Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 43
    luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    S'ka dyshim se feja islame ėshtė fe e pastėr monoteiste.
    Ajo u shpall pikėrisht me kėtė qėllim, qė tė largoja nga zemrat dhe veprat e njerėzve idhujtarinė, paganizmin dhe besimet e gabuara dhe tė devijuara.

Nė fenė Islame nuk mund tė gjesh asnjė lutje apo rit fetar qė nuk i dedikohet apo nuk i drejtohet otit dhe vetėm Zotit a askujt tjetėr, asnjė njeriu, apo objekti apo kafshe apo shpirti.

Edhe parulla e Islamit ėshtė e tillė: "Zoti ėshtė njė dhe i vetėm, Ai nuk ka shok..."
    kush devijon nga kjo, ka devijuar nga Islami...

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    S'ka dyshim se feja islame ėshtė fe e pastėr monoteiste.
    Ajo u shpall pikėrisht me kėtė qėllim, qė tė largoja nga zemrat dhe veprat e njerėzve idhujtarinė, paganizmin dhe besimet e gabuara dhe tė devijuara.
    Sė pari feja Islame nuk ėshtė fe e pastėr monoteiste pėrderisa ju i akuzoni muslimanėt e juj "Bektashianėt" se janė politeistė.

Nėse bektashianėt janė politeistė, kėta nuk mund tė futen nė njė kallėp me paganizmin ilir, sepse sado kudo bektashizmi rrjedh nga Azia, paganizmi ilir ėshtė vendės.

Gabimin edytė e ka ba se ke fol pėrmensh pa e dit as vet arsyen se pse paganizmi qenka i devijuar. Pra kshtu tė ka thanė hoxha edhe hajt tash tė foli nė forum.

Devijimi ma i madh qė mund tė bėjė njė shqiptar ėshtė pėrqafimi i feve aziatike. Feja e Azisė metet e Azisė, ajo fe nė Evropė ka rolin e murtajės, kolerės.

Nė fenė Islame nuk mund tė gjesh asnjė lutje apo rit fetar qė nuk i dedikohet apo nuk i drejtohet otit dhe vetėm Zotit a askujt tjetėr, asnjė njeriu, apo objekti apo kafshe apo shpirti.
    Kjo gjė ėshtė shumė me rėndėsi pėr njė njeri shizofren. Pėr mu nuk ka kurrėfarė rėndėsie se lutja i dedikohet Zotit dhe vetėm Zotit, apo Zeusit, Herės, Artemidės, Medaurit etj. Unė nuk po shoh kurrėfarė vlere nė kėtė qė ke thėnė.

Edhe parulla e Islamit ėshtė e tillė: "Zoti ėshtė njė dhe i vetėm, Ai nuk ka shok..."
    Ēa ka rėndėsi kjo?? Ti ma sė pari nuk po e din a ka zot a jo, e lėre mė pretendon se Zoti nuk ka shok.

kush devijon nga kjo, ka devijuar nga Islami...
    Islami ėshtė fe e arabėve. Ne shqiptarėt jemi krenarė qė tė devijojmė nga Islami.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga safa Lexo Postimin
    sikur ta njihje islamin ti ashtu siē duhet do ta kishe pranuar mėnjėherė si fe tėnden,
    nuk do tė luftoje kundėr tij dhe nuk do tė ikje si nga murtaja prej tij.
    Qe une po dal vullnetar qe ta mesoj islamin ashtu siē duhet ... paramendoje qe une jam dikush qe kurre nuk e ka ndegjuar as fjalen islam se lere ma te dije diēka rreth kesaj feje.

Fillo tash te me bindesh mua me ato te mira qe i din ti, mirpo mos harro ne fund te thuash edhe diēka rreth te keqeve ne te.

Faleminderit

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    E turp unė duhet tė kem se z'ditkam qė para se tė shpallen fetė monoteiste, ēdo popull ka pasur fenė e vet, e sipas teje mor Testim, apo sipas njė logjikės tėnde qė s'ka aspak peshė, ne shqiptarėt duhet t'u kthehemi feve tė kohės parahistorike???
    Sa qesharakė jeni, ju njanėn anė flisni pėr "paganizėm parahistorik" duke mos e ditur se edhe feja juaj islame ėshtė njė paganizėm parahistorik, veēse i reformuar deri diku nga Muhamedi, me dallim nga paganizmi ilir, se ky ėshtė i joni, kurse Islami ėshtė i arabėve.

Nė anėn tjetėr poqese sipas teje, njė fe e lashtė qenka e prapambetur, atėherė ti u dashka tė bėhesh sataniste sepse shumica e sekteve sataniste janė moderne janė themeluar nė shek.20, ose hiē mė larg s'po e qojmė ti duhet tė bėhesh shtrigė (Wicca), ngaqė ky sekt ėshtė themeluar poashtu nė shek.20

Si i thu ti kėsaj pune?

Kjo ėshtė mė qesharakja, tė heqim dorė nga Islami apo fetė e tjera dhe t'i kthehemi feve tė kohės sė gurit...
    Pse cillės kohė i pėrket Islami sipas teje?

dhe turp qenka pėr mua qė z'ditkam se nėpėr gjithė botėn ka pasur tė pėrhapura fe tė ndryshme dhe unė nuk e kam ditur kėtė por nuk qenka turp pėr ty qė nuk din se Islami po pėrhaqet me njė fuqi marramendėse nė tė gjithė botėn, dhe sipas teje krejt ato gjysma e njerėzimit qė e pranojnė Islamin janė debila dhe shizofrenė, dhe ēka ėshtė mė qesharake pretendon se i njeh tė gjitha fetė.
    Islami fare nuk ėshtė duke u pėrhapur jashtė atyre qė e kanė kėtė fe, pėrhapja e Islamit i falenderohet grave refugjate arabe nėpėr Europė qė pjellin si minjtė.

Dhe, JO, nuk pretendoj, por i njoh fetė.

sikur ta njihje islamin ti ashtu siē duhet do ta kishe pranuar mėnjėherė si fe tėnden,
    nuk do tė luftoje kundėr tij dhe nuk do tė ikje si nga murtaja prej tij.
    Unė i pėrkas njė komuniteti nominalisht musliman, dhe jam nga Kosova, por nuk kam mundur asnjėherė tė gjej njė gjuhė tė pėrbashkėt mes Islamit dhe Shqiptarisė. Mjafton njė kundėrthėnie qė tė mos realizohet binomi shqiptar-musliman, jo qė unė kam gjetur plot kundėrthėnie mes kėtyre.

ngadalė se nuk jam duke tė dhėnė as duke tė marrė diēka me zor,
    nuk ka mundėsi tė debatojmė si njerėz???
    Po more qysh jo. Veē kqyre niherė, se ofendimet e mia po shohin veten nė pasqyrė tek ofendimet tua. LOL

ta ka larė trurin patriotizmi dhe urrejtja ndaj besimtarėve,
    Jo unė nuk kam urrejtje ndaj besimtarėve, por luftoj pėr atė qė ėshtė e imja.

Jashtė kėtyre replikave qė kemi bėrė deri mė tani:

Islami ėshtė definitivisht anti-shqiptar pikėrisht pėr faktin pse ėshtė antipagan. Paganizmi ėshtė ai qė pėrfaqėson mė sė miri kombin tonė, sepse kjo ėshtė kultura burimore shqiptare. Kėngėt kreshnike pėrmendin njė njeri qė u ushqye me qumėshtin e zanave. ""Phuu jazik more shqiptar mos i pėrmend zanat, ato janė exhine, Allahu nuk i do. Phu estakfirullah po qysh njeri me pi qumėshtin e zanave"", ja kėto gjėra ua mėson juve islami, urrejtjen ndaj ēdo gjėje burimore shqiptare.

Paganizmi iliro-shqiptar nuk ka asgjė qė tė jetė moralisht e dėnueshme nga njė shoqėri normale. Paganizmi pėrfshin festat e lashta iliro-shqiptare, simbolet, ritualet, mitet e legjendat pėr tė mbushur shpirtin me to. Sikur ti qė mbush shpirtin me legjendat aziatike pėr Nuhun, Sulejmanin etj, unė e mbush shpirtin tim me legjendat pėr Gjeto Basho Mujin e Sokol Bashėn, pėr burrė e grua qė u lindi njė fėmijė gjarpėr, legjendėn e Gjergj Elez Alisė, Konstantinin qė u ngrit nga varri, pėr tė mbajtur besėn.

Ka shpirt shqiptar dhe shpirt arab. Shpirti shqiptar ushqehet dhe rritet me legjenda shqiptare, Shpirti arab ushqehet dhe rritet me legjenda arabe.

Dhe JO, nuk po them tė kthehemi nė fenė e gurit. Sepse ajo "feja e gurit" nuk ka vdekur qė t'a ringjallim ne tash. Ajo ishte gjallė gjithnjė, deri sot, e do jetė gjallė prapė. Unė e mbaj kėtė fe, ushqej shpirtin me frymė shqiptare, e kam trashėgu kėtė fe nga tė parėt. Legjendat aziatike pėr Sulejmanin, Hudin, Musėn, kėto legjenda ua kam lėnė arabėve dhe ēifutėve, atyre u duhen se janė tė tyre. Legjendat e mia janė ato shqiptare.

luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    I nderuar Testim,
    edhe pėrskaj ofendimeve me tė cilat e nisėm muabetin, unė do tė vazhdoj nė mėnyrė pak mė tė kultuaruar se ashtu na ka hije... si shqiptarė...

E shoh se je shumė shumė i mbushur me vrerė ndaj Islamit dhe muslimanėve,
    por mė sė shumti urren ato pika tė cilat kundėrshtohen me traditat dhe kulturat burimore shqiptare.
    Ta lėmė anash bisedėn me inatė dhe me ofendime,
    sinqerisht po tė them se nuk ke shkak tė vėrtetė tė kesh mendime tė tilla,
    besomė se shumė gabimisht je i informuar.
    As unė nuk jam kundėr legjendava pėr Mujo guximtarin, apo Sokol Bashėn apo motrėn me nėntė vėllezėr apo Gjergj Elez Alin dhe dragonin nga deti.

Sipas teje unė jam fanatike nė fe dhe ndodhta jam, po edhe unė jam rritur me kėto legjenda dhe normalisht se do t'jua tregoj fėmijėve tė mij para gjumit, dhe tu them se janė legjenda tona ilire dhe vetėm tonat dhe se ne jemi njė popull i lashtė dhe do tua mbjell dashurinė ndaj atdheut dhe kulturės, ashtu siē kam unė dashuri pėr kombin dhe popullin tim,
    por vetė emri legjendė tregon se ato janė veē pėrralla, nuk kanė qenė tė vėrteta,
    ndėrsa puna e Isait, Musait, Muhamedit dhe tė dėrguarve tė tjerė, janė TĖ VĖRTETA, nuk mund t'i vėsh mė njė thes me legjendat.

Pastaj nuk ėshtė puna te njerėzit,
    as te Isai as te Muhamedi,
    ėshtė puna te besimi,
    ti bėn njė lidhje tė ēuditshme mes paganizmit, politeizmit dhe islamit dhe thua se islami ėshtė fe parahistorike,
    unė nuk e kuptoj kėtė lidhje pasi nuk kam lexuar literaturėn qė ti e ke lexuar,
    nuk jam e njoftuar me pohimet e tua,
    vetėm tė tė tregoj se nė literaturėn time nė asnjė mėnyrė kombi dhe kultura e njė populli apo fetė paraislamike tė njė populli nuk urrehen, nuk nėnēmohen dhe nuk flaken nė kėtė mėnyrė si tė kanė mėsuar ty pėr islamin,
    nuk ėshtė e drejtė Testim,
    hapi sytė dhe njoftohu me Islamin nėse dėshiron ta mohosh nė mėnyrė tė denjė.
    Nuk pėrbėhet Islami nga hoxhallarėt me ēallma qė i ke parė nė Kosovė dhe tė cilėt kėndojnė mevlude dhe s'dinė asgjė mė shumė larg hundės sė tyre, (kjo nuk vlen pėr tė gjithė)
    ata edhe mua mė ngjallin neveri,
    Islami ėshtė i pastėr nga ato gjėra, Islami ta ndalon tė ndėrrosh popullin tėnd, tė thuash jo nuk jam shqiptar po jam turk, Islami e vlerėson popullin, kombin dhe kulturėn,
    po ėstė budallallėk tė mos besosh nė fuqinė e Zotit vetėm se je i hidhėruar me fetė, edhe atė me njerėzit qė i kanė pėrdhosur fetė,
    se feja Islame zbriti qė tė rregullojė shtrembėrimet qė bėnė njerėzit me fenė Isait dhe tė plotėsojė atė qė njerėzit e varrosėn.
    Dhe ajo u bė,
    pa Islamin, apo pa atė qė tė nėnshtrohem fuqisė sė vetėm njė Zoti,
    jeta ime dhe e besimtarėve tė vėrtetė nuk ka kuptim,
    mos u hidhėro me kėtė, e di sė tė prek nė tel,
    po fundja,
    kėshtu dua t'i kuptoj kėto gjėra, ka diēka qė mė ka bindur nė kėtė
    pėrse duhet tė mė urresh pėr kėtė mua dhe ata qė janė tė kėtij mendimi.

Ėshtė shumė mė e thjeshtė nga ēka e pandeh,
    jo se nuk e kupton po nuk dėshiron ta kuptosh se ndjehesh i rrezikuar nga asimilimi i disa gjėrave qė pėr ty kanė shumė vlerė,
    por nuk ėshtl e vėrtetė,
    me Islamin ēdo vlerė vetėm plotėsohet dhe pasurohet shpirti i njeriut,
    pastaj ėshtė e vėrtetuar se besimin nė Zot e kemi tė shkruar nė kodin tonė gjenetik,
    mė shumė i bėjmė probleme vetes duke mohuar,
    se ti doemos beson,
    po puna ėshtė nė ēka beson,
    me besimin nė Zot gjen qetsi shpirtrore,
    ėshtė ndjenjė jashzakonisht e kėndshme...

luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Qe une po dal vullnetar qe ta mesoj islamin ashtu siē duhet ... paramendoje qe une jam dikush qe kurre nuk e ka ndegjuar as fjalen islam se lere ma te dije diēka rreth kesaj feje.

Fillo tash te me bindesh mua me ato te mira qe i din ti, mirpo mos harro ne fund te thuash edhe diēka rreth te keqeve ne te.

Faleminderit

O zėu-o,
    nuk kamė asgjė kundėr kėrkesės tėnde,
    po se di pėrse nuk mė dukesh serioz,

pastaj pėr fat tė keq nuk mė duket e mundur tė mėsoje nėpėrmjet postimeve tė mie,
    edhepse mund tė tė jap ca kėshilla,
    pikė sė pari tek ky forum mė shumė do largoheh dhe do informohesh gabimisht se sa tė mėsosh diēka,

Ta marrim se je i sinqertė,
    nėse dėshiron tė njoftohesh me Islamin,
    flaki paragjykimet dhe harro krejt ēka ke ndėgjuar rrugėve deri atėherė,
    si thonė,
    hape zemrėn dhe sytė,
    hy nė forume qė janė tė pastra Islame, jo tė pėrziera,
    atje mund tė gjesh informata nga njerėz profesional,
    pastaj mund tė lexosh libra tė ndryshlm qė shumė lehtė mund t'i gjesh ku tė dėshirosh,
    pėr mė saktė se cilat libra tė lexosh tė cilėt janė informativ pėr Islamin, pėr rregullat kryesore e gjithēka,
    prapė mund tė pyesėsh nėpėr forume dhe ata do tė tė informojnė.
    Me tėrė kėto nuk don tė thotė qė tė marrėsh e tė praktikosh Islamin, mos ma kthesh postin nė imponim, asesi,
    por nėse dėshiron ta kuptosh islamin ashtu siē ne e kuptojmė,
    atėherė doemos duhet tė lexosh dhe tė informohesh.
    Nėse ke ndonjė pyetje mė tė qartė,
    mund tė pyesėsh edhe kėtu po unė nuk e marr pėrsipėr se doemos do tė pėrgjigjem,
    se nuk ndjehem plotėsisht e denjė pėr pyetje profesionale,
    tė tjerė forumista ndoshta.
    Tė pėrshėndes

kuaj fuqi Maska e limbo
    Anėtarėsuar
    28-04-2008
    Postime
    492
    Citim Postuar mė parė nga SuNRiSeR Lexo Postimin
    C'mendim keni ne lidhje me paganizmin? A e ka crrenjosur krishterimi ate apo thjesht e ka bere pjese te traditave kristiane dhe eshte munduar te beje te zezen te bardhe dhe te bardhen te zeze me qellimin e vetem per ta bere Krishterimin sa me te pranueshem per nje numer sa me te madh popujsh?
    nuk e ka crrenjos fare, e ka vjedh dhe e ka bastardu. edhe kristianizmi ene islamizmi jon fe pagane te denatyralizume. dmth qe kon dal prej natyres se vet dhe jon shemtu e percudnu.

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Sė pari feja Islame nuk ėshtė fe e pastėr monoteiste pėrderisa ju i akuzoni muslimanėt e juj "Bektashianėt" se janė politeistė.

Nėse bektashianėt janė politeistė, kėta nuk mund tė futen nė njė kallėp me paganizmin ilir, sepse sado kudo bektashizmi rrjedh nga Azia, paganizmi ilir ėshtė vendės.

Gabimin edytė e ka ba se ke fol pėrmensh pa e dit as vet arsyen se pse paganizmi qenka i devijuar. Pra kshtu tė ka thanė hoxha edhe hajt tash tė foli nė forum.

Devijimi ma i madh qė mund tė bėjė njė shqiptar ėshtė pėrqafimi i feve aziatike. Feja e Azisė metet e Azisė, ajo fe nė Evropė ka rolin e murtajės, kolerės.

Kjo gjė ėshtė shumė me rėndėsi pėr njė njeri shizofren. Pėr mu nuk ka kurrėfarė rėndėsie se lutja i dedikohet Zotit dhe vetėm Zotit, apo Zeusit, Herės, Artemidės, Medaurit etj. Unė nuk po shoh kurrėfarė vlere nė kėtė qė ke thėnė.

Ēa ka rėndėsi kjo?? Ti ma sė pari nuk po e din a ka zot a jo, e lėre mė pretendon se Zoti nuk ka shok.

Islami ėshtė fe e arabėve. Ne shqiptarėt jemi krenarė qė tė devijojmė nga Islami.

feja islame eshte fe taman monoteiste
    pastaj nuk eshte fe e azis , por eshte fe hyjnore e Zotit
    pastaj si nuk ka rendesi ty se kujt ti drejtohet lutja eshte turp per ty se po dieht se kush je, si ka mundesi ti behet lytje dikujt tjeter e te pritesh ndihmen e tjeter kujt mendoje edhe kete e mos u ba arrogant
    po une besoj ne Zot edhe ai zot qe une e besoj ka treguar qe nuk pranon shok e kete nese ti e bene beje ama dije qe Allahu ka thene qe te gjitha gabimet i fali perpos te me behet Shirk (shok ) ate gabim nuk e fali
    e argumentoje ti qe Zoti nuk egziston edhe qe ka shoke
    eshte turp kur thue qe islami ehste fe e arabve e edhe une jam shqiptere e ti nuk ke te drejt te folesh ne emer te shumices e te thuash se kinse ne shqiptaret jemi krenar kur devijojm nga islami ti ke te drejt te folesh ne emrin tend e jo ne emer te shqiptareve sepse ka pas edhe me heret se ti njerz qe kan thene se ne shqiptaret jemi krenar qe kemi bashkim vllaznim me shkijet a por me te keqen mos u kreno kurr por marrohu e une njam krenar qe jam musliman e ti krenohu me qfare te duash se ske logjike

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    por vetė emri legjendė tregon se ato janė veē pėrralla, nuk kanė qenė tė vėrteta,
    ndėrsa puna e Isait, Musait, Muhamedit dhe tė dėrguarve tė tjerė, janė TĖ VĖRTETA, nuk mund t'i vėsh mė njė thes me legjendat.
    Shih ti ēa tė ban Kurani edhe trunin t'a shpėrlan.

A ja ki haberin historisė ti? Ēfarė e vėrtet osht Musai, Isai, Ibrahimi etj. Kėto krejt janė legjenda. Nuk kanė kurrėfarė baze historike.

Edhe poqese ti i lexon ato si tė vėrteta, atėherė i bie tė jenė histori, por pėr fat tė keq histori arabe.

Pse jo histori shqiptare???? TĖ VĖRTETA qė ju nevojiten shqiptarėve nuk janė historia e Muhamedit, Aliut etj por historia e Skenderbeut, Lekės sė Madh, Agronit Teutės.

Muhamedi bėn pjesė nė historinė nacionale arabe, nuk ėshtė histori shqiptare kjo.

vetėm tė tė tregoj se nė literaturėn time nė asnjė mėnyrė kombi dhe kultura e njė populli apo fetė paraislamike tė njė populli nuk urrehen, nuk nėnēmohen dhe nuk flaken nė kėtė mėnyrė si tė kanė mėsuar ty pėr islamin,
    Kexo Kuranin, si flet kundėr feve tjera, mos u shitni "melaqe", nė fenė e ju ka ven vetėm pėr fenė e juj, pėr asni fe tjetėr. Edhe feja juj e rregullon ēdo pore tė jetės sė muslimanit, kėshtu qė nuk leni vend pėr asigjo kombtare. Kjo definitivisht dmth ASIMILIM TOTAL.

hapi sytė dhe njoftohu me Islamin nėse dėshiron ta mohosh nė mėnyrė tė denjė.
    E njoh Kuranin e Islamin prej A deri nė ZH, e njoh krejt ēfarė osht kjo fe, jam njoftu e stėrnjoftu ditė e pėr ditė edhe hala e lexoj rreth kėsaj, edhe pėr besė veē sa mė neverit ēdo ditė e mė shumė. Edhe jo se urrej unė islamin se s'kam pse e urrej njė mentalitet tė ultė thjesht e pėrēmoj, por jeni duke ma shpif ju muslimont me kėtė stil bajat, as debatin si debat sdini me ba, veē flisni pėrralla i pėrsėrisni tė njėjtat gjėra.

Islami ėshtė i pastėr nga ato gjėra, Islami ta ndalon tė ndėrrosh popullin tėnd, tė thuash jo nuk jam shqiptar po jam turk, Islami e vlerėson popullin, kombin dhe kulturėn,
    Islami i ka bėrė arabė me dhjetėra popuj. A e ke pyet nojher veten sa shtete arabe janė nė kėtė botė.

Ae din qė vetėm njė shtet ėshtė me arabė tė mirėfilltė. Kjo ėshtė Arabia Saudite.

Krejt shtete tjera banohen nga popuj tjerė tė arabizuar. Iraku a kishte arabė nė kohėn antike? Apo kishte sumerė e babilonas e asirianė???

Egjipti? Afrika Veriore ishte berbere apo arabe? Sudani? Siria? Palestina? Libani? Jordani?

Tė gjithė flasin arabisht. Asnjė nga kėto vende s'kishte arabė nė kohėn antike. Krejt u arabizuan pas pranimit tė Islamit. Edhe ti vetė je nė njė shkallė tė caktuar tė arabizimit.

pa Islamin, apo pa atė qė tė nėnshtrohem fuqisė sė vetėm njė Zoti,
    jeta ime dhe e besimtarėve tė vėrtetė nuk ka kuptim,
    Kjo ėshtė dobėsi qė e kanė shumė njerėz, prandaj rekomandohet qė kush ėshtė shqiptar tė paktėn t'i nėnshtrohet njė perėndie shqiptarė, ke sa tė duash zgjidh e merr.

Edhe Allahu ishte vetėm perėndi pagane e Hėnės, kishte plot perėndi tjera arabe. Muhamedit i erdhi puna zgjidh e merr, ai zgjodhi e mori Allahun perėndinė e Hanės, dhe kalendarin ju e keni sipas Hanės, e jo sikur ne shqiptarėt sipas Diellit.

po puna ėshtė nė ēka beson,
    me besimin nė Zot gjen qetsi shpirtrore,
    ėshtė ndjenjė jashzakonisht e kėndshme...
    Oh lalala tė kėnaqemi me qengja nė livadhe tė blerta, nė flladin pranveror, LOL kėshtu e pėrhap islamin ti?

Poqese ėshtė diēka e kėndshme, ktheju fesė ilire, kjo ėshtė pėr ata shqiptarė qė nuk mund t'a paramendojnė jetėn pa Zot. Arabėt nuk morėn fenė tonė, as ne s'kemi pse marrim fenė e arabėve.

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    eshte turp kur thue qe islami ehste fe e arabve e edhe une jam shqiptere e ti nuk ke te drejt te folesh ne emer te shumices e te thuash se kinse ne shqiptaret jemi krenar kur devijojm nga islami ti ke te drejt te folesh ne emrin tend e jo ne emer te shqiptareve sepse ka pas edhe me heret se ti njerz qe kan thene se ne shqiptaret jemi krenar qe kemi bashkim vllaznim me shkijet a por me te keqen mos u kreno kurr por marrohu e une njam krenar qe jam musliman e ti krenohu me qfare te duash se ske logjike
    Ti Jeton Aliu marrohu qė je musliman arab, e unė krenohem qė jam shqiptar, se ti s'ke logjikė. Ka pas edhe mė pėrpara njerėz si ti qė thonin "Dum babėn" e kėrkonin Sulltanin, se nuk donin Shqipėri, por ti me tė keqen mos u kreno kurrė, por marrohu qė ke zgjedh njė fe kaq tė ulėt.
    Ėshtė turp kur thue se islami ėshtė fe hyjnore nga Zoti, kur dihet qė Allahu ka qenė vetėm njė perėndi pagane e Hėnės, qė adhurohej nga idhujtarėt arabė.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Feja e shqiptarėve ndėr shekuj
    Nga ALBA nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 126
    Postimi i Fundit: 14-12-2017, 03:20
  2. A duhet shqiptarėt tė kthehen nė fenė e lashtė ilire?
    Nga alibaba nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 179
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 14:52
  3. Justin Dėshmori: Apologjia e parė
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  4. TRINITETI rrjedh nga PAGANIZMI
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 176
    Postimi i Fundit: 16-09-2005, 17:15
  5. Arti Kultura dhe Paganizmi
    Nga SUPERSTAR_N1 nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 31-08-2003, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •