Close

Rezultati i Sondazhit: Cfarë e rrezikon tolerancen fetare midis shqiptarëve të besimeve të ndryshme?

Votues
62. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Vetë, religjionet e ndryshme

20 32.26%
  • Ateistët

12 19.35%
  • Realiteti post 9/11

2 3.23%
  • Propagandat e huaja

28 45.16%
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 70
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    toleranca fetare kercenohet nga disa njerez qe thon se gjergj kastrioti nuk asht hero kombtar sepse luftoj islamin

dhe prej atyne qe thon se Gjergj kastrioti ishte kalors i krishtit e luftoj islamin

kto dy grupe e kercenojn tolerancen fetare

sa per puene e varjes pajtohem em julius biles jo per qafe po per mjekrre i kisha var priftri e hoxhallar.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    turku na la faren e keqe ne der o arianit myslimanet e qelbur qe jane me shume arabe e jevgj se shqiptare

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Thotë Gatusso:

Citim Postuar më parë nga gatusso Lexo Postimin
    poj shkrimet e tua dhe te disa tipave te tjere qe e quani veten te pa ndjenja (ateista),jeni shkaktar gjithmon te tollovive te ndryshme neper forum.
    Pastaj në një temë tjetër:

Citim Postuar më parë nga gatusso Lexo Postimin

Une ne rrethin ku jetoj ,te gjith ata Katolik shqiptar qe kam njohur kan qen bashkepuntor te serbeve apo me mire te them jan njohur si Sps apo shqiptar te ndershem,dhe UQKja ka pasur per detyre qe te ja humb faren atyre....tash nga ky fakt nese nisemi dhe i pergjithsojm gjerat ateher dihet se kush ka kontribuar per komb e kush nuk ka kontribuar...

ikni se na lodhet

Uau! Ka nevojë për koment e?

Shifni tani ça paradoksi: Këto shkrime si ai që kam shënuar me të kuqe, lejohen në forum. Mirëpo kur hapet temë se këta toçat janë arabizuar, ajo temë mbyllet.
    Kësaj i thonë tolerancë...fetare.
    Ezekiel 25-17.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    toleranca fetare kercenohet nga disa njerez qe thon se gjergj kastrioti nuk asht hero kombtar sepse luftoj islamin

dhe prej atyne qe thon se Gjergj kastrioti ishte kalors i krishtit e luftoj islamin

kto dy grupe e kercenojn tolerancen fetare

sa per puene e varjes pajtohem em julius biles jo per qafe po per mjekrre i kisha var priftri e hoxhallar.
    Ti tani kërkon të sfidosh historianët se Skënderbeu nuk luftoi islamin? Do sfidosh Fan Nolin psh që është shprehur kështu (si më poshtë) për Kastriotin? Do sfidosh urdhrat papnore që e quajtën Athleta Christi?

Si kështu mer lal?

Na shpjego edhe neve tash, nga e lexove ti historinë e Skënderbeut dhe e din kaq mirë?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bizantin : 09-08-2008 më 13:22
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Ne Mesfush!!
    Postime
    387
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin

Shifni tani ça paradoksi: Këto shkrime si ai që kam shënuar me të kuqe, lejohen në forum. Mirëpo kur hapet temë se këta toçat janë arabizuar, ajo temë mbyllet.
    Kësaj i thonë tolerancë...fetare.
    ky ka qen fakt dhe se ka qen nje strategji lufte ,sepse UQKja po te mos i zhdukte keta spiuna ,qe ne start do te deshtonte ne Luft...

Keta qe shkuan ne Hagë (disa ish luftetar te UQK),per qeshtje sportive nuk shkuan ,por per vrasjen e spiunave apo per vrasjen e shqiptareve te ndershem qe bashkepunon ne at kohe lufte me serbet.

spiuna apo shqiptar te ndershem ka pasur mjaft ne at kohe qe kan qen objekt i aksioneve te UQKs,por per ti treguar disa tipave ketu,solla ato raste qe i di personalisht une.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Dmth sipas teje zoti gattuso ushtaret katolike ishin spiuna? se nuk po e marr vesh...

Fara jote do zhdukur.

Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Ti tani kërkon të sfidosh historianët se Skënderbeu nuk luftoi islamin? Do sfidosh Fan Nolin psh që është shprehur kështu (si më poshtë) për Kastriotin? Do sfidosh urdhrat papnore që e quajtën Athleta Christi?

Si kështu mer lal?

Na shpjego edhe neve tash, nga e lexove ti historinë e Skënderbeut dhe e din kaq mirë?
    bizantin kur thot i theri muslimanet e ka fjalen per turqit or shok

se ne shqipri ska pas musliman ne at koh, edhe ne rast se ka ps musliman ato ishn nenpunes ose pjese e ushtris osmane pra tradhtar

edhe ato titujt vrapus i krishtit a futbollist i krishtit a atlet a si dreqin kan qon diten bukur me ia dhan, po ndihma e ushtri i dhan lesht

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    bizantin kur thot i theri muslimanet e ka fjalen per turqit or shok

se ne shqipri ska pas musliman ne at koh, edhe ne rast se ka ps musliman ato ishn nenpunes ose pjese e ushtris osmane pra tradhtar

edhe ato titujt vrapus i krishtit a futbollist i krishtit a atlet a si dreqin kan qon diten bukur me ia dhan, po ndihma e ushtri i dhan lesht
    Jo, në fakt e kishte fjalën për shqiptarët që ishin bërë mysliman. Këtë ndodhi e përshkruan bukur Barleti. Skënderbeu u ofroi një zgjidhje, ose do ktheheshin në fenë e parë (krishterimin) ose do kalonin nga shpata. Preferuan shpatën.

Rëndësi ka që Noli e përshkruan Skënderbeun si "kryqëtar kokëfortë", që iu bashkua "kryqëzatës kundër Islamit".

Pra ka qënë kalorës i Krishtit, madje i mirëfilltë. Edhe të pranosh këtë fakt nuk don të thotë se cënon tolerancën fetare. Ky ka qën realiteti, Gjergji yn i Madh luftoi për FE e KOMB kundër errësirës aziatike.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Ky ka qën realiteti, Gjergji yn i Madh luftoi për FE e KOMB kundër errësirës aziatike.
    Të njëjtën errësirë që disa qindra vjet më vonë "shën" Kozmai e quan "bekim" dhe "dritë"?

Për kë fe luftoi?
    Ezekiel 25-17.

Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Jo, në fakt e kishte fjalën për shqiptarët që ishin bërë mysliman. Këtë ndodhi e përshkruan bukur Barleti. Skënderbeu u ofroi një zgjidhje, ose do ktheheshin në fenë e parë (krishterimin) ose do kalonin nga shpata. Preferuan shpatën.

Rëndësi ka që Noli e përshkruan Skënderbeun si "kryqëtar kokëfortë", që iu bashkua "kryqëzatës kundër Islamit".

Pra ka qënë kalorës i Krishtit, madje i mirëfilltë. Edhe të pranosh këtë fakt nuk don të thotë se cënon tolerancën fetare. Ky ka qën realiteti, Gjergji yn i Madh luftoi për FE e KOMB kundër errësirës aziatike.
    athere pse nuk boni kryqezata kundra islamit jasht shqipris?

shqiptaret musliman ne at kohe ishin oficera te ushtris turke si Ballaban pasha pa dyshim qe ato meritonin vdekejn.
    popullsija e thjeshte ishte 100% e krishtere ne at koh

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  4. Rexhep Qosja: Identiteti kombëtar dhe vetëdija fetare
    Nga Davius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-02-2006, 02:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •