Salve Klaus!
Shpresoj te besh nje dallim midis atyre qe thuhen dhe se vertetes.
Te kuptoj plotesisht per emrin qe permende, po si o burre i dheut te kishe thene nja 2 fjale per permbajtjen e postimit, nese qendrojne ato qe thuhen apo jo dhe me pas te diskutoje per autorin.
Emri qe permende eshte pikerisht ai. Une nuk kam perkthyer asgje, burimi eshte forumi orthodhoks nga ku une e kam marre me copy-paste dhe e kam sjelle ketu me qellim mbrojtjen e figures se Kryepiskopit Anastas. E zgjodha kete pjese, pasi paraqiste ne menyre te permbledhur jeten dhe vepren e Kryepskopit, pa i dhene rendesi shume autorit, ndonese kisha nje fare parandjenje se ky emer do te me krijonte probleme me anetaret e forumit.
Gabohesh per bylmetin e stanit tim i cili ka pasur vetem qellimin qe te permenda dhe asnje tjeter.
Tani per personin, vertete eshte shpallur dikur persona non grata, por kjo eshte bere nen shtytjen e ekstremisteve ne rradhet e PD se viteve 1992-1996.
Vete Sali Berisha qe ishte nxitesi kryesor i ketij vendimi, ne vitin 2002 u takua me Nicholas Gage perzemersisht dhe bashke me te edhe Fatos Nano, ne ambasaden amerikane ne Tirane, kur ambasador ka qene Xhejms Xhefri. Ty ndoshta nuk te kujtohet ky fakt domethenes.
Ne kete menyre poltika shqiptare dhe sidomos PD dhe Berisha, ne heshtje, i kerkuan falje N. Gage, per qendrimin e gabuar te mbajtur ndaj tij.
N. Gage sot eshte personalitet qe nderohet shume ne SHBA dhe merret me te drejtat e minoriteteve.
Mos nxirr menjehere konkluzione mor burr, mendohu pak, sepse te siguroj qe pas pak kohe do te mendosh ndryshe per personin tim dhe per tema te tjera te nxehta, por qe avash avash po hyjne ne shtratin e tyre dhe e verteta po del ne shesh.
Krijoni Kontakt