tashi, nese do te duam te shpjegojme "faktet shkencore" aq te dashur per myslimanet une mund ta "arsyetoj" ne shume menyra qe te kenaqin deshiren time per ti dhene nje diçka logjike fjaleve te Bibles.....
    Psh, Zoti eshte i gjithefuqishem(ti e pranon kete, apo jo?), prandaj nese ai deshiron qe te behet drite, kjo gje ndodh dhe pike....nuk ka kuptim te pyesesh se si......
    E sidoqofte, drita nuk eshte sinonim i diellit...(ka edhe burime te tjara drite, per te mos folur pastaj per pafundsine e diejve ne kozmos)....
    Per nese do te duam qe te "argumentojme" nga ana tipikamente fetare....do te ishte me e rruges te analizonim fjalen "drite"......
    Drita eshte ajo qe zhduk terrin, drita eshte lindja e "idese", drita eshte "dituria", pra edhe marrja e vetdijes mbi çka ke ndermend te besh.......
    Pa "drite", asgje nuk mund te kete fillim.......
    Po spat "drite", nuk mund te kete "Zot"........
    Kurse drita e diellit , ishte drita e krijuar per te ndiçuar vetem token....
    Pra , nuk ka kuptim qe te krahasohen Drita e Zotit me driten e diellit.........prandaj edhe kjo pyetje, nuk ka kuptim....

Sa per ujin, eshte e kote ta perseris se nese Zoti deshiron diçka, ajo ndodh dhe pike........qarte??

Tashi, nga ketu vetiu lind pyetja per ty:Allahu e filloi krijimin ne erresire???
    Ok se pari do ti pergjigjem pytjes tende.

Se pari eshte ajeti Kur'anor qe tregon per krijimin e universit dhe zgjerimin e tij , ky ajet Kur'anor pershkruan taman krijimin se pari te universit e mandej te trupave qiellore :
    "Ne, me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe Ne e zgjerojmë atë". (Dharijatë, 47)

Mandej eshte krijimi i qiejve e i tokes :

"Ai (Allahu) është që krijoi (pa kurrfarë shembulli) qiejt dhe tokën...". (Enam, 101)

Masandej flet per krijimin e ujit dhe ndarjen e qiellit nga toka :

"Ai (Allahu) është që krijoi (pa kurrfarë shembulli) qiejt dhe tokën...". (Enam, 101)

Me ndryshe se ne Bibel ku Hyji nuk e dinte se ne fillim ishte gje e mir apo jo ne Kur'an eshte :
    "(Ai është që) Vetëm Atij i takon sundimi i qiejve dhe i tokës, Ai nuk ka as fëmijë e as shok në sundimin e Tij. Ai krijoi çdo gjë, duke e përsosur në mënyrë të qartë e të matur". (Furkan, 2)

Pra duke e shiku se flitet per krijimin e universit pra me gjithe qka ka mbrenda , dmth yje , planete , hena etj e pastja per krijimin e tokes dhe qiellit , e mandej duke i nda , dhe duke e kriju ujin arrijme ne perfundim se ne qastet e krijimit ska pas drite .
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    [FONT="Book Antiqua"][SIZE="2"]
    1 Në fillim Hyji krijoi qiellin e tokën.
    2 Toka ishte e shkretë dhe e zbrazët; terri e mbulonte humnerën dhe fryma e Hyjit endej përmbi ujëra.
    .3 Hyji tha: “Le të bëhet drita”! Dhe drita u bë. 4 Hyji pa se drita ishte gjë e mirë dhe e ndau dritën nga terri. 5 Hyji e quajti dritën ‘ditë’, kurse terrin ‘natë’. Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e parë
    6 Hyji tha edhe: “Le të bëhet ndërmjet ujërave kupa e qiellit dhe le t’i ndajë ajo ujërat prej ujërave”. 7 Hyji bëri kupën e qiellit dhe i ndau ujërat që ishin nën kupën e qiellit prej atyre që ishin përmbi kupën e qiellit. Dhe u bë ashtu. 8 Hyji e quajti kupën e qiellit ‘qiell’. Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e dytë.
    9 Hyji tha prapë: “Le të bashkohen ujërat, që janë nën qiell, në një vend të vetëm. E le të duket teriku!”. Dhe u bë ashtu.
    10 Hyji terikun e quajti ‘tokë’ kurse ujërat e bashkuara i quajti ‘dete’. Dhe Hyji pa se ishte gjë e mirë. 11 Dhe Hyji tha: “Le të qesë toka bar të gjelbër e bar që qet farë e lëndë frytdhënëse që jep fryte sipas llojit të vet që ta ketë farën e vet në vetvete përmbi tokë”! E u bë ashtu. 12 Toka qiti barin e gjelbër, barin që qet farë sipas llojit të vet, dhe lëndën frytdhënëse sipas llojit të vet, që ka më vetvete farën sipas llojit të vet. Hyji pa se ishte gjë e mirë. 13 Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e tretë.
    14 Hyji tha: “Le të bëhen ndriçues në kupën e qiellit, që ta ndajnë ditën e natën dhe të shërbejnë si shenja për stinë, ditë dhe vite: 15 që të ndriçojnë në kupën e qiellit dhe të ndrisin tokën”. Dhe u bë ashtu. 16 Hyji bëri dy dritëdhënës të mëdhenj: dritëdhënësin më të madh që të sundojë ditën e dritëdhënësin më të vogël që të sundojë natën dhe yjet. 17 Hyji i vendosi në kupën e qiellit që të ndriçojnë mbi tokë, 18 që ta sundojnë ditën dhe natën e ta ndajnë dritën prej errësirës. Hyji pa se ishte gjë e mirë. 19 Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e katërt.
    20 Hyji tha edhe: “Le të vlojnë ujërat vrumull me qenie të gjalla e shpendët le të fluturojnë përmbi tokë, nën kupën e qiellit”!
    21 Hyji krijoi përbindësh të mëdhenj deti dhe çdo lloj qenie të gjallë që lëviz rrëshqanthi e gëlojnë sipas llojit të vet si edhe çdo shpend sipas llojit të vet. Hyji pa se ishte gjë e mirë.
    22 Hyji i bekoi dhe tha: “Shtohuni e shumohuni, mbushni ujërat e detit; po edhe shpendët le të shumohen përmbi tokë”! 23 Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e pestë.
    24 Përsëri Hyji tha: “Le të prodhojë toka qenie të gjalla, secilën sipas llojit të vet: bagëti, zvarranikë dhe egërsira sipas llojit të tyre”! Dhe u bë ashtu. 25 Hyji krijoi çdo lloj egërsire, bagëtie dhe zvarraniku të tokës. Hyji pa se ishte gjë e mirë.
    26 Hyji tha: “Le ta bëjmë njeriun në shëmbëlltyrën e në përngjasimin tonë që të jetë zotërues i peshqve të detit, i shpendëve të qiellit, i kafshëve, i mbarë tokës, dhe i çdo zvarraniku që zvarritet mbi tokë”!
    27 Hyji krijoi njeriun në përngjasimin e vet,
    e krijoi në përngjasimin e Hyjit;
    i krijoi mashkull e femër.
    28 Hyji i bekoi dhe u tha:
    “Shtohuni e shumohuni e mbusheni tokën
    dhe sundojeni atë!
    Bëhuni zotëruesit e peshqve të detit, të shpendëve të qiellit dhe të çdo gjallese që lëviz përmbi tokë”!
    29 Hyji tha edhe: “Ja, çdo bimë që qet farë mbi tokë dhe të gjitha pemët që kanë në vetvete frytin e pemës që qet farë: le të jenë ushqimi juaj”! 30 Të gjitha kafshëve mbi tokë, çdo shpendi të qiellit e çdo gjëje që lëviz mbi tokë, në të cilat është fryma e jetës, i jap për ushqim të gjitha barërat e gjelbëra. Dhe u bë ashtu. 31 Hyji shikoi gjithçka kishte bërë dhe, ja, ishin shumë të mira!” Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e gjashtë.

Tani le te ndalemi tek pergjigja jote.

Thua se per te kenaqur logjiken tende duke besu Biblen mundesh edhe ta anashkalosh shkencen ? Kjo nuk me duket ne rregull sepse vet shkenca eshte ligj i zotit , dhe nje liber qe bie ne kundershtim me ligjet e tij sbesoj se mundet te quhet ligj i zotit .

Ti thua : Psh, Zoti eshte i gjithefuqishem(ti e pranon kete, apo jo?), prandaj nese ai deshiron qe te behet drite, kjo gje ndodh dhe pike....nuk ka kuptim te pyesesh se si......

Une e besoj se eshte i gjithefuqishem , por smendoj se Zoti paska deshte mi thy rregullat e veta qe ne fillim , pra sepse ligjet e fizikes jane ligje te percaktume nga Zoti , dhe si mundet te kete drite pa burim drite ? Kjo eshte te besosh jashtenormales , dhe nje besim i tille eshte i demshem per njeriun .

Cili eshte burimi tjeter i drites ?? Apo ndoshta ateher ka pas termo dhe hidrocentrale qe kan prodhu elektricitet ???

Me te tregu per cilen drite po flasim ja e kemi vargjet nga Bibla :
    2 Toka ishte e shkretë dhe e zbrazët; terri e mbulonte humnerën dhe fryma e Hyjit endej përmbi ujëra.
    .3 Hyji tha: “Le të bëhet drita”! Dhe drita u bë. 4 Hyji pa se drita ishte gjë e mirë dhe e ndau dritën nga terri. 5 Hyji e quajti dritën ‘ditë’, kurse terrin ‘natë’. Dhe u bë mbrëmje e mëngjes ‑ dita e parë

Pra nuk flitet as per driten si ide e as si per dituri po per driten qe e shofin na .

Ja qfare thua ti : Po spat "drite", nuk mund te kete "Zot"........

Ti me kete rast bie ne kundershtim me fjalet qe i the me siper : Zoti eshte i gjithefuqishem , pra nese Zoti spo mundejka me egzistu ne terr , a thua a ka egzistu para krijimit te universit ?

Ti ja sje tu i kuptu vargjet nga Bibla ja spo don me pranu gabimin ne Bibel , shiko nje her kete varg biblik :
    2 Toka ishte e shkretë dhe e zbrazët; terri e mbulonte humnerën dhe fryma e Hyjit endej përmbi ujëra .

Toka ishte e shkret dhe e zbraset , pra ketu nuk le me nenkuptu asgje sepse thot se toka ska pas kurgjo hiq , kurse mas 2 fjaleve Hyji endej mbi ujera . Pra si mundet te kete uje ne nje vend te shkret ???

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    ???

Postuar më parë nga ILMGAP
    Per besë kam dhimbje per ju, thell jeni hi, nuk po them se nuk ia vlenë të bisedohet apo të shkëmbehen pervoja fetare, por problemi është se të krishterët e besojnë Biblen dhe ti nuk e beson, njëkohsisht, muslimani e beson Kuranin ndersa i krishteri nuk e beson, per at asrye janë të ndara edhe besimet. Dhe këtu kot flitet dhe kot bën pytje apo merr pergjigje sepse është diçka shumë kunderthënse njëra ndaj tjetres dhe me dallime të mëdha.

I krishteri i informuar mirë ka pergjigje per të gjitha ato pytje, por pergjigjet ipen atyre se vertetë kan nevojë dhe joa atyre se qellimi i tyre është djallzor.

Krishti na porositë qe "mos tu hedhet buka derrave".

