E pse duhet te hidhte poshte cdo ligj fizik ? Perkundrazi fakti qe gjithcka ne ligjet e universit eshte e persosur te ben te dyshosh se duhet te jene te krijuara nga nje qenie perfekte.
Nga Hici del perfeksioni apo eshte me e logjikshme,persosmeria del nga persosmeria ?
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Hyj... perfeksioni nuk ka lindur apo krijuar por me ane te nje procesi milionavjecar eshte pershtatur ne ate pike qe e shohim si persosmeri tani. Para miliarda vjetesh nuk ishte keshtu si tani.
Apollyon. Ti ke nje llogjike me te vertete interesante. Sipas llogjikes tende i bie:
Une them qe une besoj ne nje Mace me fuqit e supermenit. di te flutoroj nxjerr lazer nga syte e ku di une cfare. Tani me rpvo ti mua qe kjo mace nuk ekziston.
Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!
Problemi eshte se para disa miliarda vjetesh ekzistonin ligjet e ne baze te atyre ligjeve u arrit persosmeria e sotme. Pra nuk demostron aspak mosekzistencen e Zotit.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Nese supermenin ti nuk e ke pare, atehere cme ndalon mua qe te besoj se ka? Ti se ke pare, un se kam pare.. Atehere? Un besoj, ti nuk beson! E thjeshte!Apollyon. Ti ke nje llogjike me te vertete interesante. Sipas llogjikes tende i bie:
Une them qe une besoj ne nje Mace me fuqit e supermenit. di te flutoroj nxjerr lazer nga syte e ku di une cfare. Tani me rpvo ti mua qe kjo mace nuk ekziston.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Apollyon me provo qe macja me fuqi te mbinatyrshme nuk ekziston te lutem; mos u merr me teorira.
Hyj... universi ama deshom se nuk eshte krijuar nga dicka e mbinatyrshme. Ose qe nuk u ndertua ne funksion te njeriut apo brenda 6 diteshDmth provon qe cka eshte shkruar ne libra fetare eshte nje perralle.
Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!
Me provo ti qe nuk egziston, se un them qe egziston! Un besoj se egziston, ti nese arrin te me bindesh per te kunderten, Ok! Nese jo, me ler ne besimin tim.Apollyon me provo qe macja me fuqi te mbinatyrshme nuk ekziston te lutem; mos u merr me teorira.![]()
Per besimtaret thashe une (per pyetjen e fundit.) Me Zot, pa Zot, a nuk kemi te gjithe vullnetin/deshiren e lire ne jete?!
Per te tjerat, do diskutojme per temen apo do argumentojme me llogjet e nje humoristi (qe megjithese ka gallata keshtu ne pergjithesi) ai eshte "in and out rehab" qe sa filloi te ecte, e deri tani plak me thinja lol.
C'ndodh me vendet qe kane % te larte te "teisteve"? Ja, shiko US. Keq eshte puna ketu ne fakt. Pertej politikes etj nuk e di ne e hase studimin per "formulen e lumturise", nje studim ky i shume-raportuar nga mediat prestigjioze. Dhe nje nga arsyet kyce te "lumturise" ne nivele me te larta ne US vs Europes Perendimore i atribohet besimit fetar ne nivele me te larta ne US. Do thuash ti ne botekuptimin e nje deisti (se s'po me ngjan me ateist) "ignorance is a bliss." Por nga ana tjeter, nje jete kemi ketu, dhe kemi vullnetin e lire ta perjetojme "miserable" apo "happy".
C'ndodh me vendet qe kane % te larte te ateisteve? Ja shiko Shqiperine.
Krijoni Kontakt