Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 136
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Salve Klaus!

Shpresoj te besh nje dallim midis atyre qe thuhen dhe se vertetes.
    Te kuptoj plotesisht per emrin qe permende, po si o burre i dheut te kishe thene nja 2 fjale per permbajtjen e postimit, nese qendrojne ato qe thuhen apo jo dhe me pas te diskutoje per autorin.
    Emri qe permende eshte pikerisht ai. Une nuk kam perkthyer asgje, burimi eshte forumi orthodhoks nga ku une e kam marre me copy-paste dhe e kam sjelle ketu me qellim mbrojtjen e figures se Kryepiskopit Anastas. E zgjodha kete pjese, pasi paraqiste ne menyre te permbledhur jeten dhe vepren e Kryepskopit, pa i dhene rendesi shume autorit, ndonese kisha nje fare parandjenje se ky emer do te me krijonte probleme me anetaret e forumit.
    Gabohesh per bylmetin e stanit tim i cili ka pasur vetem qellimin qe te permenda dhe asnje tjeter.
    Tani per personin, vertete eshte shpallur dikur persona non grata, por kjo eshte bere nen shtytjen e ekstremisteve ne rradhet e PD se viteve 1992-1996.
    Vete Sali Berisha qe ishte nxitesi kryesor i ketij vendimi, ne vitin 2002 u takua me Nicholas Gage perzemersisht dhe bashke me te edhe Fatos Nano, ne ambasaden amerikane ne Tirane, kur ambasador ka qene Xhejms Xhefri. Ty ndoshta nuk te kujtohet ky fakt domethenes.
    Ne kete menyre poltika shqiptare dhe sidomos PD dhe Berisha, ne heshtje, i kerkuan falje N. Gage, per qendrimin e gabuar te mbajtur ndaj tij.
    N. Gage sot eshte personalitet qe nderohet shume ne SHBA dhe merret me te drejtat e minoriteteve.
    Mos nxirr menjehere konkluzione mor burr, mendohu pak, sepse te siguroj qe pas pak kohe do te mendosh ndryshe per personin tim dhe per tema te tjera te nxehta, por qe avash avash po hyjne ne shtratin e tyre dhe e verteta po del ne shesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 27-07-2009 më 11:19
    Duaje te afermin tend si veten

SHQIPERIA E BASHKUAR Maska e Der_Kaiser5
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Une e di qe Nik Gages ishte nje nga iniciatoret kryesor te vitit me te erret te Shqiperise post komuniste, 1997. Ky kellire bashke me ate tjetrin qe sot punon tek Channel 7 ne New York, Jorgos "George" Stephanopulos shkruanin artikij antishqiptare ne 1997 dhe pro serbe ne luften e NATO kunder serbve ne 1999. Kaq me mjafton mua te urrej nik gages-in.

respekti im per salen ka humbur qe kur ky takoi kelliren antishqiptare greke qe edhe sot e kesaj dite nxit per greqizimin e jugut gjer ne shkumbin, pasuar edhe nga marreveshje te tjera si me bollanon etj......
    Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.

i/e regjistruar Maska e klaus fisher
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Vendndodhja
    aty ku mbaron hapesira
    Postime
    254
    E PARA : KA RENDESI KUSHE KA SHKRUAJTUR.
    NJE LUFTETAR PER ASGJESIMIN FIZIK TE SHQIPERISE !
    AI MUND TE NDEROHET SHUME NE SH.B.A. , POR
    ISHTE
    ,ESHTE
    DHE MBETET NJE ARMIK I EGER I ATDHEUT TIM .
    NESE TI NUK I DIN KETO GJERA - MESOJI !
    NESE I DIN -NUK MUND TE THEM SE JE I VERBER ,POR I LANSON ME QELLIM .
    ''Temat e nxehta " mund te hyjne ne shtratin e masmediave shqiptare te korruptuara dhe te mbajtura me sponsorizimet e telefonise qe rrjep Shqiperine me tarifat me te larta telefonike .
    Por ne memorjen e njerezve te thjeshte do te kene perhere cilesimin e tradhetise se ndyre ndaj Atdheut.
    Per cfare ti referohesha artikullit?
    Per te vertetat ???
    E vertete eshte qe ASNJE MESHE NUK KA MBAJTUR PER GENOCIDIN NDAJ CAMERISE.
    E vertete eshte qe NE HARTAT E KOASH , Himara eshte e rrethuar me vije te nderprere .
    E vertete eshte qe POTHUAJ GJITHE QEVERITE SHQIPTARE POST-KOMUNISTE NUK KANE KURAJEN TI MBYLLIN DEREN CDO FQINJI SHOVINIST .
    E vertete eshte qe QE GAXHOJANI KA VJELLUR VRER NDAJ KOSOVES.
    Eshte ai qe meret me te drejtat e minoriteteve NE KURRIZ DHE KUNDRA TE GJITHE SHQIPTAREVE !
    SA PER KRYEPESHKOPIN , ne shkrimet e mija ,ASNJEHERE NUK E KAM OFENDUAR.NUK MA LEJON ETIKA IME SHQIPTARE.
    TI MUND TA CILESOSH NJE SHEN KOZMA TE DYTE ,SE TE NJEJTEN VEPER PO BEN .