Nuk e kupton muslimani Biblen dhe nuk e kuptoj pse edhe bënë pytje, sikurse nuk e kupton i krishterei Kuranin dhe kot deri sot një vit nëse bejmë pytje dhe pergjigje nuk mund të besohet te i krishteri. Andaj ju jeni ne një komunitet të juajin dhe nëse ua lejon moderatori, ju mund të shkruani dhe të vlersoni si të duani Biblen dhe të krishterët, por nuk e kuptoj se çfar dobije keni nga kjo, apo jeni të shtyrë nga dreqi të shkruani me motive "perqesshe" Shkrimin e Shenjt.

Me qe kerkoni pergjigje nga te krishterët lidhur me Biblen, kam një kërkesë per ju e cila besoj se mund të ju ndihmon në njohjen e së vertetes.

Bëjani këtë pytje vetit, dhe hajtni tash dhe analizoni mirë se si Allahu i juaj, sipas Kuranit, e paska pasë mbytë një njeri bashk me gomarin, e paska pasë bë të vdes per njëqind vjet dhe pas njëqind vjetëve e paska pasë ngjallur. Per njëqind vjet ati njeriut qe kishte vdekur, nuk iu paska pasë prishur ushqimi! Ndersa per gomar citon se veten eshtrat i paskan pasë mbetur!! Athua kur paska pasë ndodhë kjo sepse ai person as nuk ka emer sipas Kuranit. Kurani nuk i thotë as emer as nuk tregon vendin se ku dhe kur ka ndodhë sepse thotë: "Ose (nuk je i njohur) me shembullin e atij që kaloi pranë një fshati" por perkthyesi ia shton dhe e rrethon, sikurse nuk ka as perardhje as vend!! As per gomar nuk dihet shumë vetem per eshtra, sikurse nuk dihet as per ushqim se a ishte pasul apo lakna, ndoshta pershesh me qumësht, nuk edi, por ushqim i fortë se per njëqind vjet nuk ishte kanë prishur!!

Hajd medet haj per ata se nuk kan mend se qka kishte pasë ndodhur!!!!

2.Suretu Al-Bekare
    259. Ose (nuk je i njohur) me shembullin e atij që kaloi pranë një fshati që ishte rrënuar në kulmet e tij, e tha: “Si e ngjallë All-llahu këtë pas shkatërrimit të tij?” e All-llahu e bëri të vdekur atë (pyetësin - Uzejrin) njëqind vjet, pastaj e ringjalli dhe i tha: “Sa qëndrove (i vdekur)?” Ai tha: “Një ditë, ose një pjesë të ditës!” Ai (All-llahu) Tha:”Jo, por ke ndejtur (i vdekur) njëqind vjet, shikoje ushqimin dhe pijen tënde si nuk është prishur, e shikoje edhe gomarin tënd (si i janë shkapërderdhur eshtrat). E për të bërë ty argument për njerëzit (bëmë këtë sprovë), shiko se si i kombinojmë eshtrat e pastaj i veshim me mish. E kur iu bë e qartë atij tha: “U binda se me të vërtetë All-llahu ka mundësi për çdo send!”

Ja ipni pergjigjen këtij ajeti o burrat e dheut, At pergjigje mbane per vete se mua nuk me kerkohet sepse unë e kam pergjigjen per të por kush e di, ndoshta u kerkohet juve ndoniher.

Kalofshi si është ma mirë dhe uroj humor të mirë per ju

toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 08-08-2009 më 19:48
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Per besë kam dhimbje per ju, thell jeni hi, nuk po them se nuk ia vlenë të bisedohet apo të shkëmbehen pervoja fetare, por problemi është se të krishterët e besojnë Biblen dhe ti nuk e beson, njëkohsisht, muslimani e beson Kuranin ndersa i krishteri nuk e beson, per at asrye janë të ndara edhe besimet. Dhe këtu kot flitet dhe kot bën pytje apo merr pergjigje sepse është diçka shumë kunderthënse njëra ndaj tjetres dhe me dallime të mëdha.

I krishteri i informuar mirë ka pergjigje per të gjitha ato pytje, por pergjigjet ipen atyre se vertetë kan nevojë dhe joa atyre se qellimi i tyre është djallzor.

Krishti na porositë qe "mos tu hedhet buka derrave".

Nuk e kupton muslimani Biblen dhe nuk e kuptoj pse edhe bënë pytje, sikurse nuk e kupton i krishterei Kuranin dhe kot deri sot një vit nëse bejmë pytje dhe pergjigje nuk mund të besohet te i krishteri. Andaj ju jeni ne një komunitet të juajin dhe nëse ua lejon moderatori, ju mund të shkruani dhe të vlersoni si të duani Biblen dhe të krishterët, por nuk e kuptoj se çfar dobije keni nga kjo, apo jeni të shtyrë nga dreqi të shkruani me motive "perqesshe" Shkrimin e Shenjt.

Me qe kerkoni pergjigje nga te krishterët lidhur me Biblen, kam një kërkesë per ju e cila besoj se mund të ju ndihmon në njohjen e së vertetes.

Bëjani këtë pytje vetit, dhe hajtni tash dhe analizoni mirë se si Allahu i juaj, sipas Kuranit, e paska pasë mbytë një njeri bashk me gomarin, e paska pasë bë të vdes per njëqind vjet dhe pas njëqind vjetëve e paska pasë ngjallur. Per njëqind vjet ati njeriut qe kishte vdekur, nuk iu paska pasë prishur ushqimi! Ndersa per gomar citon se veten eshtrat i paskan pasë mbetur!! Athua kur paska pasë ndodhë kjo sepse ai person as nuk ka emer sipas Kuranit. Kurani nuk i thotë as emer as nuk tregon vendin se ku dhe kur ka ndodhë sepse thotë: "Ose (nuk je i njohur) me shembullin e atij që kaloi pranë një fshati" por perkthyesi ia shton dhe e rrethon, sikurse nuk ka as perardhje as vend!! As per gomar nuk dihet shumë vetem per eshtra, sikurse nuk dihet as per ushqim se a ishte pasul apo lakna, ndoshta pershesh me qumësht, nuk edi, por ushqim i fortë se per njëqind vjet nuk ishte kanë prishur!!

Hajd medet haj per ata se nuk kan mend se qka kishte pasë ndodhur!!!!

2.Suretu Al-Bekare
    259. Ose (nuk je i njohur) me shembullin e atij që kaloi pranë një fshati që ishte rrënuar në kulmet e tij, e tha: “Si e ngjallë All-llahu këtë pas shkatërrimit të tij?” e All-llahu e bëri të vdekur atë (pyetësin - Uzejrin) njëqind vjet, pastaj e ringjalli dhe i tha: “Sa qëndrove (i vdekur)?” Ai tha: “Një ditë, ose një pjesë të ditës!” Ai (All-llahu) Tha:”Jo, por ke ndejtur (i vdekur) njëqind vjet, shikoje ushqimin dhe pijen tënde si nuk është prishur, e shikoje edhe gomarin tënd (si i janë shkapërderdhur eshtrat). E për të bërë ty argument për njerëzit (bëmë këtë sprovë), shiko se si i kombinojmë eshtrat e pastaj i veshim me mish. E kur iu bë e qartë atij tha: “U binda se me të vërtetë All-llahu ka mundësi për çdo send!”

Ja ipni pergjigjen këtij ajeti o burrat e dheut, At pergjigje mbane per vete se mua nuk me kerkohet sepse unë e kam pergjigjen per të por kush e di, ndoshta u kerkohet juve ndoniher.

Kalofshi si është ma mirë dhe uroj humor të mirë per ju

toni77
    Realisht më pëlqejnë të gjith ata që duan më shumë se kanë mundësi.

Njëri prej tyre je edhe ti, pra ti ende nuk i je përgjigjur ende as edhe një pyetjeje dhe kërkon që unë t'i përgjigjem menjëherë pyetjes tënde.

Jo i nderuar, sepse gabohesh rëndë, pra më mirë do të ishte të përgjigjeshit ju e jo ne, sepse pyetjet u janë parashtruar juve, andaj mos kërkoni atë që nuk e keni mundësi.

Hapeni një temë tjetër me pyetje për Muslimanët, dhe parashtroni pyetje, këtë gjë mund ta bëni edhe ktu, por vetem kur të jipni përgjigje .

I Nderuar : Toni77,

Përgjigjen e pyetjes tënde do ta marrësh vetëm atëherë kur unë do të kem përgjigjet e mia.

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    A known mistake is better than an unknown truth.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678

Së pari dua të të tregoj që përgjigjen që të ipja që sa kohë ka qenë e vërtetë, pasiqë unë të tregoja të gjitha ajetet që flsinin mbi Krijimin e Universit, por jo në mënyrën Kornologjike, mënyrën kronologjike mund ta bëjmë ne vet me shum pak mund.

Përgjigj-ja të jetë më e hollsishme, e kjartë, jo gënjeshtër dhe e bazuar në dijetarë, shkencë, libra etj.

Pra do të thotë kërkohet përgjigje e hollsishme jo e thjesht, sepse thjeshtësia nuk spjegon hollësisht gjërat, për arsye që të mos lindin pyetje tjera ... Besoj më Kupton.

Pyetja ime :

Përshëndetje.

Meqe ti ke dhene pyetjen per kete me idene tende atehere ja ku e ke edhe anen tjeter te medaljes.

http://www.allaboutjesuschrist.org/jesus-is-god.htm
    http://www.allaboutjesuschrist.org/jesus-is-god-2.htm
    http://www.everystudent.com/wires/whodoyousay.html
    http://www.jesus-is-lord.com/jesusgd2.htm
    http://www.carm.org/christianity/chr...rine/jesus-god
    Pasi une nuk dua te mar pergjegjsine per nje studim qe ka bere dikush tjeter sic ben ti zotrote po po te jap direkt linket ku te vesh ti shofesh

Tani te kerkosh shpjegime shkencore per dicka ne lidhje me fene eshte budallalliku me i madh edhe une nuk e bej kete sikunderse ju e beni me ato tuajat. Do pergjigjesh nje nga pyetjeve te mia tani

Xhamia !

Ti thua se k anje ajet ku thuhet se allahu krijoji qiejt e token ku permendet universi ketu .... ku permenden galaktikat ... ku permendet kometat etj etj etj edhe kush jane keto qiej ne shumes kjo po eshte dicka qe ju e keni ngatruar me shkencen pa ta shofim sa mire u jepni pergjigje

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Flluska e mjelmes”, sfera qe po mahnit shkencetaret
    10/08/2009 09:50

Mrekullia qiellore e krijuar nga “Flluska e mjelmes” po magjeps shkencetaret prej disa ditesh.

Zbulimi i saj eshte bere ne daten 6 korrik nga Dave Jurasevich fale vezhgimeve nga telskopi Mont Wilson. Flluska e pagezuar me emrin “PNG75.5+1.7” perbehet nga nje re e dendur mjegulle ne forme te rregullt sferike.

Kjo mjegull eshte gjeneruar pas shperthimit te nje ylli te vjeter, por ajo qe mahnit shkencetaret eshte fakti se mjegulla ka marre forme te rregullt sferike dhe jo formen e nje cigareje, ashtu sic ndodh rendom. Simetria e kesaj sfere eshte shume e sakte, duke te bere te mendosh se gjithcka eshte vizatuar nga nje dore shume inteligjente.

Vezhgimi i flluskes do vazhdoje edhe per shume kohe, pasi shkencetaret mendojne se nga ky fenomen mund te zbulojne shume detaje interesante.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=159131
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Pyetja ime :

Përshëndetje.

Haahahhaha...thjeshtesia eshte hyjnore.....Zoti i ben thjesht gjerat, kurse ti don me i sterhollue......sìka nevoje per rregulla te tjera, pos atyere te parave......nje pyetje -nje pergjigje.....E ke ti rradhe me shtru nji pyetje...kur ta besh do te te pergjigjem.....

Faqja 20 prej 24 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •