Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 84
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga altinaa Lexo Postimin
    Torrkerry
    Kurani nuk te dergon te besimi, por tek djalli.
    Kush do me shku tek djalli e ndjek islamin!
    Okay , Kurani te dergon tek djalli!
    Me ket qe ke thene mos valle ti deshiron te thuash se Bibla e KORUPTUAR DERI NE PALCE TE DERGON TE PERENDIJA ?!!!

GV_USA
    P.S." Moderatorit qe shlyn pergjigjen time i kisha thene nese shlyn pergjigjen time, shly edhe postimin e saj - ajo nuk ka te drejte te ofendoj ne menyre te hapur "
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Vinjol
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Fier
    Postime
    1,559
    Zeburi Teurati Bibla dhe Kur`ani
    jane 4 librat e derguar nga zoti
    ku ka shpjeguar shume gjera qe shkenca tani po i zbulon ne te vertet

duke pare se kur`ani ishte libri i fundit profeti Muhamedi as
    eshte profeti i fundit i zbritur ne toke

mesa e kam lexuar kete liber Kur anin kam vene re shume gjera qe kane ose do te ndishin qe ne kur an pershkruheshin shume vjet me pare

por akoma ska ndodhur lufta e feve e cila do te jete me mizorja e te gjitha luftrave mbi toke
    Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    PO profeti Muhamedi as

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    PO profeti Muhamedi as
    E pe ti ?!
    Se une jo .Apo zbiri msheftas se s'ia mbante ne do ta besonin .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    10
    ku guxoni ju protestant me bo tema per pejgamberin Muhamedin a.s edhe ku hamomi dini ju per Muhamedin a.s ju nuk dini kurgjo hiq por ju ndoshta dini diqka fare pak por ju e dini shum mir edhe gjith bota e din shum mir kush ka qen Muhamedi a.s por ju dhemb e verteta ju e mohini kur e dini kush ka qen se nuk doni ta pranoni te verteten Muhamedi eshte Pejgamberi i Fundit vula e pejgamberve eshte Muhamedi a.s e mos trilloni asgje per te por kapne lexojeni Kuranin qe eshte pa asnje te met ku autor eshte vet ALLAHU e jo dora e njeriut ose e tjeter kujt

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    E pe ti ?!
    Se une jo .Apo zbiri msheftas se s'ia mbante ne do ta besonin .
    je ka fol pa lidhje une jetoj ende
    Ai ishte para (perafesisht ) 1500 viteve

P.S. shkruaj diqka ma te logjikshme

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Kam vene re dicka ketu ne forum ,dhe me shume tek besimtaret musliman .
    Si ka mundesi qe ju qe doni te perhapni fene ,muhamedrat ,jezusat e ku di une jeni analfabet .
    E di pse ?! Ju ka mallkuar zoti sepse feja eshte personale .Jepini nje te lexuar temave te feve dhe do me besoni se sa analfabet qe jane ,sdine te shkruajne emrin e tyre dhe jo te kuptojne rrugen e zotit .Perjashto 2-3 kokrra.Lexoni Donmega me shoke

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    je ka fol pa lidhje une jetoj ende
    Ai ishte para (perafesisht ) 1500 viteve

P.S. shkruaj diqka ma te logjikshme
    Po vriten femi ne djep ,te pafajshem ,bota eshte bere mizerje nga luftrat, nga injorantet .Ku jane keta ?! Duhet te presim deri ne vdekje ,duhet te mbajme syte nga qelli per te pare nje drite te bardhe .
    PLEASE JETO ME REALITETIN .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    MJEKESJA, KE SHKRUAR: "Jezusi thote ne bibel

16 Dhe unë do t'i lutem Atit dhe ai do t'ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,(gjoni 14)

7 Megjithatë unë ju them të vërtetën: është mirë për ju që unë të shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju Ngushëlluesi; por, po shkova, unë do t'jua dërgoj.(gjoni 16)

Zoti thte ne Kuran

5:19.
    O ithtarë të librit, ju erdhi i dërguari i Jonë, ju sqaron (çështjet e fesë) pas ndërprerjes së të dërguarve, në mënyrë që të mos thoni: "Neve nuk na erdhi as i dërguar që të na përgëzojë, e as të na tërheqë vërejtjen ". Pra ja, ju erdhi përgëzuesi dhe kërcenuesi. All-llahu është fuqiplotë për çdo send.

61:6.
    Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed!" E kur ai u erdhi atyre me argumente të qarta, ata thanë: "Kjo është magji e hapët".

Jezusi ka qene nje profete i vertete, si eshte shkruar edhe ne Kuranin, dhe per kete nuk mund te kete profetizuar qe Muhamedi do te ishte Ngushelluesi, qe do te kishte qendruar gjithmone me ne.
    Vetem ne historine tone ai mbarti vetem denese dhe lote: lufterat, 24 fushata ne kohen e Skanderbeut, 100.000 refugjate ne Italie, mori te madhe njerezish derguar me force ne mergim ne vendet me te ndryshme te Perandorise osmane...
    Por Jezusi nuk mund te jete nje profete i rreme, pra...

Kur do te mesoni ta lexoni realitetin siç eshte, historine siç ka qene?

Bibla eshte libri i shenjt i te krishtereve. Duhet t’ua leni atyre kete liber. Eshte i bukur! Mos e njollosni me mendime qe vijne nga traditat tona kulturore te ketyre 500 vjet te fundit.

"Ngushelluesi qe do te qendroje gjithmone me ju" eshte Shpirti i Jezu Krishtit, qe ai ia dha Kishes diten e Rreshajeve, e qe do te jete gjithmone me ne deri ne te sosur tee botes.
    (Khs Mt 28, 20)

Kur do te kuptojme se Kurani eshte nje kopje e keqe e Bibles!

Me simpati: crici_01
    Ndryshuar për herë të fundit nga crici_01 : 26-03-2009 më 10:50

i/e regjistruar Maska e beta85
    Anëtarësuar
    20-03-2009
    Postime
    137
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Kam vene re dicka ketu ne forum ,dhe me shume tek besimtaret musliman .
    Si ka mundesi qe ju qe doni te perhapni fene ,muhamedrat ,jezusat e ku di une jeni analfabet .
    E di pse ?! Ju ka mallkuar zoti sepse feja eshte personale .Jepini nje te lexuar temave te feve dhe do me besoni se sa analfabet qe jane ,sdine te shkruajne emrin e tyre dhe jo te kuptojne rrugen e zotit .Perjashto 2-3 kokrra.Lexoni Donmega me shoke
    Nuk eshte e vertete ajo qe thua. Nuk eshte e drejte ti perfshijshe te gjithe ne te njetin thes. Une jetoj ne ni shtet ku jane te krishter, nuk jane analfabet, te gjithe e dime se gjuhen te cilen po flasim shume na kane ruajtur priftat dhe kisha. Gjuhen te cilen e flasim, shkrimi ne gjuhen shqipe e ka zanafillen nga prifterinjet dhe kisha.
    Ti kur te thua ashtu dohet ta dallojsh per cilen fe e ki fjalen sepse nuk jane te njejta as ne nivelin e shkollimit dhe te kultures.

Ndersa sa i perket temes: Une nuk mund te them se Muhameti eshte profet derisa ka shume pak hyjnore nese e studion jeten e tij. Te pakten bibla nuk flet asgje per te. Edhe pse nuk jam aq shume e dhenun fese, jam disi e krishtere ne parime dhe jeten e perditshme. Nuk me terhjeke muslimanizmi edhe pse prinderit i kam musliman. Krishterizmi eshte me riberal dhe me i zhvilluar, muslimanizmi ka pa drejtesi dhe shtypje. Une e them kete duke u nisur nga jeta e nenes time e cila e gjithe jeten i eshte nenshtruar njifar roberie ndersa baba dhe burrat e familjes te lire dhe te "pa gabueshem". Kjo qe eshte te ne shqiptaret, sidoqofte ne fshatra eshte primitive dhe jo e krishtere, nuk eshte gruaja rob. Kuranin e kam lexuar siq e kam lexuar edhe Biblen, nuk jam pagezuar por me ka pelqyer me shume Bibla, mesimet e Jezusit jane shume te mira nese njerezit veprojne ashtu si bibla shkruan. Nuk e di, ky eshte mendimi i im por Muhameti dhe Kuarani bejne thirrje per "konflikte". konflikt eshte nese marton disa gra, eshte konflikt familjar.
    Koheve te fundit ka filluar mos te praktikohet kjo lloj martese - me shume gra, por megjithate kurani e lejon kete konflikt dhe muhamedi ka patur disa gra, andaj nese nuk praktikohet sot, nuk eshte merite e kuranit apo muhametit sepse ata jane per, sot muslimanet e kan verejtur se nuk eshte e mire ajo. Kete nuk e lejon Jezusi dhe mesimet etij, poashtu sipas Jezusit jemi te barabarte si femra dhe mashkulli. ai nuk ka bere dallime dhe i ka pranuar femrat dhe i kaperkrahur shume. Kjo praktikohet ne boten e krishtere, ndersa ne botes islame vertete ka shtypje te grave dhe femive, ndersa burrat jan mbreter.

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Mësime të përgjithshme rreth Akides [8]
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 11:32
  3. Katalog shenjtorësh
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:31
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •