Un dua te hapi kete teme qe besoje eshte nje nga temet qe ka shume vler qe te jete !
Sic e shikoni nga vete titulli dua te flas me " shqip folesit " e tanishme , se si munde te jene kaq anti ILIRO SHQIPTAR edhe te shajne para ardhesit e tyre duke besuar ne nje nga fet mbar kombetare qe eksitojne po mendoje , fet monoteiste sic jan , islami , katolikizmi , ortodokzimi edhe tjerat qe mesin ... A e keni harruar qe para ardhesit tane , nuk ishin fetar , por respektojshin natyren , ambientin ku jetojshin duke ju bere festa , duke i respektuar sic indianet ( e amerikes ) me rituale ! Por diqka ma interesante eshte fakti qe para ardhesit tane , kan eksituar ( jetuar ) para cdo feje monoteiste apo naj lloj mendimi fetar tjeter qe njohim tani , SI MUNDENI PRA ME KETO LLOJ LLOJ FAKTE , prape me besuar nga keto fete qe jan tani ? Si mundeni qe te perdorini kulturen e ARABVE apo ISREALITVE , se per mua feja vetem nje gje kulturore eshte ! Si mundeni me ju then vetit qe jeni " shqiptar " kure sjelleni plotesisht ne menyr te kundert , duke pas nje fe qe kan indoneziant , arabt , kinezt , apo per katoliket te njejten fe qe kan italiant , portugezt ... ose per ortodoksit te njejten fe qe kan , rust , grekt , serbet ... MARRE TE KENI , un per veti ato " shqip foles " qe i thojne vetit qe un jam KATOLIK , apo MYSLIMAN ... nuk i konsideroje si SHQIPTAR apo ILIRO SHQIPTAR , por vetem shqip foles , edhe nuk kam aspak rrespekt per to ! ( per kete gje perdori shprehejen , shqip foles )
Un per veti jam 100% PURO ILIRO SHQIPTAR , edhe nuk kam si ZOT , zotin tuaj apo zotin e popujve tjere , edhe te qofte nje kish apo xhami , nuk e konsideroje si naj gje te madhe apo te shejte por vetem si nje veper kulture , artistike , edhe per librat qe thuhen te " shejte " , sic bibla apo kurani , vetem libra te thjesht !
" CARPE DIEM " ose ne shqip " JETO DITA DITES " ...
ME FALNI NRA SE KA GABIME ME SHKIMIN APO NRA SE NUK KAM VENDOSUR PIKAT TEK E APO TEK SHKRUNJAT TJERA , POR SE KAM TESTATIEREN SHQIP EDHE ME DUHET ME SHUM KOHE QE TA SHKRUJE ME NJE SHQIPE KOMPLETE, TE PASTER EDHE TE BUKUR , ME FALNI PRA![]()
Krijoni Kontakt