POR DER ATY....
    PER FETE - ME DEL DHE ME MJAFTON SHQIPTARIA .

......................... Maska e Pogradecari
    Anëtarësuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    a
    Postime
    540
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Sharja fillon atje ku mbaron argumenti. Ju qe shani nuk keni argumente kunder meje prandaj veproni ne kete menyre....
    Une nuk ka mbajtur ndonje qendrim progrek apo proturk. Lidhur me Turqine i jam referuar te vertetave historike sa per t'jua kujtuar. Tema ishte per shkollen greke dhe une thashe (nese i keni lexuar gjithe postimet e mia), se shkollat e huaja punojne me nje program standart te miratuar nga Ministria e Arsimit, keshtu qe nuk ka vend ketu per "greqizim".
    Po keshtu ndodh edhe me shkollat e tjera turke, amerikane, anglese,...... une jam pro hapjese se shkollave te cilat jane per te miren e femijeve dhe te rinjve shqiptare, pavaresisht nga kush hapen.

puna jote o Pogradecar qendron se duke qene shume proturk, cdo lloj qendrimi i balancuar, objektiv dhe historik te duket progrek, apo ku e di une se cfare.... per kete nuk eshte faji im.
    Nese je antigrek, kjo perseri eshte puna jote, ke aresyet e tua, por kjo nuk te jep te drejten te shash pa llogjike cilindo qe te del perpara...

persa i perket shkumbimit, keto jane qarqe ekstremiste, qe sot thuajse jane zhdukur, dhe nuk e besoj qe shkolla ne fjale te perfaqesoje keto lloj qarqesh

more pis qenke vertet qenke pis e pis i keq
    po ti i kerkon vete ofendimet
    ti duhet te jesh shqiptar para se te jesh ortodoks musliman apo cifut
    e di ti more pis qe greku kishte marreveshje me turqine kunder skendrebeut
    me thaj dicka te mire qe eshte munduar dhe jo ka bere greku per vendin tim
    camet i ka vrare e prere me keq se hitleri cifutet
    ne shqiperi ka bere dhe ben masakra
    e di ti qe shkollat hapen me qellim perfitimi dhe te gjitha fitojne leke kurse kjo shkolla greke del me humbje dhe prape mbahet hapur sepse qellimi i saj eshte greqizimi i shqiperise more pis
    po juve merjani leket atyre mamakirave greke po nje pellembe toke nuk kini per te mare dhe tja jepni mamakirave sepse ne kemi qene jemi e do jemi shqipetare ku mamakirave ju tregojme vendin

ps- si nuk te vjen turp njehere qe mbron keta mama e bith kira
    nqf se do pillnin meshkujt ne greqi do kishe nja 3 mlion femije shqiptrare
    po kush ja u ka pare hajrin bithkiave tja shikosh ti o pis

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    1. E vertete eshte qe ASNJE MESHE NUK KA MBAJTUR PER GENOCIDIN NDAJ CAMERISE.
    2. E vertete eshte qe NE HARTAT E KOASH , Himara eshte e rrethuar me vije te nderprere .
    E vertete eshte qe POTHUAJ GJITHE QEVERITE SHQIPTARE POST-KOMUNISTE NUK KANE KURAJEN TI MBYLLIN DEREN CDO FQINJI SHOVINIST .
    E vertete eshte qe QE GAXHOJANI KA VJELLUR VRER NDAJ KOSOVES.
    Eshte ai qe meret me te drejtat e minoriteteve NE KURRIZ DHE KUNDRA TE GJITHE SHQIPTAREVE !
    SA PER KRYEPESHKOPIN , ne shkrimet e mija ,ASNJEHERE NUK E KAM OFENDUAR.NUK MA LEJON ETIKA IME SHQIPTARE.
    TI MUND TA CILESOSH NJE SHEN KOZMA TE DYTE ,SE TE NJEJTEN VEPER PO BEN .

POR DER ATY....
    PER FETE - ME DEL DHE ME MJAFTON SHQIPTARIA .
    Klaus cfare te te them tani se do ngaterrohemi neper teologjira, por po perpiqem me 2 fjale dhe nese degjon pa pasion, mund te me kuptosh

1. Kisha Orthodhokse ben lutje per te vdekurit dhe mesha vetem per orthodhokset qe jane te pagezuar. Ne kete rast te vdekurit came nuk jane te tille por muslimane (perpiqu te me kuptosh).
    2. Percaktimi i Himares me vije te nderprere nuk tregon qendrim shovinist apo greqizues te KOASH-it, por thjeshte nje enori ose zone orthodhokse brenda territorit shqiptar.

Persa i perket qarqeve te caktuara shoviniste Anastasi nuk ka asnje lidhje me keto, sepse gjithe keto vite do te ishte vertetuar ndonje gje. Ne dallim me ty une nuk mendoj se keto qarqe kane lidhje me shtetin grek.
    Persa i perket figures se Gaxojanisit nuk di shume rreth tij. Fakti qe eshte pritur ne Shqiperi me nderime nga ambasada amerikane, nga Nano dhe Berisha, besoj se figura e tij duhet te jete pergjithesisht pozitive.

Te faleminderit qe ben krahasime me Shen Kozmain. Ky krahasim e ngre shume figuren e Anastasit. Shen Kozmai eshte Shenjtor i Kishes Orthodhokse.

i/e regjistruar Maska e klaus fisher
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Vendndodhja
    aty ku mbaron hapesira
    Postime
    254
    1- ATEHERE E KA HALLALL ME BE MESHE PER SERBET E VDEKUR.
    Do ti shkonte per shtat Anastasit se jane orthodhokse...
    TURP I PERLYER !!!!!
    ( SA PER CAMET- Krishti nuk na meson keshtu-mos me be meshe per cdo njeri te vdekur )

2- Nuk kam pare enori tjera te rrethuara .

KOMENTI I VETEM -
    MESHIRE ?
    PJELLE BASTARDE E ETENVE DINAK (Migjeni )

Te tjerat -megjithe verejtjen qe me bere se do te ndryshoj mendim ,T`IA LEME KOHES .
    UNE JAM KETU ,POR NESER MUND TE JEM DHE ATJE .
    Salve
    Ndryshuar për herë të fundit nga klaus fisher : 27-07-2009 më 12:52

i/e regjistruar Maska e Glaukia88
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Postime
    75
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    z. Luftetar 1444!

Kisha Orthodhokse eshte veper e Zotit tone Jisu Krisht. Me duhet te shprehem me terma religjoze, per te reaguar ndaj budallalleqeve qe thua. Nuk ka ndarje mes Fan Nolit dhe +Anastasit, i nderuar Luftetar. (kur nuk kupton nga feja jone pse ngaterrohesh ne gjera qe s`i njeh)
    re ilia spiro : KRAHASON ATDHETARIN E SHQUAR FAN NOLI ME ANTISHQIPETARIN JANULLATOS?
    SIC KAM THEN UNE NUK JAM BESIMTAR I KRISHTER APO MYSLIMAN POR NUK DUA QE NJE RJEPO NGA GAYEECE TE NA PERCAJ . U KUPTUAM???

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Der_Kaiser5 Lexo Postimin
    O suliot motershker....

TA THASHE DHE PO TA THEM QE MIQ KEMI VETEM AMERIKEN DHE HISTORIKISHT AUSTRO-HUNGARIA(SOT GJERMANIA) QE NA KANE NDIHMUAR. TE TJERAT JANE PER TI FUTUR NE KOSH TE PLEHRAVE. MIQESIA SOT ESHTE RECIPROKE DHE E NEVOJSHME. APO DO THUASH EDHE AMERIKA ME GJERMANINE JANE ARMIQ??? TE KISHE QENE ATDHETAR TE PAKTEN TE KISHE CUAR LEKE NE PER SHOQATA PRO KOSOVARE.

TI MOTERSHKERDH... DO KESH QENE NO NJI NGA ATA QE LOBONIT KUNDER PAVARESISE SE KOSOVES.

ME FALNI MODERATORE DHE HAPESI I TEMES PASI IDIOTA TE KETILLE VIJNE VETEM E VETEM TE PRISHIN TEMA.

Ty o plere nje here se e trashe fjalen; te shker,,,,, ro..; ku ti kesh.Dhe se dyti mesa po shoh po me akuzon per gjera qe mbase dalin nga imagjinata jote e prishur.

Une jam nacionalist, qe mburrem me veteveten, dhe kjo eshte deshmuar ne cdo shkrim qe kam postuar ne forum,kurse ti je nje dhelper, qe perdredh sa ketej sa andej nga te fryjn era,nje her thot,turku, pastaj del nga austrohunagaria.

Mos me caj me ko... me gjera te paverteta qe shkruan per mua, so do ti Shk.... ro;; e ty bashk.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Glaukia88 Lexo Postimin
    re ilia spiro : KRAHASON ATDHETARIN E SHQUAR FAN NOLI ME ANTISHQIPETARIN JANULLATOS?
    SIC KAM THEN UNE NUK JAM BESIMTAR I KRISHTER APO MYSLIMAN POR NUK DUA QE NJE RJEPO NGA GAYEECE TE NA PERCAJ . U KUPTUAM???
    Glauk! Nuk e di nese 88 tregon vitin e lindjes. Teper i ri je per te dhene percaktime te tilla. Thellohu pak i nderuar dhe njihe nga afer situaten, pastaj posto. Mos u ndiko nga ca te rritur te roitur qe nuk dijne vecse te shajne.

VO Njihu tek forumi orthodhoks me jeten e Anastasit dhe pastaj nxirr konkluzione nese eshte i mire apo i keq.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Paj mua nuk pomduket e arrsyeshme qe te ket shkoll greke ne shqipri,kurr atje nuk ka shkolla shqipe.

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •